Prednji traktorski utovarivači
+5
TV-319k-vlado
Tomo Vinković Požega
ssucur
Admin
fireman.peter
9 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Re: Prednji traktorski utovarivači
batek je napisal: Ako nije primerna tema neka administrator premakne
Sprednji utovorač
Za test utovorač, diže 200kg samo zadaj more imate uteg.
Imamo sem pri ruci jednobrazni plug i ga uporabio kao uteg na zadnjem kraju.
Diže v visino 250cm
Više slike
ručno krivljenje pločevine.....
I test dižanja
Tema je premještena u odgovarajuču temu.
Moderator: Fireman.peter
Sprednji utovorač
Za test utovorač, diže 200kg samo zadaj more imate uteg.
Imamo sem pri ruci jednobrazni plug i ga uporabio kao uteg na zadnjem kraju.
Diže v visino 250cm
Više slike
ručno krivljenje pločevine.....
I test dižanja
Tema je premještena u odgovarajuču temu.
Moderator: Fireman.peter
Sve pohvale Batek na izradi, prva proba je dobro prošla
Još da vidimo kako to radi, nosi zemlju ili snijeg...
Još da vidimo kako to radi, nosi zemlju ili snijeg...
Pozdrav
Prednje vilice za utovar bala ili općenitu upotrebu...
Fotke sa stranog poljoprivrednog Foruma na korist ako nekom treba, u albumu sigurno neće imati koristi od njih nitko zato u post sa njima.
Srdačan pozdrav
Prednje vilice za utovar bala ili općenitu upotrebu...
Fotke sa stranog poljoprivrednog Foruma na korist ako nekom treba, u albumu sigurno neće imati koristi od njih nitko zato u post sa njima.
Srdačan pozdrav
Pozdrav
Trebaš tri cilindra hidraulična.
Trebaš tri cilindra hidraulična.
Imam vrlo sličan dvosmjerni cilindar od kojeg planiram praviti prednji hidraulik, nešto sam već započeo, ali odrezane su mu uške za kvačenje. Smije li se to zavariti bez rastavljanja?
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Tomo Požega,
….ne bih ti preporučio nikako varenje, čak niti sa CO2, ( najmanja temperatura, kod varenja) i to čak i kod rastavljenog ventila, …..jer zbog temperature materijal se zna deformirati i evo novih problema, …a pogotovo još da je sastavljen, ….gori ostatak ulja, gumice ili prsteni na cilindrima jer je u pitanju mala tolerancija radi same funkcije. Savjetovao bih ti neki drugi način montaže bez varenja…(neke obujmice ili sl.)…..no to je moje više praktično iskustvo, a ne profesionalno znanje o materijalima. LP.
….ne bih ti preporučio nikako varenje, čak niti sa CO2, ( najmanja temperatura, kod varenja) i to čak i kod rastavljenog ventila, …..jer zbog temperature materijal se zna deformirati i evo novih problema, …a pogotovo još da je sastavljen, ….gori ostatak ulja, gumice ili prsteni na cilindrima jer je u pitanju mala tolerancija radi same funkcije. Savjetovao bih ti neki drugi način montaže bez varenja…(neke obujmice ili sl.)…..no to je moje više praktično iskustvo, a ne profesionalno znanje o materijalima. LP.
TV-319k-vlado- član
- Broj postova : 77
Hvala vlado na brzom odgovoru. Imam prostora za obujmice pa ću problem tako riješiti, ali kad bi ga smio variti, to bi mi bila najjednostavnija opcija.
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Meni su radili cilindre po naruđbi i varili na cilindar i na klipnjaču uške. Cilindri služe svojoj svrhi i nema nikakvih problema.
A mislim da treba cilindre rastaviti da bi se onda varilo.
A mislim da treba cilindre rastaviti da bi se onda varilo.
Ja mislim da bi ja sebi odabro prednji jer ga ne moraš skidat,ne smeta za rad još dode ko uteg, lakše se radi sa njime i možeš dosta dignut,ne treba pretjerivat
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Po meni je bolji prednji lakse se rukuje i sve, koliko si platio razvodnik...
darko123- član
- Broj postova : 274
Rosi Teh?
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Prednji utovarivac je normalno mnogo laksi za rukovati ali ima i manu. Na klizavom terenu krenuti u nazad je nekad vrlo tesko mada tomica ima sva 4 u pogonu pa je manje muke. Ali bespotrebno drzati utovarnu kasiku kad nema potrebe nije dobro jer zbog tezine trpe mnogo vise svi delovi a pogotovu poluosovine i zglob na sredini. Cak i vecim traktorima mnogo brze stradava prednji trap tako da bih ja to bar vecim delom skinuo kad za time nema potrebe
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Hvala.
