Izrada ogrijevnog drva
+14
reider 1
Tomo Vinković Požega
Krumpironja
tony5
batek
Dubravac
darko123
iwanho 1
tomotraktor
TomoVinkovic420
fireman.peter
ssucur
abarth
Admin
18 posters
Stranica 7 / 24.
Stranica 7 / 24. • 1 ... 6, 7, 8 ... 15 ... 24
Re: Izrada ogrijevnog drva
Zar je problem prikopčati lanac na kratko i zatim malo odignuti prvi kraj trupca. Istovremeno se smanji otpor vuče i poveća pritisak na zadnje kotače. Ovakav kratki komad potegne skoro pod ler gasom.
Ali kod ovakve ekipe izgleda da je najpametniji bil lanac.
Ali kod ovakve ekipe izgleda da je najpametniji bil lanac.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Pozdrav
Potpisujem u potpunosti post iznad...
Srdačan pozdrav
Potpisujem u potpunosti post iznad...
Srdačan pozdrav
Malo vozio drva
TomoVinkovic420- član
- Broj postova : 457
Kako si zadovoljan prikolicom? Čini mi se da ju Tomo ne osjeti previše.
Radovi u šumi
Zbog drva je jako teško doći do vinte za kočnicu kada zatreba. Trebao si postaviti naprijed na rudu da možeš dohvatiti s traktora.
tomotraktor- član
- Broj postova : 208
Sa prikolicom sam prezadovoljan, veoma je lagana, a cvrsta. Tako mogu natovariti vise.
Ja sam i mislio postaviti vntu naprjed na rudu, ali moj otac je slusao neke price od svojih "prijatelja" koji kazu da to ne valja, da se tesko vinta sa traktora itd...
Ja sam i mislio postaviti vntu naprjed na rudu, ali moj otac je slusao neke price od svojih "prijatelja" koji kazu da to ne valja, da se tesko vinta sa traktora itd...
TomoVinkovic420- član
Baš mi je drago da si zadovoljan. Vintu još uvijek je možeš postaviti naprijed. Nosač vinte napravi tako da lako dohvatiš s traktora. Ako prikolicu uvijek vučeš istim traktorom, onda nije problem namjestiti vintu u optimalan položaj. Problemi se javljaju kad se prikolica vuče različitim traktorima.
Pozdrav
Vikend šumarstvo od nekoliko starih video snimaka od prije par godina napravili mali videozapis vožnja drva, ne vidi se puno jer smo malo pravih video snimaka mogli iskoristiti, više sreće idući puta..
Srdačan pozdrav
Vikend šumarstvo od nekoliko starih video snimaka od prije par godina napravili mali videozapis vožnja drva, ne vidi se puno jer smo malo pravih video snimaka mogli iskoristiti, više sreće idući puta..
Srdačan pozdrav
Ja planiram napraviti neki nosac za telefon da mogu snimat ovako.
Snimak je super
Snimak je super
TomoVinkovic420- član
Labinprogres motokultivator green specijal stroj za drva.
Vožnja drva sa motokultivatorom Labinprogres green specijal fotografije sa interneta Slovačka.
Lp.
Vožnja drva sa motokultivatorom Labinprogres green specijal fotografije sa interneta Slovačka.
Lp.
tony5- član
- Broj postova : 286
Jučerašnjim planom je danas bilo predviđeno ići u šumu i dopelati jednu prikolicu drva. S obzirom na velike vrućine, jučer sam složil prikolicu i nadrukal gume na 2,7 bara.
Pilu, sjekiru, balticu, kajle, alat od pile, rezervni lanac i jednu 10 metarsku gurtu stavil u kutiju.
Bil je planiran odlazak za jutros u 6:00, kad je trebalo kutiju staviti na traktorske hidraulične ruke i dopuniti s dvije flaše vode, ali je noć promijenila plan. Pošto je po noći pala kiša, odlučil sam danas posijati repno sjeme. Više o postrnoj sjetvi u adekvatnoj temi.
Pilu, sjekiru, balticu, kajle, alat od pile, rezervni lanac i jednu 10 metarsku gurtu stavil u kutiju.
Bil je planiran odlazak za jutros u 6:00, kad je trebalo kutiju staviti na traktorske hidraulične ruke i dopuniti s dvije flaše vode, ali je noć promijenila plan. Pošto je po noći pala kiša, odlučil sam danas posijati repno sjeme. Više o postrnoj sjetvi u adekvatnoj temi.
I ja sam trebao ici danas do sume, ali kad sam vidio u kakvom je stanju put nisam otisao. Sutra cemo prvo da popravimo put i izvlacicu drva u vlake (po stablo) do prikolice, jer drugacije ne moze. Toliko je usko da je u tu sumu samo zalazio konj. Prvi put ce neki traktor da zadje, sreca pa je tomo uzak I pravim prikljucak na koji ce se moci kaciti vlakei bit ce lakse za dizati i nece zapinjati
TomoVinkovic420- član
Danasnji dan se iskoristio za sumu. Nisam nesto puno izvukao, jer mi je suma blizu i otici cu svaki dan da odsjecem po jedno stablo.
LP.
LP.
TomoVinkovic420- član
S ovom napravom si se sigurno preporodio kod izvlačenja.
Ja sam na Pasqualliju, koji ima kopčanje u tri točke samo povezao donje poluge s debelostjenom cijevi fi 60. Lanac sam kopčao za donju poteznicu i pomoću te poprečne cijevi digao prednji kraj trupca odnosno trupaca. Kod debljih trupaca je znalo malo podići prednje kotače.
