Komunalna oprema za traktore
+13
iwanho 1
darko123
ssucur
reider 1
tony5
VALTER 521
batek
jozef.kc
Krumpironja
tomo522
Admin
abarth
fireman.peter
17 posters
Stranica 11 / 12.
Stranica 11 / 12. • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
Re: Komunalna oprema za traktore
Evo pronasao sam video koji sam trazio
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Phuh, nek se ti ne previše cijede sline oko Fendta...
Po mome, najviše bi ga trebao Darko 123-ova freza upravo je stvorena za njega, naravno u kombinaciji sa tim žutkotom.
Nek me vrag uzme, al mi se svejedno čini, kao pravi Krompi, da najjednsotavnije i najbolje je namijestiti cilindar i jedno crijevo za podig ralice. Ni svi ti kotači, nosači i sajla nisu za đabe u trgovini. A radova je dosta, da se to namijesti.
Po mome, najviše bi ga trebao Darko 123-ova freza upravo je stvorena za njega, naravno u kombinaciji sa tim žutkotom.
Nek me vrag uzme, al mi se svejedno čini, kao pravi Krompi, da najjednsotavnije i najbolje je namijestiti cilindar i jedno crijevo za podig ralice. Ni svi ti kotači, nosači i sajla nisu za đabe u trgovini. A radova je dosta, da se to namijesti.
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Izbor resenja je veliki pa svak nek odluci sta mu pasuje, i sta je lakse napraviti.
vica022- Moderator
Ja sam poco sa izradom prednje ralice dizanje preko sajle bise za koi dan slika
darko123- član
- Broj postova : 274
Vidite ove lance,ovo cu da pravim za sumu...
http://www.olx.ba/artikal/16502023/sumski-lanci-tomo-vinkovic-grip/
http://www.olx.ba/artikal/16502023/sumski-lanci-tomo-vinkovic-grip/
darko123- član
Pozdrav
Traktorske ralice sa dva cilindra.
http://www.njuskalo.hr/strojevi-gospodarstvo/traktorske-ralice-dva-cilindra-250-cm-300-cm-oglas-13742913
Ralica za motokultivator IMT 507.
http://www.njuskalo.hr/strojevi-gospodarstvo/ralica-imt-507-agria-2400-oglas-13379080
Ralica za motokultivator.
http://www.njuskalo.hr/strojevi-gospodarstvo/ralica-motokultivator-oglas-7516936
Traktorske ralice sa dva cilindra.
http://www.njuskalo.hr/strojevi-gospodarstvo/traktorske-ralice-dva-cilindra-250-cm-300-cm-oglas-13742913
Ralica za motokultivator IMT 507.
http://www.njuskalo.hr/strojevi-gospodarstvo/ralica-imt-507-agria-2400-oglas-13379080
Ralica za motokultivator.
http://www.njuskalo.hr/strojevi-gospodarstvo/ralica-motokultivator-oglas-7516936
I ovako se moze cistiti hehehe
darko123- član
Istina! Ljudi se snađu kako vejo i znaju, i ja sam se snašao i imao prvo ralicu iz debljeg hrastovog fosna napraveno. Došla su bolja vrijemena, pa opčina preuzela čiščenje na svoje ruke, što je najbolja opcija od svih možnih. Preostaje mi samo dvor i peš putevi.
Jos uvek je cest slucaj ciscenja sa daskov postavljenom u V koja se vuce iza traktora. Kod nas su to zvali sanke posto je bila lagana pa posedaju na nju par ljudi i toboze se sankaju.Ali sve je bolje nego nista pogotovu u zabacenim predelima gde su ljudi takoreci prepusteni samo sebi i svojem umecu i muci
vica022- Moderator
Nekad smo se i kod mene znali tak sanjkati dok se jednom prilikom ralica nije raspala i jednom završil čaval u debelom mesu.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Phuuu. isto tako mojoj teti, koja sijedjela na drljači, kad bila mlađa.
Prevažanje ljudi na obradnih strojevima nije zajebancija, al vozač najviše nasanka. Bijo sam ja zbog slične stvari na sudu.
Radije stavite kakav drugačiji uteg-manje če biti problemova mogučih! I Pero sa kompanijom na poslu imat če manje poslova zbog nepažljivih ljudi.
