Plugovi
+9
Dubravac
Krumpironja
bajki
tomo522
Tomo Vinković Požega
TomoVinkovic420
tomotraktor
Admin
iwanho 1
13 posters
Stranica 5 / 6.
Stranica 5 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Plugovi
Ja imam plug koji se može štelat klirens, dve vide drže ralo, mogu ga skinut dole imostane mi samo nosač
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Pozdrav
Dvobrazni plugovi Batuje za Tomo Vinkoviće podešava im se klirens na onim rupicama ili imaju jedan vijak ili dva vijka koja popustiš podesiš klirens zategneš i vozi miško. Na prvobitnoj fotografiji lemež ili raonik je previše otpet uspravan trebao bi biti povijen prema gore da lijepo podrezuje, daska to odrezano samo okrene.
To je posao kovača da popravi lemež ili raonik, to je bilo tako kod mene plug propadne do rame u zemlju zato što je lemež uspravan, odnesao sam kod kovača lemež on sa njime u vatru užario ga i na nakovanj pravilno iskovao lemež.
Takvi lemeži nepravilni dolaze već iz tvornice plugova, vidim po tome jer bratić ima TV 730 i dvobrazni plug takav podešavajuči klirens plug nije puno radio a lemež ili raonik ravan ili otpet.
Fotke pluga sa raznih oglasnika.
Povećao sam fotku pluga homemade.
Dvobrazni plugovi Batuje za Tomo Vinkoviće podešava im se klirens na onim rupicama ili imaju jedan vijak ili dva vijka koja popustiš podesiš klirens zategneš i vozi miško. Na prvobitnoj fotografiji lemež ili raonik je previše otpet uspravan trebao bi biti povijen prema gore da lijepo podrezuje, daska to odrezano samo okrene.
To je posao kovača da popravi lemež ili raonik, to je bilo tako kod mene plug propadne do rame u zemlju zato što je lemež uspravan, odnesao sam kod kovača lemež on sa njime u vatru užario ga i na nakovanj pravilno iskovao lemež.
Takvi lemeži nepravilni dolaze već iz tvornice plugova, vidim po tome jer bratić ima TV 730 i dvobrazni plug takav podešavajuči klirens plug nije puno radio a lemež ili raonik ravan ili otpet.
Fotke pluga sa raznih oglasnika.
Povećao sam fotku pluga homemade.
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Više mi liči na gruber nego na plug. ovo nije nikakvav posao. Osim za pijeskovito tlo možda ok. Ovog orača moja nona odtera sa njive dole.
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
" />pozdrav.....nov sam u ovom podrucju pa bih trebao pomoc.dali itko zna koje je marke ovaj plug i kolika bi mu bila cijena
"
"
"
"
"
"
Gost- Gost
Sta ce ti jednobrazni kad imas dvobrazni hehe
Kad sam vidio plug, neizrađen orginal lemeš na njemu daska ko nova 12" morao sam ga kupit. Ovo je plug za dublje oranje i odlično zaorava biljne ostatke.
Jel to na crtalo dodan mali pretplužnik? Slabo se vidi na slici.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Meni bi onda jedan takav odličan bio,moj je max do 40 i to zavisi u kojoj zemlji inače ne zaorava kako treba, do 30 je ok...cini mi se da je to i jedno i drugo i za cistit crtalo i predpluznjak
iwanho 1 je napisao/la:Pozdrav
Prvo hvala Adminu na preseljenju posta u odgovarajuću temu.
Tomo,
potpuno te razumijem. U uslužnim radovima vijek treba udovoljiti željama naručitelja. Za vrtove je najbolji čim uži traktor, a kod svih oranja je bolje da je plug čim bliže kotačima traktora. Kako zbog preciznosti oranja, tako i zbog boljeg gripa guma.
Krumpi,
čini mi se da sam već jedanput dal "primjedbu" na tvoje oranje. Zaboravljaš da je u Kini noć kad ti oreš pa postoji opasnost da ih tvoj plug probudi.
Pogotovo na prvom videu na kojem mi se čini da je zemlja dosta suha.
Iako imaš zemlju koja se lakše ore ta dubina je ipak prevelika TV-u za dvije brazde.
Kako da otvorim pojedine slike vase na forumu i kako se mere plugovi u colima.
Gost- Gost
Pozdrav
Ako vidiš ove male kockice te fotografije više ne možeš vidjeti jer web album više ne radi sa kojim su postavljene te fotografije, jedino ako članovi foruma imaju sačuvane fotografije na računalu mogu ih ponovo postaviti sa web albumom koji radi.
Ostale vidljive fotografije moraš kliknuti mišem na fotku da se pokaže u punoj veličini.
Ako vidiš ove male kockice te fotografije više ne možeš vidjeti jer web album više ne radi sa kojim su postavljene te fotografije, jedino ako članovi foruma imaju sačuvane fotografije na računalu mogu ih ponovo postaviti sa web albumom koji radi.
Ostale vidljive fotografije moraš kliknuti mišem na fotku da se pokaže u punoj veličini.
