Izrada ogrijevnog drva
+14
reider 1
Tomo Vinković Požega
Krumpironja
tony5
batek
Dubravac
darko123
iwanho 1
tomotraktor
TomoVinkovic420
fireman.peter
ssucur
abarth
Admin
18 posters
Stranica 1 / 24.
Stranica 1 / 24. • 1, 2, 3 ... 12 ... 24
Izrada ogrijevnog drva
Zadnja promjena: Admin; 21.12.16 14:10; ukupno mijenjano 8 put/a. (Reason for editing : Izmjena teme)
Re: Izrada ogrijevnog drva
Danas sam išo na ogled šta mi je napravil žledolom u šumi.Put je neprohodan tak da kad malo osuši ič sa Tv i prikolicom pa prvo sredit put i usput nalagat na prikolicu.Srušenog i polomljenog je dosta tak da če ovog leta bit puno posla u šumi da se malo sredi. image share" /> screen shot capture" /> screenshot windows 8" /> screenshot pc" /> photo storage" />
abarth- član
- Broj postova : 202
Pozdrav, valjda sam pogodio ppost.Pošto se bavim pčelama malo sam počeo i gledati biljke oko sebe ,pa tako i šumu.Svojedobno sam kupio par sadnica stabla pulownije koje sam posadio ,inače se to još zove princezino drvo i glasi kao najbrže rastuče stablo na svijetu sa solidnom tvrdočom i kvalitetom drveta. kod mene je u jednoj godini naraslo oko 3 met. bit će slika. drvo rastte do vidine , oko 30-ak metara i u prolječe cvate krupnim ljubičastim cvjetovima. Ovo što sam posadio sadnice stvarno me fasciniraloo,,međutim imao sam prilike dobiti sjemenke koje sam posijao i sad ima problem.sjemenke su itjerale i biljčice su narasle do cca 1 cm i sad su počele venuti, ako netko ima kakva iskustva sa uzgojem iz sjemena i sijao paulowviju molio bih savjet
Gost- Gost
Re:Listopadne šume
Forumaš Abarth pozdrav ,koliko vidim imat češ posla puno led je napravio veliku štetu srušio kaj treba i netreba ,imat češ dovoljno drva za drugu zimu a tko zna kakva če bit i ona ,možda u debelom minusu nikad se nezna kad je to danas sve extremno.Za rad u šumi imaš sve tako da češ ti to sa lakočom odraditi .
Forumaš Brežan 1, sadnja tog brzorastečeg drva kako glasi ili stablo paulownije danas je in i upotrebljava se višerestruko u razne svrhe od izrade muzičkih istrumenata do ogrijevnog drva ,a koliko vidim u ovom linku piše o uzgoju tog drva ,još kažu da je sjeme sterilno i sadnice se proizvode posebnom metodom .Treba to još dobro proučit ipak je to nešto novo na našim prostorima,ali je vrlo zanimljivo drvo upravo zbog toga što je bzorastuče .
http://www.rasadnik-curek.com/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=76
http://www.paulownia.rs/clanci/paulovnija/odabir-zemljista-za-zasad-paulownije.html
http://paulovnija.rs/
Obrisao sam taj link gdje piše da je sjeme sterilno i samo posebnom metodom se razmnožava neče ga očitat u postu a i HR net slabo to drvo nešto opisuje.
Forumaš Brežan 1, sadnja tog brzorastečeg drva kako glasi ili stablo paulownije danas je in i upotrebljava se višerestruko u razne svrhe od izrade muzičkih istrumenata do ogrijevnog drva ,a koliko vidim u ovom linku piše o uzgoju tog drva ,još kažu da je sjeme sterilno i sadnice se proizvode posebnom metodom .Treba to još dobro proučit ipak je to nešto novo na našim prostorima,ali je vrlo zanimljivo drvo upravo zbog toga što je bzorastuče .
http://www.rasadnik-curek.com/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=76
http://www.paulownia.rs/clanci/paulovnija/odabir-zemljista-za-zasad-paulownije.html
http://paulovnija.rs/
Obrisao sam taj link gdje piše da je sjeme sterilno i samo posebnom metodom se razmnožava neče ga očitat u postu a i HR net slabo to drvo nešto opisuje.
Danas rukzak sa opremom i malu huskicu u avto pa u šumu sredit da mogu sa tomom po putu do drva.Dan je bio enkratan za takav poso pa i napravilo se nešto tak da put je oslobođen za tomu.Kod rušenja ovih pokrivljenih od žleda je treba dobro pazit jer su ko federi i vrlo brzo možeš dobit po pi.ki.No išlo je sve u redu pa i nešto se napravilo drva tako da uskoro če bit tomo na redu da radi. image upload with preview" /> screen shot software" /> image upload with preview" />
abarth- član
Abarth,kako se Husky ponaša na ovim debljim drvima?
Ja uskoro isto krećem u akciju, čekam da Tomo dobije nove šlape, jer su mu ove odslužile svoje,još su originalne na njemu od 1987.
