Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
+28
peceni
serafian
Admin
G.Vrbica
mbkrhr
vratar
TV-319k-vlado
mbutala
vica022
Karl
grabrovec
kebirpm
tony5
jozef.kc
VALTER 521
Tomo Vinković Požega
TomoVinkovic420
reider 1
Dubravac
batek
Krumpironja
tomotraktor
ky1bro
ssucur
iwanho 1
fireman.peter
tomo522
darko123
32 posters
Stranica 8 / 37.
Stranica 8 / 37. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 22 ... 37
Re: Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
Evo ovo nije niko drugi,kao naš neotrudan Admin-uvijek nešto pronađe heh.
Kod filtera važno je najviše,da se poklapaju navoj i promjer brtvila,al višina filtera nije važna,jer nikome ne smeta.Jer nekad sam naljetijo na filter koji bijo je skladan ,ali ne po višini i ni to problem.
Kod filtera važno je najviše,da se poklapaju navoj i promjer brtvila,al višina filtera nije važna,jer nikome ne smeta.Jer nekad sam naljetijo na filter koji bijo je skladan ,ali ne po višini i ni to problem.
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Admin je napisao/la:
Karl je tražio filter ulja [...]
Hvala za memoriju.
Ja sam riješio problem. Kupio sam upravo takvu Fram filter.
Karl- član
- Broj postova : 43
Ako treba tko imam u vektorskoj grafiki nalepku za komande. Mogu da šaljem u jpg,pdf ili cdr za Corel. Ako treba mogu ja urediti napise za vaš traktor po mjeri.
Ova je narejena u slovenskem jeziku tačnu za moj TV521.
https://www.dropbox.com/s/611rdz5ejriqoch/Armaturna%20nalepka.pdf?dl=0
Ova je narejena u slovenskem jeziku tačnu za moj TV521.
https://www.dropbox.com/s/611rdz5ejriqoch/Armaturna%20nalepka.pdf?dl=0
Gost- Gost
A kako se može suditi moj naljepnicu?
Druga tema:
Imate u svojim Tomu tahometara?
Universal diesel 1-cilindrični ne može dobiti. I Zaadoprował Jakis 2 cilindrični benzinski, ali naznaka 0-8000 RPM, tako da je vrh kretao malo.
Imam plan kako bi takav sustav uz pomoć jednog Arduino. Halla senzor na radilici, sustav broji puls frekvencije i pokazuje strelicu s malom servo.
Nažalost, tijekom zime, a imam malo vremena za elektro-hobi.
Druga tema:
Imate u svojim Tomu tahometara?
Universal diesel 1-cilindrični ne može dobiti. I Zaadoprował Jakis 2 cilindrični benzinski, ali naznaka 0-8000 RPM, tako da je vrh kretao malo.
Imam plan kako bi takav sustav uz pomoć jednog Arduino. Halla senzor na radilici, sustav broji puls frekvencije i pokazuje strelicu s malom servo.
Nažalost, tijekom zime, a imam malo vremena za elektro-hobi.
Karl- član
E, ako imate alternator može se vezati na W kontakt tahometer.
http://www.ebay.ie/itm/Electronic-Tachometer-RPM-Meter-Hour-meter-Alternator-LCD-Type-For-Trucks-loader-/131119347348?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e87527694
Ta ima 3000 obrata.
Ima jih puno s i brez radnih sati. 3000 obrata i 4000..
http://www.ebay.ie/itm/Electronic-Tachometer-RPM-Meter-Hour-meter-Alternator-LCD-Type-For-Trucks-loader-/131119347348?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e87527694
Ta ima 3000 obrata.
Ima jih puno s i brez radnih sati. 3000 obrata i 4000..
Gost- Gost
Ooo - loše izgleda
No, kao što sam standardnu alternatora, mislim da ne mogu biti povezani.
I kao što je običaj, kako znaš što je to prevesti radilice-alternator?
Postoji kalibraciju za ovaj pokazatelj? A kako znati što je brzina vratila tijekom kalibracije. Mislim da moraš biti u usporedbi s mucaju pulsiranjem generatora
https://play.google.com/store/search?q=frequency%20generator&hl=hr
No, kao što sam standardnu alternatora, mislim da ne mogu biti povezani.
