Traktorski priključci
+14
tomotraktor
Dubravac
Krumpironja
serafian
ExtermoIvan
reider 1
ssucur
jozef.kc
Admin
tony5
fireman.peter
abarth
VALTER 521
tomo522
18 posters
Stranica 7 / 13.
Stranica 7 / 13. • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13
Re: Traktorski priključci
Čekamo slike Tomo420, evo jedan gotov proizvod, neznam dali ovo zvono utječe na babušku, ili dok hoda mlati glavom i rukama.
Re:Traktorski priključci
Prskalica za Tomo Vinković sa Pumpom membranskom 25 bara,Agromehanika Kranj.
Jedno pitanjce za one koji imaju bočnu kosu za tomicu.....moja je Gaspardo, ista kao i Gramip i stalno mi štopa travu na zadnjem nožu tamo do klizne ploče...istina trava je gusta i visoka ali mislim da svejedno nebi smjelo tako...zna li netko kako otkloniti taj problem?
Gost- Gost
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Nisam još jer nemam gdje ,njive su posađene, a neda mi se sad ići orati i frezati samo zbog toga....uskoro će na jednoj njivi češnjak van pa ću tamo isprobati kasnijeAdmin je napisao/la:Tomo 420 sadilica za krumpir je gotova , kako radi dali si brobao
Gost- Gost
Može pobaj na prazno ,zanima me kako visoko nagrnjuje krumpir
Ovakve tanjurače od 16 diskova sam imao za Tomu Vinkovića , jedino je kopčanje bilo u jednoj točki isto ko plug , ali pošto u brdu sa njima nisam ništa mogao ozbiljnije raditi prodao ih .
Ovakve tanjurače od 16 diskova sam imao za Tomu Vinkovića , jedino je kopčanje bilo u jednoj točki isto ko plug , ali pošto u brdu sa njima nisam ništa mogao ozbiljnije raditi prodao ih .
Darko 123 je napisao/la:Moze li se od mute gorenje prepraviti skupljac sijena na toma???
Ovaj ispod na sliki je za Tomu, ima kopčanje u jednoj tački. Znači taj prihvat bi se moralo preraditi iz Mute na TV. Pored toga prihvat na odgovarajuču visinu, remenicu na odgovarajuče obrtaje...
Admin, jel ti ostao koji disk možda rezerve od tanjurača? Ako ne bude dobar ovaj sistem nagrtanja na mojoj sadilici, onda ću morat stavit njih...
Gost- Gost
Nažalost nemam disk, potražit ču vizitku od čovjeka iz Hercegovca mjesto kod Garešnice , radi sve vrste lemeža, plužnih daski, diskova , crtala itd... pa ti proslijedim broj telefona. Inače ide po sajmovima oko Zagreba sa robom dali ide dalje neznam ...
Kde si nabavio ovaj sveder,svrdilo,svedar,burgiju,jeli si kupio,ili ti neko napravio i koliko je to euri??? Pozdrav od Valtera
VALTER 521- član
- Broj postova : 31
Zahvaljujem na informacijama! Dali neko zna za trgovinu u SLO kde se može kupiti sveder za cepanje drva ili da ga pravi neki privatnik,nešto sam več tražio na netu,pa ništa našo?Zanima me samo sveder?Pozdrav svima
VALTER 521- član
- Broj postova : 31
tomo420 je napisao/la:
Evo još jednog današnjeg proizvoda...
Zanimljivo ovo tvoje svrdalo. Jel ima koja slika kako si to prikopčao na traktor, kako se to goni... detajli ili još bolje koji video kako ti ovo radi.
Inače nema tu šta, bude ti to radilo. Kako vidim ti češ cjepati drva od 33 cm?
Bit će slike koji dan kad ću radit s njim,tu je bilo baš sunce s krive strane pa se slabo vidi....
Na traktor je za sad prikopčano samo preko kardana, a neznam dal da napravim da može i hidraulika nositi jer je dosta dugačka osovina(od stolarske kombinirke) pa je dosta udaljeno od tratora...ali nešto će se smisliti za lakše premještanje s mjesta na mjesto.
Gore je i remenica pa se može ugraditi i elektromotor.
I da, zamišljeno je za cjepanje kratkih drva, ali se ova ploča može skinuti pa bi moglo i meterice, ali ne nešto jako debelo....
