Komunalna oprema za traktore
+13
iwanho 1
darko123
ssucur
reider 1
tony5
VALTER 521
batek
jozef.kc
Krumpironja
tomo522
Admin
abarth
fireman.peter
17 posters
Stranica 2 / 12.
Stranica 2 / 12. • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Re: Komunalna oprema za traktore
Pozdrav Batek!
Gde si nam ti, ja več mislijo da te odnjela ova vrijemenska katastrofa koja se desila u Slo.
Ma snijega je bilo dosta, u samo nekoliko danima se napadalo preko 1m. Na brzinu se napadalo pa tako nije bilo više prostora gde da se gura. Komunalne službe radile cjele dane a preko noči, frezalo se, ložilo na kamijone i odvažalo. Vatrogasci isto puno posla jer se lomila drveta.
A Toma vidiš, radi ko vurica. Prvi dan radijo bez lanaca i moram reči da nije bilo to to, nešto se trudiš ali... Onda drugi dan lanci gore i puno bolja situacija.
Ako si imao 10 cm onda si i ti barem malo čistijo, ako imaš sliku samo nabaci tu pa da vidimo.
Sad je več neko vreme toplo pa se snijeg topi dan i noč. Ako bude tako uskoro če ga ponestati. Pored toga puno puta ide kiša. Mislim da čemo susjede Hrvate na jugu poplaviti ako se to malo ne normalizira.
Gde si nam ti, ja več mislijo da te odnjela ova vrijemenska katastrofa koja se desila u Slo.
Ma snijega je bilo dosta, u samo nekoliko danima se napadalo preko 1m. Na brzinu se napadalo pa tako nije bilo više prostora gde da se gura. Komunalne službe radile cjele dane a preko noči, frezalo se, ložilo na kamijone i odvažalo. Vatrogasci isto puno posla jer se lomila drveta.
A Toma vidiš, radi ko vurica. Prvi dan radijo bez lanaca i moram reči da nije bilo to to, nešto se trudiš ali... Onda drugi dan lanci gore i puno bolja situacija.
Ako si imao 10 cm onda si i ti barem malo čistijo, ako imaš sliku samo nabaci tu pa da vidimo.
Sad je več neko vreme toplo pa se snijeg topi dan i noč. Ako bude tako uskoro če ga ponestati. Pored toga puno puta ide kiša. Mislim da čemo susjede Hrvate na jugu poplaviti ako se to malo ne normalizira.
Peter zaasto ne nabavis grtalicu za TV
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Ako misliš onu rolbu koja baca snijeg onda moram reči da ona manje puta dolazi u obzir. Sa ralicom se brzo odradi posao, rolba je spora, moraš imati teren gde budeš snijeg odbacival, mora biti profi napravljena inače ne obavlja posao kako treba...ali opet u nekim slučajevima ona je super ko npr. kad je snijeg prekomjerno samo što je to rijeđe.
Možda bi se mogla napraviti od BMW difa jer trebaju dva izvoda a to on omogučava.
Možda bi se mogla napraviti od BMW difa jer trebaju dva izvoda a to on omogučava.
Oficir je napisao/la:Evo moje ralice nakosene u lijevo.
how to screenshot on windows
image search
screen shot pc
imgurl
Zadnja promjena: fireman.peter; 12.02.14 21:38; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Premješteno iz teme Traktorski priključci u temu Komunalna oprema)
Re:Komunalna oprema za traktore
Komunalna izvedba traktorčića Tomo Vinković sa prednjim izlaznim vratilom , prihvat priključaka u tri točke domača izvedba.
Ako nekom može nešto pomoči možda prihvat za top link ,tri točke kopčanja, prednje izlazno vratilo za rotokosu .
Ako nekom može nešto pomoči možda prihvat za top link ,tri točke kopčanja, prednje izlazno vratilo za rotokosu .
He he, a jesu ovi komunalci smislili 3t kopčanje. Jako su pojednostaviti. Da su samo još sa strane stavili lance i spremno za posao.
A auspuh, hmm ?? Kod njih jako komplicirana stvar.
A prednji kardan, nema kuplunge. Trebalo je to imati. U glavnom tvornički imaju. Ovakav prvi put vidim.
Hauba neka specialna . Kolo volana promjenjeno sa nekim visokim, boljim što se tiče ergonomije.
