Inovacije na traktorima Tomo Vinković
+21
serafian
Tomo Vinković Požega
TV-319k-vlado
Ferdo
vica022
mbutala
tomotraktor
Admin
kebirpm
ssucur
iwanho 1
TomoVinkovic420
Krumpironja
darko123
Dubravac
strojar1000
tomo522
batek
abarth
VALTER 521
fireman.peter
25 posters
Stranica 7 / 9.
Stranica 7 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Inovacije na traktorima Tomo Vinković
Mjenjač na hidrauliku? Ili samo hidraulicki volan sa prerađenim ručicama?
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
To mu dodje ko dva u jedan sistem. Iskoristis manjak prostora a sve bude pristupacno , mozda cak i vise nego original. Dobro resenje koliko se moze pretpostaviti , ali nesumnjam u majstora
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Heh a nisam ja doma u svim tim inovacijama a pitam jer sam vidio da je jedan slovenac preradio rucke i stavio ih kod sjedista s desne strane na rol bar, jako zanimljivo ali neznam na koji nacin je to napravio pa mislio da i ti to radis
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Krumpironja je napisao/la:Heh a nisam ja doma u svim tim inovacijama a pitam jer sam vidio da je jedan slovenac preradio rucke i stavio ih kod sjedista s desne strane na rol bar, jako zanimljivo ali neznam na koji nacin je to napravio pa mislio da i ti to radis
Krumpironja, sistem sa rucicama kod sjedišta je napravio sa zajlama od menjača nekog avtomobila... Bili su negdje oglasi, gdje se nudila ova verzija za nekih 100 evra.
Ferdo- novi član
- Broj postova : 1
Inovacije na traktorima
Ma, ti ssucur sada u mirovini imaš vremena na pretek. Nešto ćeš iskemijat.
tomotraktor- član
- Broj postova : 208
Eh, samo 10 dana bio u BiH prodao jagnjad u Banoviće, sređivao sijačicu za sezonu,uređivao boksove jagnje mi se romanovske i još sto poslova, a naj manje oko TV-a.
darko123- član
- Broj postova : 274
Crvena bi trebala biti plus a crna minus.Žuta ti vjerojatno netreba al i ona je plus a ostalo zvučnici
tomo522- član
- Broj postova : 237
darko123- član
Pozdrav Darko123
Kolega ssucur ti je postavio dvije slike za spajanje regulatora alternatora, pa nadam se da se kolega ssucur neće naljutiti,…. jer vjerujem da mu je promaklo, ….da se prva slika ne poklapa sa ispravnom šemom za spajanje regulatora alternatora., sa navedenim oznakama B+ i D+. …. Ona doljnja šema je ispravna jer oznaka D+ se spaja preko sijalice na + pol akumulatora ili na plus pol na kontakt bravi na oznaku…. (ili 30, 30a, ili 15, ….zavisi od marke, tipa, brave a spaja se na plus pol kad brava dade kontakt , tj da sijalica svijetli kad alternator miruje, tj. Kad je traktor ugašen)… Sijalica koja se meće da svijetli kod kontakta je ujedno i pobuda za alternator, tj. Snagu punjenja, … (a to ti ovisi i o obrtajima alternatora, tj. O veličini remenica, koje bi trebale biti prilagođene, tako da bi se već kod malo većega ler gasa trebala ugasiti a kod najvećeg gasa snaga punjena ne bi trebala prelaziti 10% amper sati akumulatora ,….. primjer 80 Ah= 8A max- struja punjenja. ….a ujedno i napon kod maksimalnog punjenja ne bi smio prelaziti 15V…..a to određuje ta kontrolna lampica za početak ubaci 5W, pa provjeri,….lako povećaš pobudu dodavanjem jače tj.10W, ako bude potrebno). Sve to što sam opisao ćeš vidjeti i na Ampermetru koji mora biti spojen po doljnjoj šemi da vidiš koliko je punjenje ili ako ga nemaš na isto mjesto ubaci UNIMER u seriju u mjernom području ampera (A) opsega 10 (10A). ….. nadam se da sam ti uspio objasniti sistem rada i spajanja. LP.
