Izrada ogrijevnog drva
+14
reider 1
Tomo Vinković Požega
Krumpironja
tony5
batek
Dubravac
darko123
iwanho 1
tomotraktor
TomoVinkovic420
fireman.peter
ssucur
abarth
Admin
18 posters
Stranica 23 / 24.
Stranica 23 / 24. • 1 ... 13 ... 22, 23, 24
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Re: Izrada ogrijevnog drva
Pozdrav, kako s gasom nogom dodaješ ili nekako drugačije. Reider kako naplatiš uslugu cijepanja drva po metru ili kako drugačije.
Ja inače ne vršim nekvih uslug s strojevima, osim baliranja sijena. Pa ne mislim ni sa tim strojem. Ovo je bijo prvi posao a prijatelj zamolijo me, jer mu išla voda u grlo, trupci lježe več pola godine tamo, več počeli trunuti. On koj mu radijo, uništilo mu stroj.
Inače kod nas ljudi okolo rade za nekdje između 15 i sve do 30 eur na sat, kako mi netko pričao. Naravno za prijatelja bila najniža tarifa. A ako ti iskreno kažem, ak ne bi bilo dizala, neznam, ak bi rad obečao. Krst nije mi u najboljem stanju.
Inače kod nas ljudi okolo rade za nekdje između 15 i sve do 30 eur na sat, kako mi netko pričao. Naravno za prijatelja bila najniža tarifa. A ako ti iskreno kažem, ak ne bi bilo dizala, neznam, ak bi rad obečao. Krst nije mi u najboljem stanju.
Izrada ogrijevnog drveta
Admin gas dodajem preko poluge, malo izdaljeg snimano, pa se slabo vidi. Bolje pogledaj vidi se poluga koju drvetom pritisakam dolje.
tomotraktor- član
- Broj postova : 208
Pozdrav, pogledati ću hvala.
Lp.
Lp.
Radovi se dana s nastavljali, da se izkoriste ljepi dani prije kiše. Rušenje stare šljive, koje nije nikako ne išlo ovako, kako sam si zamislijo i poželijo!. Kao prvo odlučijo se izčupati jo cijelo sa panjem. Jedna stanska-bočna grana smetala, pa jo prije odpilijo:
Onda se išlo čupati cijelo drevo. A tu so počeli problemovi. Poznanik bijo sa vitlom jako blizu kod komšije, pa mi pobjegao kuči, i tako sam trebao iti čupati traktorom. Uz prvo vučenje, dreva suha trunuta od znutra, presatrala se, a panj ji je kao kod mlade dreve. Promijenila smijer, i jedva da nije završila na ograji vrta. Zna se da traktor presporo povuče prema vitlu.
Išlo se razpilavati cijelo drevo. Pola dreve, i HUSK-OKVARNA se pokvari...odkaže. Zašopalo mazalne kanale i sve zablokiralo i zablokiralo kočnico, da se je ne da više namijestiti. Spašavala jo je tehnika od 39 godina stara SVAKA JOJ ČAST I SLAVA!!!.
No na kraju stvari stekle su:
A največi problemovi ovdje so počeli. Panj koj bijo kratak samo 3/4 metara, traktorčič nije mogao izčupati. Prosijeknuo sam 4 korijene, a tad sam panj opet samo razpuknuo na dva dijelova.
jer se odpilile drve, koje bile tu sahranjene, i srušilo drevo, a tlo suho, odmah sam sa traktorom i kiblo teren sravnao, da se može ljepše kositi:
Onda se išlo čupati cijelo drevo. A tu so počeli problemovi. Poznanik bijo sa vitlom jako blizu kod komšije, pa mi pobjegao kuči, i tako sam trebao iti čupati traktorom. Uz prvo vučenje, dreva suha trunuta od znutra, presatrala se, a panj ji je kao kod mlade dreve. Promijenila smijer, i jedva da nije završila na ograji vrta. Zna se da traktor presporo povuče prema vitlu.
Išlo se razpilavati cijelo drevo. Pola dreve, i HUSK-OKVARNA se pokvari...odkaže. Zašopalo mazalne kanale i sve zablokiralo i zablokiralo kočnico, da se je ne da više namijestiti. Spašavala jo je tehnika od 39 godina stara SVAKA JOJ ČAST I SLAVA!!!.
