Plugovi OLT
5 posters
Stranica 1 / 1.
Plugovi OLT
http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/plug-olt-pto-2.25-dvobrazdni-10-cola-garancija-oglas-14528020
Eto još sada se radijo.Takva sam ja imao 2 komada a prodao.Za lagano zemljo do srednje težko je to bombončič plug.LP
Eto još sada se radijo.Takva sam ja imao 2 komada a prodao.Za lagano zemljo do srednje težko je to bombončič plug.LP
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Re: Plugovi OLT
Dobar plug. Kod mene ga neki vuku s TV 30 KS. U teškoj zemlji skidaju jednu brazdu.
Stvarna radna širina je 2 x 11" ili oko 55 cm. Ovakvog rabljenog je kupil brat i premontiral zadnju brazdu na drugu stranu grede i dobil je plug 2 x 8". Lijepo okreće brazde i krajnik je.
Stvarna radna širina je 2 x 11" ili oko 55 cm. Ovakvog rabljenog je kupil brat i premontiral zadnju brazdu na drugu stranu grede i dobil je plug 2 x 8". Lijepo okreće brazde i krajnik je.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Dobro se brat snašao!.Čini se mi pravi plugič za te malene traktorčiče i toplo bi ga svakome priporučijo.No ja ga odmah prodao,kad dobijo Posavaca,jer tu guma lakše padne u brazdo,jer je šira i ne izbaciva ga kao onoga lakšega brata sa ove teme.
No drugi plug sam dobijo u dar,jer sam nekome nešto radijo nek metalurški posao.Pa ga prodao.Sijetim se za 90 EUR.Al prvog čini se meni za 100 il 120EUR.
No drugi plug sam dobijo u dar,jer sam nekome nešto radijo nek metalurški posao.Pa ga prodao.Sijetim se za 90 EUR.Al prvog čini se meni za 100 il 120EUR.
Evo ga Olt posavac 2/36 sto mu dodje skoro 15 col po pluznom telu. Izeazito robustan pluk koji vrlo lepo zaorava sve ostatke i vrlo retko zastopa. Ja i drugar radimo sa njim sa Imt 567 ali uz tesku muku. Za neki traktor od 75-80 ks bi bio idealan za duboko oranje
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
A evo i mog OLT-a Pto2 od 2/10 col .Tocak sam sam napravio od starog pluga i prilagodio .Inace ovi plugovi su za svaku pohvalu sto se tice plicih oranja do 20cm
vica022- Moderator
Dodaj deflektore i u lakšoj zemlji buš oral bez problema skoro do grede. Naravno ako nemaš biljnih ostataka.
Ja sam s malim Batuje 2x8" (onaj za TV) oral lakšu zemlju na dubini 30 cm. Bez deflektora bi pol zemlje palo prek daske.
Ja sam s malim Batuje 2x8" (onaj za TV) oral lakšu zemlju na dubini 30 cm. Bez deflektora bi pol zemlje palo prek daske.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Onaj Posavac nalikuje na moga, al praviš da je širiji. Po mome nije ovakve dimenzije koju kažeš, jer radile su se virojatno 12 i 14 col...Znači, upada u rang 14", bar takoja mislim. Prema mome razlika je u crtalnom tanjuru, jer moj je zvijezdavi i taj sa slike nema ni rupe za prednjega, pošto moj jo ima al prednje crtalo sam demontiral. Rupa bi trebala biti na onom firkant punom flahu, koj viri naprijed prema traktoru.
Deflektore sam ja demontiral, jer i tako dobro ide orati, al oko njih se namotaval slak. Pošto sam ga luđak demontiral kod komšije, pa tamo ostao, al virojatno je nestao. A nema veze, itak ga ne budem namijestijo i mi i onaj kojeg imam smeta u šupi. Virojatno je ova daska toliko visoka prema malome 10" sa dolnje slike, da mi ne treba.
Deflektore sam ja demontiral, jer i tako dobro ide orati, al oko njih se namotaval slak. Pošto sam ga luđak demontiral kod komšije, pa tamo ostao, al virojatno je nestao. A nema veze, itak ga ne budem namijestijo i mi i onaj kojeg imam smeta u šupi. Virojatno je ova daska toliko visoka prema malome 10" sa dolnje slike, da mi ne treba.