Naravno smo i kod nas stajali na ralici ponekad ,da je "zahvatila", il sijedjeli na haubi, da povečaš grip kotačima, al najbolje se tome izbijegavati, kolikor se god da. Kod kočenja čovijek zljetijo ko strelica iz nje na nos, al sam bog zna, što se desi, ak se stroj ne ustavi u pravom trenu, kad čovije kjoš lježi izpred tebe, il ti gledaš nazad, što se biva sa priklučcima, kao moj otac. Okrenuo se, kad je od spredaj več puknulo nešto.
Nekom se čine to prazne riječi i nabijanje postova, al ak ovaj post spriječi jednu nesreču, dostigao je željeno.
Prevažanje ljudi na obradnih strojevima nije zajebancija, al vozač najviše nasanka. Bijo sam ja zbog slične stvari na sudu.
Radije stavite kakav drugačiji uteg-manje če biti problemova mogučih! I Pero sa kompanijom na poslu imat če manje poslova zbog nepažljivih ljudi.
Naravno smo i kod nas stajali na ralici ponekad ,da je "zahvatila", il sijedjeli na haubi, da povečaš grip kotačima, al najbolje se tome izbijegavati, kolikor se god da. Kod kočenja čovijek zljetijo ko strelica iz nje na nos, al sam bog zna, što se desi, ak se stroj ne ustavi u pravom trenu, kad čovije kjoš lježi izpred tebe, il ti gledaš nazad, što se biva sa priklučcima, kao moj otac. Okrenuo se, kad je od spredaj več puknulo nešto.
Nekom se čine to prazne riječi i nabijanje postova, al ak ovaj post spriječi jednu nesreču, dostigao je željeno.
Do pred dve godine je vozio kod mene jedan isti takav al bez ralice
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Nikad u životu nisam nešto takvog vidijo, ni na sliki
A bre legendarnu trinaesticu nikad nisi video. Stara legenda FAP 13 i kasniji model 14-14 . To je fakticki ovu jugu pravilo uzduz i popreko. Ima ih ovde kod nas jos uvek poneki komad
vica022- Moderator
darko123- član
Upravo tako sam imao ja u mislima. Najjednostavnije riješenje za pluženje. A žao ovu ne možeš upotrebivati, da bi planirao nekve neravne površine zemlje. No ak ti to ne treba onda budeš sigurno zadovoljan.! ovaj profil kvadratnog prosijeka, koj drži ralico i ima prihvat na hidravliko, ovaj ravan 6x6 cm cca pol metara dužine bolje bi bilo malo skratiti, bi ralica bila više pored haube.Čim krače, tem bolje.
Ralica se podize preko sajle pa mi je otisla sajla tanka pa dok kupim drugu bice slika podizanja sve u svemu zadovoljan sam mnogo bolje ide nego u rikverc trecom sporom sad ide ko lud
darko123- član
Kolege su u pravu da je predugacko napred i time opterecenje koje sajla podize mnogo vece a utice i na upravljanje traktorom. Sto blize traktoru to se lakse upravlja njime. A lako se to da resiti jer koliko vidim imas pomeranje daske levo -desno uz pomoc lanaca. Dobro resenje a sve se to zgodno prilagodi da osto funkcionise a bude blize bar za onu cev od poluga do daske
vica022- Moderator
Skraticu ja onu cijev dabude blize
darko123- član
Darko, svaka čast, pa ti, ralica imaš na izvoz svaki mjesec po jedna nova, ili si to od zadnje prepravio tu naprijed. Samo naprijed, kod tebe ima i snijega, pa ti je ralica neophodna. Kod mene se klima mijenja naveliko, kod mene je ranijih godina snijeg od 60-70 cm zimi bio redovan, sada ga nema ni 5-6 cm. Pčele ,,rade,, u 12 mjesecu sve naopako. Tebi pohvale. Nemogu se nagledat tvog krajolika, ja sam veliki ljubitelj takvih prirodnih ljepota.
tomotraktor- član
- Broj postova : 208
Hvala puno Tomotraktor ovo je ona ralica sto je bila pozadi dojadilo mi vise u rikverc vozati pa sam odradio ovo nije lose hehe kod mene ima nekih desetak centimetara nema jos nekog veceg snijega,usliko sam malo okolicu pa cu postaviti slike u odgovarajucu temu.
Veliki pozdrav
Veliki pozdrav
darko123- član
Samo slikaj i postaj. Svako dobro.
tomotraktor- član
- Broj postova : 208
Stranica 11 / 12. • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
Similar topics
» Podrivači za male traktore