Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Join the forum, it's quick and easy

Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Izrada ogrijevnog drva

+14
reider 1
Tomo Vinković Požega
Krumpironja
tony5
batek
Dubravac
darko123
iwanho 1
tomotraktor
TomoVinkovic420
fireman.peter
ssucur
abarth
Admin
18 posters

Stranica 20 / 24. Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Next

Go down

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 Empty Re: Izrada ogrijevnog drva

Postaj by Admin 03.12.16 20:47

Pozdrav

Dobro je kad se sve dobro završi, kaže narodna poslovica, ovog puta sve se dobro završilo, osim straha naravno.

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3742

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Postaj by Tomo Vinković Požega 03.12.16 22:00

Kad vidim ovakve stvari, zapitam se što se moralo događati u glavi vozača da je doveo traktor u ovu poziciju, koliko "silovanja" je prethodilo. Nije to neki teret, niti je traktor malen. Siguran sam da nije samo odjednom prednji kraj skočio u zrak. I ja često pretjerujem, ali ovo je stvarno previše. I kako kaže Admin, dobro je kad se sve dobro završi, a kasnije ne vrijedi plakati.
Tomo Vinković Požega
Tomo Vinković Požega
član
član

Broj postova : 464

[Vrh] Go down

Postaj by Krumpironja 04.12.16 5:15

Sta se dogodilo? Jedini odgovor na ovo je glupost i potreba za dokazivanjem, nista vise...takve ljude ni ne zalim, pogotovo kad takve stvari stave na yt
Krumpironja
Krumpironja
uvaženi član
uvaženi član

Broj postova : 718

[Vrh] Go down

Postaj by Admin 07.12.16 0:46

Pozdrav

Narodna izreka kaže. Neka te uvijek vodi razum, budućnost se ne može predviđati nego se treba stvarati, da  je bilo razuma,pažnje, mudrosti, iskustva ne bi se to dogodilo, što je bilo bilo je, nisu stradali ljudski životi  to je važno, bit će im to životna škola za ubuduće.

Malo fotografija Ruskog  traktora iz zagrebačkog područja & iz Srbije  nepoznato područje  iz domene šumarstva, fotografije sa forumskog FB.

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 15179110

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 15202710

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 15241910

Varaždinsko područje.

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 15319011

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 15326411

Profesionalci traktoristi, iskustvo se najbolje stiče praktičnim radom.

Admin
Admin
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 07.12.16 10:22

Huh, ako ovakav traktor zapadnje sa ovim jednim trupcem nizbrdo, onda naših malih prčičev sa dizalom više van ne izvadijo Shocked

Težki je posao u šumama, i opreznost jedina ti je vrlina, da ostaješ živ i zdrav. MArfy uvijek stvara nekvo neugodno situaciju, a od nas je odvisno, kako čemu situacijo riješiti. ŽAo, dosta pokoji naprave napako i platijo životom.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089

[Vrh] Go down

Postaj by Admin 07.12.16 23:55

Pozdrav

Vožnja mojih drva, traktor Zetor 6340 od školskog prijatelja, drva su suha, od oluje vjetra i snijega bukve su srušene prošlu zimu.

Admin
Admin
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 08.12.16 15:10

Lijepo. Jel stalo sve na prikolicu?

Za bukvu sam čul od čovjeka koji radi na šumariji da se nakon rušenja treba čim prije raskoliti jer inače izgubi dosta ogrijevne vrijednosti.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499

[Vrh] Go down

Postaj by Admin 08.12.16 22:41

Pozdrav

Dvije prikolice ovako pune, i treća možda za četvrtinu možda, ostalo sam dopunio sa orahom u selu, to sam dobio u zamjenu da počistim. Sve će to izgoriti, bukve su srušene od oluje prošle ili pretprošle zime ne znam, grane su već većinom trule, trupac kako koji ali još su dobri, mala šuma i nisam zalazio u nju do ove jeseni, kad tamo havarija.

Današnja rabota 08.12.2016.

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 27662833wu

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 27662836hp

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 27662839aa

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 27662841we

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 27662843nm

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 27662844kv

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 27662846fn

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 27662848gg

Admin
Admin
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 09.12.16 6:25

Nevijerojatno. TAkva ravnica i neobdelovana. A ovakvih situacija, da su srušena dreva u šumama od oluj po par godina ima dosta i kod nas. Čak i blizu mene. I srece me boli, da trune, a kad bi išao jih piliti, milicija bi mi izšamarala dupe. Stari jeseni 3 godine, gaberov puno, bukva, da boli glava. Kilometar od mene, teren isti kao tu. breg v šumo, travnjak spodaj ravan. Neznam čiji je. Pitao bi vlastnika, a ga ne poznam.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 09.12.16 10:22

Admine, hvala na pojašnjenju. Izvale su obično problem. Meni je također pred 10-ak godina puno potpuno istrunuli u šumi. Nije još bilo šumskog puta, a teren je takav da se nije moglo bez konja. A konje više nitko na hrani, barem kod mene.