A auspuh, hmm ?? Kod njih jako komplicirana stvar.
A prednji kardan, nema kuplunge. Trebalo je to imati. U glavnom tvornički imaju. Ovakav prvi put vidim.
Hauba neka specialna . Kolo volana promjenjeno sa nekim visokim, boljim što se tiče ergonomije.
Tri točke kopčanja priključaka da jednostavno je napravljeno, takav sistem još nisam vidio do neki dan dok sam ga slikao, bio je blizu mene nisam ni znao za njega ,još bočne španere i to je to ali izgleda da njima netrebaju španeri kad tako rade .Prednji kardan ču još malo bolje pogledat kad bude više vremena drugi tjedan , volan je dobar jer se Tomo pregiba po neravnom i grbavom terenu pa ti standarni volan zapinje za koljena (prenisko je) pogotovo PE 18 Vinković jer je krači traktor od serije 400- 500 ,uz ovakav oblik volana toga zapinjanja nema .
Ovakav model Tomo Vinkovića neki još nisu vidjeli Komunalna izvedba, a ovim putem bi i javno zahvalio gospodinu Mili Labaš poslovođi firmi Dalekovod odjel održavanja, koji mi je omogučio da uđem u krug firme i poslikam detaljno Tomo Vinković komunalni model. Istog koriste za košnju trave u sezoni po krugu firme tad i zamijene pozicije sjedala i volana ,sjedalo stave na mjesto volana a volan na mjesto sjadala jednostavno samo zamijene pozicije ,a zimi čisti snijeg i opet se okrene u pravu stranu tad mu stave i pogonske gume sa felgama . Takav komunalni model do 90-tih godina puno je koristila i firma Zrinjevac za održavanje Zagrebačkih gradskih parkova .
Ovakav model Tomo Vinkovića neki još nisu vidjeli Komunalna izvedba, a ovim putem bi i javno zahvalio gospodinu Mili Labaš poslovođi firmi Dalekovod odjel održavanja, koji mi je omogučio da uđem u krug firme i poslikam detaljno Tomo Vinković komunalni model. Istog koriste za košnju trave u sezoni po krugu firme tad i zamijene pozicije sjedala i volana ,sjedalo stave na mjesto volana a volan na mjesto sjadala jednostavno samo zamijene pozicije ,a zimi čisti snijeg i opet se okrene u pravu stranu tad mu stave i pogonske gume sa felgama . Takav komunalni model do 90-tih godina puno je koristila i firma Zrinjevac za održavanje Zagrebačkih gradskih parkova .
Admin svaka čast za ove slike jer takvog toma je skoro nemoguče videt.
abarth- član
- Broj postova : 202
ADMIN fotke su ti odlične,stvarno si se potrudil!!! Uf,ova rotacijska je stvarno opasno skemljana!!!!
VALTER 521- član
- Broj postova : 31
Imao sam namjeru i ranije ga poslikat čak prošle godine ali odu dani , u zimi ga nisam vidio vjerojatno je bio pod drugim krovom , da takav model je rijetko vidjeti danas nema ih više , a rotaciona kosa je prava kompletna je od debljeg materijala rađena u Bjelovaru .
Još jedan komunalac iz oglasnika njuškala skinuta slika .
tony5- član
- Broj postova : 286
Eto danas naišao na komunalni traktor Muta pa tako napravijo nekoliko slika i kratku probnji vožnju. Nisam nit znao da to postoji. Zanimljiva spravica. Ovaj vlastnik nema nekih priključaka (osim neku prikolicu) ali ispred ima mogučnost kopčanja i gonjenja npr. rotacione kose, ralice...
Inače traktorčič je u extra stnju, jako dobro ušparan. Kofer ispred i ploča preko motora pozadi su kučni rad, ostalo je sve origi.
Inače traktorčič je u extra stnju, jako dobro ušparan. Kofer ispred i ploča preko motora pozadi su kučni rad, ostalo je sve origi.
Istina ima stariji model, nisam prije ni za jednog znao. Vidim da ima puno razlika od modela do modela. Ovi stariji imaju komande ispred među nogama vozača i ručni je gas, a i limarija je sasvim drugačija.
u temi Tomo Vinković teče debata oko ralic,pa da nastavim ovdje.
