Forumaši & planinarenje
3 posters
Stranica 1 / 1.
Forumaši & planinarenje
Danas sam si priuštil malu šetnju po zdravom šumskom zraku. Na arkod je ucrtana ruta koju sam prešel u cca 3,5 vure.
Na jednom mjestu sam naišel na "balvan revoluciju".
Od točke A do B sam se odlučil ići bos po potoku jer na tom dijelu nema nikakve staze uz potok. Dobro je bilo po kamenitom ili pjeskovitom koritu potoka,
ali dionice sa šodrom na dnu su dosta škakljale za stopala.
Nisam siguran jesam li odabral najbolju temu za objavu. Ako nisam, lijepo molim admina da je preseli u adekvatnu temu.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Re: Forumaši & planinarenje
Sve, ok, ljepo, al dvije problemova palo mi je izpred oči, kad sam čitao post:
KAo prvo, bila je vročina, pa sam ja tada jako ljen, i bi odlučijo se za koj drugi dan.
A razmišljao sam, ak bi koj nešto bacijo u potok, pa ti nagaziš tamo gore nogom. Virujem, da dobro dene nogama, i meni dobro bi došlo, jer trebao bi masirati podplate, jer hodam uvije kpo betonu, al bojao bi se ja. No koj dijo maleni bi pokušao. Al ovak odugi-phu. Sa našeg potoka uvijek tekom šetnje donesem kuči koje odbaceno smiječe, koje voda nosi sa sobom i negdje odloži na stran. Znaš, na vrelu tog potoka duge godine nazad, kad nije bilo komunale za sakupljanje smiječa od kuče do kuče, bacalo se u veliko rupu u šumi odmah izza vrijela. Pa sad več više od 20 godina voda pridno nosi van uz dužino potoka, kao, da nam veli, nek čisimo za sobom i tak onas napomenja, da neče ona ništa zaboraviti i platit čemo za sve.
Najgore se bojim stakla, al sve drugo nekako može se preboljeti. Plastika mekana je, čelik zahrđa i propadne, gume različtih kola potonule su u rupo i ne idedu više van, al staklo živi ti je đavo, pogotovo ak je nešto satrano. Sijetim se boce rakije, izbacene u travo van iz auta, od nekvih luđaka. A tamo čovijek rotacijono kosom kosi
KAo prvo, bila je vročina, pa sam ja tada jako ljen, i bi odlučijo se za koj drugi dan.
A razmišljao sam, ak bi koj nešto bacijo u potok, pa ti nagaziš tamo gore nogom. Virujem, da dobro dene nogama, i meni dobro bi došlo, jer trebao bi masirati podplate, jer hodam uvije kpo betonu, al bojao bi se ja. No koj dijo maleni bi pokušao. Al ovak odugi-phu. Sa našeg potoka uvijek tekom šetnje donesem kuči koje odbaceno smiječe, koje voda nosi sa sobom i negdje odloži na stran. Znaš, na vrelu tog potoka duge godine nazad, kad nije bilo komunale za sakupljanje smiječa od kuče do kuče, bacalo se u veliko rupu u šumi odmah izza vrijela. Pa sad več više od 20 godina voda pridno nosi van uz dužino potoka, kao, da nam veli, nek čisimo za sobom i tak onas napomenja, da neče ona ništa zaboraviti i platit čemo za sve.
Najgore se bojim stakla, al sve drugo nekako može se preboljeti. Plastika mekana je, čelik zahrđa i propadne, gume različtih kola potonule su u rupo i ne idedu više van, al staklo živi ti je đavo, pogotovo ak je nešto satrano. Sijetim se boce rakije, izbacene u travo van iz auta, od nekvih luđaka. A tamo čovijek rotacijono kosom kosi
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Prvih 15-ak minuta , dok sam došel u šumski hlad, još nije bilo vruće. Kroz šumu, lijepo na zdravom šumskom zraku. Tamo se vrućina pozna tek popodne. A kak je tek ugodno bilo po potoku. Ipak je to šumski potok, bistra voda, a obrasle obale su nadsvodile gotovo cijeli potok. Da ljudi po potoku ne voze traktorima, mogel bi se vode napiti. Zdravija nego ova iz gradskih vodovoda.
Nema otpada u potoku, a na koncu treba i gledati kuda se stane. Inače si možeš i na kakvom oštrom kamenu ozlijediti nogu.
