Izrada ogrijevnog drva
+14
reider 1
Tomo Vinković Požega
Krumpironja
tony5
batek
Dubravac
darko123
iwanho 1
tomotraktor
TomoVinkovic420
fireman.peter
ssucur
abarth
Admin
18 posters
Stranica 4 / 24.
Stranica 4 / 24. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 14 ... 24
Re: Izrada ogrijevnog drva
Admin je napisao/la:Tomo Vinković 420
Kod tebe šuma gusta mlada tamo dalje malo na sliki se vidi, a oko tebe čistina sve si porušio . Ako bi upiknuo grane od metra između stranice i drva naslaganih u prikolicu još bi malo mogao natovariti , to Vinković bez problema vuče uzbrdo.
Nije moja suma, ali ko da je moja jer je drzavna. Tu gdje je cistina je prosla trasa, posjekli sve, ostale debele grane i to se ne placa. A meni dobro doslo. Upiknuo bih ja grane, nego mi gume slabe i ovako legnu, a put veoma los.
Lijepa drva kod tebe, a motorka jos ljepsa, rado bih je zamjenio umjesto ovog kineskog s*anja.
TomoVinkovic420- član
- Broj postova : 457
Bit če još slika moramo ih vozit, još pilit itd.. Tomo jede kotače samo tak a bogami i gorivo pije živi pijanac je ta Stihl, čuje se preko tri brda kako pili a teška bogami za svaki dan nije, ali ovak povremeno super je nestaje ni trunke osječa se snaga. Prije sam sa malom od 2 ks pilio namučio sebe i pilu sad sa malom samo grane pilim lakše je sa njom oko krošnje.
Peter u pravu si bit če trening da budem u formi a i šuma je u brdu pa ču nešto manje sam iznosit na put a veče kotače koturam dolje u potok pa potokom vozim na glavnu cestu, lakše mi je tako tovarit u prikolicu .
Tomotraktor, neče ih još nitko kad bi bila na putu kraj šume e onda je več pitanje onda bi mogla , ovak treba još muke i znoja . Ima da živih priča čovjek se namuči napili napravi metrice a drugi dan nema ih da poludiš . Ima takve ekipe svakako.
Tomo Vinković 420, ako je zabadava vozi i samo vozi bit če i za drugu zimu, od viška drva glava ne boli. A tu gdje sad pilim drva sad bi to bilo to, tu pilim več nekoliko godina uzastopce sad je to to.
Peter u pravu si bit če trening da budem u formi a i šuma je u brdu pa ču nešto manje sam iznosit na put a veče kotače koturam dolje u potok pa potokom vozim na glavnu cestu, lakše mi je tako tovarit u prikolicu .
Tomotraktor, neče ih još nitko kad bi bila na putu kraj šume e onda je več pitanje onda bi mogla , ovak treba još muke i znoja . Ima da živih priča čovjek se namuči napili napravi metrice a drugi dan nema ih da poludiš . Ima takve ekipe svakako.
Tomo Vinković 420, ako je zabadava vozi i samo vozi bit če i za drugu zimu, od viška drva glava ne boli. A tu gdje sad pilim drva sad bi to bilo to, tu pilim več nekoliko godina uzastopce sad je to to.
Malo jos vozili drva
Rezultat 9m + jos 5m sto su izrezana i slozena.
Rezultat 9m + jos 5m sto su izrezana i slozena.
TomoVinkovic420- član
Tomo Vinković 420..
Dobra su to drva ništa im ne fali, imam i ja takvih. Uzmi koliko možeš super ti to radiš, samo oprez u šumi vreba opasnost samo tako..
Još malo slika zadnji puta nisam sve stavio, okruglice gurnem u potok same se skoturaju jer je vrlo strmo, i potokom vozim na glavnu cestu pa dalje kući vode nema puno srečom možda tako i ostane.
Niz ovu strminu skoturam ih u potok i vožnja kući.
Ovo što je na put-potok popadalo to sam več počistio narezao na metar i za prikolicu kući.
Ove rupe samo pokrpati ponegdje malo i grane posječi sto smetaju i to je to.
Za sada toliko
Dobra su to drva ništa im ne fali, imam i ja takvih. Uzmi koliko možeš super ti to radiš, samo oprez u šumi vreba opasnost samo tako..
Još malo slika zadnji puta nisam sve stavio, okruglice gurnem u potok same se skoturaju jer je vrlo strmo, i potokom vozim na glavnu cestu pa dalje kući vode nema puno srečom možda tako i ostane.
Niz ovu strminu skoturam ih u potok i vožnja kući.
Ovo što je na put-potok popadalo to sam več počistio narezao na metar i za prikolicu kući.
Ove rupe samo pokrpati ponegdje malo i grane posječi sto smetaju i to je to.
Za sada toliko
Zadnja promjena: Admin; 30.08.14 21:07; ukupno mijenjano 1 put.
