Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.Join the forum, it's quick and easy

Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Agro Forum za agrar i selo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tema za sve traktore

+4
Dubravac
ssucur
Krumpironja
Admin
8 posters

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by reider 1 26.01.17 23:56

Znao sam, da me ljudi nečejo razumijeti. Šteta,da sam počeo debatu, jer vas sam samo raznervirao.
Ako uzemo moj primer namiještanja motora Kawasaki 700 ccm-a na TV, koj bi se po kubikima mogao usporediti sa motorom LDA 100, nisi razumijo jedne poante:
Ak bi se teoretski to napravilo, bi trebao između motora, i postoječeg mijenjača od TV-ja, vstaviti REDUKTOR, koj bi u mijenjač TV-ja doveo okretajeiste, kao LDA100!. Pogledaj drugače: Lda 100 ima 3000 okretaja max, al Kawasaki (dajmo primer 12 hiljade okretaja). Što to znači? Da trebamo ugraditi reduktor, omijera 4 prema 1. Što znači, da smo usporili okretaje motora, i povečali okretni moment toliko puta premosoraznerno. Tv bi sa obadvima motorima ljetijo isto brzo. Kakvi bi onda bili okretni momenti na kotačima sa tim i ovim motorom boga pitaj, može se izračunati, ak poznaš podatke i formule, al postoji ovdje priča i druga: Koliko bi koji motor popijo goriva, i koliko radnih sati bi koj izdržao. To je pitanje broj 2.

(nadam se ,da ti nisam uzeo previše dana života sa dugovezenjem heh) Wink

Sijetim se samo priče mog otca, koj više puta kazao: VIše ko znaš, više znaš, da ništa ne znaš... Wink
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by vica022 27.01.17 10:31

Sve je moguce napraviti pa i tu zamisao i to bi funkcionisalo. Ali glavni problem bi bio potrosnja goriva. Snaga motora bi ostala ista ali je na veoma visokim obrtajima i ti motori pri vecem opterecenju vrlo brzo gube obrtaje .E sad obrtni moment bi se dodavanjem redukcije povecao za toliko puta koliko se izredukuje znaci 4 puta vise bi imao.Sama poenta je u tome da bi ta kombinacija opet pri opterecenju vecem vrlo brzo izgubila obrtaje jer ti visokoturazni motori isporucuju snnagu i obrtni moment najveci u vrlo malom opsegu obrtaja koji su na skoro najvisim obrtajima.Cio obrtaji takoreci malo padnu ispod toga on naglo gubi snagu i obrtaji drasticno brzo padaju.
Odlika sporih dizel motora je bas u tome da iako manji obrtni moment isporucuju oni ga maksimalno isporuce na vec 40% obrtaja motora i to mogu dugo da zadrze pod opterecenjem.E tu je zahvalan dug hod klipova i klipnjaca i masivnost delova koji se rotiraju-zamajac. Time dobijamo i ekonomicnost i isporucivanje snage i obrtnog momenta pri malim obrtajima i oni vrlo dobro trpe opterecenje pri malim obrtajima da neosetno opadnu. Dok kod brzohodnih motora to drasticno pada i moralo bi se voziti uvek na bar 80% obrtaja da bi ta kombinacija uopste funkcionisala i opet ima problema jer nagli start i preterana snaga u startu znace momentalno proklizavanje tockova .
Uprosceno je tako samo sto tu ima stotine faktora koji sve uticu.Obrtni moment motora i na kojim obrtajima se isporucuje je glavna stavka pogotovu sad u modernim motorima i svi se trude da isporuka vecine obrtnog momenta bude na sto nizim obrtajima sto je najteze uraditi. Motor ujedno na tim obrtajima najveceg obrtnog momenta ima najvece iskoriscenje goriva i tu je najmanja potrosnja i goriva spram isporucene snage i momenta

