Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Join the forum, it's quick and easy

Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Traktori Goldoni Star opća tema

+6
batek
fireman.peter
Krumpironja
reider 1
iwanho 1
Admin
10 posters

Stranica 5 / 16. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

Go down

Traktori Goldoni  Star opća tema  - Page 5 Empty Re: Traktori Goldoni Star opća tema

Postaj by reider 1 15.10.16 23:14

PA rade danas sve više i više na 3. i kod auta. Isto i kod traktora. Larifari je, da je 4 klipac sposobniji. Važna je tehnika. Lađe imaju klip da 3 ljudi možedu na njemu sijedeti, pa taj klip odda za par Goldonija snage hehe.

Strojevi se rade, da se nešto zarade hehe. Naravno. Gledaj, ak se može prodati još danas "Fičo", radili bi ga vijeruj sa največim veseljem. AL niko ga ne bi kupijo. Pa se zato ne rade. A ak se neki model traktora(bilo kakav je ) prodaje sa lahkoču u velikoj masi, zašto bi se prestala izrada, ili izboljšavala il za iste pare davalo dosta dodatne opreme. Neču nobenog modela nabrojavati il tvornice.

Nisam ja baš nekvi pristaš dosta preširokih gum. A ni najožjih. Originalan izbor kod Goldoni Star 3050 u originalu čini mi se dobar. A volijo bih imati jih straga i 280 širine, spredaj bi jih takve pustijo, kakve jesu original. Za izvađenje krompira il drugo međuredovno obrado. PA ove gume čejo te izdržati preko 20 godina, ne trebaš več sad razmišljati o kupnji novih heh. A ak si jih želijo, to bi zahtijevao kao opcijo kod nabavka novoga.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089

[Vrh] Go down

Traktori Goldoni  Star opća tema  - Page 5 Empty Re: Traktori Goldoni Star opća tema

Postaj by iwanho 1 16.10.16 14:31

Stzandardne felge su preširoke za gume širine 280.

Često se baš ne kupi ono kaj se želi, nego ono kaj se može, gledajuć da je čim bliže željama. Crying or Very sad

Sad sam našel na netu da je klirens nekaj veći nego se navodilo u do sad dostupnim podacima.
Niska verzija 257 mm, visoka 335 mm. Kad bi ga stavil na ravni pod i onda izmjeril, to bi sigurno bilo najtočnije. No, za tih par cm nije ni bitno.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 16.10.16 20:25

Gledaj, oni uzmeju mijero klirensa kod nekvih kotača, al svaki kotači imaju onda drugi klirens. Onda se trebamo pitati, gdje oni merijo klirens. Ili zaista najniža točka izpod traktora ili...
Prijatelj, napokon toga, ko sam pročitao dosta kataloga i sam il mijerijo il testirao brzine kretanja, shvatijo sam, da tvornicama i prodavačima nije baš sve za vijerovati. Nekvi neznaju, nekvi lažu. Il pričajo ono, što kupac želi čuti, i ne što je istina. Zanimivo je, ak ideš nešto kupovati, pa znaš više od prodavača, al on lupa i lupa, samo da kupiš. Dobar primer je priča o stražnjem vratilu, koju sam ti več pričao(neodvisna vrtnja, dupla lamela...).

PA oko ti že od daleko samo kaže, kako je sa ovim klirensom i stabilnostjo. Ne treba baš nešto mijeriti. KAd sam gledao nešto traktora, odmah ti to padne u oko. Ko je pri tlima, ko nije. ZA stabilnost našaraufane platforme za vozača, konfort kabine, koje se ljuljaju na stabilizatorima, il samo sijedalo na getribi odmah kaže svoje.
Mogu samo kazati, da odmah, kad sam se sijeo na onog nizkog Stara na sajmu, kod sebe dao sam procijenu ,kakav je u radu, al kupaca nisam pitao za klirens.

Kod GOldonija, model nizki "Star", palo mi je u oko, kad sam sijedijo na njemu, da mi optično, znači varljivo, dava onaj produžetak blatobrana neku osiječanje veče širine i blomaznosti. Ak bi se on skinuo, traktor bijo bi po meni bar za osiječanje pregledniji i bolje bi se osiječao na brdima sa njim. To bi mu ja odmah skinuo, jer mi ne bi trebalo.

No kod ovog modela imaju mogučnost dobave dvih klirensa, al nekve tvornice za ponekve modele one opcije ni nemaju. Koliko sam razumijo ljude, oko mene, proznaniki, koji su kupili traktore nove različtih firma, po večini il uskoro svi, kupili su nizke verzije, al i svi su za to trebali platiti više od standardne (visoke) verzije.

