Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Join the forum, it's quick and easy

Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tema za sve traktore Tomo Vinković

+18
Dubravac
mbkrhr
TomoVinkovic420
darko123
serafian
ExtermoIvan
ky1bro
reider 1
tomotraktor
jozef.kc
tony5
Krumpironja
abarth
VALTER 521
batek
Admin
tomo522
fireman.peter
22 posters

Stranica 13 / 44. Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 28 ... 44  Next

Go down

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 Empty Re: Tema za sve traktore Tomo Vinković

Postaj by fireman.peter 21.02.14 18:16

zbalija je napisao/la:
Danas sam malo pregledavo slike sjedla preko google i vidio da BaTeK
ima naljepnicu przvođača na negovom sjedalu,
naravno ako nije u međuvremenu prebojao sjedalo, pa ako ti ga nije problem zamoliti da provjeri podatke,
ako još postoje.

Unaprijed mu se zahvaljujem na odgovru i pomoći

Zbalija
Kontaktirao sam Bateka ali moram te razočarati jer Batek mi javijo da se iz njegove naljepnice ne može pročitati podataka. Morat češ se nekako drugačije snači.

PS
Reider1, dobar ovaj tvoj šofer  Very Happy 
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 Empty Re: Tema za sve traktore Tomo Vinković

Postaj by reider 1 21.02.14 18:41

Evo i ovdje na toj mojoj slici vidi se kako jako je proširen taj moj TV i zna se da osovine neče izdržati velikega obterečenja.
Jedan unac kad vidijo ovu sliku,kazao,dali budem mogao nakon 20 godina tog  traktorista dobiti na traktor,a ja mu odgovorijo,da nema problema za traktor,problem če biti za lopato,sjekiro i drugi ručni alat. Evo vam još jedno slikico sa peke kukuruz i spravila mrve sa prošlog ljeta.Ovo mi je i jedina slika sa TV-jem i prikačenim okretačem "pajek".I miza stoji upravo pored potoka u senci.

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 Finale-peka-koruze-2012x
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 Empty Re:Traktori Tomo Vinković Bjelovar

Postaj by Admin 23.02.14 2:09

Pozdrav forumaš Raider,da u pravu si ovi noviji TV- su  bolji od TV- PE. 18. Ali tada u tim godinama kad se on radio PE. 18.  bio je hit jer drugog nije bilo osim njega, a i ti početni modeli su izvorni Pasquali stoga je i kvalitetniji bio glede poluosovina, a zbog  onih njegovih posebnih produžetaka ,kamo sreče da su kopirali i dalje kako je Pasquali napredovao to bi sada bio stroj i pol ,mada ja se ne žalim ni za ovakvog jer mi  se ne bavimo profesionalno sa poljoprivredom tako da nam je on čisto dovoljan za to sitno delo.  Very Happy  

A i novac je u pitanju kojega nema kad ga treba ,danas ulaganje u poljoprivredu je vrlo riskantno iz više razloga samo mali broj kultura ima dobit za takve male poljoprivrednike novac uvijek ima glavnu ulogu . Laughing  Raider pored pečenog kukuruza ima još nešto na stolu . 

Forumaš Brežan 1 hvala, sad znam gdje je to   Čabdin da tako je ime selu hvala na informaciji.
Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3742

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 23.02.14 14:39

fireman.peter je napisao/la:
Zbalija
Kontaktirao sam Bateka ali moram te razočarati jer Batek mi javijo da se iz njegove naljepnice ne može pročitati podataka. Morat češ se nekako drugačije snači.

Pozdrav petre!

Hvala na trudu i pomoći tebi i BaTeK-u,
nema uopće problema, ja i dalje pokušavam naći pravovaljanu informaciju,
ako budem našao ok, ako ne nikom ništa

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by tomo522 23.02.14 19:31

Imam jedan ispravak.Moj tomo je 732 a ne 731 kako sam prije pisao.Danas pogledam prometnu i vidim tamo piše 732 a na njemu naljepnica 731.Tako da nisam ni gledao previše a kako je zet od djeda rekao da je 731 ja sam to prihvatio.Sinoć gledam od Petera tomeka i vidim da su rezervari od goriva i ulja zajedno a kod mene je od ulja napred pa mi nije bilo jasno kako to al sad mi je jasnije Laughing  Laughing
tomo522
tomo522
član
član

