Forumaši i motori
+6
iwanho 1
reider 1
tomotraktor
tomo522
fireman.peter
Admin
10 posters
Stranica 3 / 7.
Stranica 3 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Forumaši i motori
Ove zime su u planinama pale dosta velike količine snijega pa zbog toga tako. Inače ovo je uslikano na 1069 m iznad morske visine a gore je nekoliko stepeni manje toplo.
Pre nekoliko dana (24.4.2014) sam išao na gorski prelaz Vršič pa eto par slika i video.
Cesta se tek pre nekoliko dana izrolbala sa strojevima a pre toga je bila u zimi zatvorena. Na prvoj sliki se vidi krivina na kojoj je bilo uloženo puno truda da se isfrezalo. Zima je bila ove godine kod nas jako velikodušna sa snijegom tako da u planinama ima još puno snijega. Inače cesta je nekim djelovima izložena lavinama pa je snijega zbog toga tamo puno.
Pre nekoliko dana (24.4.2014) sam išao na gorski prelaz Vršič pa eto par slika i video.
Cesta se tek pre nekoliko dana izrolbala sa strojevima a pre toga je bila u zimi zatvorena. Na prvoj sliki se vidi krivina na kojoj je bilo uloženo puno truda da se isfrezalo. Zima je bila ove godine kod nas jako velikodušna sa snijegom tako da u planinama ima još puno snijega. Inače cesta je nekim djelovima izložena lavinama pa je snijega zbog toga tamo puno.
Zadnja promjena: fireman.peter; 26.04.14 8:49; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Dopuna posta)
Ovoga prvoga na sliki jako dobro znam . Ima brat takvog Fazera samo što je crveni.
Oštra makina, umalo pa da ne leti. Ko da si znao šta treba uslikati.
Oštra makina, umalo pa da ne leti. Ko da si znao šta treba uslikati.
Re:Forumaši i motori
Aha znam ja što treba,poznam obojicu motorista bilo vrijeme lijepo još na početku prolječa slikao ih ali uvjek zaboravim stavit na forum . Danas sam sreo kuma od sina i on je motorist sreli se kod Lidla u trgovini pa slikao motor za vas motoriste neki Suzuki slabo ti se ja u to razmen mene je to več prešlo Perica.
E pa kum je več prešao nešto kilometara sa ovim motorom. 40 000 km nije malo za motor.
Inače Vstrom se smatra za enduro motor ali meni on djeluje više cestovno.
Eto jedne slike iz nedavne ture:
Inače Vstrom se smatra za enduro motor ali meni on djeluje više cestovno.
Eto jedne slike iz nedavne ture:
Krompi me malo sku... da od mene više nema ništa fotografij.Evo.Sa prošlog vikenda posjeta motosusrijed Trakoščan i posjeta mog forumskog prijatelja IVANHOO-ja sa poljoprivrednog foruma u Krapini.Bilo tako zanimivo,da nisam imao vremena kod nejga ni slikati ništa,ali imao bi OGROMNO.
Kamp mitinga v Trakoščanu:
Grad Trakoščan nad mitingom:
Jezero izpod Trakoščana:
Pogled iz gradu proti hotelu.Izpod hotela bio je kamp:
I poslastica-drveni Kawasaki Er-5 Tvister(predpostavljam):
E -ovo znate što se događalo bemti...
Žao mi je a od susreta sa prijateljem sa Krapine nemam ni jedne slike.Bio sam lipo sprejet-dobrodošao.LP
Kamp mitinga v Trakoščanu:
Grad Trakoščan nad mitingom:
Jezero izpod Trakoščana:
Pogled iz gradu proti hotelu.Izpod hotela bio je kamp:
I poslastica-drveni Kawasaki Er-5 Tvister(predpostavljam):
E -ovo znate što se događalo bemti...
Žao mi je a od susreta sa prijateljem sa Krapine nemam ni jedne slike.Bio sam lipo sprejet-dobrodošao.LP
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Konačno malo novih slika u moto temi .
Bio si na moto susretu, čak se išlo preko kod susjeda u HR. Pa mi reci jesi kampirao tamo više dana? Kako je bilo? Da nije ova kiša sje...la susret? Ovo ti inače nije bilo daleko, jeli?
Ja ponekad idem na koju turu, malo po Slo a malo i preko u Austriju ili Italiju. Tamo su ceste milina a kod nas samo rupe. Inače volim iči u Bovec, ceste prave za motor pa sam tako bio tamo več nekoliko puta. U Italiji napravio sam dve ture. Ispod je na sliki pokrajina Sella Nevea. Ispod one stjene se u zimi skija. Sa druge strane je naš Kanin, oba kraja spaja žičara.
