Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
+28
peceni
serafian
Admin
G.Vrbica
mbkrhr
vratar
TV-319k-vlado
mbutala
vica022
Karl
grabrovec
kebirpm
tony5
jozef.kc
VALTER 521
Tomo Vinković Požega
TomoVinkovic420
reider 1
Dubravac
batek
Krumpironja
tomotraktor
ky1bro
ssucur
iwanho 1
fireman.peter
tomo522
darko123
32 posters
Stranica 22 / 37.
Stranica 22 / 37. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 29 ... 37
Re: Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
Aha prav sam sumnjao, kako se to namijesti!. Ne bi kazao ne, da bi to na TV-ju imao. Al sad neču promijeniti polug, jer tad su i priključki problem. Al ovdje je pored dosta posla i novac u problemu. Sve košta.
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Raider.
Ovako sam imamo riješenje kod TV 418.
Ovde sem ga kupil i platio poštarino u Slovenijo.
http://www.njuskalo.hr/brodska-elektrika/pokazivac-nivoa-goriva-davac-oglas-3268406
Imam još tank za nafto sa rupom od pokazivača goriva.
Ovako sam imamo riješenje kod TV 418.
Ovde sem ga kupil i platio poštarino u Slovenijo.
http://www.njuskalo.hr/brodska-elektrika/pokazivac-nivoa-goriva-davac-oglas-3268406
Imam još tank za nafto sa rupom od pokazivača goriva.
batek- član
- Broj postova : 41
Ee- znao sam. Znao sam, da Batek bude to strokovno napravijo hehe, ak bude to radijo.
No super ti je riješenje, al dosta više je radova. Ak koj to želi upotrebiti, treba imati slični mijerač. Nije mi jasno, kako si stavijo vijke u tank?. Moža si jih od znotraj stavijo van i prilepijo ili kako??
Sumnjam, da si onaj pokazivač sad namontirao u Goldoni. LP!
No super ti je riješenje, al dosta više je radova. Ak koj to želi upotrebiti, treba imati slični mijerač. Nije mi jasno, kako si stavijo vijke u tank?. Moža si jih od znotraj stavijo van i prilepijo ili kako??
Sumnjam, da si onaj pokazivač sad namontirao u Goldoni. LP!
Batek i ja sam naručio od njih al nakon tri mjeseca više mi pokazivač nije pokazivao kako treba.Sat mi ostao ispravan pa ako tebi ode sat imaš ga kod mene
tomo522- član
- Broj postova : 237
Pri meni radi okol 1 godino vse OK.
Hvala za info glede sata.
Hvala za info glede sata.
batek- član
- Broj postova : 41
KAko češ mu dati, ak ga imaš ugrađenog? Pokazao si sliko ugrađenog sata stranico prije? il si kupijo dva kompleta, pa ti je od prvoga ostao sat?.
No ja ga koristijo na Tv-ju 826 od fičota. Al onaj ima i lampico i sat. Uzeo sam samo plovec sa mehanizmom, bez sata. Onda sam mogao priklopiti samo na kontrolo sa lampicom, al sata nisam nijednoga priklaplajl. Zadovoljavalo me potpuno i tako!. Bijo sam sretan ko majmum, kad nađe banano.
No ja ga koristijo na Tv-ju 826 od fičota. Al onaj ima i lampico i sat. Uzeo sam samo plovec sa mehanizmom, bez sata. Onda sam mogao priklopiti samo na kontrolo sa lampicom, al sata nisam nijednoga priklaplajl. Zadovoljavalo me potpuno i tako!. Bijo sam sretan ko majmum, kad nađe banano.
Da.Ja sam kupio drugog.Nepaše svaki mjerać za svaki sat jer nije ista omska vrijednost.Ja sam nabavio jednog pa mi pokazivao samo do pola a jedan od punog do pola i onda kazaljka samo padne.Moraju biti iste vrijednosti i onda paše
tomo522- član
tomo522- član
Koliko te razumijem, ti bi tada trebao kupiti i mijerni mehanizam od Zetora, da bi to radilo 100%? On ima i mogučnost priklopiti i lampico rezerve!. Možda je Batek tako napravijo, ak kažeš, da je Zetorov.
