Traktor IMT 533 & 539 opća tema tema traktora
+4
Admin
vica022
tony5
Tomo Vinković Požega
8 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Traktor IMT 533 & 539 opća tema tema traktora
Zadnja promjena: Admin; 02.06.19 21:50; ukupno mijenjano 5 put/a.
Re: Traktor IMT 533 & 539 opća tema tema traktora
Pozdrav
IMT-533
Ikona među traktorima, najčešći traktor ovog podneblja poznat kao mali Ferguson, IMT- Industrija traktora i traktorskih priključaka, Beograd RS ponosna Licenca odnosno replika Massey Ferguson traktora model 533. Ima tri cilindra dizel motor od 35 ks, ručni gas, trostupanjski prijenos i dolazi uglavnom bez kabine raniji modeli traktora.
Unatoč ne velikim dimenzijama vrlo je robustan i rastezljivih mogućnosti primjene može ga se vidjeti u vrlo velikom nizu akcija:
-Od jednobrazdnog do dvobraznog oranja.
-Tanjuranja.
-Brananja.
-Drljanja.
-Košnja trave.
- Okretanja sijena.
-Skupljanje sijena.
-Vožnja ili ti transport poljoprivrednih raznih dobara.
-Jednostavno reći skupljanje ljetine i drugih potrepština..
- Priključivanja različitih poljoprivrednih priključaka vrlo veliki raspon korištenja traktorskih priključaka .
-Prijevoz ljudi, stoke u gajbama na stočni sajam vrlo česta fotografija.
-Među starijim pučanstvom u ruralnim područjima vrlo jako je popularan i za odlazak u različite institucije poput:
- U ljekarne.
-Odlazak liječniku.
-Odlazak u Općinu.
-Odlazak u veterinarsku stanicu.
-Vrlo često bolje reći svakodnevno ga se vidi pred gostionicama tu bi mogao brdo fotografija fotkati.
-Model traktora koji je uslijed prevrtanja na jarcima, grabama kosinama i padanja s blatobrana pod kotač zbog neodgovornog rukovanja i upravljanja traktorom potpomognuto rakijom vjerojatno najviše ljudi pospremio pod zemlju.
IMT-533
Ikona među traktorima, najčešći traktor ovog podneblja poznat kao mali Ferguson, IMT- Industrija traktora i traktorskih priključaka, Beograd RS ponosna Licenca odnosno replika Massey Ferguson traktora model 533. Ima tri cilindra dizel motor od 35 ks, ručni gas, trostupanjski prijenos i dolazi uglavnom bez kabine raniji modeli traktora.
Unatoč ne velikim dimenzijama vrlo je robustan i rastezljivih mogućnosti primjene može ga se vidjeti u vrlo velikom nizu akcija:
-Od jednobrazdnog do dvobraznog oranja.
-Tanjuranja.
-Brananja.
-Drljanja.
-Košnja trave.
- Okretanja sijena.
-Skupljanje sijena.
-Vožnja ili ti transport poljoprivrednih raznih dobara.
-Jednostavno reći skupljanje ljetine i drugih potrepština..
- Priključivanja različitih poljoprivrednih priključaka vrlo veliki raspon korištenja traktorskih priključaka .
-Prijevoz ljudi, stoke u gajbama na stočni sajam vrlo česta fotografija.
-Među starijim pučanstvom u ruralnim područjima vrlo jako je popularan i za odlazak u različite institucije poput:
- U ljekarne.
-Odlazak liječniku.
-Odlazak u Općinu.
-Odlazak u veterinarsku stanicu.
-Vrlo često bolje reći svakodnevno ga se vidi pred gostionicama tu bi mogao brdo fotografija fotkati.
-Model traktora koji je uslijed prevrtanja na jarcima, grabama kosinama i padanja s blatobrana pod kotač zbog neodgovornog rukovanja i upravljanja traktorom potpomognuto rakijom vjerojatno najviše ljudi pospremio pod zemlju.
U mom kraju definitivno najpopularniji mali traktor za sve navedene namjene, nema tko ga nije imao u svom dvorištu. Mom djedu služi kao traktor i kao jedino prijevozno sredstvo. S obzirom da imamo temu, potrudit ću se stavit svakodnevne fotografije svestrane primjene ove ikone traktora
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Pozdrav
Traktori IMT 533 i 539 S/ 2 WD/ 4 WD najzastupljeniji modeli traktora u proizvodnom programu IMT univerzalni traktori koji sa mogučnošću preko 100 raznih priključaka omogučavaju raznovrsnu primjenu u poljoprivredi, šumarstvu, građevinarstvu transportu industriji i sličnim namjenama. Traktori mogu raditi ekonomično sa svim vrstama priključaka bilo da se radi o nošenim, vučenim, polunošenim sa priključnom kategorijom priključaka broj jedan.
