Komunalna oprema za traktore
+13
iwanho 1
darko123
ssucur
reider 1
tony5
VALTER 521
batek
jozef.kc
Krumpironja
tomo522
Admin
abarth
fireman.peter
17 posters
Stranica 5 / 12.
Stranica 5 / 12. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Komunalna oprema za traktore
Peter, možeš ovaj snijeg gurati bez lanaca? Vjerojatno zbog vitla. Mislim na pritisak na traktor, zbog njegove težine? Kod nas nema snijega barem kod mene, kiša.
tomotraktor- član
- Broj postova : 208
Re: Komunalna oprema za traktore
Hja težina je uvijek u igri.No samo do tada ak nije leda.Poslje toga spasi te samo lanac.Al opet treba teža,da se lanac zajede u led.No ja nemam lanaca ni za traktor nijedan ni za auto.sve samo novac,novac,novac.
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Može se bez lanaca, ide i tako ali puno bolje ide sa njima. Neda mi se jih montirat pa... Dobro si primetijo, vitlo mi je zbog težine jer to dobro utica na grip. Ili stavim vitlo ili bar 50 lit. bure sa šljunkom.
Pozdrav treba da kupim hidraulucni klip za prednju ralicu e sad me zaniva valja li dvosmjerni koliko treba da se izvlaci i kado da znam jesu li dobre gumice i to valja li ovakvo nesto izvlaci se 30cm.
darko123- član
- Broj postova : 274
Poceo se raditi novi cistac za snijeg
darko123- član
Pozz
Kod nas snijeg rijetko pada ali desi se, mi nešto slično skujemo od daske i greda i vučemo za traktorom nije loša stvar.
Kako ti planiraš to gurati ili vući iza?
Kod nas snijeg rijetko pada ali desi se, mi nešto slično skujemo od daske i greda i vučemo za traktorom nije loša stvar.
Kako ti planiraš to gurati ili vući iza?
Dubravac- uvaženi član
- Broj postova : 526
Planiram da ga kacim na poteznice da gura.
darko123- član
Pozz
Neznam baš kako će to funkcionirati. Podloga bi ti trebala biti idealno ravna.
Neznam baš kako će to funkcionirati. Podloga bi ti trebala biti idealno ravna.
Dubravac- uvaženi član
Funkcionirace vidjeces
darko123- član
U selu mog oca na brdu mještani su nekad imali sličnu stvar, selsku, zajedničku, napravljenu od drvenih fosni i okovanu željezom. Stric vukao po selu sa IMT 558 iza sebe i sa namontiranim lancima. Snijeg je onda (prije dvadesetak godina) jače padao, a on je čistio oko 3 metra širine odjednom.
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Pozz
Ja i susjed smo vukli sa TV 523 i Goldoncem skupa široko 2 metra.
Kad se ovaj prvi zabije u snijeg onda ga čupaj nazad.
Ali išlo je to solidno.
Ja i susjed smo vukli sa TV 523 i Goldoncem skupa široko 2 metra.
Kad se ovaj prvi zabije u snijeg onda ga čupaj nazad.
Ali išlo je to solidno.
Dubravac- uvaženi član
Pozdrav
Nekad prije moje rodno selo nije imalo koncesionara kao danas koji čisti traktorom i posipa cestu, nije bilo ni asfaltirane ceste makadam je bio, takvu ralicu u obliku slova A vukli konji ili volovi mještani sami čistili snijeg. Dolaskom novijeg vremena dobila se Općina koja je ujedno i vlasnik lokalnih cesta te iste i održava napiše natječaj onaj tko udovolji i složi se sa uvjetima Općine dobije koncesiju za zimsku službu samo za tu zimu ceste uvijek očišćene posipane bolje nego u gradu gdje živim. Kopčanje na hidrauliku traktora je puno bolje riješenje nego da vuče ralicu traktor, ako ne ide podigne se ralica malo više i probati onda, na dva puta proći ralicom ako je potrebno uglavnom bolje riješenje nego vući ralicu, može i vući ako nema bolje ipak je to samo snijeg..