Ja sm poslije kupio komplet u jednoj trgovini baš zbog tog kad mi jedno ode da mogu zamjenit i kad sam ugradio nije radilo pa sam vratio i uzeo drugi.Opet nije radilo i onda se ispostavilo da je neka greška u pakovanju i ja popizdio,opsovao im sve i sat razbio u trgovini a mjerač je ostao.Imao sam dosta problema dok sam sve uštimao.Na prošlom tomi sam naručio preko EBAY-a sat iz Rumunije a mjerač kupio ovdje al sam imao sreću da se sve potrefilo kako treba.Poslije sam saznao da se to mjeri u omima pa sam tako tražio i sad sve radi kako treba.Svaka škola se plaća al zato smo tu da si podjelimo iskustva
tomo522- član
S obzirom da je došlo hladno vrijeme i temperatura je pala ispod nule, želio bi skrenuti pozornost svim vlasnicima Tomica serije 400, 500, 700 i 800 sa mehaničkim volanom na mogućnost smrzavanja nakupljene vode u kučištu volana, koje može dovesti do pucanja kučišta i neželjenog većeg troška.
Naime, kako je već pisano u prijašnjim postovima, ako nam je neispravan semering ispod kola volana (što je čest slučaj) i traktor pokisne tijekom godine (što je isto čest slučaj), voda se ispod volana slije u kučište. Pošto je voda teža od ulja u kučištu, zadrži se na dnu. Kada dođe zima i temperatura padne ispod nule, ta voda se smrzne te je tada vrlo vjerojatno da će kučište puknuti, sve ovisi o tome koliko vode se slilo i koliko je niska temperatura.
Prisutnost leda u kučištu volana prilikom vanjske temperature ispod nule možemo lako prekontrolirati tako da okrenemo volan skroz UDESNO. Ako ima leda na dnu kučišta, nećemo moći smotati volan skroz udesno, jer se osovina s polugom tada kreće prema dolje i ne može doći do donje točke zbog leda.
S obzirom da znam da na mom TV731 semering nije ispravan, jučer sam onako u prolazu nabrzaka ispustio ulje iz volana. Danas sam ga rastavio i nije bilo leda, ali samo zato jer sam ispustio ulje.
A kod oca na TV420 bila je očekivana priča. Danas sam skinuo dekli sa kučišta, a kučište puno leda. Razbio sam led čekićem i malim sjekačem i ostavio otvoreno, pa će otac zagrijati kučište brenerom da ga otopi.
Evo slika:
Iz kučišta volana je nezgodno ispustiti ulje, treba skinuti dekli sa desne strane kučišta i onda se ulje slije po cijelom traktoru. Zbog toga sam davno prije napravio ispust za ulje na kučištu. Probušio sam rupu na dnu, narezao navoj (M8 sasvim dovoljno) te zašarafio vijak sa gumenom podloškom.
Evo slika:
Prekontrolirajte volan, jer bolje je spriječiti nego liječiti!
Naime, kako je već pisano u prijašnjim postovima, ako nam je neispravan semering ispod kola volana (što je čest slučaj) i traktor pokisne tijekom godine (što je isto čest slučaj), voda se ispod volana slije u kučište. Pošto je voda teža od ulja u kučištu, zadrži se na dnu. Kada dođe zima i temperatura padne ispod nule, ta voda se smrzne te je tada vrlo vjerojatno da će kučište puknuti, sve ovisi o tome koliko vode se slilo i koliko je niska temperatura.
Prisutnost leda u kučištu volana prilikom vanjske temperature ispod nule možemo lako prekontrolirati tako da okrenemo volan skroz UDESNO. Ako ima leda na dnu kučišta, nećemo moći smotati volan skroz udesno, jer se osovina s polugom tada kreće prema dolje i ne može doći do donje točke zbog leda.
S obzirom da znam da na mom TV731 semering nije ispravan, jučer sam onako u prolazu nabrzaka ispustio ulje iz volana. Danas sam ga rastavio i nije bilo leda, ali samo zato jer sam ispustio ulje.
A kod oca na TV420 bila je očekivana priča. Danas sam skinuo dekli sa kučišta, a kučište puno leda. Razbio sam led čekićem i malim sjekačem i ostavio otvoreno, pa će otac zagrijati kučište brenerom da ga otopi.
Evo slika:
Iz kučišta volana je nezgodno ispustiti ulje, treba skinuti dekli sa desne strane kučišta i onda se ulje slije po cijelom traktoru. Zbog toga sam davno prije napravio ispust za ulje na kučištu. Probušio sam rupu na dnu, narezao navoj (M8 sasvim dovoljno) te zašarafio vijak sa gumenom podloškom.