_________________
Tema za sve traktore - Page 2 Avatar10
vica022
vica022
Moderator
Moderator

Broj postova : 483
Join date : 23.11.2015
Age : 52
Lokacija : s. mitrovica

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by reider 1 27.01.17 12:46

Nadam se, da neču jako prljati teme, pa ču dodati karakteristike motora Kawasaki, al žao ne 700kubičnog, jer nemam podataka, pa ču uzeti dosta manjega 500kubičnog, koji ima dosta manji volunem od TV jednoklipaca.
60ks kod 9800okr/min.
46Nm kod8500okr/min. Tu se vidi, da je največi moment uskoro na 85% največih okretaja, al traktorski ima maximalnog kaži na pamet kod 50 do 60 %največih okretaja 3000 okr/min.

Računski na pamet, treba imeti ugrađeni reduktor u više od 3 prema 1 između tog motora i mijenjača TV-ja. Što znači, imao bi okretni moment 46Nm x 3 na 85%okretaja. NAdam se, da ne trebam više računati, što bi ovaj motorčič radijo na kotačima, kod ovakve redukcije prema motoru LDA 100. TAj LDA 100 sa 707ccm, bijo bi prema motoru Kawasakija kao poginula mula, ne kakav konj.
(a istina je, koliko bi taj motor Kawasakija popijo(više nego zaradijo) i umro bi 5 puta prije, zbog izklizanosti).
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by Admin 02.02.17 0:39

Pozdrav

Traktor David Brown na početku videozapisa prostorija za ispitivanje motora kw,ks, okretni-obrtni moment itd videozapis je stariji tako je to nekad bilo.


Bilo je nekad ne tako davno traktora sa benzinskim motorima, imali su snagu na malim okretajima motora, i velikom obrtnom momentu.

Traktor David Brown 950 benzin motor


Tema za sve traktore - Page 2 Tfr10

Traktor David Brown  950  1960 godina Benzin Implematic snaga motora traktora na malim okretajima motora i velikom okretnom-obrtnom momentu koljenastog vratila, potrošnja benzina ako točno piše 4,5 litara na sat  u oranju videozapis u temi oranje.

https://agro.forumhr.com/t557p325-oranje#15310

http://www.konedata.net/Traktorit/db850.htm

http://konedata.net/traktorit/david-brown-case/

http://tractors.wikia.com/wiki/David_Brown_950_Implematic

http://www.tractordata.com/farm-tractors/000/4/1/411-david-brown-950.html

Tvornica traktora IMT je proizvodila traktore na benzin u samom početku poslovanja tvornice.

Takvih primjera ima još, ipak motori na benzin nisu   za živjeli, nema tu ekonomično-sti. Tako i kod traktora David Brown benzin motor je bila samo jedna opcija, uglavnom tvornica je proizvodila dizel motore.

_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3737
Join date : 11.12.2013

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by Admin 05.03.17 16:29

Pozdrav

Mjenjači  prijenosnici snage ili  transmisija traktora  općenito imaju veliku povijest, danas smo svjedoci sve većeg broja traktora sa hidrostatskim mjenjačima  ili hidrostatski prijenosnici snage , sva snaga motora traktora prenosi se putem hidraulične tekućine ( fluida ) ovakvi prijenosi snage motora  to jest hidrostatski mjenjači u principu su vrlo jednostavni, vrlo različiti,  razvrstani  su nisu svi isti.

Hidrostatski mjenjači ili hidrostatski prijenosnici snage motora traktora vrlo su jednostavni za korištenje  hod  prema naprijed  prema nazad biramo samo jednom polugom obično je smještena sa lijeve strane kod volana narančaste  boje.

U primjeni u poljoprivredi ima više tipova hidrostatskih mjenjača ili hidrostatskih prijenosa snage motora:  IHT  integrirani hidrostatski mjenjači, popularni CVT hidrostatski mjenjači  AGCO Corporacion.