No na kraju stvari stekle su:
A največi problemovi ovdje so počeli. Panj koj bijo kratak samo 3/4 metara, traktorčič nije mogao izčupati. Prosijeknuo sam 4 korijene, a tad sam panj opet samo razpuknuo na dva dijelova.
jer se odpilile drve, koje bile tu sahranjene, i srušilo drevo, a tlo suho, odmah sam sa traktorom i kiblo teren sravnao, da se može ljepše kositi:
Pozdrav, sva mehanizacija u pogonu, samo biraš što želiš.
Traktor Goldoni Star 3070 fotografije s njemačkog foruma http://motorsaegen-portal.de/index.php iz kojeg posta sad ne mogu pronaći to sam još prije pregledavao i skinuo fotke, link sam također tog posta pospremio, sad ga nemam izgleda da sam nehotice obrisao link, da ga tražim ponovo uzme mi vrijeme, pa sad samo fotografije pogledajte kako švabe rade drva s Goldonijem.
Traktor Goldoni Star 3070 fotografije s njemačkog foruma http://motorsaegen-portal.de/index.php iz kojeg posta sad ne mogu pronaći to sam još prije pregledavao i skinuo fotke, link sam također tog posta pospremio, sad ga nemam izgleda da sam nehotice obrisao link, da ga tražim ponovo uzme mi vrijeme, pa sad samo fotografije pogledajte kako švabe rade drva s Goldonijem.
Fotografije nisu po redoslijedu.
Kako efikasno koristiti ogrjevno drvo
tony5- član
- Broj postova : 286
Kako se ovom čovijeku ovo dizalo može skidati, me zanima...Izgleda komplikovano. Ima u zadnjim felgama nešto ušaraufano, gledajuči na vijke. I autoprikolico ni malo ne štedi.
Pozdrav, eto kako sam ja, uz pomoč "mini hiaba" imao izradu ogrijevanog drva. (poteškoče sa insertiranjem slike)
Zadnja promjena: sokol; 24.08.18 15:21; ukupno mijenjano 2 put/a.
sokol- član
- Broj postova : 70
još malo veča slika.
" />
" />
sokol- član
Dobro vam ide momčad. A ja napilijo i sakupijo u skladišče-završijo za ovo sezonu paljenja. A za nove zalihe posli tek se počinjejo u oktobru. Suhi Jeseni, Jabuka...Ma bit če koja slika. MAjstor za rušenej več je naručen. NE možem sam, jer sve dreve virijo na susjedski teren, al vitla i ljudi za rušenje nemam. Tako mi ni vitlo ništa ne vrijedi, ak bi ga nabavijo.
TV Požega dobro ti ide, al gledajuč, da imaš kotače jako straga, po mome išlo bi i na dole sa time. No znam, ziher je ziher. Ak bi bar jedna prikolica imala kočenje vozijo bi kao gospodin.
Sokole, dobro si se opremijo za ovaj posao!.
TV Požega dobro ti ide, al gledajuč, da imaš kotače jako straga, po mome išlo bi i na dole sa time. No znam, ziher je ziher. Ak bi bar jedna prikolica imala kočenje vozijo bi kao gospodin.
Sokole, dobro si se opremijo za ovaj posao!.
Pozdrav, moram da kažem da sam sasvim zadovoljan sa natovarjanjem. Ja pilim trupce na dužinu, a moj "pomočnik" uživa u tome da natovara sa tehnologijom, koja je bolja električke dizalice koju sam imao prije. Reider 1 vidim da rušiš starija drevesa oko kuče. I ja sam to radio, samo ja ga najprije okolo odkopjlem, a posle toga ga odpilim toliko nizko da je ostatak izpod gladine zemlje. Tako da pustim korenine u zemlji. Ide brže.
sokol- član
reider 1 je napisao/la:...TV Požega dobro ti ide, al gledajuč, da imaš kotače jako straga, po mome išlo bi i na dole sa time. No znam, ziher je ziher. Ak bi bar jedna prikolica imala kočenje vozijo bi kao gospodin....
