Traktorski priključci
+14
tomotraktor
Dubravac
Krumpironja
serafian
ExtermoIvan
reider 1
ssucur
jozef.kc
Admin
tony5
fireman.peter
abarth
VALTER 521
tomo522
18 posters
Stranica 2 / 13.
Stranica 2 / 13. • 1, 2, 3, ... 11, 12, 13
Re: Traktorski priključci
Na prvoj slici se vidi koliko više prostora ima kad se nosač podigne sasvim gore a ostale kak sad kad je pofarban izgleda.Fali samo još glavna stvar svrdlo pa proba na terenu.Mislim da če bit malo je.eno napravit ga ali probaču ak neče ič bu treba negde nabavit sličnu spiralu od ni ja neznam čega.Kupit ga neču preskupo oko 200-300 eura." />" />" />" />" />" />[img][/img]
Zadnja promjena: abarth; 25.01.14 17:31; ukupno mijenjano 1 put.
abarth- član
- Broj postova : 202
Budeš ti svrdalo sam napravil, ne brine to mene. Napraviš jedan okrugli tanjur, izbušiš rupu u sredini onda ga prerežeš iz sredine prema vani. Onda hga treba samo još iskriviti.
Možda bi bilo dobro da ga zapunktiraš na cjev koja če biti svrdalo i onda drugi kraj povučeš po cjevi.
Ma šta ja tebi pričam, to češ ti riješiti bez mojih sugestija.
Možda bi bilo dobro da ga zapunktiraš na cjev koja če biti svrdalo i onda drugi kraj povučeš po cjevi.
Ma šta ja tebi pričam, to češ ti riješiti bez mojih sugestija.
To i ja kažem jer nimalo nesumnjam u kolegu
tomo522- član
- Broj postova : 237
Ssucur, aj ti meni reci zašto si ukrenuo blatobrane?
A vidim, kod tebe priključaka nema da nema
Abarth, opet obnova sve u nulu . Šta je sa svrdalom?
A vidim, kod tebe priključaka nema da nema
Abarth, opet obnova sve u nulu . Šta je sa svrdalom?
He he, logika, kad sam ih skinuo nisam znao kako su bili postavljeni.
Kod mene je Tomo radni a ne paradni.
Kod mene je Tomo radni a ne paradni.
He he, ovo ti baš ne vjerujem "nisam znao kako su bili"
Šta si zapravo sa ovim htijo reči? "Kod mene je Tomo radni a ne paradni."
Svakako je dobro da ti je on za rad.
Šta si zapravo sa ovim htijo reči? "Kod mene je Tomo radni a ne paradni."
Svakako je dobro da ti je on za rad.
ssucur koji ti je to plug i koliko coli jer i sam sad trebam nešto takvo i kako se tomica ponaša s njim
tomo522- član
Što da kažem još je u razvojnom stanju,gruntam kako bi uradio alat za razvuč krugove a da mi spiralu ne uvije ukoso.Nabavil sam jedino cev pravih dimenzija da je debelo zidna i na knap paše na nastavak na difu.Nešto sam i preradio nosač glavne grede tak da mi sad diferencial spusti niže od terena a i max podigne.Kad sve radiš iz glave treba i prepravljat da bi približno klapalo kak treba.Više vremena mi oduzme merenje i probavanje nek izrada ali tak je kod samogradnji bez nekih nacrta i mera.L.P. Ssucur bez rada nema ni parade.
abarth- član
- Broj postova : 202
Eh Peter, kažeš priključaka ....., moram delam kot zamor"c.
Tomo522 ili 731? plug pravio (RAM) daske od olta nije deset nije 12 cola, da izvineš nešto između.
Evo origi i moja skalamerija.
Daske su dosta položene i Tomi nije teško za vući.
Tomo522 ili 731? plug pravio (RAM) daske od olta nije deset nije 12 cola, da izvineš nešto između.
Evo origi i moja skalamerija.
Daske su dosta položene i Tomi nije teško za vući.
Dobro napravljeno, ko iz neke fabrike. Onaj stari je bio predaleko od traktora pa se zato radijo drugi?
Znam da radiš puno kad ideš u BIH, vidim na slikama da se ima nešto za pokazati kad si tamo.
Znam da radiš puno kad ideš u BIH, vidim na slikama da se ima nešto za pokazati kad si tamo.
Jel, ovo ti je od Štore uputa.
Ja sam imao namjeru puniti ali ne sa vodom nego sa CaCl, tekučinom za špricanje ceste u zimi. Nabavijo 100 litara ali onda sam se predomislil i stavijo dodatne utege u felge.
Upravo danas sam špricao dvorište pošto je bilo smrznuto treba pokoristiti.
Ja sam imao namjeru puniti ali ne sa vodom nego sa CaCl, tekučinom za špricanje ceste u zimi. Nabavijo 100 litara ali onda sam se predomislil i stavijo dodatne utege u felge.
Upravo danas sam špricao dvorište pošto je bilo smrznuto treba pokoristiti.
Moram priznat da se i meni više sviđa ovaj prerađeni nego orginalni.Sve pohvale za plug.
tomo522- član
Re:Traktorski priključci
Je stvarno je dobar, i gledao sam njegov video, oranje sa tim plugom lijepo ore .
ssucur je napisao/la:Malo 100l, vlasnik-.. kaže da u svakom točku ima oko 45kg dodatnih.
Ja sam planirao za dva kotača, znači dovoljno. Treba mi za pozadi zbog ralice (i za druge poslove dobro jojde). Tako je traktor poslušniji na volanu. Onda sam umjesto tekućine stavijo još jedne utege.
da slažem se sa peterom.dovoljno je samo na zadnji kraj.naprijed on ima dovoljno težine
tomo522- član
Kod zglobnih traktora prvo se prevrće prednji dio. Zadnji dio ima nisko težište, prednji visoko - voda spusti težište.
Voda se sipa u sve pogonske kotače.
Voda se sipa u sve pogonske kotače.
Meni na 522 zadnji kraj se digo bar 10 puta al prednji nikad
I ovaj AGT da ima zakačen nekakav priključak i da je vozač na njemu vjerojatno bi se digao zadnji kraj prije prvog
I ovaj AGT da ima zakačen nekakav priključak i da je vozač na njemu vjerojatno bi se digao zadnji kraj prije prvog
tomo522- član
Re:Traktorski priključci
Prednji kraj se teže diže jer je motor ispred osovine prednje, plus utezi na kotačima ili voda u gumama , sve ovisi o težini tereta koja se nosi i u brdo pogotovo , ali kod prevrtanja na livadi, ili oranici, njivi na kosini prvo se prevrče prednji kraj pa za njim i zadnji kraj traktora , to sam iskusio kod Tomice malog jednostavno ga težina prednjeg dijela povuče na kosini na stranu . (no to ne mora uvijek biti pravilo ).
Stranica 2 / 13. • 1, 2, 3, ... 11, 12, 13
Similar topics
» Seckalice na traktorski pogon
» Zadnji traktorski utovarivač
» Prednji traktorski utovarivači
» Traktorski viljuškari & vilice
» Traktorski komušač kukuruza
» Zadnji traktorski utovarivač
» Prednji traktorski utovarivači
» Traktorski viljuškari & vilice
» Traktorski komušač kukuruza
Stranica 2 / 13.