SSukur radno telo onog pluga je istovetno sa olt slavoncemkoji imam u dvobraznoj formi. Nije los plug ali u biljnim ostacima crtalo obavezno ce gusiti. Slama posebno pravi problem a i ja hocu da ga razbucam i napravim jednobrazni jer da ga prodam ima malu cenu a ovako se da iskoristiti . Jedino zaboravite pravo oranje preko 30cm sa njim a za vise i nema potrebe. Jedini problem kod njih je raonik ako je sjeden tesko hoce u zemlju a nove retko ko zna napraviti kakvi trebaju biti oblikom
vica022- Moderator
Taj onda meni treba
Greska u pisanju ali desava se. Mislim da su i Travnicki plugovi radjeni po vec poznatim radnim telima jer sam i sam hteo kupiti jednobrazdac njihov ali je drugaciji od ovoga. Ovo je visokog klirensa koliko se da primetiti pa ce ici u dubinu ko i svaki samo kako ce pakovati brazde ako se ide na 30+ cm.Obicno sirina zahvata je povezana sa dubinom oranja da bi brazdu pravilno okrenulo i ostalo ravno.Ali taj oblik radnog tela se lako vuce i lepo je oranje a svidja mi se sto je vrlo robusno odradjen i ram i kvalitetne su daske
vica022- Moderator
Pozdrav
Reversible plugovi
Plugovi okretači/prekretači/obrtači kako ih sve ne nazivaju na ovim prostorima, Talijani jednostavno zovu aratri reversibili, ili u prijevodu reverzibilni plugovi, isto kao za Antonio Carraro traktor kada se zamijene položaji volana i sjedala, gdje je bio volan sada je sjedalo. Reverzibilni traktor.
Tako su i plugovi reversibili, jer se okreću, zamjenjuju radna tijela, plugovi reversible dijele se na plugove za oranje van brazde, i plugovi za oranje u brazdi.
Google bi to preveo ovako plugovi reverzibilni za oranje izvan utora.
Nošeni Plugovi Reverzibilni 180 ° tako se nazivaju stručno po firmi te se dodaje još za oranje van brazde ili u brazdi.
Aratro bivomere reversibile = orati obostrano.
Aratro trivomere reversibile = obostrani plugovi.
Fuori solco = oranje van brazde.
Spostamento trasversale = plugovi sa poprečnim pomakom.
Aratri = plug za oranje.
Aratro = orati.
Aratura = oranje.
Aratri reversibili = reverzibilni plugovi
http://www.mipeviviani.it/ARATRI/aratri.html#8thpage
http://www.aratribiagioli.it/attrezzature-lavorazione-terreno/aratri-a-versoio
http://www.aldobiagioli.it/it
http://www.ermo.it/en/aratri_per_categoria.php/Ploughs-SINGLE-SHARE-ploughs-hydraulic-reversible?cat=1
Reversible plugovi
Plugovi okretači/prekretači/obrtači kako ih sve ne nazivaju na ovim prostorima, Talijani jednostavno zovu aratri reversibili, ili u prijevodu reverzibilni plugovi, isto kao za Antonio Carraro traktor kada se zamijene položaji volana i sjedala, gdje je bio volan sada je sjedalo. Reverzibilni traktor.
Tako su i plugovi reversibili, jer se okreću, zamjenjuju radna tijela, plugovi reversible dijele se na plugove za oranje van brazde, i plugovi za oranje u brazdi.
Google bi to preveo ovako plugovi reverzibilni za oranje izvan utora.
Nošeni Plugovi Reverzibilni 180 ° tako se nazivaju stručno po firmi te se dodaje još za oranje van brazde ili u brazdi.
Aratro bivomere reversibile = orati obostrano.
Aratro trivomere reversibile = obostrani plugovi.
Fuori solco = oranje van brazde.
Spostamento trasversale = plugovi sa poprečnim pomakom.
Aratri = plug za oranje.
Aratro = orati.
Aratura = oranje.
Aratri reversibili = reverzibilni plugovi
http://www.mipeviviani.it/ARATRI/aratri.html#8thpage
http://www.aratribiagioli.it/attrezzature-lavorazione-terreno/aratri-a-versoio
http://www.aldobiagioli.it/it
http://www.ermo.it/en/aratri_per_categoria.php/Ploughs-SINGLE-SHARE-ploughs-hydraulic-reversible?cat=1
Reverzibilno znaci okretati ili moze vako a moze i onako. Kod mog traktora ulazni snop u menjacu je reverzibilni ili reverzer kako se zove koji menja smer osovini. Tako dobija koliko ima brzina napred i toliko brzina unazad.
vica022- Moderator
Što mislite hoće li to tomo moći?
serafian- član
- Broj postova : 116
Prvo mi se činilo da je traktor preuski za taj plug, ali vidim da se plug može još ptegnuti prema sredini. Ako nije teška zemlja vukel bu to Tomo polako.Koliki je zahvat po brazdi?
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Stranica 5 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Stranica 5 / 6.