A sad pitanje: dal si kad si malo dublije orao, jel si ikad pogledao izpod traktora, koliko ima rezerve višinski izpod? Znači, dal bi nizki model poklizao po zemlji?(ovaj komentar oko težjeg okretanja okretnog pluga viskokog klirensa, zbog premale višine traktora nije potrebno ti podati).
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 16.10.16 23:24

Trgovci formiraju cijene kak njima najviše odgovara, obično prema potražnji. Na internetu se pronađu cijene gdje je niži model za par sto eurov jeftiniji (cenejši) od visokog modela.

Klirens kod oranja sam pojasnil ovdje, a okretanje pluga bi za neke modele plugova moglo biti problematično.  Ja sam kod kupovanja pluga vodil o tome računa i nemam problema.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 23.10.16 12:36

A koliko ima višino do volanskog obroča tvoj Star, ak ti je za izmijeriti? NEkve tvrnice podavaju mijere višine sijedala. A gledajuč na to, da je mogučnost štelovanja, ova mijera je brezpredmetna.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 23.10.16 15:53

Na Staru je i volan podesiv po visini. Znači i njegova visina je bezpredmetna.

Ne mogu shvatiti zakaj te muče takve sitnice. Ako hoćeš dobiti stabilnost raširiš ga na 178 cm pa moraš biti "majstor" da ga prevrneš.
Vjerujem da ovlašteni serviseri imaju podatak do kojeg kuta poprečnog nagiba je traktor stabilan, ili barem kotu udaljenosti težišta od podloge. Ako ga serviseri trenutno nemaju, vjerojatno oni mogu taj podatak dobiti iz tvornice.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 23.10.16 22:44

Ako je volan i sijedalo podesivo, onda je to milina. Hvala na odgovoru. Al od tebe dobijem sve iskrenije i 5 puta brže podatke, kao od onih prodavača. Laughing

Znaš, nikako si ne mogu predstavljati pokojih stvari, pa mijere dosta pomognu. A sveje to tako...ak je nešto podesivo. Onda podatci ništa ne vrijede.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 24.10.16 8:58

Pretpostavljam da bi te moglo zanimati koja širina je potrebna za neki bočni nagib (npr. 45 ili 60°) da traktor ostane stabilan.

Od Hojnika bi bilo bi lijepo kad bi starom prijatelju izhodil tu informaciju. Ako sam u mogućnosti, ja se trudim pomoći čak i nepoznatim ljudima, a kamoli nebi poznatim. Very Happy

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 24.10.16 12:23

Prijatelj, imao sam u glavi i ideju, kad idem po šopingu(neznam kako kažeju u SRB-HR jeziku) u Maribor, htijo sam tamo iti i do njega i malo se razpitati. Al u glavnom znaš što me zanima uskoro znam.

U glavnom ja nekako na oko procijenjujem mogučnost preokretanja, tako, da mi neki izračuni i testi dosta ne pomenijo. Rodijo se na brdima sa tim i onim sam traktorom vozijo, pa bar za sebe mislim ,da nekako znam procijeniti situaciju.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 24.10.16 14:26

Kad upoznaš traktor onda nije problem procijeniti, a na nepoznatom traktoru, samo ako si srećković. Lako se dogodi da traktor koji je na izgled niži ima više težište od onog koji djeluje visok. Važno je koliko je mase na kojoj visini. Poznavanje visine težišta pomogne kod procjene, bez ikakvih izračuna.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 24.10.16 21:38

A koji prodavači imaju ove podatke i ak jih imaju, ko se za njih razpituje, i kako bi nek ovu namišljenu točku na traktoru mogli kupcu pokazati i obrazložiti. A ak bi bili nekvi izračuni, opet si kupac sa njimi ne bi mogao ništa pomogniti.
ZAto ti kažem, da sa procijenjenjem nekvih lastnosti traktora, kao su klirens, širina, kabina, vrsta kabine, ili je platforma, il samo sijedalo na mijenjač prišaraufano, može izskušen čovijek doći do nekvih lastnosti stroja, i zaključka, il bude mogao sa njim nekvi posao obaviti, ili ne. PA ne bi htijo nabrojivati i uspoređivati svih i svašta modelova i firm traktora, da se ne izađe sa teme.
A istina je, da bar na oko stroj bi trebao vidjeti, il duže vrijemena si ogledati, da bi mogao nekvu procijenu dati ja sa svoje strane za ponekvi model. To, da sam na sajmu išao mimo nekog stroja i se zaustavijo za 5 minuta, več sam detajle do sada sve zaboravijo, kamoli, da presuđujem sa prospekta...
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 01.11.16 8:14

iwanho 1 je napisao/la:Malo igranja s kotačima, zamjena mjesta lijevo-desno.