Variatori mjenjači  nekad davno upotrebljavali su se samo na velikim građevinskim strojevima i strojevima u rudnicima, iskopi-nama općenito rudarstvo, danas se to sve namijenilo  na svu mehanizaciju općenito nema pravila,   ( Fendt Vario ) kontinuirano mijenjanje  brzina  bez  naglih cukanja,pocukivanja minimalna brzina i velika brzina brze i nagle promjene na pred nazad,  variator hidrostatski mjenjač  ili prijenosnik  snage motora.

Powershift mjenjači

Powershift mjenjači najnovije tehnologije možete promijeniti brzinu u vožnji pod raznim opterećenjem traktora, postoje i (polu-powershift) mjenjači  sa spojkom.

Postoji velik broj mjenjača ili prijenosnika snage motora traktora poput: IVT,TTV,Vario,CVT  itd... princip rada na svim mjenjačima je isti.

Primjer rada tih CVT  hidrostatskih mjenjača ili prijenosnika snage motora, ratarstvo grubi i teški radovi odaberemo putnu brzinu 5 km na sat motor mijenja zvuk rada sam jači i slabiji zvuk  ovisno o težini i naporu rada, ali brzina ne pada ispod zadanih 5 km na sat.

Kad naiđe na tvrdo tlo ili zemljište automatski će podesiti broj okretaja motora da ostane na istoj zadanoj putnoj brzini 5 km na sat.

Kod  Powershift mjenjača ili prijenosnika snage motora situacija je malo drugačija ako traktor ne može u toj paleti brzina raditi guši se nema snage, biramo ručno ili manuelno sami manji  ili  (veći stupanj ) brzine dalje će sam traktor mijenjati brzine po potrebi ili težini posla grubo rečeno.

Power shuttle je u osnovi poluga obično na stupu upravljača kojom biramo brzi i nagli hod traktora naprijed ili unatrag, za rad utovarivačem u dvorištu ili imanju  prava stvar, gore smo spomenuli građevinsku i rudarsku mehanizaciju i Varijatore mjenjače ili prijenosnici snage motora.


-Automatski mjenjač Powershift (PST)

http://salesmanual.deere.com/sales/salesmanual/en_NA/tractors/2012/feature/transmissions/8r_8rt/automatic_powershift.html

Kombinirani ručni ili manuelni mjenjač  sa hidrostatskim mjenjačem  powershift.

http://salesmanual.deere.com/sales/salesmanual/en_NA/tractors/2013/feature/transmissions/6r/directdrive_transmission.html

-John Deere Power Shift stari.

http://www.tractordata.com/farm-tractors/000/0/6/64-john-deere-4020-transmission.html

http://www.tractordata.com/farm-tractors/000/0/9/96-john-deere-4440-transmission.html

-Traktori  Fendt

http://www.savjetodavna.hr/vijesti/31/4751/velike-premijere-novih-traktora-fendt-i-valtra/

http://www.agrogrom.hr/poljoprivredni-program-traktori-prikljucci-galerija/fendt-traktori-galerija.html

-Sve je opisano u rubrikama mjenjači.

http://www.interexport.si/rs-traktori/rs-fendt

ZF Friedrichshafen AG, također poznati  kao ZF Groupa,  ili skračeno ZF mjenjači ili prijenosnici snage motora.

Sjedište firme Friedrichshafen , Baden-Württemberg , Njemačka 113 proizvodnih lokacija u 26 zemalja.

ZF grupacija  je zastupljena u Indiji s zajedničkim ulaganjima i registarskim  partnerstvima  već   tri desetljeća, pod imenom ZF India.

Znamo da je sva industrija  agro mehanizacije otišla u Indiju, Pakistan, ZF se udomaćio u Indiji pruža proizvodnju za svu građevinsku,rudarsku, agro mehanizaciju, općenito prijenosnici snage motora ili mjenjači motora.

