Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.Join the forum, it's quick and easy

Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Agro Forum za agrar i selo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Preša Vazzolar-njen remont

5 posters

Stranica 1 / 6. 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by reider 1 28.01.15 11:19

Eto,da malo objasnim,što se događalo oko ove preše,koja je jako malo poznata između ljudi i tako isto kod prodavača rezervnih djelova. Možda bude kojeg zanimalo i pomognilo kod njega kod istog posla.
Da napomenim u čitavom vrijemenu od kak imam ovaj stroj u oglasima vidijo sam samo jedno i jedinu potpuno takvo prešo,a ne samo tog modela mislim na  takvo-isto firmo!!.

Na preši nije nikakve ploščice ili oznađba o kojem podatku,tak oda ne zna se njena starost i ni koliko imala je vlasnika,jer sumnjam,da preše mjenjajo jako dosta vlasnika,prije ona dođe zasluženo u livaonicu.

Slike sa opisom dodavat čem usput tekom radova,tako da na kraj ove epizode trebat če se malo počakati,jer radi se kad se može između hodanja na rad i da se ulovi nekako ugodno vreme. Zna se da je zima i može se raditi samo ponešto sati usrijed dana,kad je temperatura najviša. Da ni ne objašnjavam,da je nemoguče bilokakvo pranje ili farbanje,jer tople radijonice nemam,a i kod hladne imam otvorena vrata,da je večo svijetlo.
Potražnja rezervnih djelova je uskoro bezvezna,jer jih više nema.Može se dobiti djelovi za napravo vezanja užeta,jer je na njoj standardna,koja se pojavljava na večim firmama balirk.Jedna najpoznanija firma,sa istim vezalnima je Galignani.
Inače ne treba se kajati,jer djelovi za prešo osim vezalnog sistema jako su jednostavni i može se jih napraviti v več koji radijonici.
Tako je dosta vremena potrebno,čekanje zbog sakupljanja materjala,naručbe kojeg djela i čekanje na izrado kod kojih firma.
Nešto slik se več sakupilo kod mene jer radovi na preši počeli su se u početku mjeseca decembra 2014.

Naravno za več koju sitnicu mogu se zahvalititi i kakvim drugim ljudima,koji su davali mi bilokake nasvete sad med radom.Tako moji prijatelji,soradniki,bližnje trgovine,firme,pa na kraju i vodstvo ovog foruma,koji je omogučijo,da se ova tema predstavi.

No napomenuo sam,da svih radova za sad nijemoguče raditi zbog vreemna,ali v početku trebao sam se odlučiti,zbog malo prostora,gdje se nek ovi radovi pričnejo. Mogučnost je bila,da se razstavi stroj izpred radijonice,a pored nje je garaža za auto i tak otrebao bi ostati on zunaj čitav vijek radova ,a djelove mogao bi nositi u njegovo garažo.Loša stran je uvijek zaledenel auto i svakokratno pokrivanje stroja z cerado,koji bi stajao izpod milog neba. No znao sam ,da radovi če potekati dugo i sporo,pa se odlučijo,da ostane tamo gdje ji je parking platz. I to je 40 metara oddaljena drvena lopa pored šume od radijonice,da ni ne napomenim,da nije sasvim čista ravnina i raste trava.
Tako sad sami znate,kakva je to potražnja alatov,šetanja tamo ovamo,nošenje,dodatna struja za svijetla i za elektro alate.Svaki vijk treba se posebej nositi, spasavatiotič u radijonu ga skračivati,izbušitit mal ovečo rupo....bla,bla,bla.Na kratko ak ovaj posao ne voliš,sve djelove baciš na kup i nazoveš cigane.
No ja rad ovo radim i imam i vreemna do Junija,kad je prva kosidba,tako da mi se ne žuri. A i nimam  za ovo godino drugih planova,tako da samo polako.