Na traktor je za sad prikopčano samo preko kardana, a neznam dal da napravim da može i hidraulika nositi jer je dosta dugačka osovina(od stolarske kombinirke) pa je dosta udaljeno od tratora...ali nešto će se smisliti za lakše premještanje s mjesta na mjesto.
Gore je i remenica pa se može ugraditi i elektromotor.
I da, zamišljeno je za cjepanje kratkih drva, ali se ova ploča može skinuti pa bi moglo i meterice, ali ne nešto jako debelo....
Gost- Gost
Bude ti radilo ovo ali pazi, opreza nikad dosta kod ovog stroja. Istina, kratke drva su manje opasne od metrice ali svejedno.
Ok, čekamo slike pa da vidimo onda kako češ riješiti dalje
Ok, čekamo slike pa da vidimo onda kako češ riješiti dalje
Bilo je na BOLHi oko 120€
Ovo dole oko 30€
http://www.pik.ba/artikal/9112432/trn-klin-siljak-za-cjepac-drva/
Ovo dole oko 30€
http://www.pik.ba/artikal/9112432/trn-klin-siljak-za-cjepac-drva/
Pozdrav Krompi želi od mene slike i nema mi drugog spasa,nego pronači nešto.nadam se, da neče se moderator ljutiti,da stavlajm slike preše,a zašto ne,jer sa njo radijo i TV-ji,kdje teren to dopušta.Žao se mi dogodilo manjše sr...
Puknuo mi šarauf,koji drži osovino kotača i kolo mi se nagnulo na pogonske zupčanice hedra med vožnjo. Satralo onda opruge hedra 2 komada,fedrasti svornjak na osovini satralo,uskoro zapalilo gumo (kotač)i ostao sam usrijed dvorišta i izpao mi biznis.Šteta blizu 100 eur.
Zad više radi.
No i rekonstrukcija događaja:
Kriv sam ja.Nepravo održavanje i nepravi poseg u konstrukcijo stroja.Dodano je bil ohitravlično otvaranje ruda,koje je satralo vijak.Nepravo održavanje pa zato,jer se niakd ne provijeri pritegnutost vijakov!!LP
Puknuo mi šarauf,koji drži osovino kotača i kolo mi se nagnulo na pogonske zupčanice hedra med vožnjo. Satralo onda opruge hedra 2 komada,fedrasti svornjak na osovini satralo,uskoro zapalilo gumo (kotač)i ostao sam usrijed dvorišta i izpao mi biznis.Šteta blizu 100 eur.
Zad više radi.
No i rekonstrukcija događaja:
Kriv sam ja.Nepravo održavanje i nepravi poseg u konstrukcijo stroja.Dodano je bil ohitravlično otvaranje ruda,koje je satralo vijak.Nepravo održavanje pa zato,jer se niakd ne provijeri pritegnutost vijakov!!LP
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
hehe nego naravno da moras hehe pozz kolega nego reci mi Tv je radio sa tom balirkom?
Heh zdravo!No ne moj.Rade TV-ji sa njime,ali oni večji dvocilindrični.Taj maleni-barem ja nisam vidijo!Uvijek radi sa njo Zetor.Ima dvostepeno kvačilo.Pogledat čem još kakvo sliko da nađem.Nešto sam napisao i u temi forumaši motoristi,ako te zanima.Pozdrav!!
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Kažeš da ti je ruda na hidrauliku? Znam da imaju balirke da se ruda preklopi u transportnu ili radnu poziciju. Kako ja razumem ti to preklapaš sa hidro cilindrom? Tako imaju prikolice za transport drveta. Ima li koja slika te tvoje izrade?
A oko nesrečnog slučaja, šta češ desi se. Znam, hebeno je to jer te odmah lupi po novčaniku.
A oko nesrečnog slučaja, šta češ desi se. Znam, hebeno je to jer te odmah lupi po novčaniku.
Eh tako da ja skuzio da ti sa jednim cilindrom baliro hehe a to kad kupim motor cu stavit slike tu
Stranica 7 / 13. • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Seckalice na traktorski pogon
» Zadnji traktorski utovarivač
» Prednji traktorski utovarivači
» Traktorski viljuškari & vilice
» Traktorski komušač kukuruza
» Zadnji traktorski utovarivač
» Prednji traktorski utovarivači
» Traktorski viljuškari & vilice