I kao što je običaj, kako znaš što je to prevesti radilice-alternator?
Postoji kalibraciju za ovaj pokazatelj? A kako znati što je brzina vratila tijekom kalibracije. Mislim da moraš biti u usporedbi s mucaju pulsiranjem generatora
https://play.google.com/store/search?q=frequency%20generator&hl=hr
Karl- član
Ja sam ga naručio, pa čem ga pokazati, kad ga dobijem. Kontakt W dava frekvenco i tahometer jo razdeli od 0-3000.
Jedne sam vidio mehanske, koji imajo stikalom za cilindre, 2-4-6.
Možda mu je kalibracija ovaj dugme na vrhu.
Calibration 276 Hz at 2000 RPM
Ostali: http://www.ebay.ie/sch/i.html?_from=R40%7CR40%7CR40&_sacat=0&_nkw=tachometer+for+alternator&LH_PrefLoc=2&_arm=1&_armm=63&_ruu=http%3A%2F%2Fwww.ebay.ie%2Fsch%2Fi.html%3F_from%3DR40%257CR40%257CR40%26_sacat%3D0%26_nkw%3Dtachometer%2Bfor%2Balternator%26_arr%3D1
I malo zajebancije. Mali opasni
Jedne sam vidio mehanske, koji imajo stikalom za cilindre, 2-4-6.
Možda mu je kalibracija ovaj dugme na vrhu.
Calibration 276 Hz at 2000 RPM
Ostali: http://www.ebay.ie/sch/i.html?_from=R40%7CR40%7CR40&_sacat=0&_nkw=tachometer+for+alternator&LH_PrefLoc=2&_arm=1&_armm=63&_ruu=http%3A%2F%2Fwww.ebay.ie%2Fsch%2Fi.html%3F_from%3DR40%257CR40%257CR40%26_sacat%3D0%26_nkw%3Dtachometer%2Bfor%2Balternator%26_arr%3D1
I malo zajebancije. Mali opasni
Gost- Gost
Šaljem vam i moju elektroinstalaciju za TV521. Sada je malo drugačija.
Ako trebate mogu promjeniti prema vašim potrebama.
https://www.dropbox.com/s/hzvgs8jn42tbh0v/4.2%20Elektroinstalacija%20TV521.pdf?dl=0
Ako trebate mogu promjeniti prema vašim potrebama.
https://www.dropbox.com/s/hzvgs8jn42tbh0v/4.2%20Elektroinstalacija%20TV521.pdf?dl=0
Gost- Gost
Evo slikica Tv našog 418 od danas,kad išao na čiščenje dreva.
Al više slika koga zanima u privat temi Reiderja:
https://agro.forumhr.com/t326p75-pozdrav-od-reiderja-1
Evo danas išao po drva.napunijo do kraja.I na kraju opet u gozdnom putu zapao-prokliznulo mi.Slika bude u mojoj temi nakon nešto vrijemena!:
Malo si ga preopteretil za uz brijeg. Kak ti se mališa ne smili?
Ovu travu nisi jesenas pokosil pa si je sad suhu zapalil?
Ovu travu nisi jesenas pokosil pa si je sad suhu zapalil?
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Ma ne čini mi se to jako dosta tereta-mala prikolica-najmanja koju imam.
Ali bio samo lani jedan odkos zbog vremena.A palim trave nikada ne jaz!Mrzim vatro.Ovo molim pitaj mog o roditelji sve naj kako kaže Dobravac moj otac. Koji prije nešto godina za taman,da nije zapalijo komšiji šume.VAtra bila izpod prvih dreva v početku šume,kad zapušijo vijetar.Ali hvala bogu-odpušijo je i lišče,pa nije melo šta goriti.Gasijo ja i on hodajuč po vatri,tukli odjelom,al gubljali rat sa vatro.Na kraju se izpod prve vrste dreva sam ugasijo.Samo prije 2 minute htijo sam trčati kuči i zvati vatrogasce,al smo sa ratom išli do kraja :pale:Od tada ne palim ništa(samo u bačvi kakav papir)-niti ovog što sam sakuplajo sa travnjačko drljačo.Ovo je super za gnojidbo-stajnkak.