Eto ovdje mi je radno mijesto,gdje stoji preša i djelovi se odšaraufavajo iz nje.Slikano negdje u početku decembra 2014.Ljeva garaža širine negdje 4 metara ali stroj 2,5metara.Dubina 7,5 metara:
Preša Vazzolar-njen remont Dela-so-se-pricela
No a ak vidimo,da se počel osa radovima,trebamo se vratiti u ove zlatne dane,kad je stroj veselo drmao po poljima-jedna slika od ovih trenutaka,a okolice i vreme prema sada za plakati.ej da bi mogao popiti na ovome polju u senci traktora koju pivo!:
Preša Vazzolar-njen remont 20974736
Kao prvo na početku radova,zrakom se izpuhala i počelo se sa nje odšaravfavati zaštite lančanih prenosnikov,kotača, izvaditi užeta i poslje toga pogledati,kakav bude upravo velik obseg radova,jer se u štartu htilo raditi samo na sistemu hedra,polnilnega kanala, i još nešto obaveznih malenih radova(sitnica),koje su zatrebale.A kad počinješ sa razšraufavanjem novi in novi potrebni radovi sami se ti pokažejo.U štartu imao sam veliki problem izvaditit pogonsko osvino hedra dužine 2,2 metara fi 25mm,na kojoj je bijo zahrđani ležaj(namještena je tamo gdje su oni veliki dvije zupčaniki) ,kojeg sam izvadijo sa brusilko:
Preša Vazzolar-njen remont Snemanje-koles-spag-orodja-stevcev-stetja-bal-intd
Demontaža Svijetla i kablova.Odšaraufat sve budžire,koje drže crijeva i kablove preko šasije cjelog stroja.Vide se savijeni limovi pokrova izpod kolutov užeta,koje treba sravnati:
Preša Vazzolar-njen remont Demontaza-luci-in-kablov
Polnilni kanal. Vide se iztrošenost ovoga djela stroja.Tako strop,koji je več prije dugo vremena neko pojačao sa dodatnim limom i šaraufi i tako pod,koji ima promjenjen dijo lima i pojačano sa malenim tankim profilom "L".Predpostavljam,da je lim tog polnilnog kanala zahrđao od kiseline od trava i virojatno dužeg stajanja na kakvi kiši.Zgoraj iz stropa vide se prve čelične i druge drvene podajalne poluge(podajalnik) mrve.Drugi je drveni zbog zaštite,da kad se izpadne pogonski lanac,da ne udari klip u čelični podajalnik.Gorni lim polnilnog kanala savije se,kad se zamaši stroj i podajalnik ne može ga gurnuti naprijed,več ga samo nabije u strop.Vide se gornja dodatna vodilica,koja nije original iz kvadratnog prosjeka po čitavi dužžini kanala,koju je neko namjestijo ali ja ču jo izvaditi i napraviti kako bil ooriginal.Ak se pokaže tekom radova,da mi zatreba stavim jo nazad.Za sad čini mi se,da samo smeta punjenju mrve i budem ju izvadijo:
Preša Vazzolar-njen remont Drsne-plocevne-so-bile-obrabljene-in-na-dolocenih-mestih-pocene
Izvađeni heder.Imajte oprez ,kdje su namješteni crijeva i kablovi po zunanjih djelovima stroja.Ovo če se sakriti po unutaršnjih sranima stroja:
Preša Vazzolar-njen remont Sneti-heder-pobiralna-naprava
Uništeni gornji limovi-vodilica iz lima vidi se,da je točkovno zavarena na šasiju i trebao sam jo sa brusilico izvaditi.Ovo je dokaz,da sistem sa podajalnim pužem umijesto prvok podajalnika je bolje riješenje po moje.Prvi podajalnik u takvom sistemu prevelik kup mrve umijesto da ga gurne naprijed,samo ga nabije u strop i savije limove.Balirke tipa Sipma i DF sa prvim  puževim podajalnikom nemaju ovog problema.Heder vidi se,da je več izvaden i stavljen na maleno autoprikolico koji služi za radno stolico,da ne šaraufaš na tlima.Jeg smo ga dignilu gor u kompletu bilo je jako težko.Maka je to od balirk najmanja radna širina hedra,jedva smo ga dvije momaka dignuli na prikolico:
Preša Vazzolar-njen remont Snemanje-drsne-plocevine-na-stropu-polnilnega-kanala
Slika ova prikazuje izvadeni polnilni kanal,koji je bilo u prvotnom planu promjene samo spodnjeg djela-poda.Na sliki pored garaže vide se dvije komada limova.Desni je pod,a ljevi strop.No ove limove odpeljalo se nekvi firmi u okolici,da so napravili nove i to sa 3 mm lima(ovdje čini mi se da je 1,5).
No poslje toga išlo se razstaviti heder i napraviti plan,kako ga na novo složiti,popisati potreban material.No kod traženja djelova jako sam bijo užaljen,jer uskoro NIŠTA nisam dobijo.Sve se onda išlo raditi u radijonici.Najzanimivije bilo je,da glavna nosilna osovina hedra vrti se u plastičnim pušana,koje so uskoro nove ali čelična osovina pojedena.Potrošila se jako malo ova osovina i moglo se bo je vratiti nazad:
Preša Vazzolar-njen remont Drsne-plocevine-polnilnega-kanala-so-ze-zunaj
Evo ovdje je slika izvađenja prije omenjenog ležaja pogonske osovine hedra(brusilka i izbijavanje po djelovima):
Preša Vazzolar-njen remont Snemanje-starega-lezaja-ni-bilo-uspesno
Demontiranje limenih djelova,zaščitnih pokrova iz lančanih gonil i lanaca.Skužijo sam,da je bio španer od lanaca,koji goni podajalnike,heder i vezalno napravo krivo -naopako namješten(to nekad ja napravio,jer lanac među rada odpao dole).A ovo je jako neugodan slučaj,ak ne znaš nastaviti pravi korak zupčanika ,pored toga izpadli lanac savije i zaštitni lim jer se nagužva između lančanika i ove zaštite.Zna se,da treba uvijek biti napenjalec stavljen na povratni vod lanaca:
Preša Vazzolar-njen remont Sneamnje-pokrovov-in-zascitnih-plocevin-veriznih-gonil
Pregled glavne tarne spojke kardana , menjava svih nastavitvenih vijka i spucati na novo navoje,jer su stari vijki zapekli se u navoj.Lamele ovdje su bile dobre:
Preša Vazzolar-njen remont Demontaza-pregled-ciscenje-kardanske-varovalne-sklopke-namescene-na-vztrajniku
Demontaža zamašnjaka,provjerba mesingastih čahura(nije bila pretirana obraba) i provjerba obrabe osovine reduktora sa mikrometarom,koja se izkazala,da zbog jake trdote nije se ponucala uskoro ništa.No izkoristijo sam priliko i promjenijo semering i brtvo reduktora,kad je več zamašnjak izvađen:
Preša Vazzolar-njen remont Snemanje-vztrajnika-in-merjenje-preverjanje-obrabe-osovine
Izvađenje lančanika glavnog reduktora sa radapcigerom,da se promjene i na toj strani brtva i semering:
Preša Vazzolar-njen remont Snemanje-pogonskega-veriznika-z-snemalcem
Eto-ovdje počeli su se ozbiljni problemi-lančanik od livenog čelika nije radapciger mogao potegniti dole iz gornje osovine pogona podajalnikov,uprkos time,da se grijalo sa brenerom kučnog butan -propan plina.Problem je rješila bruslika,a to več tada kad je bilo  prekasno.Radapcigeru pobralo navoje!Prebalo  ga iti popraviti i namjetiti jači vijk,sreča da bijo kod kuče -tako i matice:
Preša Vazzolar-njen remont Tudi-do-tega-prihaja-zobnnik-il-prevec-zapecen-na-osovino-bilo-ga-treba-odrezati
No poslje popravka apcigera,moglo se je nadalje izvlačiti ostale djelove na osovini.Problem je bijo,jer je trebalo doći do tarnih lamel pogona hedra.Vide se opruge koje jih pritiskajo na klizni tanjur izpred lančanika na kraju koji žene heder:
Preša Vazzolar-njen remont Senmanje-lezaja-iz-osovine-pogona-podajalnih-vilic
Odšraufalo se poklopac reduktora pogona podajalnikov za provijerbo,jer zaznal sam nek "luft"cimanje tog gonila.No ugotovilo se ,da virojatno ima luft kajla na jednem od zupčanika u reduktoru.A nije to jaki luft i reduktor nije u lošem stanju,zato se očistil  od nečistoč(taloga),napravila se brtva i se zatvorio nazad.Desno pored reduktora vide se podajalne poluge:
Preša Vazzolar-njen remont Odprl-se-je-kotni-reduktor-pregled-stanja-zobnikov-in-menjava-olij
Unutaršnjost reduktora podajalnikov.Kronasta matica ima ljevi navoj,a luft je na kajli gornjeg videnog zupčanika.Pokušat ču zategnut jače lančanik na toj osovini,ak ga stisne ob nased:
Preša Vazzolar-njen remont Zobniki-so-kot-novi