Sada - vanjska širina 166 cm
Traktori Goldoni  Star opća tema  - Page 5 1zbctfp

Ovo proširenje se nije pokazalo dobro za dublje oranje. Najniži dijelovi prednjeg mosta (uz kotač) su svega 22 cm udaljeni od zemlje. Ako se ore dublje od tih 22 cm, guraju zemlju pred sobom, a to u teškoj zemlji nije baš ugodno.  Sad

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by Krumpironja 01.11.16 16:14

To si mogo i odmah znat,meni ac od kad sam ga suzio uopce ne nasjeda al posto ima slabi grip orem sa kotacima van brazde a plug stavim kroz u jednu stranu i moram priznat da se odlicno ore u dublje nego kad je traktor u brazdi i ne gazim
Krumpironja
Krumpironja
uvaženi član
uvaženi član

Broj postova : 718

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 01.11.16 18:29

Zanimivo. Ne bi to mogao predvidjeti.

Slušaj, dal si prednje kotače vanjsku širino štelovao na 166cm il koja ti je to širina? Jer ja bi ti za orbo svetovao, da straga vanjsko širino naštelaš na 166(kao je tvoja želja), al prednje kotače šteluj tako, da bude notranje lice isto sa stražnjim unutaršnjim licem!. TAd češ dobiti najbolje ponašanje traktora u orbi, ako ti ne smeta različta vanjska širina. Ovo meni smeta kod frezanja međuredovnog, tako da kao sam vidiš, jedna situacija je dobra za jedno, al gora za drugo...
Ak ne freziraš međuredovno kao ja buče, onda šteluj unutarnja lica spredaj i zadaj isto. Sa time češ dobiti manju širino među prednim kotačima, a možda i ne bude gledala glavčina skretanja prednjeg mosta van iz kotača toliko. Malo može, jer kad se ti nagneš, ona malo se od stranice jarka brazde malo oddalji.

Inače jako širije izgleda ovako prema original širini. Koliko se sijetim sa predračuna, tvornički vanjsko širino ima najuže štelovano(136cm). Ovako, kako imaš sada, ne bi se ja bojao kod mene nigdje voziti hehe.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 01.11.16 19:19

Krumpi,
mogel sam znati odmah. No za to sam trebal uključiti mozak, a nisam. Embarassed

Reidur,
zadnji su sad 166 (vanjska) odnosno 102 (unutrašnja), a prednji 158 (vanjska) odnosno 110 (unutrašnja). No, te širine nisu problem kod oranja. Do dubine 22 cm ide super. Problem se pojavi kad nosač prednjeg kotača, koji sad strši puno izvan felge, počne orati po zemlji. Sužavanjem prednjih na 104 cm unutrašnjeg razmaka ne bi ništa pomoglo, jer nije problem u tih 6 cm nego u cca 20 cm. Vidi se na slici koliko nosač strši od unutrašnjeg ruba gume prema osi traktora.

S ovom širinom sam jako dobil na stabilnosti, a moguće je širinu povečati za još 12 cm (na 178). Kak bi tek ti mogel voziti sa širinom 178 i niskom verzijom. Mene su kod kupnje pitali koju širinu traktora želim. Naravno, od standardno mogućih. Probal sam s najužom, ali nije se pokazalo kao dobro rješenje za moje potrebe. Čini mi se da je 145 cm, za 99% mojih potreba dobra širina, a ako baš trebam raditi nekaj na opasnom nagibu, onda samo zamijenim lijeve i desne kotače i dobijem 166 cm kao sada. Vjerojatno bum ubuduće radije izbjegaval opasne nagibe nego stalno mijenjal kotače. Uvijek se pronađe i neko drugo rješenje. Osim kad treba odorati od brijega, onda treba proširiti.

Nije mi jasno zakaj ti kod međurednog frezanja buča smeta ako su unutrašnja lica guma poravnata. Ionako zadnji (širi) kotači prave eventualne probleme, a ne prvi. Znači ako zadnji idu po tragu (sledi) prvih, onda prvi ne mogu delati neke probleme.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 01.11.16 20:07

Ti si negdje pola, pola umijestijo ljego prednjeg koloteka prema zadnjim. Znači, ne pokrivata se tako ni vanjske, ni unutaršnje strani kotača. A kad sam ja kaazo, da mi nešto smeta, kod međuredovne obrade, mislijo sam, da ja vozim usrijed redova buč razmaka 160 cm, a sa prednjim kotačem uvijek sasvim pored reda vozim. KAda tako vozim, znam, da stražnji kotač il freza nečeju uništiti povrča.(ti si virojatno mislijo, da imam redove i izpod traktora. Tad bi to bila druga priča da).