Imaju dobar izbor hirauličnih elemenata i realne cijene.
Na računu se vide pojedine stavke. Čije je bilo sklapanje, njihovo ili tvoje?
Imaju dobar izbor hirauličnih elemenata i realne cijene.
Na računu se vide pojedine stavke. Čije je bilo sklapanje, njihovo ili tvoje?
Hvala. Držim da si zadovoljan cijenom, a nadam se da buš i razvodnikom u radu.
Na jednoj ručici je jednoradni, a na drugoj dvoradni. Ja na traktoru imam samo dvoradni. Kaj se događa u ventilu ako se spoji samo jedan jednoradni cilindar. Jel se u tom slučaju aktivira sigurnosni ventil i koliko je to štetno za razvodnik?
Na jednoj ručici je jednoradni, a na drugoj dvoradni. Ja na traktoru imam samo dvoradni. Kaj se događa u ventilu ako se spoji samo jedan jednoradni cilindar. Jel se u tom slučaju aktivira sigurnosni ventil i koliko je to štetno za razvodnik?
U zadnjoj postavki računa je vreteno za jednoradni cilindar, (ili dvoradni i jedan izvod spojit sa povratnim vodom-Takav savjet sam dobio u Agrometal-u).
Cijena solidna za takav identičan ventil brez spojki=Agromehanika 190€, AgroBrda 180€, Agrometal 150€.
Cijena solidna za takav identičan ventil brez spojki=Agromehanika 190€, AgroBrda 180€, Agrometal 150€.
Čestitam na povoljnoj kupnji.
Nismo se shvatili u vezi problematike. Moj razvodnik ima 3 položaja: 1-0-2
Evo kako radi s dvoradnim cilindrom.
1 - ulje se druka u priključak 1 na cilindru i istovremeno prazni kroz priključak 2,
0 - sve je blokirano u nekom izabranom položaju,
2 - ulje se druka u priključak 2 i istovremeno se prazni kroz priključak 1.
Ono kaj mene zanima je kaj se događa kad prikopčam samo jedno crijevo po kojem se cilindar druka i prazni.
Ne mogu si drukčije protumačiti nego da postoji neki ventil koji kod je dovoljno velikog pritiska ulja preusmjeri ulje natrag u rezervoar, odnosno u mjenjač.
Dakle, držim da se dogodi isto kao kod npr. preteškog tereta u utovarnoj korpi.
Na tvojem razvodniku je na jednoj ručici potpuno jednaka funkcija kao na mojem, a na drugoj imaš u položaju 2 pražnjenje cilindra kroz isto crijevo kroz koje se i puni.
Nismo se shvatili u vezi problematike. Moj razvodnik ima 3 položaja: 1-0-2
Evo kako radi s dvoradnim cilindrom.
1 - ulje se druka u priključak 1 na cilindru i istovremeno prazni kroz priključak 2,
0 - sve je blokirano u nekom izabranom položaju,
2 - ulje se druka u priključak 2 i istovremeno se prazni kroz priključak 1.
Ono kaj mene zanima je kaj se događa kad prikopčam samo jedno crijevo po kojem se cilindar druka i prazni.
Ne mogu si drukčije protumačiti nego da postoji neki ventil koji kod je dovoljno velikog pritiska ulja preusmjeri ulje natrag u rezervoar, odnosno u mjenjač.
Dakle, držim da se dogodi isto kao kod npr. preteškog tereta u utovarnoj korpi.
Na tvojem razvodniku je na jednoj ručici potpuno jednaka funkcija kao na mojem, a na drugoj imaš u položaju 2 pražnjenje cilindra kroz isto crijevo kroz koje se i puni.
Dakle ovaj razvodnik može pokretati dva dvoradna cilindra, a kad se ubaci vreteno i makne jedna spojka, onda jedan dvoradni i jedan jednoradni. Moj razvodnik ima samo jednu ručicu, vjerojatno je drukčiji jer je prva ugradnja na traktoru. Osim toga sam razvodnik je na dosta nepristupačnom mjestu, a ručka je provućena kroz šlic na limu. Nameće mi se zaključak da bi jeftinije prošel s dodatnom ugradnjom ovakvog razvodnika kakav je tvoj nego kupnjom još 2 kom originalnih. Jedino bi mu trebalo pronaći zgodnu lokaciju i napraviti nosač.
Nekaj sam kroz diskusiju naučil i zahvaljujem na tome.
Nekaj sam kroz diskusiju naučil i zahvaljujem na tome.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Traktorski priključci
» Traktorski dodatci
» Zadnji traktorski utovarivač
» Traktorski viljuškari & vilice
» Traktorski komušač kukuruza
» Traktorski dodatci
» Zadnji traktorski utovarivač
» Traktorski viljuškari & vilice