ZF Friedrichshafen AG, ili kao grupacija ZF Group rade mjenjače/prijenosnici snage motora za automobilsku industriju, pomorsku industriju, zrakoplovnu industriju jednostavno imaju čitav svijet nema bez Švabe ništa.

-Hidrostatski mjenjači Forum tractor Bynet

http://www.tractorbynet.com/forums/ag-tractors-machinery/127981-early-power-shift-tractors.html

-Deutz Fahr TTV getribe-mjenjači-prijenosnik snage motora.


-Fendt Vario getribe-mjenjači-prijenosnici snage


Kaže da je vožnja traktora Fendt kao video igra


-John Deere direct drive


Ovdje mijenjanje brzina koje traktor sam bira možete osjetiti zvukom, nema dima na auspuh u kod ubrzavanja, računalo na traktoru ima besprijekoran rad.


Ovdje dolje videozapis imamo jasno vidljivo kad traktor u brdu posustaje ručno promijenimo u manju brzinu dalje traktor sam bira brzine po potrebi tako i brže brzine isti postupak.


Ovdje dolje na videozapisu to je vidljivo uživo.


AGCO Variable Transmission


-Traktor David Brown  990 automatski mjenjač

Bilo je to davnih godina naravno ali bilo je i tada traktora sa automatskim mjenjače m, barem pilot projekt tada davno, na jednom dijelu  videozapisa vidimo naglo usporavanje traktora i kretanje jednoličnom kontinuiranom brzinom, pa naglo ubrzavanje traktora znači već tada su osmislili precizno podešavanje putne brzine.


Tema za sve traktore - Page 2 28502720fy

Nećemo tu o oranju videozapis je informativan.

Toliko ukratko o hidrostatskim mjenjačima ili prije-nosnicima snage motora hydrostatische Getriebe. Možete dopuniti,ispraviti po želji.

https://de.wikipedia.org/wiki/Str%C3%B6mungsgetriebe

_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3737
Join date : 11.12.2013

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by Admin 18.04.17 14:43

Einspritzpumpe PFR Bosch

PVP  za Traktor Tomo Vinković ima kraticu PFR Bosch pumpe,  može i  PRF dizel pumpe goglati, ili prvi naziv uglavnom u tom smjeru sa tim rečenicama googlati ima ih po raznim brojevima, poneke se razlikuju po obliku u konačnici to su stare dizel PVP,  koje su koristili traktori  proizvedeni u Njemačkoj kao i samo motori, poput Hatz, Deutz, Hela, Eicher,Lanz Bulldog,Porsche itd..., traktori i motori iz tih davnih  vremena. Jednu od tih inačica  ( Bosch ) PVP ugrađivali su i u traktore  Tomo Vinković serije 400,500,700,800. U Tvornici traktora Tomo Vinković Bjelovar, iste PVP proizvodili su i još dan danas proizvode razni proizvođači širom svijeta  po licenci Bosch.

Ovdje ima raznih linkova Foruma i slično koji pišu o tim PRF Bosch pumpama, ili Einspritzpumpe PFR Bosch.

http://www.xiwwix.com/produktsuche/einspritzpumpe-holder-151996

http://vieilles-soupapes.grafbb.com/t36151p200-lda672-sur-goldoni-gm4l-huile-et-fumee

http://vieilles-soupapes.grafbb.com/t21847-quel-est-la-signification-de-tous-ces-chiffres-bosch-pfr-1k-65-177-11-ut828-ou-02

http://mototracteurs.forumactif.com/t10467-agria-moteur-jlo-660

http://mototracteurs.forumactif.com/t11907-moteur-qui-sembale

http://www.landtreff.de/einspritzpumpe-fordert-nicht-hatz-einzylinder-t63406-75.html

http://porschediesel.stereofx.org/_material/Bosch-Einspritzpu.pdf

http://www.deutzforum.de/index.php?thread/45523-einspritzpumpe-bosch-pfr-1a90-oder-1k80/

