Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
+28
peceni
serafian
Admin
G.Vrbica
mbkrhr
vratar
TV-319k-vlado
mbutala
vica022
Karl
grabrovec
kebirpm
tony5
jozef.kc
VALTER 521
Tomo Vinković Požega
TomoVinkovic420
reider 1
Dubravac
batek
Krumpironja
tomotraktor
ky1bro
ssucur
iwanho 1
fireman.peter
tomo522
darko123
32 posters
Stranica 31 / 37.
Stranica 31 / 37. • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 37
Re: Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
Vec sam ih dovukao do puta, samo zaboravio slikat. Ma ide on i 3 sporom uz ovaj put, uzbrdo, veoma dobro, mada dobro bi dosla jedna brzina izmedju 2 brzi i 3 spore.
TomoVinkovic420- član
- Broj postova : 457
Po večini vrijemena debatiram ja, oko ovih starijih modelova traktorskih mijenjača, koji bili su sa premalo brzina i na kraju svega još bez sinhrona, pa je i taj TV-jev između njima. A bez neke luksuzne tehnike, mogli su Tomoti praviti čuda. A uz malo modifikacijo u mijenjaču, moglo bi se kod bilo kojeg traktora odmah napraviti puno upotrebliviji stroj. Isto kod Tv-ja. Samo sa dodatkom jednog para zupčanika promijenit se može stroj za 100%. Bijo bi mijenjač 12+6 u primer. A to izgleda je bilo firmama jaki problem. Dodatni par zupčanika sve postoječe brzine, koje imaš prekala na pola i ni da ni brzine ,koja ti zatreba. E vidi- jednostavno je. Pa imaš približno između 6,6(2 brza) i 13(3 spora), odmah brzino u primijer negdje 9 il 10 na sat. Sinhronizovanje veči je problem, al ak je barem dovoljno brzin za biranje, lakše se na sinhrone zaboravi.
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Pozdrav reider1
Da u pravu si, dobro bi došlo da “tomica“ ima malo više brzina,….ali evo i malih nedostataka, oko prednosti, … koliko se još sjećam iz škole, …kad bi se stavilo više zupčanika, ako zanemarimo i mali gubitak na snazi, mjenjač mora biti malo veći, robusniji, dalje tokom pogona više zupčanika, više se razbija viskozitet ulja i dolazi do grijanja istog, a inače i da ima više brzina opet bi smo koristili tek samo neke, jer je traktor više namijenjen za hobi-poljoprivredu a ne za profi. I vjerujem sam koncept preinake tih malih traktora je neisplativ za takovu modernizaciju, …jer profit je ispred svega. No to je samo moje mišljenje, …ne znači da sam u pravu.
Da u pravu si, dobro bi došlo da “tomica“ ima malo više brzina,….ali evo i malih nedostataka, oko prednosti, … koliko se još sjećam iz škole, …kad bi se stavilo više zupčanika, ako zanemarimo i mali gubitak na snazi, mjenjač mora biti malo veći, robusniji, dalje tokom pogona više zupčanika, više se razbija viskozitet ulja i dolazi do grijanja istog, a inače i da ima više brzina opet bi smo koristili tek samo neke, jer je traktor više namijenjen za hobi-poljoprivredu a ne za profi. I vjerujem sam koncept preinake tih malih traktora je neisplativ za takovu modernizaciju, …jer profit je ispred svega. No to je samo moje mišljenje, …ne znači da sam u pravu.
TV-319k-vlado- član
- Broj postova : 77
Nemaš više šta misliti, jer imaš pravo. Znam, da jesmo ovu pričo več ponešto puta premleveli u toj il onoj temi...
Oko gubitaka zbog več zupčanika bar po meni ne bi se trebalo bojati, jer za dubliranje broja brzin zaista ne treba više od koje dodatne osovine i para zupčanika, ili još jednostavnije, ako se ko boji za gubitke na toj "dodatnoj" osovini, samo na piramido brzin dodaš par zupčanika il dva para za 4 il 5 brzino, naravno, ak ima prostora.