Onaj maleni traktorčič bi bijo smiješan na 180 širine heh. Da, siguran bi bijo tada na brdima. No taj traktor je upravo za ovakve svrhe napraveni. JA zaista nemam nikakve želje i namijere, da godišnje okretam kotače. Najvijerojatnije budem fiksno nastavil nabavljenom traktoru širino, ovakvo, kakva je bila na AC, il najviše za 5 cm šire. AC bijo je 140cm. I tekom radova vidijo ,kako se ponaša, i ak treba što promijeniti. Prvo trebam vidjeti, koje mijere budedu moguče štelovati. Naravno, da treba ove, koje budedu moguče.

Da, vidim, da viri van bar 10 cm iz felge taj dolnji lager glavčine zakretanja kotača. Al kao sam več kazao, on malo se i nagne od stranice jarka, tako da ak zožiš na jednoj strani za 6 cm(ukupno 12 cm), onda bila bi stvar riješena. A tada bi došao na širino 98 unutaršnje, što je 146 cm vanjske spredaj. To ja mislim. Tad, kad okreneš zadnje kotače na uzko verzijo(u tom primeru 145), onda se vanjske stranice gum posložijo, što mi se čini super. Nadam se ,da nisam što zabrkljao. A ova širina bila bi i meni super!
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 01.11.16 21:01

Frezal sam i ja ove godine među bučama. Traktor na širini 145 cm, freza 150 cm (radna širina), razmak redova 210 cm (pokazalo se preveliki, optimum bi bil 180 cm). Buče kod mene nikad nisu posijane pod špagu, A ove godine sam radil 2 prolaza, prvo uz jedan red pa onda uz drugi.

AC je, prema mojem osjećaju, približno jednako stabilan na 140 cm kao i Star na 160 cm ili barem na 151 cm. Možda je i na 145 približno stabilan kao AC, ali je osječaj kad sjediš visoko čisto drugi. Ja sam na Pasqualliju znal sjediti na blatobranu gornjeg kotača dok je traktor polako išel. Ako bi trebalo, a hvala Bogu nije, lako bi skočil na gornju stranu, a na taj način sam i težište malo pomaknul na bolje.

Širinu bum za sad još jedno vrijeme zadržal ovakvu (166 cm) jer  si oranjem malo uređujem njivu. Na nekoliko mjesta bum oral tak da bude brazda na donjoj strani kosine.
Suženje od 12 cm, koje predlažeš, ne bi pomoglo. Razlika je 25 cm, a nagib traktora je zanemariv, pogotovo ako teren visi prema neizoranom. Širina 150 cm je vjerojatno najveća da se može orati bez navedenih problema i do 35 cm dubine. Onda je po standardnim postavkama unutarnji razmak prednjih guma 93 cm , a zadnjih 87 cm.

Traktori Goldoni  Star opća tema  - Page 5 2ro2eer

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 02.11.16 12:30

U svakom primeru najbolje je, da redovi povrča širiji su malo od traktora, pa ti onda izfrezaš u dvije strane, jer težko jako je, jedno prehodno zauzeti cijelo širinu među. Jer se ne sadi točno. Malo redovi ljuljaju. Onda ak sadiš tako široko redove, vanjsko širino nastavil bi na 150, kao več predpostavljaš, da je najšira i najbolja opcija za sve, pa ne trebaš ništa mrdati. Oreš, frezaš... scratch

reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 02.11.16 17:01

Da, da, najbolje bi bilo da ga postavim na 150 i zamijenim frezu za jednu od 170 cm. Što je freza šira od traktora, to je ljepše frezati. Kad je na knap, kod frezanja na kosini svako malo ode donji kotač u prije pofrezano (mekano). Ne može se lijepo držati pravac, a kad je šira 15-20 cm, ide super. Imam iskustvo kad je traktor bil 136, a freza 150.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 02.11.16 18:13

To ti ja u nulo rad vijerujem. Al ja bi dao si koljeno bušiti za ovu tvoju frezu heh. Meni bila bi super. Ja ču pokušati ostati na mijeri između 140 do 145. Trebam pročitati, koje opcije postoje širine, a da je vanjska širina na obadvih osovinama ista. Koliko se sijetim tvojih postova, kazao si, da ima Goldoni opcij jako dosta. Uskoro svakih 5 cm imaš mogučnost nastaviti, što je milina. Kod ponekvih drugih traktora uvijek nema. Najviše puta prednja os nema mogučnosti.