http://forum.holderfreunde.de/viewtopic.php?f=27&t=6787

http://www.einachser.org/holder/Sachs/Einspritzanlagen.htm

http://www.anciens-cols-bleus.net/t1990p275-histoire-et-histoires-les-histoires-de-bonnerue

http://bulbiblog.over-blog.com/page/6

https://www.fendt-oldtimer.de/index.php?thread/9183-f12gh-springt-nicht-mehr-an/&pageNo=2

http://bulbiblog.over-blog.com/article-12706735.html

http://www.sevendiesel.it/en/prodotti-pompanti-valvole.php

http://www.einachser.org/holder/Sachs/D500W%20ETListe.htm

http://www.einachser.org/holder/Sachs/esp.htm

http://www.holder-schlepper.de/technik2.htm

http://www.traktorteile-maier.de/teile.php?typ=Hela%20Lanz%20Aulendorf

http://www.chinahanji.com/de/13_Plunger_pf.htm

http://www.holder-schlepper.de/technik2.htm

http://www.traktorhof.com/forum/viewtopic.php?t=19547

Ovdje su sve na jednom mjestu.

https://www.historische-ersatzteile.de/bosch-einspritzpumpen-teile/tauch-und-flanschpumpen-bosch/


Tema za sve traktore - Page 2 141f0b10

Tema za sve traktore - Page 2 Ausfue10

Tema za sve traktore - Page 2 Captur10


Tema za sve traktore - Page 2 Esp10

Tema za sve traktore - Page 2 Fichie10

Tema za sve traktore - Page 2 Image010


Tema za sve traktore - Page 2 Image011

Tema za sve traktore - Page 2 Imgf0010

Tema za sve traktore - Page 2 Plunge10

Tema za sve traktore - Page 2 Undies10

Izvorna rezolucija fotografije gore je 800x600

https://i.servimg.com/u/f58/18/69/73/18/image012.jpg

_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3737
Join date : 11.12.2013

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by tony5 04.11.17 14:20

EX  DDR poljoprivredni traktori, IMT traktor, samo su greškom napisali ITM, zetori traktori, ruski traktori scratch Razz

http://www.ddr-landmaschinen.de/fahrzeugseiten/traktoren.htm
tony5
tony5
član
član

Broj postova : 286
Join date : 06.01.2014

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by tony5 04.11.17 19:12

Tutori-jal, kako radi benzinski motor, te kako radi dizel motor usporedba.

Tema za sve traktore - Page 2 Moment10

Tema za sve traktore - Page 2 Obrtni10


Strani jezik, vidi se u videozapisu što se želi reći.

tony5
tony5
član
član

Broj postova : 286
Join date : 06.01.2014

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by Admin 06.12.17 14:35

Pozdrav, miješana tema u kojoj se raspravlja odjednom o više modela traktora, razne marke traktora, razni proizvođači traktora, sve u jednoj raspravi. Ono što sam ja krivo pisao mišljenja sam IMT tema predložit ću.

Razlike u funkcionalnosti u prednjim traktorskim svijetlima traktor Goldoni i traktor Antonio Carraro.

Tema za sve traktore - Page 2 31153081ul

Tema za sve traktore - Page 2 31153080zs

_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3737
Join date : 11.12.2013

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by iwanho 1 06.12.17 18:09

AC jednostavno nije predviđen za prednje utege. No svjetla su katastrofalno projektirana jer ih prekrije i obična ralica ili neki drugi prednji priključak.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by reider 1 06.12.17 18:35

