Inovacije na traktorima Tomo Vinković
+21
serafian
Tomo Vinković Požega
TV-319k-vlado
Ferdo
vica022
mbutala
tomotraktor
Admin
kebirpm
ssucur
iwanho 1
TomoVinkovic420
Krumpironja
darko123
Dubravac
strojar1000
tomo522
batek
abarth
VALTER 521
fireman.peter
25 posters
Stranica 5 / 9.
Stranica 5 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Inovacije na traktorima Tomo Vinković
Ma jes neradi regler moram li praviti neki pokrov preko njega da ga ne kvasi kisa
darko123- član
- Broj postova : 274
Še moje malo pobolševanje.
batek- član
- Broj postova : 41
Darko, ne treba ti pokrivati to. Neka se on hladi.
Batek ti si već napravio space shuttle, nemam riječi, više nego odlično.
Batek ti si već napravio space shuttle, nemam riječi, više nego odlično.
Nakon 40 godina Tomica doživio reinkarnaciju u najzanimljivijem izdanju.
Dubravac- uvaženi član
- Broj postova : 526
Svaka cast za sva izboljsanja heh znamo se vec dugo nego da te nesto pitam nebih volio da krivo shvatis ali nije mi jasno zasto si se odlucio toliko ulagat u njega sta ako ti jednig dana bude malo mozda si trebo to napravit sa serijom 7xx jer u njega si sigurno ulozio puno € a prilikom prodaje to nikad neces naplatit, cudi me da nisi uzeo ovako traktor po peter i onda to sve napravio nekako mi jedan klip malo za to sve sta ima
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Inovacije, dorade, poboljšanja na traktorima
Batek svaka čast, kapa dole.
tomotraktor- član
- Broj postova : 208
Svaka cast Batek
darko123- član
- Broj postova : 274
Krumpironja je napisao/la:Svaka cast za sva izboljsanja heh znamo se vec dugo nego da te nesto pitam nebih volio da krivo shvatis ali nije mi jasno zasto si se odlucio toliko ulagat u njega sta ako ti jednig dana bude malo mozda si trebo to napravit sa serijom 7xx jer u njega si sigurno ulozio puno € a prilikom prodaje to nikad neces naplatit, cudi me da nisi uzeo ovako traktor po peter i onda to sve napravio nekako mi jedan klip malo za to sve sta ima
Ha vjerojatno če ga imati dok bo mašina radila. Tada će je popraviti i dalje ga goniti. Ne mislim da ima u mislima prodaju traktora. Za novac koji bi dao za 7xx, je vse to ustvario i još više na domaćem traktora. U Sloveniji je 7xx serija vrlo skupa. Ja ga popuno razumem. Još lakše je ako imaš traktor kod kuče od uvijek.
Ja sam svog kupio jeftino jer je bio u slabom stanju, ali baš to mi je interesantno. A novce koje sam smetao na njega neču nikada dobiti nazad.
P.S. Batek baš si car, otvori biznis.
Gost- Gost
Pozdrav
Batek je veliki inovator, i ljubitelj traktora Tomo Vinković, čovjeka vesele stvari koje sam izmisli,preradi, ili doradi vidim da mu to čini veliko zadovoljstvo radit i potreba zbog posla.
Isplativost ulaganja neće se nikada vratiti, ali to čisto zadovoljstvo čovjeka ćini sretnim i zadovoljnim, stim još što je sam to napravio i još k tome da mu služi i koristi svakodnevno u raznim poslovima.
Inače takve stvarčice su vrlo skupe u originalu da dolaze sa traktorom ili vitlom, daljinsko upravljanje traktorom i vitlom što je i jedan vid sigurnosti u radu sa vitlom u šumi. Što se danas i traži.
Kolega Batek svaka čast na inovacijama tvojim, hvala ti puno što ih u svakom trenutku želiš i hoćeš podijeliti sa nama ostalima članovima/korisnicima Foruma.
Sa tvojih fotografija iz foto albuma možemo puno naučiti svi zajedno.
Srdačan pozdrav
Batek je veliki inovator, i ljubitelj traktora Tomo Vinković, čovjeka vesele stvari koje sam izmisli,preradi, ili doradi vidim da mu to čini veliko zadovoljstvo radit i potreba zbog posla.
Isplativost ulaganja neće se nikada vratiti, ali to čisto zadovoljstvo čovjeka ćini sretnim i zadovoljnim, stim još što je sam to napravio i još k tome da mu služi i koristi svakodnevno u raznim poslovima.
Inače takve stvarčice su vrlo skupe u originalu da dolaze sa traktorom ili vitlom, daljinsko upravljanje traktorom i vitlom što je i jedan vid sigurnosti u radu sa vitlom u šumi. Što se danas i traži.
Kolega Batek svaka čast na inovacijama tvojim, hvala ti puno što ih u svakom trenutku želiš i hoćeš podijeliti sa nama ostalima članovima/korisnicima Foruma.
Sa tvojih fotografija iz foto albuma možemo puno naučiti svi zajedno.
