Tema za sve traktore Tomo Vinković
+18
Dubravac
mbkrhr
TomoVinkovic420
darko123
serafian
ExtermoIvan
ky1bro
reider 1
tomotraktor
jozef.kc
tony5
Krumpironja
abarth
VALTER 521
batek
Admin
tomo522
fireman.peter
22 posters
Stranica 35 / 44.
Stranica 35 / 44. • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 39 ... 44
Re: Tema za sve traktore Tomo Vinković
moram i ja pumpu rastavit i meni dimi malo vise
TomoVinkovic420- član
- Broj postova : 457
Pozdrav ekipa
evo baš čitam ove zadnje poruke ..pa sam se zabrinuo za svog tomu
Uglevnom ne dimi on meni na auspuh nego san primjetia (pošto ga u zadnje vrijeme vozim bez haube) da on baca malo dima na oni čep od ulja ....
kada sam to uočio nisam ga vozio pod velikom opterečenjem nego u 3 brzoj na malom gasu ali po safaltu ravnica ,,,
jel to normalno ili??
evo baš čitam ove zadnje poruke ..pa sam se zabrinuo za svog tomu
Uglevnom ne dimi on meni na auspuh nego san primjetia (pošto ga u zadnje vrijeme vozim bez haube) da on baca malo dima na oni čep od ulja ....
kada sam to uočio nisam ga vozio pod velikom opterečenjem nego u 3 brzoj na malom gasu ali po safaltu ravnica ,,,
jel to normalno ili??
Gost- Gost
TomoVinkovic420 je napisao/la:moram i ja pumpu rastavit i meni dimi malo vise
al meni je dimio jer mi nije bilo dobro naštelano paljenje i stanje u kojem je bila diza (otvarala se na 130bara).
bolje nego da dimi na čep di se kontrolira nivo ulja.
Gost- Gost
Na zimu cu to provjerit, inace pali kao sto bi rekli na pola kljuca, jednom zavergla i upali, al onda zadimi dosta. Na cep gdje se kontrolira ulje ne dimi fala bogu.
TomoVinkovic420- član
Vis, a meni dimi i dosta puse na njega van. Zato kazem da sumnjam da pumpa ima nesto veze s time.
Gost- Gost
kuzma je napisao/la:Zahvaljujem svima na pomoći, rastavio pumpu - puknuti ventil (53 kn), elemnet pumpe poderan (53 kn) stavljene nove brtve sve ugurano nazad i odma kupio i novu brizgaljku (isto ova jeftinija iz Masive) i poigrao se. Pali bez problema na zub kako se kaže, još mi malo nemirno radi ne dimi uopće i čini mi se da ima više snage.
E sad bi još to trebalo malkice poštelat i bilo bi idealno.
Početak kad mi počne izlazit gorivo poklapa se s prvom točkom i traje do druge...
malo mi nekad znlo bacit dim iz početka te onako ostao bez gasa, sad toga više nema.
Sad bi trebalo još promijeniti semeringe te možda odmah i ležajeve na sredini jer mi baca ulje pogotovo kad uključim kardan. To ću pronjuškat na forumu možda je već netko pisao o tome kako i što. LP
Drago mi je da si riješijo. Pored toga i mi smo doznali neke stvari. Iz tvojih riječi mogu zaključiti da predpaljenja nisi mogal uštelati jer su bili kvarovi u pumpi. Sad si te kvarove odklonijo i sve se ljepo poštelalo i mašina redi kako treba.
Kažeš da ti pušta ulje u sredini. E sad dal iz zadnjeg ili iz prednjeg djela. To ti vidiš. Inače nema tu mudrovanja. Traktor na pola tamo gde pušta dalje češ mislim da sve vidjeti onda kad rasklopiš.
Lp.
Ne samo predpaljenje vec i duzinu trajanja ubrizgavanja goriva koja je bila jako kratka i nije se dala podesiti vise.
Pusta iz prednjeg djela no mislim da cu cekati prestanak radova (ako mi vrijeme dozvoli) pa cu se onda upustit u rastavljanje.
danas krecem u izradu polukabine
Ne samo predpaljenje vec i duzinu trajanja ubrizgavanja goriva koja je bila jako kratka i nije se dala podesiti vise.