Oko ovakvih promijen u sistemu mijenjača vijerujem težko je razmišljati, jer kao sam kažeš, izgleda jednostavno, al tekom izvedbe dođe do 100 problemova, koje sad na pamet ne očekuješ. Kao prvo, je prostor, i promijene več utečenih matric kod uljivanja, testi izdržanja snage itd. Pričanja nikad kraj. Na kraj se ovo ne izplati. I odgovor na ove debate jednostavno se potvrde, da je AGT kod mijenjača 6+3 opustijo bilokakve modifikacije, i se odlučijo nabaviti potpuno drugi mijenjač, koj nema nikakve veze sa tim. Izgleda ,je to povoljnije i jednostavnije, sa još boljim, upotreblivijim mijenjačem.
Oko gubitaka zbog več zupčanika bar po meni ne bi se trebalo bojati, jer za dubliranje broja brzin zaista ne treba više od koje dodatne osovine i para zupčanika, ili još jednostavnije, ako se ko boji za gubitke na toj "dodatnoj" osovini, samo na piramido brzin dodaš par zupčanika il dva para za 4 il 5 brzino, naravno, ak ima prostora.
Oko ovakvih promijen u sistemu mijenjača vijerujem težko je razmišljati, jer kao sam kažeš, izgleda jednostavno, al tekom izvedbe dođe do 100 problemova, koje sad na pamet ne očekuješ. Kao prvo, je prostor, i promijene več utečenih matric kod uljivanja, testi izdržanja snage itd. Pričanja nikad kraj. Na kraj se ovo ne izplati. I odgovor na ove debate jednostavno se potvrde, da je AGT kod mijenjača 6+3 opustijo bilokakve modifikacije, i se odlučijo nabaviti potpuno drugi mijenjač, koj nema nikakve veze sa tim. Izgleda ,je to povoljnije i jednostavnije, sa još boljim, upotreblivijim mijenjačem.
Pozdrav ljubitelji „Tome“
…..muči me jedna dilema, koju sam vidio na „you-tube“-u, …..pa bih ju podijelio sa Vama (iako me nije briga, …tek sam vidio za mene jednu ne-logiku pa me zanima Vaše mišljenje). Na ovom linku što ću ga postaviti, (nadam se da ne kršim neka pravila ), … primijetio sam da ovaj „tomo“ ne radi dobro, tj. pokretač (anlaser) pali motor u drugom smjeru i po mom zaključku u videu, kod samog paljenja (vrijeme 0:30) mi se čini da je zamijenjen obrtaj motora. Tako isto obratite pažnju kod mijenjanja smjera „tome“ da kod prebacivanje poluge reduktora „tomo“ se kreće u pogrešnom (kontra ) smjeru, ….ne znam da li ja to dobro vidim i zaključujem ili postoji takova serija mjenjača tj.“ tome“ Lp.
…..muči me jedna dilema, koju sam vidio na „you-tube“-u, …..pa bih ju podijelio sa Vama (iako me nije briga, …tek sam vidio za mene jednu ne-logiku pa me zanima Vaše mišljenje). Na ovom linku što ću ga postaviti, (nadam se da ne kršim neka pravila ), … primijetio sam da ovaj „tomo“ ne radi dobro, tj. pokretač (anlaser) pali motor u drugom smjeru i po mom zaključku u videu, kod samog paljenja (vrijeme 0:30) mi se čini da je zamijenjen obrtaj motora. Tako isto obratite pažnju kod mijenjanja smjera „tome“ da kod prebacivanje poluge reduktora „tomo“ se kreće u pogrešnom (kontra ) smjeru, ….ne znam da li ja to dobro vidim i zaključujem ili postoji takova serija mjenjača tj.“ tome“ Lp.
TV-319k-vlado- član
MEni se ne čini ništa neobičajnog. Samo prebacuje sa sporog reduktora na hod nazad. Možda ima ručko malo naprijed naštelovano, samo neznam, kako onda može uključiti brzi hod, jer mu u kutijo akomulatora ručka udari. Možda nemože, pa zato u reduktor prebaciva, jer ne zna naštelovati pravilne pozicije ručke.
