Traktorski priključci
+14
tomotraktor
Dubravac
Krumpironja
serafian
ExtermoIvan
reider 1
ssucur
jozef.kc
Admin
tony5
fireman.peter
abarth
VALTER 521
tomo522
18 posters
Stranica 1 / 13.
Stranica 1 / 13. • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Re: Traktorski priključci
Iskustva nemam al nevidim ni razlog zašto nebi išlo dobro.šta je 120 kg za tvoj stroj.to može biti samo dobro
tomo522- član
- Broj postova : 237
Hvala na dobrim željama ali 120 kg-to sam ja sa motornom pilom i marendo!Sada dodaj još korpu-košaru-čelična mrežasta euro box paleta+teleskop-jaram-vodila od 2m i viljuške.Znači sve ukupno oko 400 kg cca.Hidraulika,opruge i rukavci neče puno da naj..u (trpe) jer od kuče pa do vočnjaka imam samo 200m a kad bi tomo stajao na mestu-pustio bi hidrauliku do zemlje-viljuškar Primat to je onaj koji hodaš za njime,a ta ima izpod fiksnih viljuška podvozje sa kotačima, tako kad na Tomi puštaš hidrauliku podvozje se opire-opira na zemlju???? VALTERtomo522 je napisao/la:Iskustva nemam al nevidim ni razlog zašto nebi išlo dobro.šta je 120 kg za tvoj stroj.to može biti samo dobro
VALTER 521- član
- Broj postova : 31
OK kolega,Nek je i 400.Ja sa moim 522 nosim rolo bale te težine i nemam nikakvih probleme a ti bi to sa svoim odradio još lakše i da kako veliš u poslu bi bio u kontaktu sa tlom tako da ja nevidim problem al opet ti odluči.pozzzzzzz
tomo522- član
- Broj postova : 237
Da malo predstavim priključke koji su uradjeni kod kuče i materiala koji se našo pri ruki.Počeo bi sa korpom koja ima kiper preko top linka koji sa rastezanjem još vuče lanac i tako se duplira podizanje korpe.Zadnja stranica ima centralno otvaranje preko poluge i može se otvorit sa traktora.Kad se korpa skine sa nosača ostaju vilice koje posluže kao paletni viljuškar.Korpa je odrezana od stare cisterne za lož ulje koja je bila zamjenjena sa manjom plastičnom.Vilice su bile ruke na avto dizalu a glavni nosač je od nosača rampe kakve su bile u firmama.Od svega i svačega se može i nešto korisno napravit." />" />" />" />" />" />" />" />" />" />
abarth- član
- Broj postova : 202
Abarth
Ova korpa ti je višak tehnike
Valter
Ono tvoje čudo što misliš napraviti, ok ako se to bude u poslu oslanjalo na zemlju. Ali da ti nosiš 400kg to ti ne preporučujem i to još za malog Tomu, bude mu to previše za nositi, još da bi teret bio visoko...
Ova korpa ti je višak tehnike
Valter
Ono tvoje čudo što misliš napraviti, ok ako se to bude u poslu oslanjalo na zemlju. Ali da ti nosiš 400kg to ti ne preporučujem i to još za malog Tomu, bude mu to previše za nositi, još da bi teret bio visoko...
Ove zime ču nadgradit nosač i utovarivač za drva.Nabavljen je još jedan diferencial od BMW,istog takvog več imam na cirkularu i meni se ja pokazo najpogodniji za bilokakav priključak u samogradnji koji treba reduktor.Sledilo je čiščenje difa i prerada srca da ima stalni pogon.Onda izrada nosača difa a sad prerađujem glavni nosač na mere da bi uskladio kardan jer dolazi do velikih razlika u naklonima.Nosač difa i kardan se mora paralelno poklapat na svim višinama glave,uglavnom malo je jebeno pa se dosta psuje." />" />" />" />" />" />" />" />" />
abarth- član
Još malo pa bude ovo spremno za bušenje. Odlično ti ide.