Bolje riješenje tegova kod AC su une sa strane kod motora, da se ne produži cijeli stroj.
I lampe sa strane, kao kod TV 418 nisu se unesle na novim serijama, ko kupijo prednji utovarivač, več isti trenutak bacili su jih(kao mi kod tetaka na Štore 404).  TAko da su svi nastavljali sa lampama, kao ih ima taj Goldoni sa slike. Za ozbiljne poslove trebaju ti i lampe na kabini(krovu il vertikalnim nosačima kabine). A nisu ni sve lampe jednake!. Samo sam vidijo razliko između kabinskih svijetla kod NH TL 90 i TL 100, koje su daleko bacavale svijetlo izpred traktora i bolju čisto svijetlost, a kod moj starog Zetora bogami, svijetijo upravo na haubo i vidiš samo nju i ništa drugo. Istina je i, da hauba starog Zetora ravna je, al od NH nagnuta naprijed. No ja tih lampa ni ne upotrebivam, jer radim sve skroz dan, a ak me zahvati tama, prednjima vozim. A ni kod mene ne rade obadvije istovremeno. Ako je što uništeno, neznam, ja gornjih ne trebam. Moglo bi se štelovati jih na gore, al neznam, što bi to poboljšalo situaciju. MOžda su previše naštelovane ukup, pa bi jih trebalo na van štelati.

Lampe može se namijestiti i na arnij, ali meni to ne treba. Ima to dobro napraveno Krompirunja!. NEkvi arniji imaju i pripremo za lampe gore. Bar na mom Goldoniju je , al nema nigdje kablova.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by Admin 06.12.17 21:42

Pozdrav, uteg kod traktora Goldonija  standarno, traktori AC  bolji modeli  uteg bočno sa strane motora ali ne i najbolje riješenje.

Tema za sve traktore - Page 2 31157053du

http://www.antoniocarraro.it/en/catalogue/trx-tx-ergit-s

Ali bolje i to riješenje nego na pred dolje da pokrije traktorska svjetla/farove

Traktor Goldoni, pozicija traktorskih  svije-tala  najniža klasa traktora.

Tema za sve traktore - Page 2 31157092te

Traktor Goldoni Cluster bolji model viša klasa traktora.

Tema za sve traktore - Page 2 31157113al

https://www.flickr.com/photos/goldonispa/albums/72157632974033959

Nisam siguran samo Goldoni Cluster ima traktorska prednja svjetla na blatobranima, ostali modeli traktora Goldonija svi na vrhu prednje maske.

Traktori Landini samo tri modela traktora imaju prednja svjetla na blatobranima, ostali traktori Landini na sredi prednje maske, kao i traktori Kubota, traktori Yanmar, traktori Iseki... itd  ti malci imaju vodeno hlađene motore.

https://www.kokot-agro.hr/kategorija-proizvoda/mehanizacija/traktori-landini/

Naj jeftinija traktorska svjetla ima IMT 533 De Luxe,  oprema mu je vrhunska.   bounce  bounce


Tema za sve traktore - Page 2 31157232fd

_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3737
Join date : 11.12.2013

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by iwanho 1 07.12.17 9:17

Dodatna oprema. sunny

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by ssucur 07.12.17 11:18

Dobre gume Very Happy Shocked
ssucur
ssucur
uvaženi član
uvaženi član

Broj postova : 547
Join date : 14.01.2014
Age : 65
Lokacija : Slo-Ljubljana BiH-Ljeb

http://www.mojalbum.com/ssucur

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by Admin 10.12.17 7:36

Pozdrav, traktor Landini prednja svjetla na blatobranu, i standardno na maski traktora.


Tema za sve traktore - Page 2 31186483wo

Tema za sve traktore - Page 2 31186484vh

Tema za sve traktore - Page 2 31186485zk

Tema za sve traktore - Page 2 31186486gz

Tema za sve traktore - Page 2 31186487kg

Traktor Antonio Carraro.

Tema za sve traktore - Page 2 31186489jq

Traktor Goldoni.

Tema za sve traktore - Page 2 31186492us

Traktor McCormick 4545


I kod traktora McCormik ima miješanog prednja svijetla gore i dolje, koja su bolja pogledajte sami.

Traktor John Deere firma koja proizvodi traktore baš za sve namjene u prilogu voćarski vinogradarski traktori.