Zadnja promjena: reider 1; 29.01.15 4:40; ukupno mijenjano 6 put/a. (Reason for editing : Dodajanje slik)
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by reider 1 28.01.15 18:54

Demontaža  pregled osovine desneg kotača(ljevi bijo je več otvoren nedavno toga,kad mu slomilo glavni nosioni vijak tvrdote 8,8.Sa strojem ostao sam tada sred dvorišta bez kotača i posel je obavijo susjed.No sad se namjestili vijki trdote 12,tako za sigurnost.No zadeva se spucala od starog masti i namjestila nova i nastavila se potrebna zračnost konusnog ležaja:
Preša Vazzolar-njen remont Snemanje-osovine-desnega-kolesa-kazalo-je-da-je-nekaj-narobe-z-lezaji-osovine
Odšaraufan ALU poklopac pesta:
Preša Vazzolar-njen remont Demontaza-osovine-iz-pesta
Spucalo in pregledalo se ležaj:
Preša Vazzolar-njen remont Lezaj-je-izpraven
Izvađena osovina pogona hedra jako velike dužine,za koju se uskoro izkazalo ,da je zbog izvlačenja iz stroja bil opotrebno u stene drvene garaže izbušititi rupu hehe:
Preša Vazzolar-njen remont Sneta-osovina-pogona-hedra-in-desno-kolo
Demontaže djelov preše izlaznog kanala,izvađenje kočionih graničnika ,koji su zbog spriječavanja povratnog udara mrve na mjesto punjenja i na kraju demontaža noža i protinoža ,i normalno tako i klipa.Klip ne ide van,ak kanal nije prazen:
Preša Vazzolar-njen remont 22138616
Izvlačenje klipa(sad je izpred polnilne rupe):
Preša Vazzolar-njen remont Velik-problem-je-bilo-izvleci-bat-saj-se-rad-zatika-v-kanalu
Izvlačenje klipa i klipnjače -jako se uglavljalo:
Preša Vazzolar-njen remont Demontaza-bata-ni-se-dal-zlahka
Pogled straga na stroj bez polnilnog kanala i hedra.Srednji kotač naknadno je umješten,zbog voženja po morebitnih neravnina,da se ne ošteči heder:
Preša Vazzolar-njen remont Heder-se-dvignil-na-visje-mesto-da-se-lazje-razmontira
Pogled spredaj na stroj bez polnilnega kanala i gornjih vodilica(stropa).U unutrašnjosti rupe,kdje ide mrva vide se kočioni graničniki za sprečavanje povratnog udara mrve(dvije vertikalno postavljenih uzkih limova):
Preša Vazzolar-njen remont Balirka-brez-polnilnega-kanala
Pogled na izvađeni klip i potrebne alate na stolici:
Preša Vazzolar-njen remont Delavni-prostor-z-orodjem
Demontaža zaščitne kape vezalnih igel.na njej su plastične vodilice užeta,u kojima se napravijo žleb od klizanja užeta.No vodilice čejo se zaokrenuti ,da če drseti na drugom mjestu,ali žlebovi budedu se zavarili i obrusili:
Preša Vazzolar-njen remont Vodilne-plastike-balirne-vrvice-imajo-zajedo-od-vrvice-zato-se-bodo-obrnile
Izvučeni klip i na tlima zaštitna kapa vezalnih igel.Ob pogledu na klip vidjelo se,da je jedan ležaj zablokiran.No najzanimivije je,da je taj bijo od svih jedini promljenjen,ali zablokirao,jer nije taj ležaj namenjen za takvo upotrebo(nije zaprt z čelne strani dovoljno).Vidjet čem,ak ga možem spucati i namazati ili ga treba zamjenjati:
Preša Vazzolar-njen remont Izvlecen-bat-stiskanja-krme
Gornja vodilica klipa izrađena je bila original i zdrveta,a ja jo zamjenjijo sa klizno plastiko:
Preša Vazzolar-njen remont Naposled-bat-le-zunaj
rezalni nož.Viđeno je maleno oštečenje na njemu,kao bi prosjeknuo cvek(čavao),ali obraba inače nije jako velika,od vremena,kad se ostril(kakve 4 godine nazad):
Preša Vazzolar-njen remont Noz-bata-in-protinoz-bosta-se-zaenkrat-le-naostrila
Evo ove ležaje.Gorni je original,ali spodnji promjenjen i neorginalen prije nešto godina jedini sa moje strane mjenjan.No sad je zablokiral.Virojatno prašina dočla u njega:
Preša Vazzolar-njen remont Lezaji-bata-spodnji-je-zablokiral-izgleda-da-vanj-vdrl-prah
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by reider 1 28.01.15 20:50

