Tomo Vinković 700 serija opća tema
+30
mbkrhr
DAMIR
tale_123
Sasazagi
isalopek
Karl
hare_a
velikivuk
d3enis
serafian
sokol
TV-319k-vlado
vica022
grabrovec
Tomo Vinković Požega
tony5
bajki
mbutala
Dubravac
reider 1
tomo522
ssucur
Krumpironja
darko123
iwanho 1
tomotraktor
fireman.peter
TomoVinkovic420
strojar1000
Admin
34 posters
Stranica 17 / 25.
Stranica 17 / 25. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 21 ... 25
Re: Tomo Vinković 700 serija opća tema
Evo u priručniku šta kažu.
a šta se tiče semeringa rastavio doboš,pakne zavidao nazad proširivač kola odvidao onih šest vida ili koliko već i izbio vani rastavio ležaj veliki,oprao zamjenio semering,nisam kupio dihtun ubiti nisam ni očekivao da je tamo pa namazao brtvilom i sve nazad.
a šta se tiče semeringa rastavio doboš,pakne zavidao nazad proširivač kola odvidao onih šest vida ili koliko već i izbio vani rastavio ležaj veliki,oprao zamjenio semering,nisam kupio dihtun ubiti nisam ni očekivao da je tamo pa namazao brtvilom i sve nazad.
Gost- Gost
Znači ima regulator pritisaka ,samo štelovanje treba se vršiti uz pomoč mijerača-manometra, koliko sam shvatijo.
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Tako se i meni čini e sad sta i kako kad skinem kako vratiti.
A već sam slučajno i stegao ovu vidu mogao bi je od oka vratiti i onda brojati krugove za rastaviti i tako sastaviti samo koliko igra toćno ugođavanje pritiska?
A već sam slučajno i stegao ovu vidu mogao bi je od oka vratiti i onda brojati krugove za rastaviti i tako sastaviti samo koliko igra toćno ugođavanje pritiska?
Gost- Gost
Sad ne možeš više, jer neznaš, koliko si krugova prije napravijo. Virojatno je na tome vijku nekvo brtvilo-oring mali ili što, da nije brtvilo. A pritisak vidi se sa slike priručnika, da se šteluje uz pomoč namiještenog inštrumenta, tako da ja bi to i tako napravijo. Ovdje se nije dobro zajebavati. Možeš praviti jako šteto. I pritisak je određen sa strane tvornice u dozvoljajučim granicama.
Onda bi se ovdje mogao i montirati stalni manometar ulja?
Gost- Gost
Da pa nekvi imaju to napraveno. Sad imaš priliko, da napraviš!. Pričali smo više puta o tome. LP
Pozdrav
Sad mi je jasno što je Kum htio kad je postavio fotografiju, piše se u skraćenicama opisati događaj radnju postupak po mogućnosti fotografiju. Eto kako ti je prikazano tako radi manometar i prati skalu nemoj otprilike raditi pritisak, kako je opisano tako i podešavaš pritisak po potrebi zavrneš ili odvrneš . Polu-osovinu si vjerojatno čekićem izbijao.
Što ti je vida koliko vidim to je vijak ili vijak matica.
Sad mi je jasno što je Kum htio kad je postavio fotografiju, piše se u skraćenicama opisati događaj radnju postupak po mogućnosti fotografiju. Eto kako ti je prikazano tako radi manometar i prati skalu nemoj otprilike raditi pritisak, kako je opisano tako i podešavaš pritisak po potrebi zavrneš ili odvrneš . Polu-osovinu si vjerojatno čekićem izbijao.
Što ti je vida koliko vidim to je vijak ili vijak matica.
Da vida-vijak a poluosovinu sam zavidao nazad proširivač i čekićom peko njega izbio .
Gost- Gost
Huh imao si sreču. Proširivač ti je gusani, i mogao bi kod udara puknuti.
Prislonio komad drva i stisnuo zube nije pružala velik otpor , normalno da je išlo teško zavidao bi komad željeza na osovinu i pokušao žešće.
Gost- Gost
Zdravo. Ja bi prosio one, koji imajo hidravlični volan na tometu originalni ili ono verziju koju ima fireman peter na dva cilindra, ako mi izmere hod cilindra, ne znam al je 150 ili 200mm.
mbutala- član
- Broj postova : 44
Curi mi ulje iz ovog čepa na kučištu ventila, ima li tko ideju kako riješiti, da ne lutam napamet...
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Ovo je osovina od klackalica. Mislim da boš moral izprešat van, namazat sa tesnilnim silikonom i na prešu nazad. Možda ima neko bolju rješenje, ovo mi je prvo bilo na pameti.
mbutala- član
- Broj postova : 44
Pozdrav forumaši savjet skinuo sam kutiju od gasa na 730 pušta ulje i na o prstenu i na dihtungu imm drugu kutiju koja je nova samo me zanima iznutra samo treba pogoditi onu viljušku i šta paziti kod štelovanja ili ima neka druga caka?