Evo slika:
Prekontrolirajte volan, jer bolje je spriječiti nego liječiti!
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Brao kolega.To je pravo upozorenje.Sad ko voli nek izvoli jer nikad se nezna
tomo522- član
Huh imaš ti vrelo krv heh. Znam ja što se kaže naopako pakovanje!. Kupovao dva lagera. Jednog izvučemo i upoređujemo sa mojim starim. Sve ok. Onda kažem prodavaču, da nek pogledamo i u drugo zapakirano kutijo, koja nije imala folije original gore. Prodvač me pogleda, kao da sam mu ubijo majku(što ga zaje.. si mislijo). No kad ga izvuče i promijeri, evo-nije bijo isti, kao u prvi kutiji!. Upravo mu skoro izpale oči...Istina.
Dal ima na proizvodima(mehanizam i sat)gore napisane podatke? Omi pa to? Da se može provijeriti tekom kupnje?
Dal ima na proizvodima(mehanizam i sat)gore napisane podatke? Omi pa to? Da se može provijeriti tekom kupnje?
TV Požega tako je. No u tvom primeru ne trebaš skidati poklopca, da izpustiš tekočino, več samo vijk odvrtneš, al opet ti se izcijedi sve po traktoru.To se ne riješi, al može se brzo izpustiti da. Dobro si se snašao. Inače bolje je skidati deklo tekom promijene ulja, jer se sakulja talog sveživi na dnu kučišta, pa se može obrisati van u tom momentu. Talog u kučištima ponekad sastoji iz svega i svačeg i ak je mogučnost, kod otvaranja ja sam uvijek izkoristijo priliko, da se sve očisti van. Sa mijenjača vukli smo van od dijelova zuba zupčanika, kuglico starog lagera,dijelove bronza podložke, špene od piljenja i prednji odlomljeni dijo šraufcigera...
Nema ništa.Kad sam kupovao ovo od zetora tad sam kupio komplet i kad nije pasalo dođem nazad u trgovinu i oni nemogu vjerovat da je istina to što pričam.Ja popizdio i razbijem im sat i svašta sam im rekao tad.Uf bio sam ljut
tomo522- član
Ej Tomo, pa virojatno nista ovi dvije stvare u kutiji il vrečki ukupno pakovani? IL svake zasee dane su bile ti iz lagera?
Jer ak su bile svaka zasebe, opet su možna za dva različta modela traktora.
Inače težko ja to komentiram, jer kakvog znanaja nemam. Kad sam ja od Fičota uzeo, bilo mi svejedno, jer važno mi samo bilo, da priklopim lampico.
Što se tiče mog mehanizma, ugrađenog u Zetoru, za sada radi od 88 godine, samo kazač u satu "udara". Ljujlja ukupno sa fluidom-naftom. Ko da bi na mehanizmu odkazao nek antišok-stabilizator plovca. TAko mi netko nekad obrazlagao. Kad se traktor smiri, kaže sve prav .Isto tako i lampica radi prav.
Dal je mogučnost, da bi bijo taj mehanizam prevelik, pa bi nasjeo u tanku na nasjed filtera, pa bi samo pola višine veličine sata kazao? Inače kazano samo radijo pola radne dužine? Znaš, TV malen ima mali tank, al Zetor ima najmanji tank 55 al najviše 75 litarskog ovisno od modela. PA su i modeli tu u pitanju. Vijerujem, pa da su jedni od najpovoljnijih, jer Zetor nema skupljih dijelova, pa si ga virojatno i zbog toga tražijo.
Jer ak su bile svaka zasebe, opet su možna za dva različta modela traktora.
Inače težko ja to komentiram, jer kakvog znanaja nemam. Kad sam ja od Fičota uzeo, bilo mi svejedno, jer važno mi samo bilo, da priklopim lampico.
Što se tiče mog mehanizma, ugrađenog u Zetoru, za sada radi od 88 godine, samo kazač u satu "udara". Ljujlja ukupno sa fluidom-naftom. Ko da bi na mehanizmu odkazao nek antišok-stabilizator plovca. TAko mi netko nekad obrazlagao. Kad se traktor smiri, kaže sve prav .Isto tako i lampica radi prav.