Fotografije traktora IMT 539 žute boje u aerodromskoj službi u općoj upotrebi...
Traktori IMT 533 i 539 S/ 2 WD/ 4 WD najzastupljeniji modeli traktora u proizvodnom programu IMT univerzalni traktori koji sa mogučnošću preko 100 raznih priključaka omogučavaju raznovrsnu primjenu u poljoprivredi, šumarstvu, građevinarstvu transportu industriji i sličnim namjenama. Traktori mogu raditi ekonomično sa svim vrstama priključaka bilo da se radi o nošenim, vučenim, polunošenim sa priključnom kategorijom priključaka broj jedan.
Fotografije traktora IMT 539 žute boje u aerodromskoj službi u općoj upotrebi...
Pozdrav
M33 T motori za traktore.
Motori se ugraduju u lake dvoosovinske traktore. Ugrađeni su u traktore proizvodnje IMT-539 i IMT-542 i koriste se kao zamjena motora IM-033/T kod traktora IMT-533. Snaga traktorskog motora iznosi 31 kW/2250 min-1 a maksimalni okretni momenat je 149 Nm/1400 min. Minimalna specifična potrošnja goriva je 255 g/kWh.
M33 T motori za traktore.
Motori se ugraduju u lake dvoosovinske traktore. Ugrađeni su u traktore proizvodnje IMT-539 i IMT-542 i koriste se kao zamjena motora IM-033/T kod traktora IMT-533. Snaga traktorskog motora iznosi 31 kW/2250 min-1 a maksimalni okretni momenat je 149 Nm/1400 min. Minimalna specifična potrošnja goriva je 255 g/kWh.
IMT 539 još uvijek vrlo zastupljen iako je proizvodnja tog traktora završena.
IMT 533 De Luxe model sa kompresorom i dvostepenim kuplungom-kvačilom repariran do zadnjeg detalja uloženo novaca, vremena, truda fotografije iz oglasnika ovaj traktor se ne treba bojati kupiti..
http://cackalo.hr/dodaj-oglas/477-traktori/22932-traktor-ferguson-533
IMT 533 De Luxe model sa kompresorom i dvostepenim kuplungom-kvačilom repariran do zadnjeg detalja uloženo novaca, vremena, truda fotografije iz oglasnika ovaj traktor se ne treba bojati kupiti..
http://cackalo.hr/dodaj-oglas/477-traktori/22932-traktor-ferguson-533
tony5- član
- Broj postova : 286
Pozdrav
Na putovanju za Zagreb stao u mjestu Gornji Stupnik vidio starog djeda na oranici/njivi kako kopa motikom, i traktor IMT 533, htio sam ga upitati za godište traktora i da vidim stanje traktora možda je za prodaju nije za mene čisto informativno i poznam to mjesto vrlo dobro jer idem kući tim pravcem.
Na putovanju za Zagreb stao u mjestu Gornji Stupnik vidio starog djeda na oranici/njivi kako kopa motikom, i traktor IMT 533, htio sam ga upitati za godište traktora i da vidim stanje traktora možda je za prodaju nije za mene čisto informativno i poznam to mjesto vrlo dobro jer idem kući tim pravcem.
Pozdrav
20.08.2016. prijatelj na selu opet rasturio traktor IMT bit će neka polu-generalna motora, vlasnik traktora nema novaca za sve pa će mu složiti i ovako da ide, za vlasnika dovoljno ne radi se velika poljoprivreda.
20.08.2016. prijatelj na selu opet rasturio traktor IMT bit će neka polu-generalna motora, vlasnik traktora nema novaca za sve pa će mu složiti i ovako da ide, za vlasnika dovoljno ne radi se velika poljoprivreda.
Moze 533 dugo da ide sa osvezenim motorom ali ventile i glavu da obavezno odradi. Koliko vidim ventili su potonuli prilicno a tu izgubi dobar deo kompresije pa vrlo tesko pali.Mnogo bi znacilo da razbusi blok i sklop ubaci od 539 i najeftinija solucija za punu generalnu
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Pozdrav
Pa meni više nekako 533 leži malo je tromiji istina, kažu da je 533 kvalitetniji od 539 e sad tu su isto različite priče.
Pa meni više nekako 533 leži malo je tromiji istina, kažu da je 533 kvalitetniji od 539 e sad tu su isto različite priče.
