Inovacije na traktorima Tomo Vinković
+21
serafian
Tomo Vinković Požega
TV-319k-vlado
Ferdo
vica022
mbutala
tomotraktor
Admin
kebirpm
ssucur
iwanho 1
TomoVinkovic420
Krumpironja
darko123
Dubravac
strojar1000
tomo522
batek
abarth
VALTER 521
fireman.peter
25 posters
Stranica 8 / 9.
Stranica 8 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Inovacije na traktorima Tomo Vinković
Pozdrav ssucur
Imaš dobro sređenog “tomu“, ….. pravi stroj, ….a vidim i registriran, …. zanimljivo i kod Vas je na zakonu taj“ VELIKI“ trokut, a nama su rekli kad je uvedeno u zakonu, da to nalažu EU propisi, ali i kabinu ili zaštitni luk za sve traktore. To kod vas za taj luk ne važi ili ga ti skidaš?....kod nas u hrvatskoj bi u slučaju skinutog luka ili kabine, da te policija uhvati na cesti platio kaznu. LP.
Imaš dobro sređenog “tomu“, ….. pravi stroj, ….a vidim i registriran, …. zanimljivo i kod Vas je na zakonu taj“ VELIKI“ trokut, a nama su rekli kad je uvedeno u zakonu, da to nalažu EU propisi, ali i kabinu ili zaštitni luk za sve traktore. To kod vas za taj luk ne važi ili ga ti skidaš?....kod nas u hrvatskoj bi u slučaju skinutog luka ili kabine, da te policija uhvati na cesti platio kaznu. LP.
TV-319k-vlado- član
- Broj postova : 77
…o super,….dosta “modernih dodataka“, ….ali bitno da služe svrsi.....a vidiš to u vezi zakona izgleda kako se gdje primjenjuje, ….mislim da bi kod nas bilo problema i sa skraćivanjem zaštitnih lukova, mora biti po tom nekom standardu, i kod svake registracije slikaju traktor ili bilo koje vozilo i odmah “hvataju“ ako nešto ne odgovara ili nije upisano u knjižici od zadnji put. (recimo kao na primjer, promjena boje, ugradnja kuke, promjena balona guma ….isl.)
TV-319k-vlado- član
ssucur,
ti to zoveš blatom, a utegi čisti ko da su sad namontirani?
Ne znam za BiH, ali za Hr imam informaciju da luk nije obavezan za traktore koji su prvi put regani prije 1984. Ne proizvedeni, nego registrirani.
ti to zoveš blatom, a utegi čisti ko da su sad namontirani?
Ne znam za BiH, ali za Hr imam informaciju da luk nije obavezan za traktore koji su prvi put regani prije 1984. Ne proizvedeni, nego registrirani.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Pozdrav iwanho 1
Da to si u pravu u vezi traktora i obveznog luka …. (no moj „tomo“ ga ima pa sam bez brige) ….se ne odnosi na traktore koji su registrirani prije 1984 godine, ….ali ima jedno tumačenje, ..(i praksa kod nas, ne znam da li kod svih stanica tehničkih pregleda ili MUP-a) da kad ti izvrše zamjenu saobraćajne dozvole, zbog nekog razloga, (recimo zbog promijene boje, promijene guma-veći ili mani balon, ..ili čak da više nema mjesta za lupat štambilja za produžetak), onda ti kod promijene saobraćajne dozvole upisuju kao datum prve (nove) registracije taj dan kad ti daju tu novu saobraćajnu dozvolu, a onu drugu knjižicu vozila povlače i zadržavaju u policiji. Evo tako sam ja doživio ove godine. LP.
Da to si u pravu u vezi traktora i obveznog luka …. (no moj „tomo“ ga ima pa sam bez brige) ….se ne odnosi na traktore koji su registrirani prije 1984 godine, ….ali ima jedno tumačenje, ..(i praksa kod nas, ne znam da li kod svih stanica tehničkih pregleda ili MUP-a) da kad ti izvrše zamjenu saobraćajne dozvole, zbog nekog razloga, (recimo zbog promijene boje, promijene guma-veći ili mani balon, ..ili čak da više nema mjesta za lupat štambilja za produžetak), onda ti kod promijene saobraćajne dozvole upisuju kao datum prve (nove) registracije taj dan kad ti daju tu novu saobraćajnu dozvolu, a onu drugu knjižicu vozila povlače i zadržavaju u policiji. Evo tako sam ja doživio ove godine. LP.