Pusta iz prednjeg djela no mislim da cu cekati prestanak radova (ako mi vrijeme dozvoli) pa cu se onda upustit u rastavljanje.
danas krecem u izradu polukabine
Gost- Gost
Ako malo dimi na čep tamo gdje dolijevaš ulje to je u redu može to još, taj čep ujedno služi i kao odušak motora tu izlaze uljne pare van iz bloka motora, preko onih cijevi koje štite šipke podizača ventila, te uljne pare ujedno i podmazuju glavu cilindra klackalice ventila osovinicu, ima takav način podmazivanja. Ima za kupiti posebna kapica ili poklopac sa crijevom koja se nabije na taj čep gdje šipaš ulje , da te masne pare odvodi ispod traktora da ti ne slini po cilindru masnoča . Neznam dali sam pisao ovaj servis www.ljubic.hr ima za prodati nešto cilindra prva speciala novih karika klipova lda 100 rasprodaja radi odlaska u mirovinu.
Evo od moga freda jedan vinković
Zadnja promjena: fireman.peter; 15.09.14 22:24; ukupno mijenjano 2 put/a. (Reason for editing : Uređivanje slike)
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Slavija...i kak ga sluzi??
Polu kabina zavrsena. Jos zavrsno poliranje
Polu kabina zavrsena. Jos zavrsno poliranje
Gost- Gost
Kuzma lepo si to odradio,evo koja slika od juce malo se nasipo put.
darko123- član
- Broj postova : 274
E Krompironja moj, svi skidate roll barove a Kuzma mora sam da ga izradi . A vidim da ide njemu to brzo od ruka. Imaš ti volje Kuzma puno.
Darko123
Hvala za slike, volim pogledati zato samo ti keljaj još!
Darko123
Hvala za slike, volim pogledati zato samo ti keljaj još!
Skidaju- do zgode (nezgode). No ja se ujedno spremam za zimu. Voznju vode te makivanje snijega, ako ce ga biti, s puta da mogu na posao autom, jer ralica nekas prodje a nekad i ne. ;-)
Pa da budem zasticen koliko - toliko.
Lijep ti je teren tu darko123, priroda i po :-D
tu zivis ili sto? Di vodi taj put?
Gost- Gost
Kad mene su isto kod svakog skinuti roli barovi, ovi koji su fiksni, zbog obrade breskve.
Dubravac- uvaženi član
- Broj postova : 526
A ma netreba ti nana toga ovuda,tu moras bit specijalac da prevrnes traktor ako to uspijes onda znaci da nije za tebe traktor
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Hvala Kuzma taj put vodi do moje kuce,Fireman Peter hvala bice jos slika u subotu kad budem vadio krompir trebam napravit do subote vadilicu imali neko neki predlog?kuzma je napisao/la:Skidaju- do zgode (nezgode). No ja se ujedno spremam za zimu. Voznju vode te makivanje snijega, ako ce ga biti, s puta da mogu na posao autom, jer ralica nekas prodje a nekad i ne. ;-)
darko123- član
Pozdrav drugari.Vidim traktorcici rade u najvece.I ja sam danas uprego mog tomicu malo u sumi,a juce padal kisa pa je mestimicno bilo i blata.Tako mi se desilo da sam sa njim jahao jedan kanal i skliznu mi tocak u kanal i izvrnu mi se prednji kraj,a zadnji se samo navalio,ali nije mogo da se okrene zbog prikolice.Ja naravno odmah iskocio i ugasio traktor i posle sam ga nekako izvuko odatle.Steta sto se u toj brzini nisam setio da slikam.Sve u svemu napravio sam jedan video klip voznje po sumskom puticu i jednu sliku i ovde ih ekskluzivno postavljam.
Na žalost video klip na YT ti je zaseban pa ga mi ne možemo vidjeti. Ako hočeš da se vidi popravi da bude javni.
Moderator Fireman.Peter
Na žalost video klip na YT ti je zaseban pa ga mi ne možemo vidjeti. Ako hočeš da se vidi popravi da bude javni.