Gledam ovu zadnju sliku pa me zanima dali ti nosiš nekome zakriviti ove okrugle cjevi ili to sam napraviš i kako?
Gledam ovu zadnju sliku pa me zanima dali ti nosiš nekome zakriviti ove okrugle cjevi ili to sam napraviš i kako?
To je još roba od samoutovarne od zadnjih vrata.Sve se može iskoristit za takve stvari samo da nije previše hrđavo.Ja sam imo sreču i našo bez hrđe ali sa uništenim pogonom pobiralne.Za pravljenje takvih skalamerija je dobro imat malo zalihe odpadnog železa bolje nego sve novo kupovat.
abarth- član
Istina što kažeš, treba se malo snaći pa se jeftinije prođe a služi isto kao novo.
Napravljen je adapter za priklop kardana na diferencial i pala prva proba kak vrti i rezultat je OK što se tiče brzine i razporeda delova. " />" />
abarth- član
Re:Traktorske prikolice i priključci
Pozdrav, da malo stavim slika raznih priključaka, za naše male i velike traktore.
Ima toga još ali drugom prilikom lp pozz.
Ima toga još ali drugom prilikom lp pozz.
tony5- član
- Broj postova : 286
Bušilica polako napreduje i tak je napravljen nosač svrdla i graničniki za naklone difa.Čekam na duži kardan,ovaj je samo posuđen u zadružnoj trgovini.Dobiču istog samo dužeg,zna ko kak je sa tom turskom kvalitetom kod kardana.Ovi obični su oko 50 eura prilično jeftino.[img][/img][img][/img][img][/img]
abarth- član
Zanimljiva ova tvoja samogradnja. Vidim da se mora stalno nešto tokariti pa te več to košta. Sad češ napraviti svrdalo što znači proba uskoro .
Do sad me tokar nije košto jer na tokarski je samo poravnat adapter kardana i to za hvala.Ostalo upasujem od svega što se nađe,naprimer za adapter sam upotrebio zubčanik od samoutovarne,osovinicu sa ripnama sam odrezo isto od jedne osovine i na sreču je bila deblja koju desetinku od rupe u zubčaniku.Zubčanik sam sa flexom obrezo i u pečici zagrijo na 250 st. i ubacio osovinu da je zagrabi pa samo još u rupi zavario sa EVB.Po uzorku origi kardana izbušio rupe i to je to,nekak tak idu i druge stvari a tokarima ne dam pare samo pod mus.
abarth- član
Snađeš se kak umeš i znaš a vidim da dobro. Ja isto prvo sve pretražim u mojoj garaži pa onda i na drugim mjestima u kuči, oko kuče... Ako stvarno ne nađem nekog rješenja onda tek ovisim od drugih.
Pozdrav Abarth ,mislio sam i sam kupiti dif od BMW pa ga preradit za roto kosu ,ali nisam majstor ko ti pa baš neznam kako bi to ispalo.
A možda se i odlučim do prolječa ,nego reci ti nama a kaj si napravil sa letečim jesi ih povadio ili jednostavno zavario ,i koja je bolja opcija po tebi ,ima na youtube snimak kak se vare leteči sad ko za vraga nemogu ga nači ,i daj prokomentiraj ovu sliku kolega iz Zrenjanina iz RS napravio sa difom roto kosu i svrdlo samo mljenja dif po potrebi kam treba . Imao je i video snimak u radu ali ga izbrisao šteta .
A možda se i odlučim do prolječa ,nego reci ti nama a kaj si napravil sa letečim jesi ih povadio ili jednostavno zavario ,i koja je bolja opcija po tebi ,ima na youtube snimak kak se vare leteči sad ko za vraga nemogu ga nači ,i daj prokomentiraj ovu sliku kolega iz Zrenjanina iz RS napravio sa difom roto kosu i svrdlo samo mljenja dif po potrebi kam treba . Imao je i video snimak u radu ali ga izbrisao šteta .