TV-319k-vlado- član
iwanho 1, u pravu si registrirani do 84godine, kod mene se promijenila opština, napravit će novu prometnu pa da vidimo stručnjake,
Kjižice vozila su povukli. Bil je to samo još jedan od brojnih bespotrebnih nameta.
U sadašnjoj prometnoj knjižici postoje dva polja:
- polje B - u prometu od,
- polje 4 - datum prve registracije u RH
Jedno od tih dva polja, nisam siguran koje, bi trebalo oslobotiti obveze luka ako je u njemu datum prije 1984.
U sadašnjoj prometnoj knjižici postoje dva polja:
- polje B - u prometu od,
- polje 4 - datum prve registracije u RH
Jedno od tih dva polja, nisam siguran koje, bi trebalo oslobotiti obveze luka ako je u njemu datum prije 1984.
Hvala na detaljnom odgovoru.
TV-319k-vlado- član
I ovi moji u opštini glume Evropljane što se tiče zakona, malo tko ima reg,, traktor i da mu radi sva signalizacija.
Zdravo.
Kad se ugradi hidraulicni volan se najčešče (ako sam u pravo) hidraulika poveže iz hid. pumpe na volansko glavu, onda iz nje u cilindre za kretanje traktora i još jedna cev na hidravlički ventil za podizanje stražnje hidraulike. Zanima me kako je to bilo rešeno na original hidrauličnem volanu. I ako ugradim sada hid. volan, kad podignem nešto jako teško na hidrauliki ide cijeli tlak potreban za podizanje preko volanske glave, dali ima neki utecaj na glavo, dali jo oštečuje?
Kad se ugradi hidraulicni volan se najčešče (ako sam u pravo) hidraulika poveže iz hid. pumpe na volansko glavu, onda iz nje u cilindre za kretanje traktora i još jedna cev na hidravlički ventil za podizanje stražnje hidraulike. Zanima me kako je to bilo rešeno na original hidrauličnem volanu. I ako ugradim sada hid. volan, kad podignem nešto jako teško na hidrauliki ide cijeli tlak potreban za podizanje preko volanske glave, dali ima neki utecaj na glavo, dali jo oštečuje?
mbutala- član
- Broj postova : 44
Pozdrav
Pisalo se i pitalo još prije za preklopni luk ili zaštitni luk kod traktora Tomo Vinković, eto poneke fotografije iz oglasnika.
http://cackalo.hr/dodaj-oglas/477-traktori/20507-traktor-tomo-vinkovic-tv-418
Pisalo se i pitalo još prije za preklopni luk ili zaštitni luk kod traktora Tomo Vinković, eto poneke fotografije iz oglasnika.
http://cackalo.hr/dodaj-oglas/477-traktori/20507-traktor-tomo-vinkovic-tv-418
Pozdrav, opet se nešto radilo oko TV-ja, malo na drukčiji način ali ništa neviđeno
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
mbutala- član
Jeli zavrsen volan koliko te kostalo sve i imas li koju sliku tog noznog gasa...
darko123- član
- Broj postova : 274
Pozdrav, volan je savršen i radi odlično. Material je koštao 500eur, to je cilindri, volanska glava, volanski stub, volan i cevi i zaključki. A za nožni gas so slike na toj temi, nekoliko strana nazad. Ako pa želiš, mogu ti poslikat detalnije slike, pa to onda šaljem.
mbutala- član
Pa ako ti nije problem poslikati koju sliku
darko123- član
- Broj postova : 274
fireman.peter je napisao/la:Zaštita lampi
Gdje u RH ima za kupiti ovakva zaštita za lampe ili je fireman.peter to sam radio?
serafian- član
- Broj postova : 116
To je zavario ili je na neki drugi način spojio šipke?
serafian- član
- Broj postova : 116
tomo522- član
- Broj postova : 237
Hm hm dida kopiras ac hehe
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Dida, ovaj držač španera kojeg sam zaokružio naopako si okrenuo, treba ga okrenuti prema sredini traktora, jer se tako bolje može španati poluga
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Stranica 8 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
» Tomo Vinković Fan
» Tomo Vinković 700 serija opća tema
» Tema za sve traktore Tomo Vinković
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković Fan
» Tomo Vinković 700 serija opća tema
» Tema za sve traktore Tomo Vinković