Moderator Fireman.Peter
Zadnja promjena: fireman.peter; 17.09.14 18:13; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Popravak linka YT, uređivanje slika i posta)
Gost- Gost
Danas sam tetku vadio krompir a posle sam mu izorao njivu evo koja slika htio sam i snimiti ali me nije imao ko snimit pa ce biti snimak kad budem orao moju njivu
darko123- član
tv523 i trobrazni plug bez tahta.
Dubravac- uvaženi član
Na kolikoj dubini vuces?
TomoVinkovic420- član
Na oko 15- 20 cm. U voćnjaku nesmije dublje.
Dubravac- uvaženi član
Jel zna neko da li bi na TV-732 mogli da se stave tockovi 7,5-20?Konkretno me zanima kad se smota volan skroz u neku stranu da se ne bi sudarili tockovi ili zakacinjali u nesto.Inace su ovi tockovi 10cm veci od njegovih fabrickih.
Gost- Gost
Sigurno bi mu bila smanjena okretljivost, i moras prepravljat blatobrane.
TomoVinkovic420- član
Pozdrav Kuzma
Sredio si ti PVP i prži, danas sam bio u trgovini www.agro-dom.hr raspitivao se za neke brtve i osovinicu klackalice i naravno cijene. Usput sam pitao i za PVP, Indijska 500.00 kuna kažu nije bilo reklamacije do sada na njih, filter zraka DMB 21 Maj Beograd 500.00 kuna, uložak dizne 150.00 kuna neznam tko je proizvođač, komplet dizna original Lombardini 900.00 kuna, kapa oduška da ne slini po cilindru 50.00 kuna, osovinica i klackalice oko 600.00 kuna neznam tko je proizvođač rade i servis PVP ali u servisu to je drugi dio grada bilo kasno nisam išao do njih da malo prepitam sa čijim dijelovima rade servis tko je proizvođač .
Aco
Ide 20 cola mislim da su ovo 20 cola pogledaj slike ,inače sa serijama 700 rade najviše preinaka sa gumama i općenito na tim traktorima. Fireman.peter i ostali forumaši koji imaju seriju 700 mogu premjeriti kad se smota do kraja volan koliko je ostalo još prostora između guma u cm da budeš sto posto siguran u tu preinaku...
Ovo je tvornički primjerak..
Forumaši hvala na slikama kad imate koju sličicu samo ju postajte....
Sredio si ti PVP i prži, danas sam bio u trgovini www.agro-dom.hr raspitivao se za neke brtve i osovinicu klackalice i naravno cijene. Usput sam pitao i za PVP, Indijska 500.00 kuna kažu nije bilo reklamacije do sada na njih, filter zraka DMB 21 Maj Beograd 500.00 kuna, uložak dizne 150.00 kuna neznam tko je proizvođač, komplet dizna original Lombardini 900.00 kuna, kapa oduška da ne slini po cilindru 50.00 kuna, osovinica i klackalice oko 600.00 kuna neznam tko je proizvođač rade i servis PVP ali u servisu to je drugi dio grada bilo kasno nisam išao do njih da malo prepitam sa čijim dijelovima rade servis tko je proizvođač .
Aco
Ide 20 cola mislim da su ovo 20 cola pogledaj slike ,inače sa serijama 700 rade najviše preinaka sa gumama i općenito na tim traktorima. Fireman.peter i ostali forumaši koji imaju seriju 700 mogu premjeriti kad se smota do kraja volan koliko je ostalo još prostora između guma u cm da budeš sto posto siguran u tu preinaku...
Ovo je tvornički primjerak..
Forumaši hvala na slikama kad imate koju sličicu samo ju postajte....
Zna li tko gdje se bi mogao kupiti dobar Tomo Vinković 731,732 ovog svojeg 730 sam prodao jer mi mašina samo što nije krepala.
mbkrhr- novi član
- Broj postova : 10
Stranica 35 / 44. • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 39 ... 44
Similar topics
» Tomo Vinković 700 serija opća tema
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković 800 serija opća tema
» Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
» Tomo Vinković Damper 600 D opća tema
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković 800 serija opća tema
» Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema