Izrada ogrijevnog drva
+14
reider 1
Tomo Vinković Požega
Krumpironja
tony5
batek
Dubravac
darko123
iwanho 1
tomotraktor
TomoVinkovic420
fireman.peter
ssucur
abarth
Admin
18 posters
Stranica 11 / 24.
Stranica 11 / 24. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17 ... 24
Re: Izrada ogrijevnog drva
Tomo Vinković Požega je napisao/la:
U Slavoniji kažu da drva i kobasica nikad ne može biti previše.
Toga se i ja uvijek držim. Možda je to u Slavoniji tak, odkad su se Zagorci naselili u Jarminu.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Prije 3-4 godine sam namolio lugara da mi doznači hrastove suške slične ovima koje admin cilja. Roba prve klase, lako za rad, lagano za transport i odlično gori. A lugar mi je tad rekao u čemu je problem, zašto teško daju takvo drvo. Kaže da stručnjaci iz šumarije obilaze šumu i broje osušena stabla te tako vide u kakvom je stanju šuma, odumire li, ima li kakvih bolesti stabala te treba li kakva intervencija.
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Mi nemamo problema sa lugarima na otoku
Zadnja promjena: Admin; 18.10.15 23:22; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Popravak neispravnog postavljanjenog videozapisa YouTube)
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Nemamo ni mi s njima, nego oni s nama
Vidim Tomo uspjeva po toj grapi da ide svejedno ako je mokro. Da barem nije koja koja veća uzbrdica? To bi moglo brzo da napravi problem. Inače iznad puta jaka je uzbrdica tako da vitlu čak i ne trebaš, drva sama odu na put .
To su one suhe bukve koje si primetijo, koje si mislio dogovoriti? Ali ove mi se čini da su premokre da bi te bile.
To su one suhe bukve koje si primetijo, koje si mislio dogovoriti? Ali ove mi se čini da su premokre da bi te bile.
E da ti je jedan mtk heh pogonsku imas jeftino kupi negdje ss-a i radis ko majka po šumi, neću reć da je svemoguc al za šumu car naspram tv
Pozdrav
Vjerujem da da samo bi trebalo suho biti u šumi, na prikolici su 12. cola gume i propadnu u blato do diferencijala mjestimično na tom putu, srećom da je ispod tvrdo kamen jer je ustvari to potok ne šumski put, rodeo vožnja po kamenju, ujedno i dobro što je niska prikolica izlazim na cestu na obalu kao iz rijeke ukoso tako da je mala mogućnost prevrtanja prikolice, kod nas svi imaju šumarske prikolice homemade sa 20. cola gumama, te ne mogu zaustaviti traktor ako upadne u kaljužu i blato. Mišljenja sam da bi opcija Tomo Vinković transporter bila bolja zbog 16. cola guma za naše šume to je minimun colaža za gume u našim šumama.
Radovi u šumi sa motornom pilom Homelite CSP 3314 ( 33. cc 2. ks ) mač 35. cm pico lanac, korak lanca 3/8, broj reznih zuba lanca 28, 52 članka, 1,3 mm debljina članka Stihl 051 AV nije popravljena nije se zamijenila membrana karburatora onda je opcija mala pila potraje jer je mala ali se napravi ponešto..
Mali videozapis trupac bukve promjera 30.cm, bio sam sam pa videozapis nije nešto strmo nikako da namjestim fotografski aparat, imam mali tronožac za njega koji se podešava ali sam ga zaboravio ponesti..
Srdačan pozdrav
Vjerujem da da samo bi trebalo suho biti u šumi, na prikolici su 12. cola gume i propadnu u blato do diferencijala mjestimično na tom putu, srećom da je ispod tvrdo kamen jer je ustvari to potok ne šumski put, rodeo vožnja po kamenju, ujedno i dobro što je niska prikolica izlazim na cestu na obalu kao iz rijeke ukoso tako da je mala mogućnost prevrtanja prikolice, kod nas svi imaju šumarske prikolice homemade sa 20. cola gumama, te ne mogu zaustaviti traktor ako upadne u kaljužu i blato. Mišljenja sam da bi opcija Tomo Vinković transporter bila bolja zbog 16. cola guma za naše šume to je minimun colaža za gume u našim šumama.
Radovi u šumi sa motornom pilom Homelite CSP 3314 ( 33. cc 2. ks ) mač 35. cm pico lanac, korak lanca 3/8, broj reznih zuba lanca 28, 52 članka, 1,3 mm debljina članka Stihl 051 AV nije popravljena nije se zamijenila membrana karburatora onda je opcija mala pila potraje jer je mala ali se napravi ponešto..
Mali videozapis trupac bukve promjera 30.cm, bio sam sam pa videozapis nije nešto strmo nikako da namjestim fotografski aparat, imam mali tronožac za njega koji se podešava ali sam ga zaboravio ponesti..
Srdačan pozdrav
IMT 558-sila neviđena. Prijatelj ga ima, neopisiv je užitak voziti taj traktor, sposban u apsolitno svim poslovima, a posebno u šumi.
Pozdrav
Gledao sam mnoge videozapise dobar je to traktor ustvari svi traktori IMT su lincencirani Massey Ferguson traktori zato su i dobri.
Moji stari videozapisi. Radovi u šumi Žumberačko gorje 28.08.2012. god.
Nešto novije: Motorna pila Homelite CSP 3314 ( 33. cc 2. ks ) mač 35. cm pico lanac, korak lanca 3/8, broj reznih zuba lanca 28, 52 članka, 1,3 mm debljina članka. Radovi u šumi Žumberačko gorje 19.11.2015.god.
Sada malo istraživanja po Internetu: Poljoinfo Forum.
Pogonska prikolica napravljena od diferencijala Zastave kamiončića za IMT 533 traktor prijenos indentičan na traktoru i prikolici 100%.
Moji radovi u šumi.
Srdačan pozdrav
Gledao sam mnoge videozapise dobar je to traktor ustvari svi traktori IMT su lincencirani Massey Ferguson traktori zato su i dobri.
Moji stari videozapisi. Radovi u šumi Žumberačko gorje 28.08.2012. god.
Nešto novije: Motorna pila Homelite CSP 3314 ( 33. cc 2. ks ) mač 35. cm pico lanac, korak lanca 3/8, broj reznih zuba lanca 28, 52 članka, 1,3 mm debljina članka. Radovi u šumi Žumberačko gorje 19.11.2015.god.
Sada malo istraživanja po Internetu: Poljoinfo Forum.
Pogonska prikolica napravljena od diferencijala Zastave kamiončića za IMT 533 traktor prijenos indentičan na traktoru i prikolici 100%.
Moji radovi u šumi.
Srdačan pozdrav
Pogonske prikolice su majke za šumu, kod mene ih ima puno pa znam sta mogu ja osobno nemam jer mi vise od toliko ni ne treba a sad ima malog goldonija 4x4 i to nema zime, na njega ti idu u originalu 5x15 gume cca 300 kn komad nove a nasle bi se i polovne sa felgom, ako tv izvuce prikolicu drva znaci da bi sa pogonom dve izvuko, a fora je sta imaju i pogon na frezu onda ide duplo od tv i to bez problema sa 300-400 kg tereta a gledo sam kod mene ima mjesta i za 6x16 gume samo bi moro nac odgovarajuce felge za frezu i prikolicu onda bi to bila prava zverka
Pozdrav
IMT 533 i pogonska kardanska prikolica za šumarstvo.
Srdačan pozdrav
IMT 533 i pogonska kardanska prikolica za šumarstvo.
Srdačan pozdrav
Dobro poznajem taj IMT i znam da nema šanse to izvući. Kod mene su IMT traktori najzastupljeniji, ali nitko nema pogonsku prikolicu niti znam koga tko imao ideju za njom. Znam da IMT ima dva položaja kardana, jedan za sve radove (540 okr) i drugi preko mjenjača kojeg se za pogon priključaka rijetko (nikako) ne koristi. Pretpostavljam da bi ova prikolica odgovarala i za druge male IMT-e jer su oni svi dosta slični.
Pozdrav
Piše da prikolica je malo brža na 540,542 traktorima, e sad koliko zablokiralo je u mojoj memoriji dva ili tri centimetara određenog prijeđenog puta u metrima piše čovjek sve u postovima, kaže da na mokrom putu to ne šteti ništa na 533 & 539 prijenos pogonske prikolice sa pogonom traktora je 100% ujednačen.
Ima još nešto IMT traktor 539 sa pogonskom prikolicom od motokultivatota IMT 509 FPM Agromehanika Boljevac Srbija, isto pogon ujednačen prikolice i traktora bez ikakvih prerada 100% postoji videozapis pa pogledajmo ga.
U šumarstvu ima i ovakvih prizora.
Srdačan pozdrav
Piše da prikolica je malo brža na 540,542 traktorima, e sad koliko zablokiralo je u mojoj memoriji dva ili tri centimetara određenog prijeđenog puta u metrima piše čovjek sve u postovima, kaže da na mokrom putu to ne šteti ništa na 533 & 539 prijenos pogonske prikolice sa pogonom traktora je 100% ujednačen.
Ima još nešto IMT traktor 539 sa pogonskom prikolicom od motokultivatota IMT 509 FPM Agromehanika Boljevac Srbija, isto pogon ujednačen prikolice i traktora bez ikakvih prerada 100% postoji videozapis pa pogledajmo ga.