Dal je mogučnost, da bi bijo taj mehanizam prevelik, pa bi nasjeo u tanku na nasjed filtera, pa bi samo pola višine veličine sata kazao? Inače kazano samo radijo pola radne dužine? Znaš, TV malen ima mali tank, al Zetor ima najmanji tank 55 al najviše 75 litarskog ovisno od modela. PA su i modeli tu u pitanju. Vijerujem, pa da su jedni od najpovoljnijih, jer Zetor nema skupljih dijelova, pa si ga virojatno i zbog toga tražijo.
Ja sve prvo napravim i probam vani i kad je sve OK onda ide u rezervar.Od zetora sam uzeo zato što su od njega imali u trgovini i mislio sam ako nešto nebude dobro da mogu mjenjat
tomo522- član
Tomo vs Audi hehehehehe
darko123- član
- Broj postova : 274
Ovaj audi je sigurno na dvojni pogon i još ima sistem proti proklizavanju(vuče onaj kotač , koji ima grip).Pored toga ima mekane gume sa zimskim profilom. I još je teži za pola više od Tomota.
To je A6 2.8 vjerovatno oko 200 konja sa 4x4 i tezinom oko 1,2t neznam sta je uopce ocekivo, potego bi i moga a kamo nece tv, 3-4 takva bi potego
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Teži je od 1,2 hehe. Jer moja Astra ima 1350 kg. Što pričaš. Onaj ima 1600 med brati! il više. AK bi povukao Ac od 1350 kg bez utegova kao je tvoj možda ,al bi se više napatijo. A i to ovdje na ledu. KAd bi traktor dobijo grip, bila bi opet druga priča. 4 kotača da se zajede u blato težko je povučt, al na ledu vidi se, ko od priče.
Pošto se vidi, da TV-ja muči to, da nema blokade difa straga, i kotač samo bez pogona ili kočena se samo ljepo zaokrene nazad. Ne povuče dva TV-ja virojatno. Dva imata 1800kg i 6 kotača u pogonu onda.:shock:Znači 2 mala TV-ja ista su težina kao on.
kao što smo več dostaputa saznali, kod vučenja utica na rezultat više faktora.
Pošto se vidi, da TV-ja muči to, da nema blokade difa straga, i kotač samo bez pogona ili kočena se samo ljepo zaokrene nazad. Ne povuče dva TV-ja virojatno. Dva imata 1800kg i 6 kotača u pogonu onda.:shock:Znači 2 mala TV-ja ista su težina kao on.
kao što smo več dostaputa saznali, kod vučenja utica na rezultat više faktora.
8 kotača mislis hehe ili računaš da se jedno kolo straga ne vrti jer nema blokadu? 1800 ako su full otežani? ma potego bi on njih nebi ni osjetio, 200 ks ima ako je 2.8 motor ako je novija serija mozda i 3.o ili 4.2 to je 250 konja sigurno mozda i vise neznam sad na pamet al ja dajem 100e na njega vs 2xtv420...malo sam se zeznuo za težinu, lupio sam na pamet al i meni je bilo malo malo prvo sam stavio 1,5 pa sam naknadno preuredio post u 1,2 hehe
Naravno da vise stvari utejece ali to obično ona strana koja bude odvučena govori hehehe
Naravno da vise stvari utejece ali to obično ona strana koja bude odvučena govori hehehe
Čini mi se da su u ovoj priči veliku, vjerojatno presudnu ulogu odigrale gume i elektronika. Pokušaj po ledu s traktorom i s autom. Noć i dan.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Ti audiji su prejaki, mnoge traktore može odvući, a kamoli malog TV-ića. Ima na youtubu hrpa filmića gdje takav audi vuče terenca mitsubishi magnum na asfaltu, ursusa C360 u blatu, ferca, povlači tegljač sa prikolicom na snijegu i sl. Težak je, dobro raspoređen, bolesno jak i pomaže mu elektronika.
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Znaci ipak sam bio u pravu i zaradio bi 100e hehe, da je bilo koji drugi auto nebi ali posto mi prijatelj ima takav i sam osobno sam gledo uzet ga kroz godinu dve, mogo sam i vise stavit na njega, taj po suhome ne slajfa, automatik gas do daske pa da vidis kako zalijepi za sjedalo
Stranica 22 / 37. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 29 ... 37
Similar topics
» Tomo Vinković 700 serija opća tema
» Tomo Vinković 800 serija opća tema
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković Damper 600 D opća tema
» Tomo Vinković Transporter opća tema
» Tomo Vinković 800 serija opća tema
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković Damper 600 D opća tema