Ovaj plug posavac je oznakom na tablici 2/36 ,ali se i razlikuje od ostalih i vrlo je redak bar kod nas. Sa njim oremo na 30-35 cm tako da mu deflektori puno znace jer zemlja prelazi preko njih. Crtalo mu je fabricko i nije u klasi onih nareckanih koja su novijeg izdanja i manje guse masu.Ali vrlo retko i ovako dolazi do zagusivanja .
Mojem Oltu pto2 za sada netrebaju deflektori jer vrlo tesko ga vucem na 20cm dubine jer zemlja je preteska. Vecinom ga koristim za oranje baste i zaoravanje strnjike samo sto hoce gusiti ako je vise mase. To vecinom orem na 15-18cm a za preko toga ide jednobrazni plug
Mojem Oltu pto2 za sada netrebaju deflektori jer vrlo tesko ga vucem na 20cm dubine jer zemlja je preteska. Vecinom ga koristim za oranje baste i zaoravanje strnjike samo sto hoce gusiti ako je vise mase. To vecinom orem na 15-18cm a za preko toga ide jednobrazni plug
vica022- Moderator
ZAdnji vertikalni ili uzdužni vodoravni nosač plužnog tijela i prihvat njegov gore je savinuto il objektiv fotoaparata pravi naopak izgled. Vlasnik ga je na novo reparirao. Al ne vrijedi ova reparacija baš nešto.
Na oko ne čini mi se loši plug taj model. Daske ljepo zaokrenute. Ličijo mi na moje sa Posavca. Osim ima jedan taj na sliki dasko cijeo u jednome dijelu, al onaj sa krajne slike sa dvijeg. Znači može se mu odmontirati rub daske, kad se izklizi. To je dobro. Kod mene je taj rub uništen i moglo bi se mijenjati samo on. Žao takve mogučnosti nemam.
Vidim, da su se odlučili napraviti na crtalima upetje jednostrano. Moja procijena je, da su zbog toga trebali napraviti jak osnažan težak odljevak, pa su sakupili več težine na plug. Kod mog Posavca je dvostrano i može tanjur-zvijezdo držati samo dva mala tanja lima na svakoj strani nje.
Vidim, da su se odlučili napraviti na crtalima upetje jednostrano. Moja procijena je, da su zbog toga trebali napraviti jak osnažan težak odljevak, pa su sakupili več težine na plug. Kod mog Posavca je dvostrano i može tanjur-zvijezdo držati samo dva mala tanja lima na svakoj strani nje.
Olt je dosta serija plugova radio sa bar dve vrste radnih tela. Tako i serija Alkar plugova je uradjena. Jedni kao ovi na slici imaju identicna radna tela od starog Slavonca pluga koji imam a jedna je vise na posavca. To su zahvalni plugovi pogotovu sto su visokog klirensa pa manje zagusuju a lagano se vuku.Na onoj gore slici fali vijak na srp gredi koja ga ucvrscuje za ram pluga pa izgleda ukrivlje ali i uopsteno zadnja plocevina izgleda kod njih kao ukosena a u stvarnosti nije. Samo kad se vrati vijak to sve lezi kako treba
vica022- Moderator
Da tvornica napravi više dask za jedan plug razumijem, al ne znam baš, zašto bi napravila dva krajna jednostrana pluga ili još više modelova istih colaž. Primer Posavec, Slavonac, Alkar. Ko bi to razumijo. Ludost. Radije bi inženiri svoja znanja ulagali u izrado okretača, pošto sam siguran, da jim je tada dosta kupaca pobijeglo. Ali oni su se igrali sa "Alkarjem".
Olt Osijek
140 zaposlenih. Super. Sve najbolje jim želim i moj Posavac več dandanas radi
Imao sam ovakav plug. Visoki klirens je to. Bijo zadovoljan, al žao prodao se ukupno sa traktorom:(.
Stranica 1 / 1.