U šumarstvu ima i ovakvih prizora.
Srdačan pozdrav
Evo pročitao da na 533/539 odgovara diferencijal od Lada Nive ili Lada Riva i felge sa gumama 14" što znači da bi na fergija odgovarala i pogonska prikolica Labin motokultivatira. Živio forum!
Svaka čast, to tvoje vitlo me fascinira svaki puta kad ga vidim, kao da je rođeno s tim traktorom! Osim što vitlom čupaš stabla, traktorom se penješ po stepenicama?(na prvoj slici)
Da da, dobro je to vitlo, i mene oduševi svaki put u radu.
A ne, ne penjem se stepenicama, tamo je put.
A ne, ne penjem se stepenicama, tamo je put.
Fireman.peter
To tvoje vitlo bas super stvar bas mi se svidja ima li kakvih poteskoca pri cupanju drva iz jeli tesko tomu.
Mbutala
Koja je sirina tog malcera vidim super odradjuje posao
To tvoje vitlo bas super stvar bas mi se svidja ima li kakvih poteskoca pri cupanju drva iz jeli tesko tomu.
Mbutala
Koja je sirina tog malcera vidim super odradjuje posao
darko123- član
- Broj postova : 274
Što se tiče ponašanja traktora kod upotrebe vitla koje imam mogu reći da je traktoru lako za nositi jer je vitlo lagano napravljeno ali dovoljno jako za tu svrhu, za radove koje može obavljati taj traktor.
Sa traktorom i vitlom sam iščupao dva drveta bez problema jer se sajla fiksira visoko na drvo i to ti onda služi ko poluga a moguća vučna sila je 3 tone.
Sa traktorom i vitlom sam iščupao dva drveta bez problema jer se sajla fiksira visoko na drvo i to ti onda služi ko poluga a moguća vučna sila je 3 tone.
Krompi nije to kombinacija za ozbiljne radove. Ak nema duplog kvačila, onda je to nikakvi posao. No ajde, ak bi radijo samo zasebe. Problem je, da kad neam duplog kvačila trebaš u redo iti sa tak obrzino, da 100%pojede. inače je sr...
Kod tih običnih AC-ja do 50 ks dođe i do problemova kod večih vinara, jer ima sam ojedno pumpo. A nekvi priključki trebajo imati konstanten pretok ulja skroz sebe, što pa tekom kretanja volana na tih modelima nije možno.
Samo si ti zamisli, da imaš vršičkar za vinograd sa hidravličnih nagibom. Ti ideš po redovima i želiš odmaknuti između vožnje taj vršičkar od rede trte.Istovremeno skreneš malo volan. A ti očekuješ, da če se vršičkar odmaknuti od redova. Što se desi?
I ko sam radijo sa kiblo i ravnao teren , dosta puta se desi tekom kretanja, da se kibla ne kreta(ni ne podiguje ni ne kipa).
Nije to za ozbiljne poslove doduše ne. Premalo košta, da bi bijo heh. No za nas hobi radnike jeste dobar!.
Zašto ovome trebajo takvi kotači?. Pa dal ne satre osovina takva širina. Nisu lagani šumski poslovi. A tu jesu i panjevi i slično...
Kod tih običnih AC-ja do 50 ks dođe i do problemova kod večih vinara, jer ima sam ojedno pumpo. A nekvi priključki trebajo imati konstanten pretok ulja skroz sebe, što pa tekom kretanja volana na tih modelima nije možno.
Samo si ti zamisli, da imaš vršičkar za vinograd sa hidravličnih nagibom. Ti ideš po redovima i želiš odmaknuti između vožnje taj vršičkar od rede trte.Istovremeno skreneš malo volan. A ti očekuješ, da če se vršičkar odmaknuti od redova. Što se desi?
I ko sam radijo sa kiblo i ravnao teren , dosta puta se desi tekom kretanja, da se kibla ne kreta(ni ne podiguje ni ne kipa).
Nije to za ozbiljne poslove doduše ne. Premalo košta, da bi bijo heh. No za nas hobi radnike jeste dobar!.
Zašto ovome trebajo takvi kotači?. Pa dal ne satre osovina takva širina. Nisu lagani šumski poslovi. A tu jesu i panjevi i slično...
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Stranica 11 / 24. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17 ... 24
Similar topics
» Izrada drvenih skulptura motornom pilom
» Izrada secke za grijanje i usitnjavanje granja
» Kako utovariti drva u šumi bez velike muke i malo novca ?
» Plug za krompir domaća izrada
» Cjepači - kalači drva
» Izrada secke za grijanje i usitnjavanje granja
» Kako utovariti drva u šumi bez velike muke i malo novca ?
» Plug za krompir domaća izrada
» Cjepači - kalači drva
Stranica 11 / 24.