Ovo je moj ranch na kojem rušim ove godine:
A ovako je izgledalo pod ledom:
Ja uskoro isto krećem u akciju, čekam da Tomo dobije nove šlape, jer su mu ove odslužile svoje,još su originalne na njemu od 1987.
Ovo je moj ranch na kojem rušim ove godine:
A ovako je izgledalo pod ledom:
Zadnja promjena: fireman.peter; 05.03.14 23:04; ukupno mijenjano 2 put/a. (Reason for editing : Popravak veličine slika)
Gost- Gost
Kad je bila nova nije baš htela ič u obrtaje ali sad kad je več malo razrađena ima i pravi živčani glas.Kod nje je samo važno da je lanac dobro nabrušen pa idu i deblji komadi bez problema.Ova 135 ima malo brži lanac od tvoje a prije sam radio sa zetovom 236 i malo je razlike tak da mislim da češ i ti bit zadovoljan sa njezinim učinkom.Nije to pila da bi rezervar za rezervarom radio ali za nas amatere je prava pila.
abarth- član
Od danas,za prvu sliku bi važilo-težko pali rado gasi-kad se je malo razgorelo je išlo bolje.Upotrebio sam penu od starog jogija i naftu ali svejedno težko zapalit pravu vatru. screen shot windows 7" /> printscreen" />Sad če bit na redu tomo da navuče trupce sa krošnjama na ovaj plac.Tu ču jih posle razkomadat i utovar na prikolicu.Najbolje mi je cele dovuč ovde i tako su mi grane na jednom mestu a ne po celoj šumi i tu posle spalim.
abarth- član
Danas je došo tomo na red da malo izvlači drva.Prednji uteg mi dobro dođe a i nije tako nizak kak je izgledalo na slikama iz garaže.Škare koje sam pojačao su se isto dobro pokazale,bez krivljenja a bilo je i nekih malo večih komada za nosit.Sutra utovar na kiperku i prevoz kuči. free upload" />
abarth- član
Uh, ne zavidim ti, imaš puno posla, kad bi sad bila sečka, da se ne baca ova energija.
ssucur rad u šumi mi je u užitak,glava se odmori od drugih briga pa i nešto se ušpara kad si sam napraviš drva.Sečka,ma neznam što bi reko sad kad je lepih drva dosta je najbolje grane spalit.Toliko je polomljenog da sad i ak bi imo sečku verovatno bi isto spalio.Ovog leta če bit te robe puno pa če i cena past tak da isplatilo se bude samo onima koji imaju velike profi sečke a malima nikak.
abarth- član
Vidim da te vrijeme služi, ugodno sunčano milina za rad.
Vidim i ja da ovaj uteg nije tolko nizak kako je na neki sliki izgledalo. Samo malo treba pripaziti kod nekih radijusa na terenu da ne zapneš jer je dosta daleko od kotača.
Sutra bude utovar sa škarama na kipericu, barem onih debljih trupaca. Treba štediti kičmu, a koje debele i težke čak bez toga nebi išlo, jeli?
Vidim i ja da ovaj uteg nije tolko nizak kako je na neki sliki izgledalo. Samo malo treba pripaziti kod nekih radijusa na terenu da ne zapneš jer je dosta daleko od kotača.
Sutra bude utovar sa škarama na kipericu, barem onih debljih trupaca. Treba štediti kičmu, a koje debele i težke čak bez toga nebi išlo, jeli?
Peter izabrao sam drugu variantu pa deblje komade narezo na 33 cm.Lakše za utovar i istovar pa i doma neče bit tolko piljevine.Tanje srežem na cirkular a te deblje direkt na cepač pa u drvarnicu.Za zimu 2016 če bit prava suha.Za jednu sezonu imam još stare zalihe tak da to je na zalihu.Na zadnji slici je dobra nizbrdica dužine oko1 km i tu moraju kočnice radit kako treba. free image host" /> screen shot software" /> windows screenshot tool" />
abarth- član
Abarth, lijepa se tura sabrala....nadam se da ne radiš sve to sam, jer kako se kod nas kaže : U šumu i u vodu nikad sam!!
Gost- Gost
Sve sam radim jedino kad dopelam doma mi raztovare,barem nešto urade.Mladi su drugog kova od mene tak da možda i bolje da nisu samnom samo bi se povredio ko.Malo imam i sreče jer baš po tom putu gde utovaram se šetaju vikendaši sa psima iz bližnjeg naselja.Nešto za pojest i piče uzmem sa sobom a u šumi samo još navijem avsenike pa udri po drvima.
abarth- član
Sve je to ok...najljepše je radit sam jer te niko ne zaje...., ali nedaj Bože kakvog zla, dobro je da je netko pri ruci. Mene je pokojni deda uvijek špotal kad sam htio ić sam u šumu ko klinac. Nek te poklopi drvo ili nek se zaglaviš di ko će ti pomoć, to je bilo uvijek njegovo...
Gost- Gost
Abarth lijepe slike iz šume ,tako nekako i mene relaksira rad u šumi samo kad bi to bilo svaki dan onda neznam .