Broj postova : 237

[Vrh] Go down

Postaj by VALTER 521 23.02.14 20:34

Imam tu jedno pitanje za kolega FiremanPeter-a,oko tog duplog rezervara koje ima na svome TV-731.Zanima me zapremnina oba dvijeh i zunanje mjere:visina-širina-dubina.Nešto kontam,da bi ovakvog duplog stavio na mog Tomicu,da mu povečam zapremninu hidrauličkog ulja-ako bude išlo????? Pozdrav svima,Valter
VALTER 521
VALTER 521
član
član

Broj postova : 31

[Vrh] Go down

Postaj by fireman.peter 23.02.14 21:47

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 Jc64lrj95zfvkwiw0a6

Tomo522
Ovaj tvoj ko da je nešto između 731 i 732.  Very Happy  Zaštitnog luka nije imao, žmigavci mali, utegi veliki, naljepnica 731, male prednje lampe, sve su ovo karakteristike od 731. A odvojeni rezervari i sjedalo su ti od 732.
Jel ima obrtomjer? Daj molim priušti nam malo slika, detaljnijih oko traktora. Ovaj tvoj je malo žutiji od moga?

Valter 521
Mislim da bude težko išlo da bi ti ugural ovakav rezervar ispod haube male tomice. Mali TV ima užu haubu. Budem ti izmjeril. Nafte mu ide nekih 9 do 10 litara neznam ni sam tačno. To češ si moči onda izračunat kad ti budem izmjeril.
A šta ti treba više ulja?

Zadnja promjena: fireman.peter; 23.02.14 22:08; ukupno mijenjano 2 put/a.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by VALTER 521 23.02.14 21:53

Zakvaljujem na odgovoru! Trebam više ulja zbog viljuškara.
VALTER 521
VALTER 521
član
član

Broj postova : 31

[Vrh] Go down

Postaj by fireman.peter 23.02.14 22:13

Možda bi bilo lakše da mi uvečaš onoga ispred. Da napraviš neki nov koji bi bio veči, širi kolko ima još prostora napred prema haubi i da napraviš niži dole prema remenici. Malo razmisli. Zavisi i koliko ti litara treba.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by ssucur 24.02.14 13:50

U rezervoar od 731 nafta=17l,ulje max=8l.
Tv 731 zadnje serije su rađene sa odvojenim rezervoarima.
A na pločici piše tip.
ssucur
ssucur
uvaženi član
uvaženi član

Broj postova : 547

http://www.mojalbum.com/ssucur

[Vrh] Go down

Postaj by batek 24.02.14 15:56

Ovako je povečan rezervoar za TV 732

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 20386527z
batek
batek
član
član

Broj postova : 41

[Vrh] Go down

Postaj by fireman.peter 24.02.14 16:51

Valter
Eto mjere rezervara od 731. Govorimo o rezervaru koji je pregrađen pa u jednom djelu drži naftu a u drugom ulje. Mjereno je bilo na brzinu pa mjere nisu u nulu tačne nego su približne.

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 21505642
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by tomo522 24.02.14 19:10

@PETER danas sam gledao detaljno i na pločici od traktora piše 731 al u papirima je greškom upisan 732.Ista stvar kao i kod kolege SSUCUR-a.Ja sam malo gledao na oglasniku slike od oba i ništa mi nije jasno.732 iz 83-e godine nema obrtomjer.Takva su bila dva komada i nijedan nema a iz 84-e i nadalje ima.Onda sam vidio 732 sa rezervarom kao kod tebe.Zadnje serije 731 imaju rezervare kao kod mene i tako sam ti vidio svašta i malo sam ostao i sam zbunjen

http://www.njuskalo.hr/traktori/tomo-vinkovic-732-oglas-10763686
evo jedan

Zadnja promjena: fireman.peter; 24.02.14 20:51; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : spajanje posta)
tomo522
tomo522
član
član

[Vrh] Go down

Postaj by ssucur 24.02.14 19:24

731, 732 tu je to negdje, samo da je sve u redu. Smile 
ssucur
ssucur
uvaženi član
uvaženi član

Broj postova : 547

http://www.mojalbum.com/ssucur

[Vrh] Go down

Postaj by tomo522 24.02.14 19:46

Pa ja i nevidim nekakvih razlika jer sam malo gledao i jedne i druge.Osim tog obrtomjera i nema razlike.Neznam jel se može ugradit na 731 ako su isti motori i ostalo.Po meni bi to trebalo ići mada me nezanima previše
tomo522
tomo522
član
član

[Vrh] Go down

Postaj by fireman.peter 24.02.14 21:02

Tomo 522
Vidiš, bilo je meni čudno ovo oko tvoje oznake traktora. A vidiš i da jeste čudno. No, u stvari je zapravo nebitno.