Izrada brtvila za poklopac reduktora.Na mizi vide se napenjalne remenice,koji trebalo je napraviti posebne podložke sa tokalico:
Preša Vazzolar-njen remont Izdelava-tesnil-za-pokrov-na-reduktorju
Do kraja se razstavil heder.Trebalo je izmislit nek novi sistem osiguranja pobiralnih opruga,jer ove koje su na stroju,nisu original i tako i njihovi prihvati nisu.Tekom rada vijk sa samoosiguralno matico se popustijo zbog cimanja i opruga se zaokrenila za 90 stupnjeva na prihvatu i povuklo ju je u klizne lime za mrvo između njih.Naravno da jih to uništilo(oprugu mislim):
Preša Vazzolar-njen remont Razmontiral-se-je-heder-do-kraja
Ovdje se demontirali ležaji podajalnikov i njihov nosilni lim umješten prečno u stroju.No skužijo sam,da je zato potrebno demontirati zbog toga i desno bočno stranico:
Preša Vazzolar-njen remont Demontaza-lezajev-podajalnih-rocic
Preša Vazzolar-njen remont Snelo-se-je-tudi-obe-srednji-stranici
Pregled nosilnoga djela hedra.Stvar se povarila,gdje bilo obrabljeno,pregledala, poravnala se zadeva:
Preša Vazzolar-njen remont Ogrodje-hedra
Nosilna cjev ohišja hedra bila na mjestu naljeganja na šasijo stroja obrabljena,jer je bio naljeg jako ozki a teža hedra sasvim velika.Da napomenim,ovo mjesto spoja nije predviđeno za mazanje.No povarilo se ,obrusilo i napravilo klizno čahuro:
Preša Vazzolar-njen remont Navarjanje-obrabljene-osovine-hedra
Preradila se i fiksirna šelna ove cjevi,jer se izkazalo ,da originalna šelna se zapekla na cjev i nije se mogla demontirati!No tako je to pripravljeno na ugradnjo:
Preša Vazzolar-njen remont Komplet-pripravljen-za-montazo
No radovi  išli su na ovo desno ruku glavnog nosača hedra,gdje se prikači hidravlični cilinder i kotač za štelanje višine pobiranja mrve.Ovaj dio je bijo jako oštečen,kad kupijo sstroj,jer se kotač nekam zaklimao tekom vožnje:
Preša Vazzolar-njen remont Ravnanje-morebiti-skrivljenih-nogic-hedra-na-debeli-jekleni-plosci
Mašina firme "Varkos"za savijanje lima,sa kojim su mi napravili klizne limove za mrvo jer takvih nije moguče original kupiti:Preša Vazzolar-njen remont 22150651
Demontaža limova ide premakraju.Sad je trebalo samo skiniti sredne dvije največe limove,a pokazalo se ,da ne bude išlo jednostavno i strebalo je odmontirati čitav desni kraj stroja na sliki,a zunaj čista je več tama,a loše se sve vidi:
Preša Vazzolar-njen remont Demontaza-plocevin-polnilnega-kanala-in-obeh-podajalnikov
Pranje jako zamaščenih djelova stroja(čahure),ležajevi da se izmeri i napravijo nove.Čistilo je nekvo K3,ali jaaaaako smrdi,tak oda ču naprijed za slično upotrebiti benzin:
Preša Vazzolar-njen remont Pranje-manjsih-strojnih-delov-z-razmascevalcem
Pregled djelova preše na izlaznom kanalu,napravljeno bude i jedno izboljšanje(da se ne bude mrva sakupljala u praznim djelovima šasije i tronula tamo i hrđalo).Čiščenje navojev vijaka za nastavitev tvrdote bale:
Preša Vazzolar-njen remont Pregled-popravilo-stiskalnice-izhodnega-kanala
Prečni nosač preše izlaznog kanala se preradijo-opruga nasedala na rob in savila profil.ZAto ba odpilijo za 45 stupnjeva i rešeno.Na desni napravljeno,a na levi prijašnje stanje:
Preša Vazzolar-njen remont Stiskalnica-dozivela-manjse-spremembe
Doljnji dijo lima odhrđao,pa maka ima 2 mm debeline.Odpililo se i namjestil se novi profil:
Preša Vazzolar-njen remont Izdelava-novih-zgornjih-stropnih-vodil-polnilnega-kanala


Zadnja promjena: reider 1; 29.01.15 10:00; ukupno mijenjano 1 put.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by reider 1 28.01.15 21:11

Izrada gornje vodilice polnilnog kanala na bušilici.Jer glave vijka ne smeju gledati iz površine stavit čeju se ugrezni vijki:
Preša Vazzolar-njen remont Vrtanje-grezenje-vodila
Uništeni limi polnilnog kanala.Pojela jih hrđa i nešto savijo jih stroj-podajalne poluge:
Preša Vazzolar-njen remont Plocevine-starega-polnilnega-kanala-so-dotrajane-in-plocevina-se-bo-namestila-nova
Poklopac kutije za sahranjanje kolutov užeta:
Preša Vazzolar-njen remont Pregled-pokrova-predala-za-kulute-za-vrvico
Prijašnji vlasnik savijo poklopac stroja-nešto palo nanjega.Teško če se ovo izravnati:
Preša Vazzolar-njen remont Pokrov-je-dokaj-zvit-treba-ga-bo-poklepati-zravnati
Tužan pogled na stroj,koji ni ne liči na samoga sebe:
Preša Vazzolar-njen remont Preostalo-ogrodje-stroja-ko-na-njem-ni-vec-nobene-plocevine
Klepanje-ravnanje savijenog poklopca stroja.no u stvarnosti jače je savijen,nego je viđeno na sliki.No ovdje mi drebala pomoč:
Preša Vazzolar-njen remont 22225183
Bolje nije išlo ili nisam znao hehe.No pa nije to auto,nego balirka:
Preša Vazzolar-njen remont 22225186
Bočni vertikalni lim sa desne strane.U gornjem desnom uglu izbušilo se dvije rupe-tamo bude izlaz hidravličke cjevi,jer na novo čejo cjevi biti u unutaršnjosti limova:
Preša Vazzolar-njen remont 22225188
Malo brusilka i turpija i rupa izrađena.SAd se samo povarilo u ugluvima,da ne bi bilo lim previše uništen zbog izbušene rupe:
Preša Vazzolar-njen remont 22225191
Preša Vazzolar-njen remont 22225193


Zadnja promjena: reider 1; 29.01.15 4:15; ukupno mijenjano 1 put.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by fireman.peter 28.01.15 23:32

Auu jesi si zadao posla Reider. A dobro, bude onda stroj ko nov i opet bude služil dugi niz godina. Sve pohvale na prezentaciji radova oko te obnove mašine. Sretno ti dalje u radovima.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425
Join date : 01.01.2014
Age : 51
Lokacija : SLO

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by reider 1 29.01.15 4:34

Da ,a sad mi sfalilo materijala slikovnog hehe.A i vrijemena. Dođu snježno kišni dani i nešto niže temperature,tako da sve ostavljam na miru.Čekam i mesing za čahure,da otokarim.
No do pomladi,kad bude vreme za bojanje tad če biti djelovi spremni,da samo farbaš i šaraufaš.No a sada na žalost svaki dijo podruma založen je sa djelovima,da ne može se hodati,a moji kod kuče kažu blagor tebi ak to ikat če opet raditi...hehehe

No neznam dal sam omenil u ovoj štoriji kako sam nad izrado ove preše u njezinoj tvornici jako nazadovoljen-svaki dijo stroja stavijo se kako je došao iz obrađivnih strojeva samo direktno bez bojanja skupaj,tako su svi spoji jako zahrđali pa maka je taj stroj obojen tako od firme kako od prijašnjeg vlasnika.Znači 3-4 sloja boje.
Samo malo pogledaš za uglima i nije ni jednog sloja!.
Neznam ni gdi je imao taj stroj prijašnji majstor ili majstori postavljeno.Na trem djelovima nešto jako težkog je padnulo na njo,da se trebalo ravnati,a sumnjam i,da moglo je taj stroj ponekad dobiti i kiša.
Svak ozna,da takvi stroji,koji su izklizani od mrve,da jim ona pojede boju zbog tarne sile ili kiselina u biljima nikad ne smiju biti na kiši.No nešto krivi smo sami radniki sa njo,jer puštamo jedno kocko mrve u izlaznom kanalu,zbog toga,da bi se moglo nakon ponovnog rada sa njom odmah dobiti protipritisak materijala i započeti sa  tvrđimi balami.Ovo mi se ove godine ponešto puta dogodilo,jer vreme višeputa prekinilo rad i načrte.