Gost- Gost
Nemam ja pojma, kako je napraven taj motor na tvome traktoru, samo mogu ti kazati, da pazi, jer tamo je čini mi se regulator gasa. Moj komšija je to nešto htijo naštelovati, a poslije toga motor nakon paljenja sa elektropokretačem, išao u iberture(krajni gas). Nije pao ni malo. Samo pijevao ko blesav. Dao ga na popravak, i to ga košalo 130 eur, jer presilijo sistem regulatora, tekom štelovanja
Možda su nakon razkapanja, potrebne i kakve nastavitve, ja neznam. LP i dobro sredi stvar.
Možda su nakon razkapanja, potrebne i kakve nastavitve, ja neznam. LP i dobro sredi stvar.
Tomo Vinković Požega je napisao/la:Curi mi ulje iz ovog čepa na kučištu ventila, ima li tko ideju kako riješiti, da ne lutam napamet...
Pozdrav svima
Kako sam gledao kod mog traktora taj čep ima rupu i izgleda da je u njoj navoj. Možda i taj čep isto ima navoj pa se odvio. Pokušaj ga uviti nazad. Možda probaš u malu rupicu uviti kratak vijak pa onda sa njim dotegnuti čep. To je samo jena ideja.
Ako ima čep navoj onda možeš brtvi ti sa silikonom.
Hvala Peter, ssucur, mbutala, pokušat ću nešto od navedenog.
Sezona frezanja je završena, sad sam zauzet nekim drugim obavezama, pa kad traktor dođe na red i kad riješim problem, javim. Inače, dosta ulja gubi na tom čepu čim dobije opterećenje, za dan rada ode i do pola litre, ali s obzirom da je sezona frezanja bila u vrhuncu i nema vremena za igrarije, samo sam nadosipao ulje.
Ulje se odatle slije na limove za hlađenje, odakle ga ventilator baci na auspuh pa na auspuhu počne hlapiti i stvara ružan dojam da kao motor dimi na odušak.
Sezona frezanja je završena, sad sam zauzet nekim drugim obavezama, pa kad traktor dođe na red i kad riješim problem, javim. Inače, dosta ulja gubi na tom čepu čim dobije opterećenje, za dan rada ode i do pola litre, ali s obzirom da je sezona frezanja bila u vrhuncu i nema vremena za igrarije, samo sam nadosipao ulje.
Ulje se odatle slije na limove za hlađenje, odakle ga ventilator baci na auspuh pa na auspuhu počne hlapiti i stvara ružan dojam da kao motor dimi na odušak.
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Po mome ne bude ovdje kakve veče štete tekom popravka, al vidim, da je hebeno tako raditi.
Pozdrav
Svi koji imaju servo od Mercedesa linije 123 upute o servisiranju hidraulične pumpe u fotografijama.
http://www.davidpetryk.net/Mercedes/Steering.htm
Svi koji imaju servo od Mercedesa linije 123 upute o servisiranju hidraulične pumpe u fotografijama.
http://www.davidpetryk.net/Mercedes/Steering.htm
Pozdrav forumaši. Ovo proljeće, točno prije 1 mj dana, odučio sam popraviti volan na svom ljubimcu TV 730 jer je u volanu bilo jako puno lufta. Prošle godine sam vozio vadilicu za krumpir i zadnji kraj je jako lepršao po cesti te mi je udaralo u volanu amo-tamo. Naručio sam onda osovinu s polugom i tamburicu te vidio da novi dijelovi ne valjaju. Trgovina mi je poslala ponovo nove dijelove i kad mi je majstor sastavio volan primjetio ponovo da ima lufta između osovine i tamburice. Trgovina mi je rekla da je takva cijela serija osovine i tamburice te će mi vratiti novac a ja ču onda uzeti od drugog proizvođača, Hittnera. Sada sam odlučio sam rastaviti volan i sam ga složiti, no neznam kako. Dali imate možda kakav priručnik ili savjet kako se to radi?? Siniša
strojar1000- novi član
- Broj postova : 28
Hvala ti ssucur. Dali postoji radionički priručnik od serije 800??
strojar1000- novi član
- Broj postova : 28
TO neznam, ak postoji, a znam da postoji knjiga rezervnih dijelova, jer smo jo mi godine 92 dobili ukupno sa TV 826, pa jo imam još sada. Traktor se prodao, a knjiga ostala, jer tada u hitnji zaboravili na nju, da bi ju dali sa sobom. No nakon toga vesel sam je bijo, jer sam predpostavljao, da če mi možda nekad pomoči kod šaraufanja 418, koliko god je što sličnoga na njih.
Stranica 17 / 25. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 21 ... 25
Similar topics
» Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
» Tomo Vinković 800 serija opća tema
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković Damper 600 D opća tema
» Tomo Vinković Transporter opća tema
» Tomo Vinković 800 serija opća tema
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković Damper 600 D opća tema