Tomo Vinković 700 serija opća tema
+30
mbkrhr
DAMIR
tale_123
Sasazagi
isalopek
Karl
hare_a
velikivuk
d3enis
serafian
sokol
TV-319k-vlado
vica022
grabrovec
Tomo Vinković Požega
tony5
bajki
mbutala
Dubravac
reider 1
tomo522
ssucur
Krumpironja
darko123
iwanho 1
tomotraktor
fireman.peter
TomoVinkovic420
strojar1000
Admin
34 posters
Stranica 16 / 25.
Stranica 16 / 25. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 25
Re: Tomo Vinković 700 serija opća tema
Zanima me kolko se sipa ulja u mehanicki volan na tomi 732
Gost- Gost
HAx, koliko se sijetim, ulje sipavaš, dok ne kod naljivnog vijka ti nazad pricuri!. Ak sam pogriješijo, nek me neko izpravi. Vijk ti je na pol višine cijelog stuba volana.
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Pozdrav društvo u kutiji od gasa i gašenja gdje idu sajle pokaže mi ulje imali koji gumeni prsten za zamjenu?
Gost- Gost
Pozdrav
Dva gumena O ringa ili dvije gumene okrugle brtve i brtva kutije gasa.
Dva gumena O ringa ili dvije gumene okrugle brtve i brtva kutije gasa.
Ej bok ljudi! Dali zna netko di se može kupit prekidač stop svjetla za TV 730, ima navoj na sebi?
strojar1000- novi član
- Broj postova : 28
Pozdrav ljudi. Dali zna netko dali se još prizvode rezervari za ulje i gorivo kao na TV 730? Kupio bi polovan no bojim se da ni on neći biti dobar. Trebalo bi ga dati reparirati no tko zna dali bi taj popravak bio kvalitetan. Dali znate tko se time bavi?? Masiva!?
strojar1000- novi član
- Broj postova : 28
Čini mi se, da polovan može biti dobar, pošto je u njemu uvijek bilo ulje il nafta. Znači mastno. Nije mogao zahrđati. Osim, ne znam, koliko dugo lježao je kod kojeg u garaži na vlagi. Možeš baterijom posvetiti unutra prije kupnje, ak je zahrđao.
Pozdrav na 730 pritegnuo sam vidu na nosaču filtera ulja kapalo ulje na nju tek poslje svatim da je to vida za podešavanje pritiska ulja imali neka mjera za to štelovat bez manometra i što mi je činiti kad na nju pušta ulje.
Gost- Gost
Pozdrav ako mi neko može još pomoći na zadnjoj lijevoj poluosovini na dobošu mi kaplje ulje koji je najlakši način za zamjeniti semering i ako mi na gornje pitanje može neko pomoći hvala.
Gost- Gost
Inače sređivanje u toku pa me to kapanje ulja u ovoj fazi izbacilo iz takta
Gost- Gost
Nisam nikad imao posla sa 700serijo, ali mijenjavao sam na seriji 400. Semering-brtvilo osovine. Nije nekam vrlo težko. Koliko se sijetim, kad skineš doboš, ima vijke na prirobnici unutra. Tamo možeš sve van izvaditi. Ne trebaš skiniti bočnog reduktora.
Zanimiva mi je tvoja hidravlika-polužje? Kako, da ima jednotočkovno? Virojatn oprijašnji vlasnik to mijenjao, jer imao prije mali TV i imao za njega priključke, pa mu to bil onajlakše. Jesam pogodijo? LP
Zanimiva mi je tvoja hidravlika-polužje? Kako, da ima jednotočkovno? Virojatn oprijašnji vlasnik to mijenjao, jer imao prije mali TV i imao za njega priključke, pa mu to bil onajlakše. Jesam pogodijo? LP
Pozdrav
To ti je veliki posao zamjena semeringa tu još dođe i papirnati dihtung/brtvilo, Moraš imati posebni udarni redapciger za skinuti polu-osovinu van ima fotografija na internetu tog udarnog redapcigera treba ju potražiti.
Dakle imaš dvije mogućnosti sa udarnim redapcigerom ili skinuti rukavac dolje druge mogućnosti nema.
Skineš komplet kočnice, doboš ili trombla, pakne, nosač pakni, udarnim redapcigerom izvadiš polu-osovinu, šest vijaka odvrneš na prirubnici skineš ju unutra je semering ili uljno brtvilo, sastavljaš obrnutim redom.