No da napomenim pretraživao u Gogle pretraživaču bilo što o ovoj firmi stroja ali nigdje ništa-kao da nikad nije postojala, ada bi si ja to ime kratko malo izmislijo.No nema veze-šta je -tu je.
Lp i hvala na dobrim željama.

No eto pronašlo se još dvije neviđenih slik popravka stroja.ovdje se zavarili od užeta izjedeni žlebovi i pobrusilo se onda.Stroj je negdje zapeljal na nekvi panj ili koji kamen i malo je savijen lim pa sam ga izravanal na kraju:
Preša Vazzolar-njen remont Popravilo-zascitne-kape-vezalnih-igel
Ovdje se vidi oštečena felga srednjeg pomožnog kotača.Nikako mi nije jasno,kako je ovo nastalo,jer ak bi zapeljalo se kroz neko sr... onda bi se vidjelo i na gumi.A savilo samo felno. Izgleda,da je na nešto tvrdoga zavozijo stroj i to točno na rubu pored gume.No jedanput provozijo veliki kamen,koji bijo u travi sakrijen.Al bijo kriv sam,jer tamo nije bila cesta i do polja sa mrvo bila mi je to jaka bližnjica.No bila jaka uzbrdica,ali ja sam se zanosijo na snago vozila,nakon toga je prvu u zrag zletijo traktor a poslje toga i balirka.To virojatno je to to.No sad je sređena,a na sliki uništena:
Preša Vazzolar-njen remont Zvito-platisce-srednjega-kolesa-trebalo-ga-poravnati
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by fireman.peter 29.01.15 17:48

Ovo je felga od Fiče, možda ju neđeš kod koga na kojem sjeniku. Inače lako se taj rub poravna pa ti nit ne treba tražiti neku drugu. Na felgu gde trebaš poravnat postaviš čekič okrenutog na glavu i sa nekim drugim udariš po njemu. Inače ja to ravnam sa hidraulikom od vatrogasaca Very Happy, sa njom uspijem poravnat čak od kamiona felgu.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425
Join date : 01.01.2014
Age : 51
Lokacija : SLO

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by reider 1 30.01.15 0:14

Ma ne vide se dimenzije gume,a na pamet več nezanam.Dao mi je to sve nek čovijek u kompletu sa pestom sa lagerima bez na sliki viđene osovine ,koju sam napravil ja sam,za liter vina.Dan poslije toga bacijo je sve aute oko kuče u odpad.Da bi si tada uzeo barem 2 kompleta dole jao...No nema veze.Ovo je 12" guma kad je od fiča.No imam placa,da namjestim i 13" od kojeg drugog.no za sad ova je izpravna i ne tarem si glavu oko nje.
No naopako si pročitao-felga več sređena ,samo sam sliko pokazao prijašje stanje.

No na moji temi je i zatebe jedna priča oko vatrogasaca,ak te zanima heh
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by reider 1 30.01.15 19:33

Slučajno išao u grad i nabavijo materijal za svornjak dimenzija 350mm x 35mm fi. No taj se je pojeo u životnoj dobi rada balirke na ponekvih djelovima sa 0,65mm!.Svornjak kod ugradnje malo je klimalo i uredijo,da bez sile ide u svojo lego.Za fiksiranje služijo oni dvije vijki,koji se vide da su zašraufani unutra.No jedan od tih dvije bio je uništen,pa sam napravijo novog.No sa puno osiguranje kod original sklapanja bijo je na izstopu svornjaka i maleni var!.
Preša Vazzolar-njen remont Nabavil-se-je-nov-sornik-bata-prejsnji-bil-potrosen-za-0-65-mm
Demontirala i sravnala čekičem se i izlazna rampa za bale.No vijke trebalo je odpiliti,a normalno napravitit nove poslje toga sa polukroglo glavo,da ne uglavlja za balo.
Preša Vazzolar-njen remont Izdelali-se-vijaki-za-pricvrstitev-izhodne-rampe
Ugotovil sam,da je oštečena i čahura,koja otvarava zaštitni sistem vezalnih iglel(zaštitni sistem je več odmontiran i nije na sliki).Taj zaštitni sistem zatvara u tekom vrijemena vezanja put klupu,da ne može udariti po iglima,a bi odpao pogonski lanac vezalne ili što drugog.Tad je šteta jako velika i taj sistem more biti 100% izpravan..Ova se zapekla na vijku u sredini slike i ak se ne vrti na vijku tad jo pojede.No opravljala je sveeno svoj posao,ali pojede se zbog toga nakon vremena tako čahura kao dijo na kojeg ona naljega.No odmah sam otokarijo novu!.Na sliki je stara uništena na vijku:
Preša Vazzolar-njen remont Pusa-za-odmik-varovalnega-mehanizma-vezalnih-igel-se-je-iztrosila-naredila-se-bo-nova
evo i sad smo došli do najproblematičnijih djelova,koji su jako skupi i nije jih svuda za dobiti-to su lageri.
U gornjem ljevom uglu ljevi ležaj je original od tog stroja,a je uništen,a onaj je neoriginalan pored njega ,sa kojim sam htijo  nadomestiti originalnog,jer ga nigdje nisam dobijo za kupiti.No taj nije predviđen za takve vrste radova jer nije tako napravljen i odmah je zapekao zbog prašine.Koštao je tada 65 EUR sa DDV i je SKF.Izdržao 4 godine ili 5 i zablokiral.No jedan isti takav neoriginalen je več razšaraufan u sredini.Niti malo nije poderan da se razumemo,je kao noovi,al u nejga uđe prašina i zablokira,ko da bi ga zavarijo.Kad ga umiješ bencinom ide ko novi.A kaj mi to pomaga.Stavim ga unutra i nakom par 10 satova rada i se zaustavi.
Mjere nejgove su svornjak 20mm zunanji premer 52mm a širina zunanjog obroča 23mm.Malo za predstavo.
Malo trebam se razpitati,gdje se dobe originalni,jer nije druge opcije.
No na hitro za razumavanje ovaj neoriginalni dopuštava samo radijalne obterete,ali treba izdražti i axialno u isto vrijeme,al nije ni dovoljno zaštiten.Zaštita mu je iz lima,ali trebala bi biti guma,tak omi se čini.No i na desni strani vidi se jedan originalan lager,ali i on je uništen-uglavljen:
Preša Vazzolar-njen remont Na-batu-sta-bila-unicena-2-lezaja
Malo sa bočne strani pogledan originalan i neoriginalan:
Preša Vazzolar-njen remont Vgrajen-lezaj-ni-bil-pravi-kakrsen-je-potreben-pri-taksnem-stroju
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by reider 1 31.01.15 21:34