Inače TV 319, postojili su nekvi TV utovarivači, koji su bili nekvi kontra napraveni, jer utovarivač bijo straga namontiran, a i vozijo je vozač okrenut nazad, ako me spomin ne vara, pa je možda koja opcija, da bilo napraveno i odznutra što kontra, da ima onda 6 brzina nazad. NEmoj me hvatati za riječ. O tome se dugo nazad pričalo na forumu, pa zaboravijo.
Inače TV 319, postojili su nekvi TV utovarivači, koji su bili nekvi kontra napraveni, jer utovarivač bijo straga namontiran, a i vozijo je vozač okrenut nazad, ako me spomin ne vara, pa je možda koja opcija, da bilo napraveno i odznutra što kontra, da ima onda 6 brzina nazad. NEmoj me hvatati za riječ. O tome se dugo nazad pričalo na forumu, pa zaboravijo.
Pozdrav reider 1
….. zanimljivo, …..zato mi je to i „zapelo za oko“ pa sam eto to podijelio na forumu, ….jer mi to djeluje ono kao, kad, u Engleskoj ili nekim drugim državama voze lijevom stranom
….. zanimljivo, …..zato mi je to i „zapelo za oko“ pa sam eto to podijelio na forumu, ….jer mi to djeluje ono kao, kad, u Engleskoj ili nekim drugim državama voze lijevom stranom
TV-319k-vlado- član
Pozdrav!...
…ispravka mojem prijašnjem postu, što sam pisao o meni ne logičnom smjeru kretanja „tome“ na odnosu prebacivanju ručice reduktora, ……(kopkalo me to)…i zaključio sam da nisam u pravu, ….sve je standardno kao i kod mog „tome“ i druge što sam vidio. Prevarilo me je to što dotični „tomo“ ima malo „naprijed“ pomaknutu ručicu reduktora, pa sa tim položajem me je zavarao .... Našao sam drugi video istog tog „tome“ i tu se taj „pomak“ ručice prema naprijed vidi.(video 3:04) …pogriješio sam... ….
…ispravka mojem prijašnjem postu, što sam pisao o meni ne logičnom smjeru kretanja „tome“ na odnosu prebacivanju ručice reduktora, ……(kopkalo me to)…i zaključio sam da nisam u pravu, ….sve je standardno kao i kod mog „tome“ i druge što sam vidio. Prevarilo me je to što dotični „tomo“ ima malo „naprijed“ pomaknutu ručicu reduktora, pa sa tim položajem me je zavarao .... Našao sam drugi video istog tog „tome“ i tu se taj „pomak“ ručice prema naprijed vidi.(video 3:04) …pogriješio sam... ….
TV-319k-vlado- član
Kotač zakriva pogled, a brzine u 1, pa dobiš drugi osiječaj, nije to nikakav smrtan grijeh heh.
Ljepo ima sačuvanog i sa srcem vozi. Svaka čast vlastniku.
Ljepo ima sačuvanog i sa srcem vozi. Svaka čast vlastniku.
Pzdrav kolege,
Kupio sam tv 419 iz 81.god. Proveravajući ulje u menjačima uočio sam različite mjerače ulja ( jedan duži,drugi kraći) u menjačima pa Vas pitam dali je to inače tako ili je neko umetnuo jedan od nečeg drugog.Pozdrav i hvala .
Kupio sam tv 419 iz 81.god. Proveravajući ulje u menjačima uočio sam različite mjerače ulja ( jedan duži,drugi kraći) u menjačima pa Vas pitam dali je to inače tako ili je neko umetnuo jedan od nečeg drugog.Pozdrav i hvala .
G.Vrbica- novi član
- Broj postova : 20
Hvala ,ssucur!
G.Vrbica- novi član
PAzi, da sad ti to ne zamijenjaš hehe. Prednji je krači dali? Koliko se na pamet sijetim.
Nije valjda da imaju jednako sjedište u koje ulaze?
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Pa meni se čini, da imaju. A prednji je krači, jer ima za mijenjač više ulja.
Može li mi neko reći koliko ide žute-naranđžaste farbe za TV ?