Dobre slike Abarth, volim pogledati radove u šumi. Istina da su nekad rekli, nikad u šumu sam ali danas je nešto bolje jer imamo telefone. Isto i mene relaksira šuma ali samo ako toga nema previše.
Užitak je kad je prikolica natovarena i spremna za prevoz kuči.Najteži dio posla je za mene napunit prikolicu,sve ostalo od rušenja,izvlačenja i razreza nije tako težko.A najlepše je kad srušiš drvo i da padne kako si zamislio pa zapališ jednu i nešto gucneš.Opasno je kad rušiš pa da se drvo nasloni na drugo e onda treba dobro premislit kako rešit situaciju.Do sad mi je sve išlo kako treba pa i prilično sam več porušio one kritične tako da za napred ne bi smelo biti problema.Zadovoljan sam i sa prikolicom ma koliko je natovarim nikakvih problema sa kočenjem ni sa nosilnostjo.Sledečih par dana bu moral bit tomek kod kuče jer se radi kanalizacija kroz selo po glavnom putu tak da če malo odmarat pa i ja.
abarth- član
Eto jedan video od mojih radova u šumi. Vuče se polomljeno i uhvačeno drvo od ledene katastrofe koja je bila ove zime.
Imaš podršku iz zraka ,a i vitlo radi dobro posao kao i snimatelj ,nek te vitlo dobro i dugo služi sretno. Ja također bio danas u šumi pilio bagrem koji samo smeta a i par stupova mi treba pa usput i korist .Predprošle jeseni rušio bukve za drva sa malom pilom a nisam mogao nisko zbog malog mača pa sad usput i panjeve sredio kako treba i dobra drva .
Stihl 051 4,3kw 5,8 (ps) 89cm3 mac 60 cm ,33 zuba lanac ima snage ko u prici panjeve pili ko margarin .
Stihl 051 4,3kw 5,8 (ps) 89cm3 mac 60 cm ,33 zuba lanac ima snage ko u prici panjeve pili ko margarin .
Peter lako tebi kad ti helikopter pomaga a vidim da i vitlo super radi.
abarth- član
Admin
Ova pila ti je prava zvijer Podaci koje si napisal su ubitačni Ima da ruši sve živo. Mislim da i ti uživaš u radu u šumi. Istina, težak je to posao ali meni je užitak.
Vitlo radi svoj posao, jako sam zadovoljan. Hvala ti za dobre želje.
Abarth
Helikopter je od Policije, ko da me kontrolira i špijunira .
Šteta što je snimka ovako loše kvalitete ali vidi se bar malo kako radi. Inače vitlo mi stvarno olakša posao. Znaš i ti dobro kako je ako su drveta uhvačena na neka druga. Težko se jih bez vitla dobije na tla.
Ova pila ti je prava zvijer Podaci koje si napisal su ubitačni Ima da ruši sve živo. Mislim da i ti uživaš u radu u šumi. Istina, težak je to posao ali meni je užitak.
Vitlo radi svoj posao, jako sam zadovoljan. Hvala ti za dobre želje.
Abarth
Helikopter je od Policije, ko da me kontrolira i špijunira .
Šteta što je snimka ovako loše kvalitete ali vidi se bar malo kako radi. Inače vitlo mi stvarno olakša posao. Znaš i ti dobro kako je ako su drveta uhvačena na neka druga. Težko se jih bez vitla dobije na tla.
Težak je posao u šumi istina živa ,samo to je meni jedan mali period kad bi to svaki dan radio onda nebi bilo uživancije , imam par bukvi velikih za mač 60 cm taman preko ljeta če iči dolje onda če i biti i više slika Policija te dva puta nadlijetala mora da si u kvaru bio .To su problemi kad se drvo nasloni na drugo drvo ili vitlo ili ja potpiljuljem na metar dok ne sjedne niže i samo ne padne ili rušim i drugo ,samo tu vrebaju razne opasnosti treba biti vrlo oprezan u takvom poslu . Sa vitlom je to puno sigurnije i jednostavnije zlata vrijedi ako ima mogučnosti ,jer negdje puno puta i nema te mogučnosti zbog terena.
Pogledajte ove snimke dolje ima toga i dan danas uza svu tehniku koja postoji kod nas u HR BiH RS
Konji samaraši
Pogledajte ove snimke dolje ima toga i dan danas uza svu tehniku koja postoji kod nas u HR BiH RS
Konji samaraši
Zadnja promjena: Admin; 17.03.14 14:50; ukupno mijenjano 1 put.
Stranica 1 / 24. • 1, 2, 3 ... 12 ... 24
Similar topics
» Izrada drvenih skulptura motornom pilom
» Izrada secke za grijanje i usitnjavanje granja
» Kako utovariti drva u šumi bez velike muke i malo novca ?
» Plug za krompir domaća izrada
» Cjepači - kalači drva
» Izrada secke za grijanje i usitnjavanje granja
» Kako utovariti drva u šumi bez velike muke i malo novca ?
» Plug za krompir domaća izrada
» Cjepači - kalači drva
Stranica 1 / 24.