Srdačan pozdrav
Evo nasao neki far, pa pomislih da bi bio dobar kao radno svjetlo. Sutra cu spojiti struju i ofarbati nosac
Kutiju za prvu pomoc cu zamjeniti sutra, napravio je otac aluminijumsku.
lp
Kutiju za prvu pomoc cu zamjeniti sutra, napravio je otac aluminijumsku.
lp
TomoVinkovic420- član
- Broj postova : 457
Pozdrav
Prijatelj me zamolio da podijelim njegovu inovaciju kako je riješio da voda ne ulazi u volan, kaže drži 100% ne ulazi voda, upotrijebio je običan čep kanalizacijske cijevi fi 110.
Pošto je zauzet poljoprivrednim radovima i ne stigne na Forum, kad bude koja zgodna fotografija proslijedi će meni ja na Forum..
Srdačan pozdrav
Prijatelj me zamolio da podijelim njegovu inovaciju kako je riješio da voda ne ulazi u volan, kaže drži 100% ne ulazi voda, upotrijebio je običan čep kanalizacijske cijevi fi 110.
Pošto je zauzet poljoprivrednim radovima i ne stigne na Forum, kad bude koja zgodna fotografija proslijedi će meni ja na Forum..
Srdačan pozdrav
Evo i mojih doradnja na tomi, nožni gas, nosač kutije za alat i fiksiranje blatobrana sa gumi nosačem (blažilcem). Ne znam kako se to kaže na hrvatskom, ali vidi se na sliki
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
mbutala- član
- Broj postova : 44
Veoma si lijepo uradio nozni gas. Ja nikako da se nakanim da napravim sebi...
TomoVinkovic420- član
Vario je susjed, jer bolji u tom. Moje su bile samo ideje, a onda smo zajedno nešto pogruntali.
mbutala- član
Pozdrav
Dali ste nožni gas radili po fotografijama koje kruže na po Forumima, mislim da su od Bateka fotke..
Srdačan pozdrav
Dali ste nožni gas radili po fotografijama koje kruže na po Forumima, mislim da su od Bateka fotke..
Srdačan pozdrav
Admin je napisao/la:Pozdrav
Srdačan pozdrav
Pa naravno da sam si ogledao slike, i imali smo nožni gas i na malem tomi 523 kojeg smo prodali. Ogledal sam si slike i onda smo malo popričali kako i kaj. Ako koga zanima možem pobliže poslikat da se bolje vidi.
A na zajlama je klasika, jedna poluga na koju idejo nožni i ručni gas, a naprijed jedna zajla. Ništa novo, ništa neviđeno.
Pozdrav
mbutala- član
Evo danas kisa, pa se ne moze raditi sa tomom. Pa sam napravio nosac za flasu od obicne kantice za lak. I stavio novu kutiju za prvu pomoc. Nadam se da ovu necu uspjeti razbiti
TomoVinkovic420- član
Tomica je dobio zastitu za karter
TomoVinkovic420- član
Danas sam napravio jedno izboljšanje na struji. Naime original instalacija nema osigurača iz alternatora na ampermetar pa je to malo... Iz ampermetra ide onda instalacija na starter. To nije osigurano pa sam stavio osigurač na instalaciju odmah iza alternatora. Povukla se i debelija žica jer je alternator od auta koji je jači od originalnog.
Re inovacije
Pozdrav svima! Imam jedno pitanje, gdje ugraditi senzor temperature ulja na lda672
Gost- Gost
Pozdrav
Već sam bio prije nešto pisao o tome pa pogledaj ovdje u tekstu.
Pomoću indikatora za mjerenje temperature ulja, bi bilo najzgodnije za TV, ili po modelu Deutz traktora po originalu ali te sonde-indikatori za mjerenje temperature su dugi, moraju se montirati u glavu motora ili što bliže glavi motora.
Mislim da nema mjesta toliko u glavi motora da se buši i urezuje navoj na TV, jedino ako postoje kakvi kratki indikatori-sonde za mjerenje temperature, ili na grani ispuha na izlazu iz glave motora nešto slično kao lambda sonda da se uglavi, satova ima na struju koji precizno prenose podatak o temperaturi i to Teleoptik Zemun ili VDO satovi i nisu skupi što je bitno.
Ima i IMT takav sat samo je neprecizan kasni sa prijenosom informacije o temperaturi na motoru je jedna temperatura na satu druga temperatura, mjerilo se laserskim pištoljom za mjerenje temperature motora ( laserski termometar ) točan je isprobano na osobnom autu na glavi motora i na crijevu vode.
Zračno hlađeni motori imaju znatno veća odstupanja i tolerancije od vodom hlađenih motora neće mu štetiti 140 stupnjeva i viša temperatura, velike su razlike u radu motora što se tiče temperature ide od – do dosta široko ali je problem sa uljem u motoru koja moraju podnositi veliku postojanost na temperaturu da se ne razbijaju ne izgaraju na višim temperaturama...
Homemade ima svašta satovi od Lade indikatori-sonde za mjerenje temperature od svačega, sad što bi bilo za TV najbolje trebalo bi Forume prolistati, satovi,temperature,okretaji, ili Deutz tema, ili temperatura na zračnim motorima Forumi o motociklima motori hlađeni zrakom, googlanje...