Srdačan pozdrav
Nekad prije moje rodno selo nije imalo koncesionara kao danas koji čisti traktorom i posipa cestu, nije bilo ni asfaltirane ceste makadam je bio, takvu ralicu u obliku slova A vukli konji ili volovi mještani sami čistili snijeg. Dolaskom novijeg vremena dobila se Općina koja je ujedno i vlasnik lokalnih cesta te iste i održava napiše natječaj onaj tko udovolji i složi se sa uvjetima Općine dobije koncesiju za zimsku službu samo za tu zimu ceste uvijek očišćene posipane bolje nego u gradu gdje živim. Kopčanje na hidrauliku traktora je puno bolje riješenje nego da vuče ralicu traktor, ako ne ide podigne se ralica malo više i probati onda, na dva puta proći ralicom ako je potrebno uglavnom bolje riješenje nego vući ralicu, može i vući ako nema bolje ipak je to samo snijeg..
Srdačan pozdrav
Ovu ralicu u slovo A trebal si napraviti da se regulira , znači da ima u sredini, na oštrici bolcnu. U sredini onda ima napravljenu regulaciju. Znači da baš isto izgleda ko slovo A. Tako bi se moglo u slučaju da je preteško za traktor samo suziti. Na željenu šitinu se onda očisti u drugom prolazu. To je u biti konjska ralica, kako i Admin kaže. Otac mi je pričao o toj ralici a nekim slučajem još sam je video u nekim brdima napuštenu.
Pozdrav
E da znalo se po dva puta ići takvom ralicom mi otraga sjedili na ralici kao uteg jer snijeg je znao ralicu malo za nesti u stranu, nama djeci to bila fora vožnja na ralici koja je bila od drvenih fosni sklepana i na kraju funkcionira sve, samo treba ići češće sa ralicom dok pada snijeg, ako puno snijega napada bude teško volovima i konjima to vući po snijegu..
Srdačan pozdrav
E da znalo se po dva puta ići takvom ralicom mi otraga sjedili na ralici kao uteg jer snijeg je znao ralicu malo za nesti u stranu, nama djeci to bila fora vožnja na ralici koja je bila od drvenih fosni sklepana i na kraju funkcionira sve, samo treba ići češće sa ralicom dok pada snijeg, ako puno snijega napada bude teško volovima i konjima to vući po snijegu..
Srdačan pozdrav
Evo ralica se blizi kraju ostalo jos samo da lim postavim
darko123- član
Pozdrav
Hopla eto ralice znači snijeg je pred vratima.
Srdačan pozdrav
Hopla eto ralice znači snijeg je pred vratima.
Srdačan pozdrav
Ostalo mi limove sjutra da postavit i to je to trebalo bi da nece jos snijeg
darko123- član
Moze jeste kopcacu na sinu od pluga,trebalo bi da mi drug posalje klip pa ce mozda bit i naprijed da se kaci
darko123- član
Kako si zadovoljan sa ralicom koja je rađena od drveta ko nekada kad su imali za konje takve slične samo veče ralice?
Iskreno ova je bila od neke spere tako da i nije bila nekog kvaliteta ali je veoma dobro posluzila pa jedan odredjeni period, veoma je lagana za voziti i ne osjeca je traktor, a veoma dobro odradi posao ciscenja, tako da planiram da napravim za ovu zimu slicnu samo od pravih daski i mozda da je prelakiram rabljenim uljem...Samo dok sredim kapanje ulja iz motora i cekamo prvi snijeg pozdrav
Gost- Gost
Evo napravljena nova grna(ralica) za snijeg od prave daske (iako je malo debela) ali mislim da ce posluziti namjeni, veoma je lagana i vjerujem da ce mi dobro doci, sad se samo ceka prvi snijeg "
Zadnja promjena: fireman.peter; 30.12.15 22:35; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : uređivanje slika i posta)
Gost- Gost
A vidim da si se odmah bacio u posao, od jučerašnjeg pa do današnjeg posta i eto ti nove ralice . Sad samo čekamo snijeg pa onda slike.
Stranica 5 / 12. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Podrivači za male traktore
» Tema za sve IMT traktore
» Traktorske kose za male traktore
» Satelitske navigacije za traktore
» Tema za sve Zetor traktore
» Tema za sve IMT traktore
» Traktorske kose za male traktore
» Satelitske navigacije za traktore
» Tema za sve Zetor traktore
Stranica 5 / 12.