Moram priznati da mi je zadnjih desetak minuta ipak bilo vruće. Već je bilo 12:25, a po cesti nema hlada.
Nijedna ugoda nije besplatna.
Nema otpada u potoku, a na koncu treba i gledati kuda se stane. Inače si možeš i na kakvom oštrom kamenu ozlijediti nogu.
Moram priznati da mi je zadnjih desetak minuta ipak bilo vruće. Već je bilo 12:25, a po cesti nema hlada.
Nijedna ugoda nije besplatna.
Imaš ti oko sebe veče dijelove šume, al kod mene jesu, ali malene-dosta manje. Kod nas kažemo nekvi da su više po slovenski "gozdnati otočki", ili pa kar po domače, u svim jezikima ukupno "mali fliki lejsa". In tako ima svako svoju "fliko lejsa" hehe.
No ja na šetnjo poletne dane baš ne rad hodam, jer vručina smeta mi i ide na k..., pa se držim što god na hladu. Al rad hodam oko štale, malo u klet, malo na pivo, koji kafe i dani prođu. Na jesen virojatno na koju dužu šetnju idem, al nemam plana kamo. Pošto Ivanhu dobar si hodač, ak idet čem na koj jednodnevan izlet-šetnju, uljudno vabljen jesi u našu družbo ovdje, ak budeš zainteresiran. Javit ču ti. Al vrijemena znam, da imaš! hehe.
I još nešto- dal se zaista tako kaže "dogodovštine", kako piše ime teme, il je to naopako napisano? No, jer ja neznam. Pravo mi se čini "dogodivščine".?
No ja na šetnjo poletne dane baš ne rad hodam, jer vručina smeta mi i ide na k..., pa se držim što god na hladu. Al rad hodam oko štale, malo u klet, malo na pivo, koji kafe i dani prođu. Na jesen virojatno na koju dužu šetnju idem, al nemam plana kamo. Pošto Ivanhu dobar si hodač, ak idet čem na koj jednodnevan izlet-šetnju, uljudno vabljen jesi u našu družbo ovdje, ak budeš zainteresiran. Javit ču ti. Al vrijemena znam, da imaš! hehe.
I još nešto- dal se zaista tako kaže "dogodovštine", kako piše ime teme, il je to naopako napisano? No, jer ja neznam. Pravo mi se čini "dogodivščine".?
Zavisi gdje si. U HR imaš dogodovštinu, a u SLO dogodovščinu.
Forumaši & planinarenje
Onda si pisal pravo, a mi se čudno činilo. No kod nas kaže se dogodivščina, al nekvi ljudi po domače jednostavno kažu ak je ona loša, da su imali "sranje".hehe
Termin planinarenje je širi pojam za brojne aktivnosti kao i sportske aktivnosti koje pripadaju pod planinarenje to su:
-alpinizam.
-orijentacijsko trčanje.
-sportsko penjanje.
-hodanje po šumama.
-biciklizam brdski.
-hodanje po gorama.
-općenito kretanje po svježem planinarskom zraku.
-aktivnosti vezane uz kretanje i boravak u planinama.
Ove aktivnosti kao i sportovi imaju nešto zajedničko odlazak u planinu, prirodu to znači da planinarstvo je širi pojam za brojne aktivnosti, kao i sportske aktivnosti koje su uredno razvrstane i potpuno različite jedna od druge.
http://www.hps.hr/planinarstvo/postani-planinar.
-alpinizam.
-orijentacijsko trčanje.
-sportsko penjanje.
-hodanje po šumama.
-biciklizam brdski.
-hodanje po gorama.
-općenito kretanje po svježem planinarskom zraku.
-aktivnosti vezane uz kretanje i boravak u planinama.
Ove aktivnosti kao i sportovi imaju nešto zajedničko odlazak u planinu, prirodu to znači da planinarstvo je širi pojam za brojne aktivnosti, kao i sportske aktivnosti koje su uredno razvrstane i potpuno različite jedna od druge.
http://www.hps.hr/planinarstvo/postani-planinar.
Similar topics
» Forumaši vatrogasci
» Forumaši i motori
» Forumaši lovci
» Forumaši ribolovci
» Forumaši & fotografija
» Forumaši i motori
» Forumaši lovci
» Forumaši ribolovci
» Forumaši & fotografija
Stranica 1 / 1.