Ali bio samo lani jedan odkos zbog vremena.A palim trave nikada ne jaz!Mrzim vatro.Ovo molim pitaj mog o roditelji sve naj kako kaže Dobravac moj otac. Koji prije nešto godina za taman,da nije zapalijo komšiji šume.VAtra bila izpod prvih dreva v početku šume,kad zapušijo vijetar.Ali hvala bogu-odpušijo je i lišče,pa nije melo šta goriti.Gasijo ja i on hodajuč po vatri,tukli odjelom,al gubljali rat sa vatro.Na kraju se izpod prve vrste dreva sam ugasijo.Samo prije 2 minute htijo sam trčati kuči i zvati vatrogasce,al smo sa ratom išli do kraja :pale:Od tada ne palim ništa(samo u bačvi kakav papir)-niti ovog što sam sakuplajo sa travnjačko drljačo.Ovo je super za gnojidbo-stajnkak.
Sav organski otpad na jednu hrpu, ponekad malo navlažiti i dobi se krasan kompost. To je šteta kuriti, ali ako ostane stara suha trava kaj s njom. Jel ju tvoja brana strga? Ako ostane do košnje, nastaju problemi. Meni je jedanput u takvoj stala velika BCS kosilica od 14 KS. Jedva sam nekak pokosil.
Ušumu sam sa prikolicom zvozijo i skipal izpod puta u jarek.Da tamo trune.I kad bi vozijo tamo svako godinu,tamo bijo bi kompost onda.Al ove godine opet mi se nešto žuri,otac to zapalijo,pa neka budetako-ne možem promjeniti to.
Normalno nešto suhe trave potrga,nešto pusti.Možeš iti više puta,da je boje.....Brže nego sa grablami na ruke je.
Obaveza je jedanput pokositi na godino,onda možeš raditi sa to brano drugo godin ona prolječe.Inače normalno NE.
No danas to dokrajčijo i samlevejo grane.Budedu slike i videi-kad stignem u ustreznoj temi.Lp
Normalno nešto suhe trave potrga,nešto pusti.Možeš iti više puta,da je boje.....Brže nego sa grablami na ruke je.
Obaveza je jedanput pokositi na godino,onda možeš raditi sa to brano drugo godin ona prolječe.Inače normalno NE.
No danas to dokrajčijo i samlevejo grane.Budedu slike i videi-kad stignem u ustreznoj temi.Lp
A kak bi funkcioniralo malčiranje na jesen? Vjerojatno bi do proljeća istrunulo.
Ili, ako ima više, najesen nakon malčiranja zgrabljati i na hrpu za kompost.
Ili, ako ima više, najesen nakon malčiranja zgrabljati i na hrpu za kompost.
Bilo je malčirano u jesen,al na jesen sakuplati-prevelika je masa.Trebala ti bi samoutovarka.
Pa nije loša ni ova varijanta. Dio se razgradil i pognojil tranik, a dio se skupi na proljeće. Najlošije je to na proljeće spaliti, ali neki ljudi mojih godina ili stariji teško prihvaćaju suvremenije metode. Moj brat je mlađi od mene, ali sam ga jedva uvjeril da mu je bolje sijeno koje ne treba skupiti na kup i pretvoriti u kompost nego ga sušiti i onda spaliti.
Pozdrav
Ugradnja hidrauličnog volana na Tomo Vinković od kombija Mercedes neznam točno koji model ide sve bez prerade, nije potrebno raskopati glavu volana te mijenjati smjer vrtnje, sve u kompletu se samo postavi sa pumpom hidrauličnom i to je to, čovjek je prezadovoljan koji je to ugradio sve funkcionira bez prijekorno i na fotografijama je njegov traktor Tomo Vinković 420.
Srdačan pozdrav
Ugradnja hidrauličnog volana na Tomo Vinković od kombija Mercedes neznam točno koji model ide sve bez prerade, nije potrebno raskopati glavu volana te mijenjati smjer vrtnje, sve u kompletu se samo postavi sa pumpom hidrauličnom i to je to, čovjek je prezadovoljan koji je to ugradio sve funkcionira bez prijekorno i na fotografijama je njegov traktor Tomo Vinković 420.