Tako sam ja vozio prosle godine, samo sa same solaris. Oboris, skotrljas, izrezes i vozi.
Ova moja su dobra pogotovo jer su besplatna
Ova moja su dobra pogotovo jer su besplatna
TomoVinkovic420- član
Admin
Ide Toma onda po tom potoku jeli? A vidim da mu moraš još malo popraviti put, one rupe i grane... Budeš još imao posla sa tim a onda bude išlo. Inače sve super, ne treba ti vitlo, lako se to skotrlja jer je strmina, a sve te sačeka u potoku, nemože dalje
Ide Toma onda po tom potoku jeli? A vidim da mu moraš još malo popraviti put, one rupe i grane... Budeš još imao posla sa tim a onda bude išlo. Inače sve super, ne treba ti vitlo, lako se to skotrlja jer je strmina, a sve te sačeka u potoku, nemože dalje
Danas prije kise dovukoh jos jednu turu i zaokruzio na 20m, ali cu nastaviti vozit jer cu prodavati, trebaju mi pare za polaganje vozacke dozvole. Tek sto sam uzaso, i raspakiro poce padati kisa.
TomoVinkovic420- član
Jučer ujutro nije bilo kiše ali samo do podneva onda več ponovo počela padati. Tako se iskoristilo to vreme...
Neznam što če biti od tog vremena,drva u šumi a vode koliko hočeš za cijelu Afriku. Peter tebi još malo ostalo i gotovo.
Video sa neta ....
Video sa neta ....
fireman.peter je napisao/la:Jučer ujutro nije bilo kiše ali samo do podneva onda več ponovo počela padati. Tako se iskoristilo to vreme...
Dopada mi se tvoja prikolica. Koje gume imaš? Za koliku težinu je predviđena? Dimenzije poda (platoa)?
lp
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
I ja sam malo sego pa mi nestalo goriva vise
darko123- član
- Broj postova : 274
iwanho 1 je napisao/la:fireman.peter je napisao/la:Jučer ujutro nije bilo kiše ali samo do podneva onda več ponovo počela padati. Tako se iskoristilo to vreme...
Dopada mi se tvoja prikolica. Koje gume imaš? Za koliku težinu je predviđena? Dimenzije poda (platoa)?
lp
Prvo da ti poželim dobrodošlicu, dobrodošao na forum!
Odgovor oko prikolice sam ti napisal u odgovarajučoj temi pa da možemo slobodno još koju riječ napisati ako te bude još nešto zanimalo.
Link do odgovora: Traktorske prikolice
Admin
Da u pravu si, još malo pa nestalo materiala. To na sliki još odvezem i malo počistim po šumi, neke grane još imam... ništa posebno. Uskoro završim.
Ništa od vožnje drva potokom, došla velika voda i napravila još veću havariju. Napravio nova drva bliže gornjeg puta , ujedno ga i očistio od kojekakvog raslinja.
Ostala drva koja su srušena i spiljena na cjepanice u šumi malo če pričekati da se vrijeme stabilizira da popravim put , a blato u šumi koliko te volja voda izlazi iz svake rupice..
Ostala drva koja su srušena i spiljena na cjepanice u šumi malo če pričekati da se vrijeme stabilizira da popravim put , a blato u šumi koliko te volja voda izlazi iz svake rupice..
Eh uvijek neka zajebancija da čovjeku sruši planove . Još dobro da imaš mogučnosti pa da si negde ovako u boljim uslovima nove napraviš.
Možda bude potok popravil put sam od sebe (popuni te rupe šlunkom) pa da onda vadiš te drva iz šume.
Možda bude potok popravil put sam od sebe (popuni te rupe šlunkom) pa da onda vadiš te drva iz šume.
Ja i moja ekipa danas u drvima
Dubravac- uvaženi član
- Broj postova : 526
Še malo moje slike iz šume...
nosac za motorki
prikolica + vitlu
Imamo sem oteškočesa aksom od prikolice, odpao mi je kolo.
A onda sam vgradio akso od SIP (nakladalka)
Ovo sliko pa je že peter stavio gore
nosac za motorki
prikolica + vitlu
Imamo sem oteškočesa aksom od prikolice, odpao mi je kolo.
A onda sam vgradio akso od SIP (nakladalka)
Ovo sliko pa je že peter stavio gore
batek- član
- Broj postova : 41
Dubravac
Lako tebi pošto imaš ekipu koja ti pomaže . Vidim srušilo se hrast ali ovaj če biti za sledeču zimu a ne za ovu?
Batek
Stavio si super slike baš ljepo za pogledat. Najbolja slika je ona sa vitlom i prikolicom. Inače super je to da možeš sve to ponjeti sa sobom zajedno. A prikolica izgleda močno sad sa ovom aksom od Sipa, možeš utovariti kolko hočeš pa ima da izdrži.