Ma sve ima svoje vrline i mane. 533 je po meni uskladjeniji traktor ukupno gledajuci jer to su lagani traktori za lakse poslove i tu 533 je malo slabiji i tromiji motor pa ima bolji grip. E sad sto su mane spram 539 su u slabijem paljenju , vecina ih nema dvostepeno kvacilo i slabiju blokadu [ speru] su neki imali. Zadnji modeli 533 su imali istu blokadu kao na 539 .Drugo 539 je imao i brzi alnaser zbog cega mnogo bolje pali. Ali ima tu manu da zbog snage i ostrine motora mnogo lakse prokliza i strmine dosta teze moze spustiti teret motornom kocnicom spram 533 . Zato i kazem sve ima vrline i mane tako i ova dva skoro istovetna modela ali su zbog manevrisanja , vrlo brzog kardana i male potrosnje najcenjeniji modeli Imt-a.
vica022- Moderator
Pozdrav forumasi! Od skoro sam vlasnik IMT 533 traktora. Kupio sam ga u prilicno zapustenom stanju. Tako da sad koristim zimski period da ga pretresem,i doteram u red. E sad muci me sledece,posto je traktor dugo stajao u mjestu,i preko kardana pogonio runilicu za kukuruz,jako mu curi ulje na izlazu kardana,predpostavljam da je semering potrosen. E sad kako se taj semering mjenja,dali je potrebno skidat poklopac hidraulike... Svaki savjet je dobro dosao.
Samo Josip- član
- Broj postova : 51
Pozadi imas deklo na par vijaka koje odvrnes i skines deklo. Dalje ce ti se samo reci. srafciger nabijes i izbijes semering na polugu i stavis drugi. Vrlo prosto ali imas i merac ulja za menjac i prekontrolisi nivo. Sa desne strane menjaca ispod sedista takoreci. Nebi bilo lose i zamenuti ulje jer ko zna dal je ikad menjano a mnogi to teraju decenijama.Ide traktol sae 80 ili sae 90
vica022- Moderator
Evo semering uspjesno promjenjen. Nigdje sad neslini,i necuri. E sad radim nesto drugo. Rastavio sam traktor na pola da bi promjenio vucnu lamelu. Al sta me zanima naisao sam na svakakvih lamela svakakvih proizvodaca,i svakakvi cijena. Turske sam odma eliminiso...ima kronova za 270kn,i neka poljska za 135kn. Znam da je ova kronova najbolja. Al zanima me kakvog je kvaliteta ova poljska,dali neko zna...
Samo Josip- član
Reko mi taj trgovac da su te poljske lamele pravljene za massey ferguson 135. E sad koji je proizvodac to neznam,jos cu se raspitat.
Samo Josip- član
Uporedi dobro lamele dal nema razlike .U principu svaka dobro sluzi a i Kron ima kopiju koja je losija a cesto je hoce podvaliti.Kod nas vecinom Indijske lamele ubacuju i nema problema. Kod montaze obavezno dobro ucentrirajte lamelu i nikako vecu silu nekoristiti prilikom vracanja motora na menjac. Lako se ukrivi srce lamele i onda problemi sa kvacilom
vica022- Moderator
To oko montiranja,i centriranja lamele kuzim,po struci sam auto-mehanicar. Kod mene ima jos jedan problem oko toga,a to je sto zamajac,i korpu moram nositi tokarit. Stara lamela je toliko potrosena da su nitne na lameli pocele strugat na zamajac,i korpu i napravio se utor za 1mm. E sad me zanima kad to se iztokari,i kad stavim novu lamelu dal ce biti problem kvacilo nastimat.
Samo Josip- član
Ako obradjujes leziste lamele na korpi i zamajcu moras voditi racuna o meri koliko je to skinuto i za toliko se mora skinuti posle zamajac na delu gde se pricvrscuje korpa za njega. Mislim da to verovatno znas .E sad stelovanje nije problem jer prvo one tri zabice ili pipka moras ustelovati pre ubacivanja i to da ti vijci koji se zavrcu uvrnes da samo izadje navoj sa druge strane pipka. Ali se moraju ravnomerno nastelovati sva 3 da bi ravnomerno druk lezaj nalegao i razdvajao. Kad sve uklopis sa spoljne strane imas osovinu na koju se kaci pedala kvacila i tu stelujes pedalu da imas oko 1-2cm praznog hoda
vica022- Moderator
Kad sam skinuo korpu sa zamajca vidio sam da je izmedu bio jedan tanki obruc iz tri djela. Sad razmisljam da to nemoram vracati ako se ovo iztokari. Taj ko limeni obruc je 1mm debljine.
Samo Josip- član
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Traktor Rakovica R 65 opća tema traktora
» Traktori IMT 5200 - 5500 opća tema
» Traktor Rakovica R 47 opća tema traktora
» Traktori IMT 551-555-558 opća tema traktora
» Traktori IMT 542-545-549 opća tema traktora
» Traktori IMT 5200 - 5500 opća tema
» Traktor Rakovica R 47 opća tema traktora
» Traktori IMT 551-555-558 opća tema traktora