Ti moraš biti oprezan na zavojima jer bi mogao savinuti nosač ako ti trupac zapne za nešto. Ja bi to spriječio tako da se poveća ploča koja se privijači za traktorsku gredu (toliko da bude malo šira od traktorske grede) i onda dodati kosnike s obje strane od kraja ploče do vrha nosača (iznad uške za lanac). Ti kosnici mogu biti iz cijevi 40x40x3, i sigurno bi udvostručili nosivost nosača. Najslabije mjesto bi nakon dodavanja kosnika postali vijci.
Ja sam na Pasqualliju, koji ima kopčanje u tri točke samo povezao donje poluge s debelostjenom cijevi fi 60. Lanac sam kopčao za donju poteznicu i pomoću te poprečne cijevi digao prednji kraj trupca odnosno trupaca. Kod debljih trupaca je znalo malo podići prednje kotače.
Ti moraš biti oprezan na zavojima jer bi mogao savinuti nosač ako ti trupac zapne za nešto. Ja bi to spriječio tako da se poveća ploča koja se privijači za traktorsku gredu (toliko da bude malo šira od traktorske grede) i onda dodati kosnike s obje strane od kraja ploče do vrha nosača (iznad uške za lanac). Ti kosnici mogu biti iz cijevi 40x40x3, i sigurno bi udvostručili nosivost nosača. Najslabije mjesto bi nakon dodavanja kosnika postali vijci.
Nemam puno zavoja, samo jedan, a i ne sjecem dugo max 5m. Do sada se super pokazalo. Vidjet cemo dalje. Plocu ne mogu ponovo praviti, jer sam jedva nasao i ovu. 1 cm je debljine. Za kosnike ti nije losa ideja, ako nadjem komada zeljeza stavit cu
TomoVinkovic420- član
Danas jos malo, oko 2m. Imam samo jednu sliku jer je otac zurio pa nisam uspio slikati vise.
TomoVinkovic420- član
I ja sam danas bil u šumi, ali nažalost nemam fotki.
Pala je jedna bukva promjera oko 60 cm na panju. Stablo izrezano na 33 cm i dopremljeno kući. Biti će malo nezgodna za kalanje. Probali smo u šumi kalati da lakše utovarimo, ali neki nisu baš imali volje da se raskole. Deblje smo do prikolice dokotrljali, a na prikolicu prevrtanjem kao po stepenicama. Procjenjujem da je bilo oko 1,5 metar, ali ako usporedim težinu s prošlogodišnjim drvima koja su bila srušena početkom ožujka, a vožena po ljetu, ovih 1,5 metar je bilo teško kao onda 2 metra.
P.S.
Ovo je pričuva za ovu zimu, ako bude iznimno oštra, a najvjerojatnije se bude s njima ložilo 2016./2017..
Pala je jedna bukva promjera oko 60 cm na panju. Stablo izrezano na 33 cm i dopremljeno kući. Biti će malo nezgodna za kalanje. Probali smo u šumi kalati da lakše utovarimo, ali neki nisu baš imali volje da se raskole. Deblje smo do prikolice dokotrljali, a na prikolicu prevrtanjem kao po stepenicama. Procjenjujem da je bilo oko 1,5 metar, ali ako usporedim težinu s prošlogodišnjim drvima koja su bila srušena početkom ožujka, a vožena po ljetu, ovih 1,5 metar je bilo teško kao onda 2 metra.
P.S.
Ovo je pričuva za ovu zimu, ako bude iznimno oštra, a najvjerojatnije se bude s njima ložilo 2016./2017..
Ako je bukva tako teška onda je jako mokra.
Znači to je za ziher, ako slučajno zatreba. Još bolje bi bilo da ostane za sljedeću zimu.
Znači to je za ziher, ako slučajno zatreba. Još bolje bi bilo da ostane za sljedeću zimu.
Točno, jako je mokra, a i planira se koristiti u zimi 2016./2017.. Za ovu zimu imam bi trebalo biti dovoljno ono kaj je ostalo od prošle jer sam prošle godine previše srušil, a onda sam to navozil doma iscijepal i složil. Uglavnom, ostalo mi je otprilike koliko sam potrošil prošlu zimu, ako ne i malo više. Ove godine skoro ne bi trebal raditi drva, ali koristim lijepo vrijeme i suhi put. Prošle godine sam vozil po blatu, a sad je suho i lakše se vozi.
Evo ovako je bilo prošle godine.
Evo ovako je bilo prošle godine.
Evo i od mene koja slika bice jos slika iz sume
darko123- član
- Broj postova : 274
Gle čizama, izuvaš se kad sjedaš na Goldonca?
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Čuvam noge. Lakše je voziti 40 min (jedan smjer) u cipelama ili patikama. A za blato nema boljeg od gumenjaka.
Uz to bi u blanjavim čizmama moral traktor zajahati kao konja ak neću imati blata po ručkama, volanu ili sicu.
Uz to bi u blanjavim čizmama moral traktor zajahati kao konja ak neću imati blata po ručkama, volanu ili sicu.
I ja sam danas bio u sumu pala kisa mokar put al tomo ide
darko123- član
- Broj postova : 274
Stranica 7 / 24. • 1 ... 6, 7, 8 ... 15 ... 24
Similar topics
» Izrada drvenih skulptura motornom pilom
» Izrada secke za grijanje i usitnjavanje granja
» Kako utovariti drva u šumi bez velike muke i malo novca ?
» Plug za krompir domaća izrada
» Cjepači - kalači drva
» Izrada secke za grijanje i usitnjavanje granja
» Kako utovariti drva u šumi bez velike muke i malo novca ?
» Plug za krompir domaća izrada
» Cjepači - kalači drva
Stranica 7 / 24.