Bio si na moto susretu, čak se išlo preko kod susjeda u HR. Pa mi reci jesi kampirao tamo više dana? Kako je bilo? Da nije ova kiša sje...la susret? Ovo ti inače nije bilo daleko, jeli?
Ja ponekad idem na koju turu, malo po Slo a malo i preko u Austriju ili Italiju. Tamo su ceste milina a kod nas samo rupe. Inače volim iči u Bovec, ceste prave za motor pa sam tako bio tamo več nekoliko puta. U Italiji napravio sam dve ture. Ispod je na sliki pokrajina Sella Nevea. Ispod one stjene se u zimi skija. Sa druge strane je naš Kanin, oba kraja spaja žičara.
Hja Peter,malo krat si dam duška za vožnjo i izlet u neznano.Sad sam išao,da napravim dva poslova.Idem na susrijed motorista i posjeto Ivanhooja.Motosusrijed bio je od petka posljepodne do nedelje sutra.No ja došao negdje suboto 15h i otišao prema Krapini 8h sutra nedjelo. Nikad ja nigdje nisam dalje.Jednu noč i dovoljno.Bilo je oluje nekako 3 puta i za 2 minuti,ali miting išao naprijed.No nešto jih pobjegnulo kuči domačina,a oni od daleko,nismo imali druge šanse nego da riskiramo,pa maka svoj život hehe.No nije bilo tako opasno,samo do đavola mi išao zemljevit na tenk torbi...
Ovo sa tvoje slike je put od Trbiža i prema jugu kdje pride put do kraja Kluže južno od Mangarta??LP
Ovo sa tvoje slike je put od Trbiža i prema jugu kdje pride put do kraja Kluže južno od Mangarta??LP
Onda si se dobro proveo na tom izletu, moto susretu . Ako je bilo kiše 2 minuta onda ništa strašno, ide to preko i gotovo. Fešta ide dalje.
Što se tiče ceste na sliki, skoro si pogodijo ali nije tačno tako. Pogledaj na Google map. Ovo je uslikano na cesti malo ispred Sella Nevea, od jezera Lago del Predil još dalje prema Sella Nevea. Ali na Kluže ideš kod tog jezera ljevo pa preko Predila. Znači kod jezera se cesta odcjepi ljevo u Sloveniju na Predil i posle u Kluže. A desno kod jezera ideš u Sella Nevea. Inače to jezero Lago del Predil se po slovensko zove Rabeljsko Jezero.
Što se tiče ceste na sliki, skoro si pogodijo ali nije tačno tako. Pogledaj na Google map. Ovo je uslikano na cesti malo ispred Sella Nevea, od jezera Lago del Predil još dalje prema Sella Nevea. Ali na Kluže ideš kod tog jezera ljevo pa preko Predila. Znači kod jezera se cesta odcjepi ljevo u Sloveniju na Predil i posle u Kluže. A desno kod jezera ideš u Sella Nevea. Inače to jezero Lago del Predil se po slovensko zove Rabeljsko Jezero.
Razumem.Ja jedanput sigurno dođe moj kavasaki u jesenice hehe.ovo godinu želio sam doći u Kranj na motosusrijet ali ...
A da, ako dođeš na Jesenice onda idemo na koju vožnju zajedno.
Ja nisam bio na nit jednom susretu. Jer ako se nešto popije onda se mora tamo prespavati. To ti znači da treba kampirati. A dobro, nemam ništa protiv kampiranja ali treba ti onda dva dana, to je.
Ja nisam bio na nit jednom susretu. Jer ako se nešto popije onda se mora tamo prespavati. To ti znači da treba kampirati. A dobro, nemam ništa protiv kampiranja ali treba ti onda dva dana, to je.
Motor od kolege sa posla.
Hehe ovaj je nekvi otac mome motoru.Neka je sličnost.A taj tvoj vinsko crveni nek bi bio 600?A sličan je motor mojemu 500ccm.Zanimivo.Takvog modela u živi ja nisam nikad vidio.Dali je 4 klipni?Izgleda mi isti ko moj na 2.
Lp i hvala za sliko!
Reider 1
Neznam koliko ima klipova pitaču kolegu. Ove sam jučer na poslu slikao na parkiralištu od nekih radnika i putnika.
Kad če biti prilike bit če još slika , to mi nije nikakav problem .