Kolega ssucur ti je postavio dvije slike za spajanje regulatora alternatora, pa nadam se da se kolega ssucur neće naljutiti,…. jer vjerujem da mu je promaklo, ….da se prva slika ne poklapa sa ispravnom šemom za spajanje regulatora alternatora., sa navedenim oznakama B+ i D+. …. Ona doljnja šema je ispravna jer oznaka D+ se spaja preko sijalice na + pol akumulatora ili na plus pol na kontakt bravi na oznaku…. (ili 30, 30a, ili 15, ….zavisi od marke, tipa, brave a spaja se na plus pol kad brava dade kontakt , tj da sijalica svijetli kad alternator miruje, tj. Kad je traktor ugašen)… Sijalica koja se meće da svijetli kod kontakta je ujedno i pobuda za alternator, tj. Snagu punjenja, … (a to ti ovisi i o obrtajima alternatora, tj. O veličini remenica, koje bi trebale biti prilagođene, tako da bi se već kod malo većega ler gasa trebala ugasiti a kod najvećeg gasa snaga punjena ne bi trebala prelaziti 10% amper sati akumulatora ,….. primjer 80 Ah= 8A max- struja punjenja. ….a ujedno i napon kod maksimalnog punjenja ne bi smio prelaziti 15V…..a to određuje ta kontrolna lampica za početak ubaci 5W, pa provjeri,….lako povećaš pobudu dodavanjem jače tj.10W, ako bude potrebno). Sve to što sam opisao ćeš vidjeti i na Ampermetru koji mora biti spojen po doljnjoj šemi da vidiš koliko je punjenje ili ako ga nemaš na isto mjesto ubaci UNIMER u seriju u mjernom području ampera (A) opsega 10 (10A). ….. nadam se da sam ti uspio objasniti sistem rada i spajanja. LP.
TV-319k-vlado- član
- Broj postova : 77
Ko ja ljut, a generacijo?
Malo čudno nacrtano zato sam i dodao drugu sliku.Kod mene radi super.
Malo čudno nacrtano zato sam i dodao drugu sliku.Kod mene radi super.
Nadam se da se nisi naljutio, generacijo,……
Samo sam se “ubacio“ u vaš razgovor sa dobrom namjerom da pojasnim, .... ono znanje što je još ostalo u glavi LP.
Samo sam se “ubacio“ u vaš razgovor sa dobrom namjerom da pojasnim, .... ono znanje što je još ostalo u glavi LP.
TV-319k-vlado- član
Pozdrav svima, ssucur kolika je litraža glave? Koliki je volumen cilindra? Jesi to preračunao i uskladio?
Kako vidim bude jedan nosač za volan i za ručke i sve to ljepo sakriveno u nosaču, bar mi tako izgleda. A ručke budu neki takav sistem ko što ja imam?
PS
Neznam šta se žališ oko fraj vremena, sad bi ga trebao dosta imati ☺, sad bi mogao provesti nešto više vremena u BiH, ne žuri ti se na posao.
Kako vidim bude jedan nosač za volan i za ručke i sve to ljepo sakriveno u nosaču, bar mi tako izgleda. A ručke budu neki takav sistem ko što ja imam?
PS
Neznam šta se žališ oko fraj vremena, sad bi ga trebao dosta imati ☺, sad bi mogao provesti nešto više vremena u BiH, ne žuri ti se na posao.
Stručko za hidrav.... koji mi je radio cijevi je rekao da sve klapa, (nosio sam mu cilindar i glavu)
Moguća izmjena tako da budu ručke sa lijeve i desne strane (2+2)
Vrijeme za BiH? Sređivanje i opremanje stanovanja od nule na Kodeljevem.
Moguća izmjena tako da budu ručke sa lijeve i desne strane (2+2)
Vrijeme za BiH? Sređivanje i opremanje stanovanja od nule na Kodeljevem.
darko123- član
TV-319k-vlado- član
Pozdrav
Vidi ti mladog inovatora bravo hrabro u nove avanture.
Vidi ti mladog inovatora bravo hrabro u nove avanture.
Hehehe hvala Admin bice jos inovacija uradio sam krov i muziku bice slike uskoro dok jos nesto odradim...
darko123- član
Ovaj Tomo Vinković serije 700 je toliko prerađen da se više ne može ni zvati Tomo Vinković. Radi se o utovarivaču pjeska na stovarištu koji je dobrim dijelom ručno napravljen prije dosta godina, a prednji kraj do zgloba je Tomo Vinković.
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Vrlo lepo uklopljeno resenje za date poslove samo sto kad vidim kako je zapusten sto se tice odrzavanja to nije za pohvalu. Pa bar se motor moze oprati i stubline i filter vazduha. Kad tako vidim oduzeo bi mu masinu
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Stranica 7 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Tema za sve traktore Tomo Vinković
» Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
» Tomo Vinković Fan
» Tomo Vinković 700 serija opća tema
» Fendt 612 vs Tomo Vinković PE 18
» Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
» Tomo Vinković Fan
» Tomo Vinković 700 serija opća tema