Tema za sve traktore - Page 2 31186520fn

Tema za sve traktore - Page 2 31186521qk

Tema za sve traktore - Page 2 31186522cg

Tema za sve traktore - Page 2 31186523tw

Tema za sve traktore - Page 2 31186524cz

Tema za sve traktore - Page 2 31186525ge


_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3737
Join date : 11.12.2013

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by reider 1 10.12.17 20:42

reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by iwanho 1 11.12.17 9:17

Koliko mi je poznato NH je malo "papreniji" od Landinija, a za više novaca se obično više dobije.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by reider 1 11.12.17 16:48

Težko tako kazati. Odvisno, što si kod kojeg poželiš, pa onda tako i poraste cijena. Uvijek treba upoređivati isti razred traktora, a i opremo kod njih. Kad imamo to, i nam izstavijo prodavači obadvih tvornica krajne cijene sa PDV, onda možemo što doreči. NEšto malog je odvisno i od poovlaštenih prodavača. Čuo sam pričo, ko su dvije prodavači iste marke. Jedan ima bojda veče cijene od drugoga...Pa neko odpiše: Da jer onaj povoljniji ima manjo cijeno samo kod najosnovnijeg modela, a što bilo si budeš domislijo dodatno, skuplje dođe oprema, kao kod onog drugoga. Pa si na istome, ili gorem(nema veze marka i prodavači, gdje sam to čitao).
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by iwanho 1 11.12.17 19:30

Napisal sam iz svojeg iskustva kad sam kupoval traktor. Traktori približno jednake snage. Možda imaš prav kaj se tiče opreme. No ja sam bil i ostal skroman (barem u pogledu traktora), osnovna oprema me zadovoljava. Jedino sam gledal da ima najviše onih stvari koje meni dobro dođu. Kod Goldonija je prevagnul mjenjač, težina i kompaktne dimenzije. Da je onaj Landini Mistral 55 iz Sloveskih Konjic (možda se sjećaš) imal realne ure i tome primjerenu cijenu, možda bi sad njega vozil. Kod njega je održavanje stvarno minimizirano, čak nema niti jednog nipla za mazanje.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by reider 1 11.12.17 20:05

Oprema jako podigne cijeno. No ne baš tako kod tih malčiča, al kod ozbiljnih strojeva jako(bar po pričanjima ljudi sa forumova).
MOže te naravno(vijerujem)zadovoljiti osnovna oprema, jer ona je i tako napravena, da stroj sa njo bez problema može funkcionirati, ali jedan neče trpeti vručine poleti u kabini, pa bude dao bez problema cca 2 hiljadi za klimo dodatno bez razmišljanja. A znaš sam, da može se i bez klime.

Izbor jako je težki, jer robe puno je, da ne znaš što se odlučiti. Za jedan posao dobar taj, za drugog je taj drugi bolji, pa onda razmišljaš, sad bi bijo taj bolji, sad onaj, zašto nisi to, zašto nisi ovako odlučijo. A hebiga, jednom trebaš kazati-taj bude!.
Sijetim se jako magleno priče o Mistralu da. Al da ne bi imao niplov, možda samo zanje ne znaš, a sad to nema za tebe ni veze. Postoji mogučnost, da su upotrebljeni dijelovi, koje nije potrebno mazati. U preši za mrvo su stavljene čahure suhe, al materijal nepoznati sijede boje. Na ruboma malo napucana jedna, znači krhki materijal, a i u tovrnici upotrebiva se isti materijal za čahure kod nas!. Možda dodani grafit u materijal...Taj bi nek imao funkcijo mazanja.