No dugo premlevao u sobi na toplom,zašto se ne daju ovi stari lageri otvoriti i kako su skupaj sklapani.
Kad sam jih išao bolje gledati,malo umiti z čistilom i namazati WD-jem,onda sam skužijo,da imam na klipu 3 stare lagere i jedan ,kojeg sam sam dodao ali nije originalen-primeren za ugradnjo na takvih uvijetima(prašina i bočni pritisak).No ovi tri potpuno jedan i svaki bili su različti,pa maka su imali konačno dimenziju isto.Tako sam počeo si dobro jih ogledovati kako jih razstaviti-otvoriti:
Preša Vazzolar-njen remont Pricetek-rastavljanja-lezaja
Kad sam skužijo da se pri jednome od njih vidi unutra seger,odmah mi bilo jasno kako je sklopljen.Al udari niso pomognili ništa bez vjesnog pomagača -brenera:
Preša Vazzolar-njen remont 22230635
No kad sam uspijo vide se unutra obični kuglični lager na maloj osovinici,ali na zunanji dijo lagera stavljena je velika čelična čaša-kapa sa utorom za seger i to je to.Malo je to problem razstaviti,jer ne možeš nikako udaritit čekičem:
Preša Vazzolar-njen remont Stare-lezaje-sem-razstavil-seveda-z-pomocjo-prenerja-in-wd
Preša Vazzolar-njen remont Lezaj-kroglicni-je-dejansko-na-tem-modelu-lezaja-nabit-na-manjso-osovinico
Uzeo sam dole poklopac na lageru,očistil stare masti i izpuhao kompresorom i stavijo novu.Poklopac nisam stavijo naazd,jer funkcijo poklopca itak opravlja ta čaša preko lagera:
Preša Vazzolar-njen remont Lezaju-sem-snel-zascitni-pokrovcek-ga-ocistil-in-namazal
Kad sam pripremijo (otvorijo i namazal)sve lagere bilo je potrebno otokariti distančne čahure i na kraju povzetek bijo je takav-ni jedan lager nije znucan,ali bil okak oštečen,samo nekvim došla unutra prašina ili jednostavno mast postala stara trda.Kad sam jih očistil radili su bez problema.Tak oda ne trebam nabaviti ni jednog novog.A najviše mi se sviđa ,da sad imam več jednog u rezervi!.
Došao do zaključka,da mi najbolji onaj koji ima u sebi obični kuglični ležaj i može sve ostalo napraviti kod kuče tokar sam.Virojatno budem išao u bodoče na takvo varijanto:
Preša Vazzolar-njen remont Ugotovil-sem-da-so-na-batu-kar-3-razlicni-modeli-lezajev
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by fireman.peter 01.02.15 22:11

Eto vidiš, a prije te to koštalo 65e. Sad si došao do toga da jih lako sam zaradiš. Jedini trošak ti je kuglični ležaj a ostalo otokariš a još bolje ti ostali dijelovi dobri su i samo ležaj promjeniš?
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425
Join date : 01.01.2014
Age : 51
Lokacija : SLO

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by reider 1 02.02.15 18:45

Peter čovijek se uči čitavi život.Ali svaka škola košta.

Ma ne budem jih sam radijo virojatno,jer forumaši kažu,da takvi ležaji dobijo se bez problema i to za ceno oko 30 eur.A sam ne bi jeftinje prošo ,ak jih radim sam.Tako da...
Skužijo,da ovi lageri kod svih su slični(barem dimenzij).U primjer DF i sipma imaju slični lager,ali tanja osovinica.napravi se čahura i gotovo.Itak treba otokariti distančno čahuro,pa onda u isto vijeme napraviš nased na njoj za v šasijo.
Svekako imam sad dvije lagera ovakvih modela,takvih,kojih je može otokariti,ali njima samo stavljam ovaj unutaršnji maleni lager i opet radiju naprijed.Svi ostali napravljeni su,da je osovinica i zunanji dijo lagera upravo dijo lagera i nemaš što promjenjavati.Kad se ošteti gumeni osigurač na njime prema udoru prašine on je promašeni slučaj.Možeš ga očistitit ali u jedni sezoni uglavi.Zato treba po sezoni provjeriti izpravnost lagera na klipu,ker u suprotnom slučaju pored lagera uništi i vodilicu.

No kolega iz susjedskog foruma pokaazo mi sliko klipa od DF.Po njegovom uzoru izradijo sam za moj klip danas dva pročistača ljeve vodilice.No straga je več to imao a napravljen bijo iz četke.Vide se ovo na starih slikama,a od spredaj nije ga ni bilo,tako da sam ovog napravijo danas na novo.No eto,slike govore više nego 1000 riječi:
Preša Vazzolar-njen remont Izdelava-zadnjega-levega-posnemalca-vodil
Preša Vazzolar-njen remont 22235450
Stavljanje i postavitev klipa na bušilico bilo je malo majstorski posao heh:
Preša Vazzolar-njen remont Vrtanje-izvrtin-za-vijake-posnemalcev
Sprednji levi pročistač isto na novo napravljen:
Preša Vazzolar-njen remont Sprednji-levi-cistilec-izdelan
Ovdje odpravljal sam zračnost u prstima povratnog udara mrve,jer ak previše ljuljaju ljevo desno ,klip udara u njih:
Preša Vazzolar-njen remont Pregled-nastavitev-prstov-proti-povratnega-udara-krme
No i na kraju za danas sakupila se bronza za tokarenje.Odspredaj vidi se čahura na svornjaku klipa,koju sam na srečo pronašao takvu,da notranja mjera več je obrađivana kako je potrebno.Trebam samo otokariti zunaj.Ova čahura posebna je jer ima samomazalne grafitne djelove u sebi i ima na strojevima duži vjek trajanja -bojda i do 3 puta duže:
Preša Vazzolar-njen remont Izdelava-medeninastih-pus
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by TomoVinkovic420 02.02.15 19:23