Riješenje če se naći i neće biti skupo, ako je sve u redu sa turbinom ventilima motora rebra cilindra čista nema vađenja masti motoru tada nema ni pregrijavanja motora...
http://www.insa.rs/sr/item/KONTAKTNI-SENZORI-TEMPERATURE/285
http://vw-vhs-mladenovac.forumotion.com/t162-merac-temperatura-motora
Već sam bio prije nešto pisao o tome pa pogledaj ovdje u tekstu.
Pomoću indikatora za mjerenje temperature ulja, bi bilo najzgodnije za TV, ili po modelu Deutz traktora po originalu ali te sonde-indikatori za mjerenje temperature su dugi, moraju se montirati u glavu motora ili što bliže glavi motora.
Mislim da nema mjesta toliko u glavi motora da se buši i urezuje navoj na TV, jedino ako postoje kakvi kratki indikatori-sonde za mjerenje temperature, ili na grani ispuha na izlazu iz glave motora nešto slično kao lambda sonda da se uglavi, satova ima na struju koji precizno prenose podatak o temperaturi i to Teleoptik Zemun ili VDO satovi i nisu skupi što je bitno.
Ima i IMT takav sat samo je neprecizan kasni sa prijenosom informacije o temperaturi na motoru je jedna temperatura na satu druga temperatura, mjerilo se laserskim pištoljom za mjerenje temperature motora ( laserski termometar ) točan je isprobano na osobnom autu na glavi motora i na crijevu vode.
Zračno hlađeni motori imaju znatno veća odstupanja i tolerancije od vodom hlađenih motora neće mu štetiti 140 stupnjeva i viša temperatura, velike su razlike u radu motora što se tiče temperature ide od – do dosta široko ali je problem sa uljem u motoru koja moraju podnositi veliku postojanost na temperaturu da se ne razbijaju ne izgaraju na višim temperaturama...
Homemade ima svašta satovi od Lade indikatori-sonde za mjerenje temperature od svačega, sad što bi bilo za TV najbolje trebalo bi Forume prolistati, satovi,temperature,okretaji, ili Deutz tema, ili temperatura na zračnim motorima Forumi o motociklima motori hlađeni zrakom, googlanje...
Riješenje če se naći i neće biti skupo, ako je sve u redu sa turbinom ventilima motora rebra cilindra čista nema vađenja masti motoru tada nema ni pregrijavanja motora...
http://www.insa.rs/sr/item/KONTAKTNI-SENZORI-TEMPERATURE/285
http://vw-vhs-mladenovac.forumotion.com/t162-merac-temperatura-motora
Pozdrav ! Hvala vam na odgovoru, cim složim stavim slike.
Gost- Gost
Pokusacu ti malo olaksati za senzor i sat temperature.Vladimirec t25 ga svaki ima i vrlo je prost i jeftin ako imate negde prodavnicu delova za njega. Senzor je kratak slican klasicnim senzorima pritiska ulja i montira se na kuciste filtera ulja. Temperatura ulja optimalna je od 70-100 stepeni a radno podrucje je vece .Po meni je potrebniji kvalitetan senzor pritiska ulja i sat je i on pokazuje dokaz ako se ulje pregreva ili je na granici jer drasticnije pada pritisak tad. Sto se tice temperature stublina kod vazdusara je vrlo tesko naci senzor sa satom vec je vecina koja belezi pregrevanje i to preko sijalice. Mislim da su samo neki motori kod Dajca ili torpeda imali senzor sa pokazivacem temperature preko sata ali neznam koji tip je to motora imao.inace za te satove i senzore temperature stublina vazdusara treba sa merenjem do bar 180-200 stepeni jer po nekim informacijama normalna radna temperatura je oko 110-140 stepeni a ide do 180 kao pregrevanje.
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Pozdrav
Eto Vica ima riješenje od Ruskih traktora lako dostupno i malo novaca toga se nismo dosjetili, nekoliko fotografija sa oglasnika i link oglasnika za sat i indikator koji mjeri temperaturu motora. Može to netko prokomentirati..
http://www.njuskalo.hr/nauticka-oprema-ostalo/instrument-indikator-temperature-motora-oglas-10069273
Smjernice su tu samo sada potražiti dijelove za Ruske traktore, ili za brodske vanbrodske motore itd..
Eto Vica ima riješenje od Ruskih traktora lako dostupno i malo novaca toga se nismo dosjetili, nekoliko fotografija sa oglasnika i link oglasnika za sat i indikator koji mjeri temperaturu motora. Može to netko prokomentirati..
http://www.njuskalo.hr/nauticka-oprema-ostalo/instrument-indikator-temperature-motora-oglas-10069273
Smjernice su tu samo sada potražiti dijelove za Ruske traktore, ili za brodske vanbrodske motore itd..
Stranica 5 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
» Tomo Vinković Fan
» Tomo Vinković 700 serija opća tema
» Tema za sve traktore Tomo Vinković
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković Fan
» Tomo Vinković 700 serija opća tema
» Tema za sve traktore Tomo Vinković
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
Stranica 5 / 9.