Ja također u šumi pilim na kratko. Jedino na prikolicu slažem u više redova. Dosta više stane. No vi ste očito, s obzirom na stanje puta, vozili maksimalno pa nije bilo potrebe gubiti vrijeme na slaganje.

Reidur,

kad su drva tak blizu i na pristupačnom terenu, dobro se raspitati tko je vlasnik. Čak i da mu platiš drva po povoljnijoj cijeni, isplati se. Kod mene sad šumarija ruši u blizini pa se razmišljam da kupim trupce kod njih i jednu godinu se odmorim od vlastite šume.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by Admin 11.12.16 21:50

Pozdrav

Prvi red slažem i drugi ponekad, dalje se slažem bacam svakako da se uglavi samo od sebe, ne pada onda sa prikolice uz brdo kad vozimo ili niz stranu/kosinu, samo i oblik piramide koliko stane ili koliko imamo drva i to je to, vozi miško, kao da vozimo pijesak.

Put je dobar jedino što su bile kiše pa rječica nabuja i voda prevelika zalijeva motor Zetora, tako da se to otegnulo dok se kiše nisu smirile sada je voda normala kako i bude obično na tom prijelazu.

Prvi puta kad se vozilo natovarimo drva krenemo tri metra i desna strana prikolice samo potone do osovine, traktor sjeo do prvih stepenica, lijeva strana prikolice ništa kao da stojimo na asfaltu, što sad zovi drugog kolegu povuci-potegni iščupati se neda, ponovo istovari drva, pomiči prikolicu i traktor za dva metra uz rub šume, utovarili ponovo drva i krenuli normalno.

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 Dsc06110

Admin
Admin
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 12.12.16 6:44

PA bože moj, počekaj zamrzavanje il marec, da usuši se put...
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 12.12.16 10:12

Jako je nezgodno kad se mora pretovarivati. No, u tom trenutku je čovjek najsretniji ako se ništa ne potrga.
Nema više jako hladnih zima da se takav put smrzne dovoljno duboko. Nekad je kod mene u potoku bil led debljine 20-25 cm. Konjima su šlajsali drva po ledu. Deda je znal predvečer otiči sa sjekirom i na kritičnim mjestima probušiti led kaj je voda počela teči s gornje strane. Do jutra je led bil 4-5 cm deblji.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 12.12.16 11:01

Kod nas nisu baš bile tako gorke situacije po večini nikad, jer teren visi, pa i vode odtekuju, osim slična ibal situacija dooosta godina nazad, kad kod nas bijo samo TV 418. Htijo je dijed voziti na pilarnu trupce, pa jih komšija natovarivao na najnižem travnjaku kod nas u ravnici. Pošto je sam otaj dijo ravan, a i najniži dijo parcele. Vidi vraga, isto kao kod Admina, na dolnjem kraju guma prikolica zapala. Bijo ja još klinc, pa nisam pored bijo, a sjetim se rupe, koja ostala je duugo, pa sam uvijek ju gledao i otca razpitavao, ko, kako, kada...To mi bilo novo i zanimivo hehe.
KAd sam bijo nešto veči, sijetijo sam se kupovine novog TV826. I idemo u sakupljanje drva tam onegdje između 93 i 95 godine. JA naravno si izborijo sijedalo traktora, pa maka da treba sa suzama, ak bijo novi traktor. Sve se sijalo, da bodlo oči heh. Vozim po šumskom putu u 2 brzi, natovaran drvama, 1/3 gasa, da otac sa malo bržim korakom mogao me uzporedno slijediti i me gledati. A drva baš nije bilo nešto dosta, a put suh ko paper. KAd sam počeo voziti malo u veču uzbrdico na putu, još malo sam za niansu dodao gas, a otac pored u smijehu mahnuo rukom, što nabijavaš gas, to je snaga!. A nije baš do kraja to kazao pravo, istovremeno motoru oduzelo je nenormalno brzo gas, da podešavanje dodatnog plina nije bilo možno i spasilo me kvačilo i kočenje i2 spora. Otac ostao bez daha i sam ogledao. Od tog tranutaka baš smo znali,da taj motor baš nije nešto po karakteristikama sposoban. Ak bi bijo 730, ne bi osijetijo sile, u to sam siguran.
U večini primera bilo je proklizavanja kotača na šumskom putu u vrijemenima upotrebe TV 418, a tamo je lapor, korijeni, a traktor lagani pa...