Svaka cast Reider, odlican posao radis. Posle remonta ce biti kao nova. Sve 5 Very Happy
TomoVinkovic420
TomoVinkovic420
član
član

Broj postova : 457
Join date : 04.06.2014
Age : 26
Lokacija : Bosna i Hercegovina

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by reider 1 02.02.15 20:05

Hvala Tomo.
Ja jako skrbim za njo.Uvijek se sjetim riječi moderatora na SLo forumu,koji je kazao,da je balirka ko tvoja žena-uvijek trebaš se motati oko nje i si zanjo uzimati vrijeme za oddržavanje da dobro ide heh.
Htijo jo nekad mjenjati za brži stroj,a previše sam radova uložijo u njo  i na kraju mi brža ni ne treba ,tako da ostaje i sad sam se naviknuo nanjo.No inače ovaj stroj više mi ni ne bi trebao,jer je susjed kupijo balirko,koji upravo jedva čeka u penzionu,da može sa svojo raditi.tak oda bi ga nazvao kad bi htijo.Ali prije nije bilo ovih strojeva meni blizu i odluka je pala da jo sam nabavim.Odmah sam prodao onaj puhač sjena kojeg sam upotrebivao prije nje.

No ovdje se odpilijo desni ugao na klipu,jer bude po novome namješten čistač vodilce:
Preša Vazzolar-njen remont Odbrusil-se-desni-spodnji-vogal-bata
Navarili se drugi dljelovi od lima,izbušilo rupo za vijk,koji drži čistač i normalno napravilo se čistač:
Preša Vazzolar-njen remont Desni-spodnji-vogal-bata-z-namescenim-cistilcem
No u prvo mislio sam,da je desni stražnji čistač od plastike,koji je bijo namješten več prije, još uvjek dobar.Ali poslje pregleda skužijo sam,da je puknot na pole i ne bih dugo izdržao,pa sam napravijo novog i nejga:
Preša Vazzolar-njen remont Izdelava-novega-zadnjega-desnega-cistilca
Obadvije desna čistača napravljena nova i namještena:
Preša Vazzolar-njen remont Desna-drsnika-namescena
No poslije pregleda cjeloga klipa pronašao sam dvije pukotine več iz dobe prijašnjeg vlasnika tupog ko noč.majstor probušijo rupo od zaščitnog vijka i umijesto M8 stavijo M10,jer nije znao pronači uzroka,zašto on puca.No poslje toga zaista on nije več pucao,ali je puknuo klip na dva djela.Na sliki ljevi dijo klipa ,kad je se zatvorila zaščita veznih igla, udarijo je u njo i zbog velike enerkcije klipa između pomicanja njega prema nazad je umijesto  zaščitni vijk puknuo taj dijo klipa vstran. Gornji dijo klipa dobro je zavaren,ali nisu vidjeli pukotine od spodaj. Tako da ja to sredijo i normalno zaščitni vijk sam stavijo pravi odmah ,kad sam jo doveo kuči polje kupnje.No nešto vijkov popucalo isto meni do knisam shvatijo problema:
Preša Vazzolar-njen remont Ob-pregledu-bata-sem-nasel-tudi-dve-razpoki-ki-sem-jih-zavaril-da-se-razpoka-ne-siri
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by reider 1 11.02.15 17:53

Prošlog dana bili su radovi na rudu. Navarivala se je kuka za kačenje na traktor.Jer je jako malena i iz nekog običnog materijala ju med radom jako jede jer je materijal na traktoru dosta tvrđi.Trebalo jo bi navarivati z elektodami materiala velike trdote,ali ne radi ovaj stroj toliko,pa mogu svakih 5 -10 godina malo se navariti sa običnimi elektrodami:
Preša Vazzolar-njen remont 22255456
Izrada novog stabilizatora torzijskih obterečenja rude zbog namještenog hidravličkog cilindra(na sliki stari odmah iza šraufštoka,a čelik za novog je skrajno ljevo U profil).Novi bude enojne izvedbe i ne kao stari,koj je dupli.To sam napravijo zbog prijašnjeg preniskog klirensa preše.Stabilizator upravo stavljen je na prešo horizontalno i ne kao je na sliki.Nekad je nasjela na neravnino i odčupalo ga.To več sad ne bo moguče sa novijim.Slika novog žao nemam,ali je gotov:
Preša Vazzolar-njen remont 22255458
navarivanje sklizanog djela rude.Malo naprijed vidi se uho za pričvrščenje prije omenjenog stabilizatora.Vide se i dvije malene uši,koje su se upotrebivale,akd je preša imala mehaničko otvaranje al sada je hidravličko:
Preša Vazzolar-njen remont 22255463
Povarivanje puše za svornjak u rudo.Da se rudo ne bi počelo savijati sam između povarivanja izlizanih djelova tokarijo čahure iz bronze za podavače mrve(radilica sa nosačem stoji na rudu:
Preša Vazzolar-njen remont 22255465
Piksiranje podavača mrve(ljevi je odzoro al desni spodaj):
Preša Vazzolar-njen remont 22255467
Izrada stabilizatora rude na pili.Straga vidi se lim,kojeg ga pedantna tvornica Vazzolar nije prije sklapanja barem NI JEDANPUT ne sa ni jedno boju prebojiti,kamo ,da bih stavila jedan osnovni premaz i 2 sa pokrivno boju.Bravo majstori!:
Preša Vazzolar-njen remont 22255473
No jer bilo je sve razkopano,odluka je pala i provijeriti,zašto ima zraka na zupčaniku pogona podavača:
Preša Vazzolar-njen remont 22255476
Shvatijo sam,da bijo je zrak na kajli!:
Preša Vazzolar-njen remont 22255479


reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by fireman.peter 13.02.15 17:33

E tu si jeftino prošao, kajla ti je najbolja moguća greška u tom pogonu Very Happy
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425
Join date : 01.01.2014
Age : 51
Lokacija : SLO