Može se ugraditi obrtomjer na 731. Na motoru ispred je trougla pločica. To se skine i tamo se dogradi prijenos i sve što treba da se spoji sajla.Onda još sajla i obrtomjer i to je to.

Nije ni meni bilo u nekom interesu da bi to dogradil. Htijo sam samo imat mjerač radnih sati. To je mali trošak pa sam nabavijo i ugradijo. Njega spojiš na alternator (u armaturi) da ti broji samo kad radi motor.

Inače su razlike male izmeđi 731 i 732. Možda je ona razlika o razervarima najbitnija. Oni koji imajo odvojene rezervare za ulje i naftu  su malo bolji jer ti ne treba stalno točiti. Ipak je 10 litara malo.

Malo slika iz danešnjih radova.

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 21506634

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 21506654

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 21506674

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 21506690

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 21506710

Zadnja promjena: fireman.peter; 24.02.14 21:55; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Dodavanje slike a u post)
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by tomo522 24.02.14 22:24

Prijatelju pa kod tebe ima još snijega
tomo522
tomo522
član
član

[Vrh] Go down

Postaj by fireman.peter 24.02.14 22:41

Ima ga, vidiš da ga moram tomom iznjeti iz dvorišta jer tu iza gde je sjena on bi ostao još dugo.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 Empty Re:Traktori Tomo Vinković Bjelovar

Postaj by Admin 25.02.14 0:57

Ostavi ga malo tu u hladu ,da te rashladi kad če biti vručina.
Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3742

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Postaj by fireman.peter 25.02.14 15:59

A da ti tolko dugo potraje do vručine, to bi onda moglo samo na Triglavu.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 25.02.14 19:16

Jedna i jedina stvar do sada,sa koju se ne strinjam sa Petrom je to,da njemu ništa ne znači obratomjer.No kako se navikneš.Ja bez njega sam zgubljen.A da ne napomenim,da kod preše mrve okretaji so ti vrlo važni i ne orati ne znam bez tog obratomjera.I kod frezanja često gledam nanj.
A nešto sam čuo,da original TV ne može se dobiti.Tako da...Možda najbolje tražiti ovog,koji se prikači na alternator??.
No serija 800 imala je samo mjerač radnih sati to se sječam iz mog 826.

Ma Petre bilo ki bilo da je doma,ali razgleda ima odličan hehe!!!
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089

[Vrh] Go down

Postaj by fireman.peter 25.02.14 22:56

He he, tebi se sviđa razgled kod mene, znači brda. Ovo iza traktora su Karavanke.

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 21506654

Istina što kažeš, kako se navikneš. Ja se nisam kad ga nemam, barem ne na Tomi.
E sad može li se danas dobiti ili ne, to neznam. Imali su jih 732 i 830, ovi sa motorom LDA 672 od 30 KS.
Ja ti vjerujem da ti on dobro služi u nekim poslovima sa mašinama jer ti znaš u kojim obrtajima ti mašina najbolje radi. Jedno je sigurno, što god imaš može ti dobro poslužiti pa tako i obrtomjer.
Bolji je ovaj preko sajle gonjen iz motora naspram elektronski preko alternatora. Mislim da bi trebal mehanski biti tačniji.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by ExtermoIvan 26.02.14 17:25

Postovani juce sam razdvojio Tomicu da vidim sta se desava sa lamelom. Federi u korpi su oslabili, safovi za stelovanje one tri sapice losi. Pojacao sam federe stavio nove safove za sapice na imbus kljuc i milina za stelovanje. Dobio sam mnogo bolji hod na kvacilu, i sada sam mogu reci veoma zadovoljan. U freziranju bez ikakvih problema iako je ledina ili trava do pola tome sada radi odlicno. U svakom slucaju cu potraziti nove federe da kupim i da promenim lamelu za svaki slucaj. Iako ova nije toliko losa ali da ga ne otvaram sto puta i to cu zameniti. Planiram i da kupim dvobrazni plug za njega tako da bude kompletan. Hvala vam jos jednom na informacijama.
ExtermoIvan
ExtermoIvan
član
član

Broj postova : 96

http://extermo.jubmagazin.rs

[Vrh] Go down

Postaj by fireman.peter 26.02.14 20:35

Sve ok ako smo ti pomogli, to je i namjera foruma  Smile 
Ako imaš koju sliku od popravke capica i korpe mogal bi nam pokazati tu.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 26.02.14 21:37

Pravi radnik mora imati i dobre cipele  Very Happy ,danas dobio nove :

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 IMAG0738

Tema za sve traktore Tomo Vinković - Page 13 IMAG0739

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 13 / 44. Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 28 ... 44  Next

[Vrh]

- Similar topics