Srdačan pozdrav
Fantastično! Možeš li saznati od kojeg Mercedesa odgovara? Volio bi si tako nešto ugraditi na 731 jer nije lagan na volanu kad radiš nešto ozbiljnije na neravnom terenu, čak i u odnosu na malog Tomu je teži, i nakon par sati rada ruke osjete
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
[quote="TomoVinkovic420"]@Darko Je li to lopata u slucaju da zapadnes sa tomom Super slike.
@Tomotraktor Sad je Tomica spreman za nove pobjede. Istina nije nesto estetski lijep, ali radi. Posebnu pazmi je privukao krivi volan
Evo ja danas zavrsio Tomu. Zamjenio sam ulje u volanu i popravio stanje na vrhu volana. Falilo je pola kuglica u lezajevima, sad je to rijeseno, podmazano i imam lufta oko 15cm. U odnosu na pola kruga od prije ja sam zadovoljan.
Imam jedan mali problem sa krovom, kad dodam jaci gas pocne lim da vibrira. Tako da cu morati izmedju cijevi i lima da stavim gumu da smanji tu vibraciju.
Evo kakvo je ulje bilo. Doduse bilo je vise vode nego ulja
Ovo se uredno događa ako ne valja semering na volanu, a traktor vani kisne. Tad voda ulazi u volan i zanimljiva situacija se dogodi u zimi kad padne temperatura - s obzirom da je voda teža od ulja, nataloži se na dnu kučišta volana i u zimi se smrzne i onda ne možeš smotat volan udesno jer smeta led na dnu kučišta. Prošle zime se to dogodilo i ocu na 420 i starcu na 523 isti dan,pa sam rastavljao i razbijao led čekičem i sjekačem (bolji izbor nego čekati proljeće da se otopi, hehe)
@Tomotraktor Sad je Tomica spreman za nove pobjede. Istina nije nesto estetski lijep, ali radi. Posebnu pazmi je privukao krivi volan
Evo ja danas zavrsio Tomu. Zamjenio sam ulje u volanu i popravio stanje na vrhu volana. Falilo je pola kuglica u lezajevima, sad je to rijeseno, podmazano i imam lufta oko 15cm. U odnosu na pola kruga od prije ja sam zadovoljan.
Imam jedan mali problem sa krovom, kad dodam jaci gas pocne lim da vibrira. Tako da cu morati izmedju cijevi i lima da stavim gumu da smanji tu vibraciju.
Evo kakvo je ulje bilo. Doduse bilo je vise vode nego ulja
Ovo se uredno događa ako ne valja semering na volanu, a traktor vani kisne. Tad voda ulazi u volan i zanimljiva situacija se dogodi u zimi kad padne temperatura - s obzirom da je voda teža od ulja, nataloži se na dnu kučišta volana i u zimi se smrzne i onda ne možeš smotat volan udesno jer smeta led na dnu kučišta. Prošle zime se to dogodilo i ocu na 420 i starcu na 523 isti dan,pa sam rastavljao i razbijao led čekičem i sjekačem (bolji izbor nego čekati proljeće da se otopi, hehe)
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Supr.eSamo da obavlja svoj posao bez problema i da vlasnik zadovoljan.Al ak bi ja tto radijo,,koliko se poznajem samog sebe,napravijo bi jači nosač glavnog tjela mehanizma volana.Al ak vlasnik kaže da izdrži onda ok.
Kažem to iz predpostavk,jer materijal kad je nov izdrži,ak kad je stariji počinje pucati.
Kažem to iz predpostavk,jer materijal kad je nov izdrži,ak kad je stariji počinje pucati.
Stranica 8 / 37. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 22 ... 37
Similar topics
» Tomo Vinković 700 serija opća tema
» Tomo Vinković 800 serija opća tema
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković Damper 600 D opća tema
» Tomo Vinković Transporter opća tema
» Tomo Vinković 800 serija opća tema
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković Damper 600 D opća tema