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by reider 1 13.02.15 18:51

Da i upravo prije jednog sata sam zupčanik nabijo nazad.Mogu sa sigurnošču tvrditi,da je išao tako težko nazad,da sigurno neče nikad dobiti lufta.I malo osovino namazao Loctate prema odvijanju šaraufov čisto malo na drugom kraju gdje je kajla(ne onaj Loctate,koji zavariva dva djelova).Tako mi napravimo na reduktorima utvornici,koji ne smiju imati ništa lufta.No ako pretiravajo sa tim Loctatejem onda ti treba sagrijanje između demontiranja.A oni uzimajo ovg,koji zavariva i mal oga stavijo na osovino.No taj moj je samo za usiguravanje i brtvenje strojnih djelova.Tako da neče biti ništa lošeg.
No htijo sam sklopiti čitav reduktor skupaj,ali na kraju ugotovijo,da nemam semeringov,jer ču jih promjeniti,jer je sad jaka prilika.Poslje tog remonta ,ak ne bi bilo lomova u njime,sam siguran,da ga više neču nikad otvarati.Sumnjam to,jer je bijo sada kao nov,ali ona više nikad neče toliko još jedanput odraditit,koliko je do sada radila,jer nemam toliko posla i prije ču ja zaspati.Lp
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by iwanho 1 13.02.15 18:58

Kaj reči nek da je profesionalno odrađeno. Ne veli se badava: "Drži kao Loctite". Very Happy
Dobro si se odlučil za promjenu semeringa, zanemariv trošak u odnosu na eventualno potrebno ponovno rasklapanje zbog curenja ulja.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by reider 1 13.02.15 19:20

Loctite nije samo ime več je zaista kvaliteta i sinunim kvalitete.Ovo sam upoznao na vlastite oči utvornicama u koji hsam radijo-Tako Metalni kao Palomi.Sjetim se dana,kad bijo pomagač na jako veliki glodalici u Metalni.A vodje posla nikdje.Jer bijo vikend.Moj vodja stroja kazao,nek nešto operacij napravim ja,a on če se vratiti odmah nazad.No ja rupu prebušim naopako jedno od večih.Vrati se on sa lutanja izvan firme,jer po nešto letijo kuči,a on vidi promašeno rupo.Pa šta je napravijo-urezal je navoj uto rupo i u njega zašaraufal vijk namazan sa Loctate.Rupo je onda zamaknuo za pola premera i izbušijo na novo-nije izpao vijak,pa maka ga svedro probušijo za pola premera.!A sveder od fi 25 mm.Komad bij oukupno težek tisti sjetim se još kao danas da bi bilo-4400kg-Radili za firmo ADK,koja je več tada bila vlasnik jednog djela Metalne ili imala u najem jedno halo,to sad neznam više.

ma tako je-ne mudi mi se,i nek bude tako,da više neču niko razkapati.A nabavil sam i jako gusto ulje od 140 vizkoze,da ne slini iz reduktora niakd više,jer se na masnoču onda sprijima prašina i boga mi kako to izgleda.
No moj drug kazao je,da on to niakd ne očisti što je masno,jer gdje je masno tamo barem neče više nikad hrđati hehe.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by reider 1 19.02.15 21:41

Ova dva dana prali se sa visokotlačnim pralcem svi djelovi,da bude moguče nadaljnje spremanje limova za bojenje.kad se posuši pregleda se i na zahrđane djelove nanese Ferosan i se obrusi smirgovim papirom + brusilko.No poslje toga pa dugo očekivano bojenje
Preša Vazzolar-njen remont Ciscenje-z-visokotlacnim-pralcem-2
Preša Vazzolar-njen remont Siscenje-z-visokotlacnim-pralcem
Prije čiščenja jer su došli semeringi i mjenjala se oštečena kajla,zatvorilo se reduktor podavača
Preša Vazzolar-njen remont Po-menjavi-semeringa-in-zagozde-se-pred-pranjem-reduktor-zapira
Problemi počeli odmah u početku jutra,jer Tv nikako nije mogao povuči ostale djelove preše,koje su ostale ukupno u komadu na dvorišče.Zemlja bila smrznuta. I povrhnica zemlje počela se taliti.Ni vijerovati nisam mogao,da sam došao tako daleko.Kad sam zakopal sam ga tamo i pustil-sreča moja,da imam tako dugo cev do pralca.I opet psovao. Pralec prikačijo sam na bojler sa toplo vodo,jer nemam takvog koj sam grije vodo.Razmaščeval sem sa čistilom iz tvornice +Megijo,kojeg mi priporučijo naš poštovani Moderator Peter.Bijo sam zadovoljen.Ali sa pralcem sam prao jedan dan i pol uz pomoč moje dame sa čistilom i glitzi gobico.heh. Nadam se,da mi ude uz pomoč i kod drugih poslova,jer ni sanja se kome ne,koliko je posla kad to sve razkopaš.I onda je tu i marfi sa svojim društvom,koji te zeza čitav vijek radova heh.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by iwanho 1 20.02.15 10:10

Dobro si se sjetil prikopčati miniwash na bojler. Idea   Naravno, pretpostavljam da nisi vodu u bojleru zagrijal na 80°C, jer to vjerojatno ne bi bilo dobro za miniwash, osim ak nije predviđen za vruću vodu, ali i nekih 40°C je bolje od hladne vode. Barem se lakše i prije osuši nakon pranja.

Kad se zmrznuta zemlja počne odmrzavati to je isto kao da si na ledu. Teško ideš s praznim traktorom, a ne da bi kaj vlekel za sobom. Sad

Svaka pomoć dobro dojde i imaš sreću da takvu pomoć dobiš. Meni je najdraža pomoć upravo za takav posel kak je brisanje, koji je meni predosadan.

Marfi je sveprisutan i na koju god stranu kreneš, minimalne su šanse da se s njim ne sudariš. On se jednostavno uvijek tak postavi da moraš dojti s njim u kontakt. Crying or Very sad

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by fireman.peter 20.02.15 18:15

Dobro ti ide Reider, sad već završavaš, spremaš se za bojanje.
A lako je tebi kad imaš pomoć Wink , ja sve moram sam.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425
Join date : 01.01.2014
Age : 51
Lokacija : SLO

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by iwanho 1 20.02.15 19:15

Peter, za pomoć se moraš sam pobrinuti. Samo pri tom treba biti oprezan. Pri nas se veli: "Za vraga se lahko zahodiš, ali ga se teško riješiš".

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by fireman.peter 20.02.15 20:18

Ha ha, dobra si rekao, Very Happy znači može biti i gore. Onda nek ostane tako kako je.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425
Join date : 01.01.2014
Age : 51
Lokacija : SLO

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by iwanho 1 20.02.15 22:19

To je bila samo mala šala. Ipak je u dvoje lakše nego sam. Very Happy

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Preša Vazzolar-njen remont Empty Re: Preša Vazzolar-njen remont

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 1 / 6. 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.