ZAšto ti toliko smeta raditi frezom, pomaknutom na stran. Ja tako radim, jer mi je preuzka prema traktoru. Trebaš se samo znati kretati, da ne puštaš tragova.

Prijatelj, a kod mene luda kuča. Radim ko magarac. Budem javijo u odgovarajučim temama, kad bude vrijeme. Ruše se šupe, pilijo stari nosači šup, boli me leđa, naručba dostave sijena do kuče je pala upravo sada, al što je najvažije, na 3/4 je traktorčič več naručen. NEK BUDE GOLDONI! Wink ako se toliko o njime pričalo.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 02.11.16 18:59

Dobro došel u klub korisnika Goldonija.  Very Happy
Maxter, Cluster, Star ili Energy?  scratch

Ja sam samo napisal kak je najljepše raditi. U stvarnosti se uvijek prilagodimo onome s čime raspolažemo.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 03.11.16 18:34

Hvala Wink
Koji? dal ne znaš, u kojoj temi jesmo hehe i što sam ti svetovao kupiti. Samo teku razgovori oko opreme pa... scratch

Ak sam več u toj temi, pa da više ne prljam teme sa miješavitim temama, još sam pronašao dvije slike, koje dugo imam kod sebe, al možda neko jih od vas vidijo na ZS, a svi ne, pa stavim ponovo.

Slika ljepotana Goldoni Star na sajmu neznam gdje, al mogu potvrditi, da je sa godine 2012. Uslikao ga, kad mi blisk odboja sunca sa lima pao u oko, kad išao mimo heh. No ovdje ne vidim, ak je dvojni mijenjač, al od ove godine nešto nije se bar na oko promijenilo od ovog godišnjaka 2016.
Traktori Goldoni  Star opća tema  - Page 5 Goldoni-3050-sejem-2012
I još jedna slika Goldoni Star SL. Stara par godina. Stariji godišnjaki Stara verzije SL, imali nekad godine nazad doplato dvojnog mijenjača. No ni kot tog sa slike se ne vidi, koju verzijo ima. Jer kod unaca Goldoni 3070, koj kakvih 10 godina več je star, nema dvojnoga, i ima samo osnovnoga 8+8. Uslikan u pozadini Kopra SLO, gdje neko sa njim prešao sijeno. Bijo tada na godišnjem odmoru, pa ga uslikao, kao kakav paparac, pa maka ga vlastnik sakrijo u šumu Laughing .
Traktori Goldoni  Star opća tema  - Page 5 Slika0904
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 03.11.16 19:45

Danas sam oral i sjetil sam se probati ono kaj tebe muči. Na 16+8 sam stavil u rikverc. Zatim sam probal promijeniti režim. E, ne može se ni mrdnuti. Very Happy
Zaključano u 16+8 dok se ne izbaci iz rikverca lijevo od sjedala.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 03.11.16 21:01

Hehehe, a si se sijetil. Heh hvala. Ma tako mi bilo logično. No ne bi mijenjaču bilo to ništa, ali iznenadilo bi vozača, jer bi se počeo kontra očekivanom kretati.
Zanimivo je samo, kako je to sve u mijenjaču napravljeno. scratch No, trebamo znati, da sve to nije plod jednogodišnjeg rada, več su to inženirji duge godine i desetletja to španali mozag...No na kraju su to patentirali, kako piše u prospektima. Koj snađe se sa njim, čuda kombinacij može raditi na njemu heh.
No ovo osiguranje dobro je, da ne bezglavo nešto preklopiš.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 05.12.16 15:55

Goldoni Star došao kuči tongue alien cheers Ubijen od vožnje, nočnog rada i uređivanja papira. A sad je kraj.
NAtovaranje i vožnja kuči. Vozijo straga, da ko ne zabije se u autovuču i ga uništi. Bolje da u mene uljeti heh:
Traktori Goldoni  Star opća tema  - Page 5 Fotografija-0036
Traktori Goldoni  Star opća tema  - Page 5 Fotografija-0039

U ovom trenu zahvaljivam se svim, koji su mi sa nasvetima doprimogli, do krajne odluke, pa maka možda na kraju nisam napravijo po njihovom. Najviše naravno zahvala ljeti Ivanhuju, Bateku, Krompiju, a ak sam kojeg zaboravijo nek izvine.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 5 / 16. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16  Next

[Vrh]

- Similar topics