Darko upravo sada-danas promjenjivao sam bačvu kučnog vodovoda,koja je propustila zapremine 180 litara oriđiđi za tvoju ralico.Dođi meni i podarim ti jo i bit češ mi dragi gost hehe.Prava ji je širina i višina bit če ok,ak ji dodaš jedan lemež spodaj i to je to!
Nisam mjerijo moje višine daske,ali ak je Petrova daska 50 cm onda može biti i za tebe ok.Ak nisi siguran da če biti dovoljno,napravi 60 cm.Od oke čini mi se je visuka tako moja ta malena širine 160.A više kao 60 sigurno ti NE treba.LP
Darko upravo sada-danas promjenjivao sam bačvu kučnog vodovoda,koja je propustila zapremine 180 litara oriđiđi za tvoju ralico.Dođi meni i podarim ti jo i bit češ mi dragi gost hehe.Prava ji je širina i višina bit če ok,ak ji dodaš jedan lemež spodaj i to je to!
Nisam mjerijo moje višine daske,ali ak je Petrova daska 50 cm onda može biti i za tebe ok.Ak nisi siguran da če biti dovoljno,napravi 60 cm.Od oke čini mi se je visuka tako moja ta malena širine 160.A više kao 60 sigurno ti NE treba.LP
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Jeli mi mnogo 80 cm visina ralice
darko123- član
- Broj postova : 274
Koliko da ostavim
darko123- član
Ne trebaš pretjerivati sa visinom. Ako bude gotova, znači kad je spigana visine 50cm biče sasvim ok. Ja sam moju izmjerijo i ona je 51 cm od ruba noža do gornjeg ruba, mjereno ko slovo D- mjereno njegovu ravnu crtu, razumeš kako mislim.
Bitno je daska stoji pod kutom na traktoru i onda snijeg ispada vani. Nebi ja stavljao nju ravno, drugo je ako misliš napraviti da ju možeš zakretati po želji u sve pozicije pa može i ravno, to je najbolje. Drugo je da moraš dasku spigati da nije ravna ko zid.
Sve to onda omogučava da snijeg ispada vani i onda ne trebaš imati zid ispred sebe. Zato ne trebaš pretjerivati, napravi 60 ako baš želiš imat nešto visočiju a nemoj još više jer bu glupo za vidjeti. Što se tiče širine nek bude 150 cm jer kad ju zaokreneš malo više pa da snijeg leti pored kotača pa da bude čisto a ne da kotač gazi taj snijeg i gubi grip.
Bitno je daska stoji pod kutom na traktoru i onda snijeg ispada vani. Nebi ja stavljao nju ravno, drugo je ako misliš napraviti da ju možeš zakretati po želji u sve pozicije pa može i ravno, to je najbolje. Drugo je da moraš dasku spigati da nije ravna ko zid.
Sve to onda omogučava da snijeg ispada vani i onda ne trebaš imati zid ispred sebe. Zato ne trebaš pretjerivati, napravi 60 ako baš želiš imat nešto visočiju a nemoj još više jer bu glupo za vidjeti. Što se tiče širine nek bude 150 cm jer kad ju zaokreneš malo više pa da snijeg leti pored kotača pa da bude čisto a ne da kotač gazi taj snijeg i gubi grip.
Znaci 50 cm ja cu to pozadi sirinu cu 140cm napravicu da se zakosava u lijevu i desnu stranu hvala svima i izvinite ako sam dosadan sa pitanjima sjutra krecem u izradu
darko123- član
Pozdrav..
Ovon Vinkoviću sa kontra okrenutim sjedištem i volanom, završava košnja za ovu godinu, sa njime čiste i snijeg po firmi, kad postave ralicu slikaču da vidimo kakva je i čija tko je proizvođač..
Ovon Vinkoviću sa kontra okrenutim sjedištem i volanom, završava košnja za ovu godinu, sa njime čiste i snijeg po firmi, kad postave ralicu slikaču da vidimo kakva je i čija tko je proizvođač..
Stranica 2 / 12. • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Similar topics
» Podrivači za male traktore
» Tema za sve IMT traktore
» Traktorske kose za male traktore
» Satelitske navigacije za traktore
» Tema za sve Zetor traktore
» Tema za sve IMT traktore
» Traktorske kose za male traktore
» Satelitske navigacije za traktore
» Tema za sve Zetor traktore
Stranica 2 / 12.