Ako naiđeš na dif od BMW samo uzmi,nije ga problem sredit da služi kao reduktor.Sa zamenom mesta priklopa kardana možeš birat ili ga ubza za 3,5 ili uspori za 3,5.Smer vrtnje biraš sa zakretanjem KPL difa za 180 st.Na adapteru za priklop kardana se urade duple rupe da paše na male poluosovine i na izlaz za origi kardan.Na sliki se vidi gde sam zavario zubčanik,leteče sa osovinicom sam izbacio samo smetaju.Obadvije poluosovinice sam sa kraja izbušio,napravio navoje i prišrafio u srcu difa sa time je sprečeno ispadanje.Varit jih nisam htio da se može raskopat u slučaju da spusti semering ili šta drugo.Ti ga samo nabavi i polako sredi a priključak češ radit kasnije kakav hočeš.[img][/img][img][/img]
abarth- član
Sad je jasnije kad se slikovito pokaže ,bar za nas koji nismo automehaničari,inače se može dosta povoljno kupiti dif od BMW .
Odušak dali si radio navodno treba odušak za uljne pare,jer ulje se grije bar kod rotokose i kad radiš duže vrijeme.
www.njuskalo.hr/motor-pogonski-dijelovi/diferencijal-bmw-e36-oglas-9594385
Ovaj gore je povoljan ako nije pohaban puno .
Odušak dali si radio navodno treba odušak za uljne pare,jer ulje se grije bar kod rotokose i kad radiš duže vrijeme.
www.njuskalo.hr/motor-pogonski-dijelovi/diferencijal-bmw-e36-oglas-9594385
Ovaj gore je povoljan ako nije pohaban puno .
Pravi je,pohaban skoro sigurno nije jer moja sta bila ista na pogled i kilometraže puno ali unutra ko nova.Dobro je i to što ima pored homo zglobove koji ti posluže za prirubnice za prihvate za novu namenu.Samo flexaricu i čeličnu četku i ko nov.Oddušak si napraviš po želji na mestu koji če po položaju na priključku najviše odgovarati.Lep pozdrav.
abarth- član
jedan jednostavan priključak za tomeka,al vrlo zahvalan
jozef.kc- član
- Broj postova : 122
Ima ima ako jih nestane štampam nove .Na prvoj slici u žutom je novi oddušak a u crvenom je bio stari.Stari oddušak je bila mala rupica koju sam povečo,urezo navoj i začepio sa vijkom.Novog se napravi po novom položaju difa zavisi kako je okrenut.Slike dolje su od prvog difa koji je na cirkularu.Vidi se kako su izkorišteni svi trije izlazi,dva za pogon remenja i treči za kardan.Na ovom sam oddušak napravio iz čepa za izpust ulja i na kraju za svaki slučaj stavio filter.Kod prepravke difa je važno da svi delovi koji se odšrafe da kod sastavljanja dođu natrag na istu poziciju zbog podešenosti luftova.Ak se ko odluči za takvo nešto slobodno može pitat,rado ču pomoč.[img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img]
abarth- član
Šta da kažem, izrada za 5 nemam drugih riječi. Na ovome za cirkular si čak iskoristijo sve njegove mogučnosti, sva tri uzvoda. Nema boljeg prijenosa od difa za tu situaciju, pogotovo ovaj bimera pošto je sigurno kalitatan.
Abarth znači nema druge nego u potragu za difom od BMW i probat , leteči se izbacuju van dali samo zbog smetnje ili i još nešto drugo je posrijedi.
Stranica 1 / 13. • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Seckalice na traktorski pogon
» Zadnji traktorski utovarivač
» Prednji traktorski utovarivači
» Traktorski viljuškari & vilice
» Traktorski komušač kukuruza
» Zadnji traktorski utovarivač
» Prednji traktorski utovarivači
» Traktorski viljuškari & vilice
» Traktorski komušač kukuruza
Stranica 1 / 13.