Što se tiče tih malih Goldonija Star verzije, jeste tako nekako kako veliš, slično sam razmišljao od tebe. Al on za one, za ozbiljne poslove još uvijek nije zadovoljavajuč, jer malo je opet uskoro jim prelaganiji i mali, zatrebao bi jim najmanje rang Quazarja, al istina je opet ta, da taj Quazar ima težo i gabarite sve druge širne konkurencije, pa se kupci razporede na sve žive marke onda. Mali Star istina je na prolazu jako malih i onih ozbiljnijih, pa one koje to tražimo sasvim super. Primer: kolega, hobi vinogradar, koj vidijo taj mali Star od mene, kazao, ma nije to loše, za Štorčana super zamijena, al to zamene nije, jer ne može se ozbiljno orati. Trebao bi mi bar Landini Rex. Ovakvih prič sam več dosta čuo. A kad napomenim Quazarja i naravno njegovo cijeno, onda kažedu-pa možem onda kupiti toga, ali onoga, previše je to. Znači uvijek isto: Ljudi bi malo dali, al jako dosta željeli dobiti.
Znaš, nikad dovršena priča (kao granica naših država. Neutral ), jer svako oko ima svog malara. Smile .
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by iwanho 1 12.12.17 14:21

Za niple mi kazao susjed koji ima takav Mistral. Nešto je možda riješeno kako ti kažeš, suhim mazivim materijalima, a nešto konstrukcijski tako da je u ulju.
Za ozbiljne radove treba gledati veće traktore, ne kompakte.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by reider 1 12.12.17 23:07

A što je kome ozbiljni rad i ozbiljni traktor. Ovdje bi svak čovijek opet drugo pričo pričao. Wink ...Važno, da se za svakoga prikladan stroj nađe, ove dane za to nema strahova, da ga nema.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by iwanho 1 13.12.17 21:07

Pa ozbiljan rad je onaj koji ne može odraditi neozbiljan traktor čak ni s ozbiljnim traktoristom. study bounce Laughing

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by Admin 17.12.17 20:36

Pozdrav,
NAdam se, da se bude vam moglo otvoriti. je napisao/la:
Otvara se normalno, to su već traktori za ratarstvo i više klase, veliki ratarski traktori imaju svi slična rješenja.

Stari IMT 533 prednja svjetla sa strane, mogu biti i u maski preglednost je.

Tema za sve traktore - Page 2 18839310

Duljina snopa kratkih svjetla mora biti od 40m do 80m, svjetlosni snop kratkog svjetla mora osvijetliti cestu najmanje 40 m, a najviše 80 m, kako to bude osvijetljeno kod AC koji ima svjetla prednja nisko dolje ne znam, nemam iskustva, ali vidim da su u blatu kad grezneš u kaljužu,blato bolja je opcija na blatobranu ako ne postoji druga mogućnost._________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3737
Join date : 11.12.2013

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by Admin 17.12.17 20:52

Pozdrav, sory zaboravio još nešto dodati.

Traktor John Deere 5260, korišten traktor, za tu marku traktora mali broj radnih sati. Cijena traktora je 22,500 eura, vjerujem da bi ozbiljnom kupcu još malo popustili.

http://www.novocommerce.hr/rabljeni-strojevi

Tema za sve traktore - Page 2 510


https://www.agrohof.com/for-sale-10

Tema za sve traktore - Page 2 Tigron10

Traktor Antonio Carraro 5800 novi, cijena traktora 18,750 eura, dali bi moglo niže ne znam pošto je traktor novi.

Svaki od tih modela traktora ima svoje specifičnosti, prednosti, mane, ljudske potrebe za takvim traktorima, ili ljudske nepotrebne potrebe za takvim traktorima, cijene su blizu jedna druge dobiti su jako različite.

_________________
Veseli  čovjek je kao sunce ; kuda god ide osvjetljava

www.aromaticno-ljekovito-bilje.webs.com

Sign by Danasoft - Get Your Sign

Admin
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 3737
Join date : 11.12.2013

https://agro.forumhr.com

[Vrh] Go down

Tema za sve traktore - Page 2 Empty Re: Tema za sve traktore

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.