Skineš rukavac dolje sa traktora cijeli komplet sa stažnje strane vadiš sve van iz rukavca, prije toga udaraš polu-osovinom o meko drvo koje postaviš ispod rukavca da izbiješ onu prvo polu-osovinu gdje je doboš, tu će te zezati veliki ležaj onaj najveći.
Nabavi ili napravi udarni redapciger to je najlakaši i najbrži način posao nije jednostavan i tako lagan i jedan i drugi model.
To za ulje ne razumijem ne možeš ti regulirati pritisak ulja sa maticama pumpa radi sama pritisak ulja od 2. Do 4. Bara tu negdje, kada pada pritisak ulja svijetli lampica ulja, kad ode radilica motora, ležajevi radilice kad je motor koma pada pritisak ulja i svijetli lampica pritiska ulja. Ako pušta na navoju kućišta novi navoj napraviti ili kudeljom namotati navoj kao vodoinstalateri cijevi vodovodne namazati pastom istom i pritegnuti ako upali.
To ti je veliki posao zamjena semeringa tu još dođe i papirnati dihtung/brtvilo, Moraš imati posebni udarni redapciger za skinuti polu-osovinu van ima fotografija na internetu tog udarnog redapcigera treba ju potražiti.
Dakle imaš dvije mogućnosti sa udarnim redapcigerom ili skinuti rukavac dolje druge mogućnosti nema.
Skineš komplet kočnice, doboš ili trombla, pakne, nosač pakni, udarnim redapcigerom izvadiš polu-osovinu, šest vijaka odvrneš na prirubnici skineš ju unutra je semering ili uljno brtvilo, sastavljaš obrnutim redom.
Skineš rukavac dolje sa traktora cijeli komplet sa stažnje strane vadiš sve van iz rukavca, prije toga udaraš polu-osovinom o meko drvo koje postaviš ispod rukavca da izbiješ onu prvo polu-osovinu gdje je doboš, tu će te zezati veliki ležaj onaj najveći.
Nabavi ili napravi udarni redapciger to je najlakaši i najbrži način posao nije jednostavan i tako lagan i jedan i drugi model.
To za ulje ne razumijem ne možeš ti regulirati pritisak ulja sa maticama pumpa radi sama pritisak ulja od 2. Do 4. Bara tu negdje, kada pada pritisak ulja svijetli lampica ulja, kad ode radilica motora, ležajevi radilice kad je motor koma pada pritisak ulja i svijetli lampica pritiska ulja. Ako pušta na navoju kućišta novi navoj napraviti ili kudeljom namotati navoj kao vodoinstalateri cijevi vodovodne namazati pastom istom i pritegnuti ako upali.
Admin, neznam baš, al pumpa pravi pritisak, samo tada, kada joj nešto spriječava protok ulja, kojega ona tera naprijed. Ak nema sprečavanja, nema pritisaka. Znamo, da pritisak ona napravi. Poznate su veličine kod toplog i hladnog motora. A zašto do njega dođe, zaista neznam. Pritisak nabije svaki prolaz ulja skroz neko smanjenje protoka, a gdje su neznam. Ako je pritisak reguliran sa nekvim "regulatorom pritisaka", kao sumnja Kum, da bi mogao biti pored filtara, Neznam.
U svakom primeru, prije radova nek se Kum razpita kod čovijeka, koj to sigurno zna, da neče doći do oštete. Sad je još vrijeme, jer zna se, da "poslije jeb..., nema kajanja". No pregovor mi kažemo u SR-HR jeziku isto, al mi malo kažemo finije: Poslije rajanja, nema kajanja. Da ne zaboravimo na dobro voljo
U svakom primeru, prije radova nek se Kum razpita kod čovijeka, koj to sigurno zna, da neče doći do oštete. Sad je još vrijeme, jer zna se, da "poslije jeb..., nema kajanja". No pregovor mi kažemo u SR-HR jeziku isto, al mi malo kažemo finije: Poslije rajanja, nema kajanja. Da ne zaboravimo na dobro voljo
Zamjenjen semering ,a što se tiće pritiska ulja radionički priručnik strana 56 sve piše i slika provaćemo kanavon ako upali.
Gost- Gost
Samo me zanimalo kako znati onako odoka uštelovati tu vidu odnosno pritisak ?
Gost- Gost
Malo opiši kakav si imao pristop, kako išlo, ima možda kakvo sliko? Što piše u priručniku o pritisku?
Stranica 16 / 25. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 25
Similar topics
» Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
» Tomo Vinković 800 serija opća tema
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković Damper 600 D opća tema
» Tomo Vinković Transporter opća tema
» Tomo Vinković 800 serija opća tema
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković Damper 600 D opća tema