Ne bi išle dvije niz brdo, i jedna ga fino gura. Vozim drugom brzohodnom sa ler gasom, a mjestimično trebam u kočiti. Nizbrdica je na dva mjesta dosta velika, npr. sa autom ideš drugom brzinom prema gore, a još i makadam, šoder pod kotačima samo pucketa. Ovako je bolje. Što se tiče kočnice slažem se, kad bi prva prikolica imala kočenje, išao bi glatko. Planovi neki postoje za kočenje, ali sve u svoje vrijeme....
Sokole, car si sa tim hiabom, koliko je težak, od čega je napravljen?
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Pozdrav, TV Požega, najprije komentar na kočenje.Slažem se sa Reider1-ziher je ziher. Život je samo jedan, pa prema tome neka ti bude prvo to da urediš kočnice posebno ako ideš nizbrdo. Možda samo za ideju. Ja imam rešeno mehanički, tako da dostignem ručicu za okretanje i sa time kočenje sa traktora.
" />
A uvezi sa "hiabom": težina mu je 350 kg, a napravljen je iz kvadratnih, djelomično iz konusnih profila, nosivost je 250 kg, kliješče se otvaraju do 710 mm, nosivost kliješč je 1 tona, i predvidjen za traktore od 25-35 HP, a dužina ruke je 3,4 m, predvidjen pritisak za hidravliku je 16 Mpa. Priključen je na več postoječu pumpu i na uljni rezervoar na traktoru. Natovarjenje se vrši uvjek pod "štandgasom". Manje trupce naložim po više istovremeno, a veče po dva, tri, ili samo po jednog-zavisi od promjera.
Da neče biti zabune. Nije bio napravljen kod nas, nego sam ga uvozio iz Kitajske. Prdviđen je bio za tritočkovno vpetje, a ja sam ga preradio in montirao direktno na prikolicu, jer mi tako više odgovara.
" />
A uvezi sa "hiabom": težina mu je 350 kg, a napravljen je iz kvadratnih, djelomično iz konusnih profila, nosivost je 250 kg, kliješče se otvaraju do 710 mm, nosivost kliješč je 1 tona, i predvidjen za traktore od 25-35 HP, a dužina ruke je 3,4 m, predvidjen pritisak za hidravliku je 16 Mpa. Priključen je na več postoječu pumpu i na uljni rezervoar na traktoru. Natovarjenje se vrši uvjek pod "štandgasom". Manje trupce naložim po više istovremeno, a veče po dva, tri, ili samo po jednog-zavisi od promjera.
Da neče biti zabune. Nije bio napravljen kod nas, nego sam ga uvozio iz Kitajske. Prdviđen je bio za tritočkovno vpetje, a ja sam ga preradio in montirao direktno na prikolicu, jer mi tako više odgovara.
sokol- član
fotografija sistema za kočenje iza traktora.
" />
" />
sokol- član
Koji Image Hosting se koristi / daj link web adrese za Upload fotografija koji koristiš.
Pozdrav, koristio sam "picr.de, kad sam imao poteškoče. Sad koristim "serving", i taj je izpisan u donjem desnom uglu, kad kliknem "Host an image". Samo kod toga linka web adrese vidim da sam ograničen na maximum oko 10 MB tj ukupno cca 3 fotografije odjednom. (Nekad je bilo moguče slati sa "picr.de" po više fotografija odjednom).
sokol- član
Dobro izgleda prikolica. Dali ima i kočnice ? Kod mene bez kočnic ne ide, pogotovo kad se vračam kuči nizbrdo sa punom prikolicom. Moja prikolica je približno takve veličine kao tvoja samo što ja u visinu možem naložiti više. Naravno nalaganje rukama u veču visinu bilo bi suviše težko.
sokol- član
Prevrtanje traktora Tomo Vinković u šumi.
Stranica 23 / 24. • 1 ... 13 ... 22, 23, 24
Similar topics
» Izrada drvenih skulptura motornom pilom
» Izrada secke za grijanje i usitnjavanje granja
» Kako utovariti drva u šumi bez velike muke i malo novca ?
» Plug za krompir domaća izrada
» Cjepači - kalači drva
» Izrada secke za grijanje i usitnjavanje granja
» Kako utovariti drva u šumi bez velike muke i malo novca ?
» Plug za krompir domaća izrada
» Cjepači - kalači drva
Stranica 23 / 24.