G.Vrbica- novi član
Pozdrav drustvo, evo jedna od mene
TomoVinkovic420- član
Ovaj travnjak si zaboravijo kositi, pa ti uskoro Tv-ja se ne vidi heh. MA i ja našeg malo šetam okolo. Ajd i ja dodam jednu. Na sliki odvoz odsluženog cigla sa krova u dolino u rupo. Bojijo sam se malo, jer je bilo klizavo, al išlo bez problema, osim, ponekad kotač malo zastao i zaklizao je pola metra naprijed, pa se opet primijo podlage heh. Trebao sam napuniti i kotače, jer 2 puta godišnje ovo prikolico trebam, pa se izprazni između. A i ovo puno prikolico drv je povukao TV u šupo hehe. Dao je sve od sebe:
A što se tiče boje, nešto Fajerman Peter je pisao u njegovoj privat temi, il u temi serija 700. Pokušaj potražiti, jer je napisao.
A što se tiče boje, nešto Fajerman Peter je pisao u njegovoj privat temi, il u temi serija 700. Pokušaj potražiti, jer je napisao.
Ma kosio bih, ali nece ovce da je jedu A i prikolica je spustena niz brijeg pa se ne vidi. Moze tomo povuci dosta, ja sam se iznenadio sa koliko malo snage povuce mnogo. Pogotovo u 2 sporoj na 3/4 gasa.
TomoVinkovic420- član
Znaš, redukcija okretajev čine svoje. Snaga motora tada nije više toliko važna. Kod neke vuče onda dođe više u poštev težina strojčka. A ona malemu TV-ju ponekad fali. Al istina je, da se motor sa malo snage, kreta SPORO. Ovo sam več ja danas poslijepodne dobro osijetijo, kad sam vozijo sijeno kupcu 20 km daleko u jedno smijer preko jaaakih uzbrdica. Vuče sigurno, ali SPORO.
No dobro, ak imaš kao i ja, 1 ili dvije vožnje na par mijeseca, al veči poljuprivredniki trebaju za duge ture i težke terete imati ozbiljni stroj, pa naši prčiči sa 18,30,50 ks ne dođu u poštev. A za ovakve okučne poslove, izkazao se mali TV dosta puta bolji nego koji veči. Ovo sa izkustva kažem. Svaki stroj je za nešto napraven.
No dobro, ak imaš kao i ja, 1 ili dvije vožnje na par mijeseca, al veči poljuprivredniki trebaju za duge ture i težke terete imati ozbiljni stroj, pa naši prčiči sa 18,30,50 ks ne dođu u poštev. A za ovakve okučne poslove, izkazao se mali TV dosta puta bolji nego koji veči. Ovo sa izkustva kažem. Svaki stroj je za nešto napraven.
Pozdrav
Fireman Peter je pisao u svojoj osobnoj temi predstavi se ili tema inovacije na traktorima Tomo Vinković, kako bilo ne bi trebalo ići puno boje sad koliko i o čemu to sve ovisi tu bi ti mogao više pomoći Moderator Vica auto limarski & autolakilerski poslovi.
G.Vrbica je napisao/la:Može li mi neko reći koliko ide žute-naranđžaste farbe za TV ?
Fireman Peter je pisao u svojoj osobnoj temi predstavi se ili tema inovacije na traktorima Tomo Vinković, kako bilo ne bi trebalo ići puno boje sad koliko i o čemu to sve ovisi tu bi ti mogao više pomoći Moderator Vica auto limarski & autolakilerski poslovi.
Pozdrav
Dobio fotografije te ih proslijedio na Forum.
Tomo Vinković 523
Dobio fotografije te ih proslijedio na Forum.
Tomo Vinković 523
Ok, ok, a ko kojeg šlepa? PA naravno, John se pokvarijo hehe.
Stranica 31 / 37. • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 37
Similar topics
» Tomo Vinković 700 serija opća tema
» Tomo Vinković 800 serija opća tema
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković Damper 600 D opća tema
» Tomo Vinković Transporter opća tema
» Tomo Vinković 800 serija opća tema
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković Damper 600 D opća tema