One priče starih ljudi, kako se nekad radilo i mučilo, ja volim slušati, i upravo zato ja spoštujem stare ljudi, jer su dosta skusili u životu.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by vica022 13.12.16 19:59

Ma teret je teret i pogotovu kad se ide na sumnjivim zemljistima caskom potone ili traktor ili prikolica. To je i kod nas problem vrlo cesto jer su i putevi delimicno unisteni a niko popravljati nece.
Kod drugara smo isli u drva sa dva traktora i jedva nasli put u njegovu sumu jer je vec potpuno zaraslo za 3-4 god. I natovarili obe prikolice i izvucemo i kad izasli na lepsi deo puta eksplodira mi guma na prikolici i umalo nisam izvrnuo. Nisam ni stigao slikati jer mrak nas uhvatio a felgu od ove prikolice niko nema niti mogu naci istu da bar rezervnu imam. Zato je bilo skidanje i trk kod vulkanizera da stavim drugu i unutrasnju i spoljnu. Na nesto je guma zakacila pod teretom i proseklo je sa strane skrozIzrada ogrijevnog drva - Page 20 39497500103803086690
vica022
vica022
Moderator
Moderator

Broj postova : 483

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 13.12.16 21:36

Kao u Brazilu oko Amazona Shocked
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by Admin 18.12.16 23:34

Pozdrav

Šumarski traktor Hittner u službi Šumarije Olovo Srednja Bosna, Bosna i Hercegovina.

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 15338810

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 15350410

Izrada ogrijevnog drva - Page 20 15400310

http://www.sumesb.com.ba/sumarije.html

http://spdzdk.ba/olovo/

Admin
Admin
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 19.12.16 0:37

Preljepi je, izgleda, da nije dugo kod njih... pirat Nakon 5 godina, napisat bi mogao bibiliju, ako preživi.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by Admin 21.12.16 14:09

Pozdrav

Da u pravu si, ali to mu je posao zaraditi novac.

Admin
Admin
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 21.12.16 15:38

Žao tako je. Zato su ga i nabavili. Virojatno ne zbog toga, da ga imaju na glavni kapiji fabrike za razstavo, jer je tako divan heh.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 21.12.16 17:00

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 21.12.16 18:54

Neznam baš koja mašina sa kojeg videa bi mi više dobro došla scratch Sve u svemu, ovog pomagača za spremanje drv sa drugog klipa naš inžener osiguranja sa tvornice šaljijo bi kuči, zbog nezadovoljavajučeg nošenja radnog odjela...
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 21.12.16 22:00

Odjeća koja nije u skladu sa sigurnosnim propisima se ne smije nositi prilikom rada. Treba je skinuti i to čim prije. Idea Very Happy
Znam ja za koji stroj bi se ti odlučil (ako tvoja ne bi znala). Laughing Laughing Laughing

Šalu na stranu. Ovaj sa prvog videa je odličan za klasične peči bez ventilatora. Sječe na lijepe dugačke komade.

Neki u Sloveniji rade s nožem u obliku konusnog puža. Ima dvostruku funkciju, uvlači granu i istovremeno sječe. Duljina na koju sječe je 10-13 cm. Vjerojatno je ograničenje kut uspona pužnice. Poželjno bi bilo 25-40, ovisno o veličini ložišta. Kraća su problematična za slaganje pa ih treba pospremati u mrežaste vreće (kao krumpir).

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 22.12.16 3:29

Da, zaista nije to loši stroj, pored toga ima i transporter. Za sada ovakvog nitko ne uvaža u Slo(bar vidijo nisam), i u svakom primeru neču sad nešto mijenjavati. ZA mene još bolje bilo bi, da secka na 5 cm, zbog skladiščenja. JEdino neznam, kako bi se pužasti nož mogao oštriti.No za ovoga znam, sa tvoje veze, jer ima krožnoga, al puž sasvim je drugo.
ZA sad, naviknuli smu se za upotrebo ove "kukuruz" secke, al jedino što me muči je ovi novi propisi, koji dođu u veljavo uskoro, kod kojih treba voditi brigu i oko kvalitete izgorevanja drv, pošto nisam uvijeren u njezino pravo kvaliteto izgorijevanja. Stavit bude trebao običnim pečima nekve filtere, koji budedu čistili dim do dozvolene granice. A to se može zaprljavati, ak nije kvalitete izgorjevanja.

A "kukuruz" secka dobra je za posipavanje puteva za hodanje, kad je sve mekano i mokro, za zasipavanje oko okrasnog bilja i slično, što u večih komadima secke ne dođe u poštev. U krajnom primeru se može i životinjam nastiljati. Sve ima dobre i loše strane...(i ova mašina sa tvojeg drugog snimka Smile ).
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 22.12.16 11:21

reider 1 je napisao/la:Sve ima dobre i loše strane...(i ova mašina sa tvojeg drugog snimka Smile ).

Si ti malo preveč izbirljiv? scratch
Ja ne vidim loše. Čak je višenamjenska. Very Happy Very Happy Very Happy

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 20 / 24. Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Next