Lako tebi pošto imaš ekipu koja ti pomaže . Vidim srušilo se hrast ali ovaj če biti za sledeču zimu a ne za ovu?
Batek
Stavio si super slike baš ljepo za pogledat. Najbolja slika je ona sa vitlom i prikolicom. Inače super je to da možeš sve to ponjeti sa sobom zajedno. A prikolica izgleda močno sad sa ovom aksom od Sipa, možeš utovariti kolko hočeš pa ima da izdrži.
@Batek Tvoj je tomo vanserijski, nema nigdje takvoga sve pohvale. Reci mi jesi li ti pravio lance za tomu ili su originalni?
TomoVinkovic420- član
Peter hrast je za ovu zimu. Kod nas je tako za dogodine nebi od njega ostalo ništa presušio bi se.
Batek identičan tomo je bio moj prvi traktor odnosno mog oca, isti farovi samo sjedište na onaj flah oprugu. Neki dan prodan 76" god. za 1500eur.
Batek identičan tomo je bio moj prvi traktor odnosno mog oca, isti farovi samo sjedište na onaj flah oprugu. Neki dan prodan 76" god. za 1500eur.
Dubravac- uvaženi član
TomoVinkovic420 je napisao/la:@Batek Tvoj je tomo vanserijski, nema nigdje takvoga sve pohvale. Reci mi jesi li ti pravio lance za tomu ili su originalni?
zadaj so za vozilo 4x4 ili kombi 16mm.
spredaj so od malog kamiona (upam da ču dobiti još jedan par).
Za sneg so super te za vozilo 4x4, sam za v šumu so premalo debeli členovi
batek- član
- Broj postova : 41
fireman.peter je napisao/la:iwanho 1 je napisao/la:fireman.peter je napisao/la:Jučer ujutro nije bilo kiše ali samo do podneva onda več ponovo počela padati. Tako se iskoristilo to vreme...
lp
Prvo da ti poželim dobrodošlicu, dobrodošao na forum!
Odgovor oko prikolice sam ti napisal u odgovarajučoj temi pa da možemo slobodno još koju riječ napisati ako te bude još nešto zanimalo.
Link do odgovora: Traktorske prikolice
Admin
Da u pravu si, još malo pa nestalo materiala. To na sliki još odvezem i malo počistim po šumi, neke grane još imam... ništa posebno. Uskoro završim.
Fala na dobrodošlici.
Nisam baš često na forumu, ali ak bu prilike, možda bum i ja nekome nekaj pomogel. O prikolici više u odgovarajučoj temi.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Pozdrav
Super slike u temi radovi u šumi, neka samo dajte kad se ima, nekad čovjek vidi neku sliku i dobije neku ideju da si napravi neku preinaku, ili da si nešto poboljša oko nekog priključka. Danas je nedljelja dan odmora za večinu ljudi , ali grad posao i selo teško to uparit, i ovo ludo kišno vrijeme pa slobodno vrijeme koristim za neki posao, lijepo vrijeme sunčano bilo i u šumu po drva, malo da to slikovito pokažemo stari Tomo PE 18 neda se još....
Uh bilo bi dosta....
Super slike u temi radovi u šumi, neka samo dajte kad se ima, nekad čovjek vidi neku sliku i dobije neku ideju da si napravi neku preinaku, ili da si nešto poboljša oko nekog priključka. Danas je nedljelja dan odmora za večinu ljudi , ali grad posao i selo teško to uparit, i ovo ludo kišno vrijeme pa slobodno vrijeme koristim za neki posao, lijepo vrijeme sunčano bilo i u šumu po drva, malo da to slikovito pokažemo stari Tomo PE 18 neda se još....
Uh bilo bi dosta....
Neda se deda unatoč godinama on vuče punu prikolicu. Kod nas kažu za tomu "Manje peče a većeg života nema".
Dubravac- uvaženi član
Vidim da slajduje Toma ali je svejedno izašao , a mokro je šta češ. Daj starcu nazad utege bude mu lakše vuči, u stvari bude više povukao.
PS
U temi Traktorske prikolice sam ti napisal neki komentar u vezi prikolice. Pozz
PS
U temi Traktorske prikolice sam ti napisal neki komentar u vezi prikolice. Pozz
Stranica 4 / 24. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 14 ... 24
Similar topics
» Izrada drvenih skulptura motornom pilom
» Izrada secke za grijanje i usitnjavanje granja
» Kako utovariti drva u šumi bez velike muke i malo novca ?
» Plug za krompir domaća izrada
» Cjepači - kalači drva
» Izrada secke za grijanje i usitnjavanje granja
» Kako utovariti drva u šumi bez velike muke i malo novca ?
» Plug za krompir domaća izrada
» Cjepači - kalači drva
Stranica 4 / 24.