Neznam koliko ima klipova pitaču kolegu. Ove sam jučer na poslu slikao na parkiralištu od nekih radnika i putnika.
Kad če biti prilike bit če još slika , to mi nije nikakav problem .
Ovaj KLE 500 sa tvoje slike ima mašino od GPZ,kakav je moj.Ima samo promjenjen fergazer.A snaga varira od 48-60 konskih snaga odvisno od modela motorja.GPZ ima največ snage,a najmanje VN 500 čoper .Tako da vidiš,da je ova mašina tako poznata i testirana kao je LDA 100 na TV-ju hehe-ima je svuda.
E to nisam znao da da svi ti modelu imaju zajedničku mašinu. Imao sam prilike voziti ovakvog KLE, samo mi se čini da je bio malo stariji model, po maski mi se čini tako.
na 4 modelima su bili to ja znam.V osnovi mašina slična samo fergazer različni.Čoper VN 500,kle 500,ER 5 Tvister in GPZ 500.
No na Tvisteru sem radijo izpit.Uskoro isti ko GPZ samo nema maske i normalno armaturke,male finese ,drugčiji fergazer 50 ks umijesto 60 ks i spredaj jedan tanjur za kočnice umijesto dvih.
No na Tvisteru sem radijo izpit.Uskoro isti ko GPZ samo nema maske i normalno armaturke,male finese ,drugčiji fergazer 50 ks umijesto 60 ks i spredaj jedan tanjur za kočnice umijesto dvih.
Lovim zadnje ljepe dane u ovoj godini pa sam tako sa motorom išao na par tura. Da malo oživim temu stavljam par slika iz ture.
Pozdrav motoristi.
Za vas par slika slikano ovog ljeta.
Za vas par slika slikano ovog ljeta.
Vidi ovog Suzukija gde su mu žmigavci i pored njih špigli u koje vjerovatno loše vidiš.
Pozdrav
Evo još jedna makina Honda, išao u poštu i bio parkiran ispred pošte pa odmah dvije slike za forum.
Zavladalo toplo i sunčano vrijeme ( tako nije bilo ni u ljetu ) pa motocikla,skutera, mopeda još ima puno na ulicama i cestama.
Evo još jedna makina Honda, išao u poštu i bio parkiran ispred pošte pa odmah dvije slike za forum.
Zavladalo toplo i sunčano vrijeme ( tako nije bilo ni u ljetu ) pa motocikla,skutera, mopeda još ima puno na ulicama i cestama.
Ima jedna Hornet u mom selu ali starija je od ove. Ova zaštota na mašini, na Hondi na tvojoj sliki joj je vlastnik dodao sam.
Ja i prijatelj smo danas isto iskoristili ovu toplinu mada sunca ovih dana kod nas nije bilo. Pošto je bilo toplo išli mi na jedan đir. Eh, da bi bar još malo potrajalo ovo vrijeme pošto je ljeti loše bilo.
Ja i prijatelj smo danas isto iskoristili ovu toplinu mada sunca ovih dana kod nas nije bilo. Pošto je bilo toplo išli mi na jedan đir. Eh, da bi bar još malo potrajalo ovo vrijeme pošto je ljeti loše bilo.
Pozdrav..
Još sličica, iz susjedstva motorćić Yamaha. Jučer dok sam hodao uz glavnu ulicu vidim motor i dvojica se voze, ništa spektularno dok nisam vidio da ovaj iza ima kameru na kacigi i snima vožnju, vjerojatno za YouTube..
Ovaj je tek počeo raditi, malo kilometara je prešao.
Snimaju ljudi vožnju tako sa kamerom na kacigi, ljepo se onda sve vidi jer gde ti pogledaš to ti posnimi. Mislim da je to najbolja pozicija za kameru. U našim zemljama to snimanje je još dozvoljeno ali u Austriji mislim da nije, tako sam čuo.
Snimaju ljudi vožnju tako sa kamerom na kacigi, ljepo se onda sve vidi jer gde ti pogledaš to ti posnimi. Mislim da je to najbolja pozicija za kameru. U našim zemljama to snimanje je još dozvoljeno ali u Austriji mislim da nije, tako sam čuo.
Stranica 3 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Forumaši & planinarenje
» Forumaši & fotografija
» Motori Ruggerini
» Forumaši vatrogasci
» Forumaši lovci
» Forumaši & fotografija
» Motori Ruggerini
» Forumaši vatrogasci
» Forumaši lovci
Stranica 3 / 7.