Plugovi
+9
Dubravac
Krumpironja
bajki
tomo522
Tomo Vinković Požega
TomoVinkovic420
tomotraktor
Admin
iwanho 1
13 posters
Stranica 6 / 6.
Stranica 6 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Plugovi
Moći će, ali prvenstveno ovisi o zemlji. Ja imam i dvobrazni i jednobrazni plug, pretežno orem vrtove i dvobrazni plug rijetko koristim. Mislim da za neke parcele jednako vremena trebam sa jednobraznim kao i sa dvobraznim jer sa jednobraznim plugom nema zastoja kao sa dvobraznim, orem drugom brzom.
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
iwanho 1 je napisao/la:Prvo mi se činilo da je traktor preuski za taj plug, ali vidim da se plug može još ptegnuti prema sredini. Ako nije teška zemlja vukel bu to Tomo polako.Koliki je zahvat po brazdi?
Plug je 8 colni a ostalo ništa o njemu neznam. Znam da se da micati lijevo desno plug da više ili manje lovi, ali ostalo neznam...
serafian- član
- Broj postova : 116
Za svaki slučaj ako nebi mogao tu je i drugi...
serafian- član
Takvog sam ja imao prije i orao s njim sa TV731, jedva ga osjeti traktor. Vidim da imaš napravljeno dosta glomazno kvačenje u tri točke. Ja imam napravljanu klasičnu šinju za oranje takvim plugovima
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Da je na onoj sliki odostraga plug zakrenut na jednu stranu, bilo bi sve puno jasnije. Ovako mi se čini da bi, u odnosu na sadašnji položaj, trebalo daske premjestiti za oko 10 cm prema sredini. Koliko se vidi na slikama sada su daske u srednjem položaju. Ti razmaci obično znaju biti oko 5 cm. Možda je na tom plugu više.
Uglavnom neka okrene plug na jednu stranu i provjeri gdje je završetak lemeša u donosu na unutarnji rub kotača. Ako je puno previše prema vanjskoj strani, ostal bu mu jednobrazdni okretač.
Uglavnom neka okrene plug na jednu stranu i provjeri gdje je završetak lemeša u donosu na unutarnji rub kotača. Ako je puno previše prema vanjskoj strani, ostal bu mu jednobrazdni okretač.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
slikao sam i straga ali mi nije htjelo uplodat sliku.
evo sad...
evo sad...
serafian- član
Koliko vidim na sliki, prema sadašnjem položaju prva brazda nebi bila šira od 5 cm (možda i manje). Ako je sad na srednjem položaju, bez preuređenja pluga ne bu mogel toliko pomaknuti da dobije širinu prve brazde 8" (20 cm).
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Hvala admin. Evo velika slika da nebude mutno.
Velika slika
Ima mjesta za štelanje, ima još nekih 6 rupa prema desno tako da mogu pomaknuti.
Ja sam ovo poslikako samo da vidite plug, bez štelanja jer nisam imamo vremena za to. Morao sam ići vatiti 50 kg čičoka
Velika slika
Ima mjesta za štelanje, ima još nekih 6 rupa prema desno tako da mogu pomaknuti.
Ja sam ovo poslikako samo da vidite plug, bez štelanja jer nisam imamo vremena za to. Morao sam ići vatiti 50 kg čičoka
serafian- član
Pozdrav, prosljeđujem fotografije iz BiH Visoko, TV 826 i bocni plug za maline samo izrada.
Plug na strani, a mehanički upravljač. Volan virojatno jako cima.
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Nisam to vidijo. Al virojatno i on nekvi odpor čini...
Zanimiv plug...
Zanimiv plug...
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Stranica 6 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Stranica 6 / 6.