Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
+28
peceni
serafian
Admin
G.Vrbica
mbkrhr
vratar
TV-319k-vlado
mbutala
vica022
Karl
grabrovec
kebirpm
tony5
jozef.kc
VALTER 521
Tomo Vinković Požega
TomoVinkovic420
reider 1
Dubravac
batek
Krumpironja
tomotraktor
ky1bro
ssucur
iwanho 1
fireman.peter
tomo522
darko123
32 posters
Stranica 6 / 37.
Stranica 6 / 37. • 1 ... 5, 6, 7 ... 21 ... 37
Re: Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
Znam da mi je semering unisten skidao sam vec jednom veliku matcu da bih podmazao sve. Ovih dana dok zavrsim nosac za motorku potrudit cu se da npravim volan.
TomoVinkovic420- član
- Broj postova : 457
Kad ideš u trećoj sa plugom, a on hoće da pređe naprijed nimalo dobar osjećaj...
Dubravac- uvaženi član
- Broj postova : 526
Se slažem sa petrom.Postoji mogučnost,da sam ja zbrkljao redosled elementa oko lagera i meni rade to sve kontra:mali divje matice izpod volana imam pritegnute do kraja,al sa veliko sam nastavil zračnost i radi u nulo.U početku me zezala velika matica,koja se okretala i promjenjivala zračnost.Sad je se ustavila i ima mir.Odšaraufale su se male.I to do kraja gore pod plastični volan.Zaista svi elementi koji so naloženi oko lagera imajo nekvo vlogo i pravilan treba biti redosled.Kad sam razkapao ni mi bilo nešto jasno i svojom glavom izgleda sam sklopijo nazad.No sad opet radi brez problema,pa budem tako pustijo.
Dubravac ne razumjem što želiš kazati.Kakav plug?straga ili prednja daska-ralica?To da cima volan levo desno z velikim luftom misliš?LP
Dubravac ne razumjem što želiš kazati.Kakav plug?straga ili prednja daska-ralica?To da cima volan levo desno z velikim luftom misliš?LP
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Šalim se na račun lufta u volanu. kad sretneš nekog putem a na traktoru mu još i neki priključak. Pa kad vozi brzo počne plesat ko blesav lijevo, desno.
Pa onda pjevam "LIJEVO, DESNO NIGDJE MOGA STANA OJ ULICE ALAJ SI PIJANA"
Pa onda pjevam "LIJEVO, DESNO NIGDJE MOGA STANA OJ ULICE ALAJ SI PIJANA"
Dubravac- uvaženi član
To se dešava samo zglobašem u sredini.Mrda repom.Hidravlika na volan i gotovo
Rado bih ja stavio hidraulicni volan, ali treba minimalno 150e da se to uradi. Ako nadjem gdje od tama bilo bi super.
TomoVinkovic420- član
Blagor tebi,da to komplet napraviš sa 150 E zaista!Kod nas za ove pare ne dobiješ ni svih cevi s priključki. No virojatno si mislijo polovan sistem od Marcedesa-to je drugo.A poslje ugradnje ti odplati uložene pare-ko da radiš sa drugim traktorom.
Ugađam svojoj guzi, jedan prijatelj mi je sredio sic.
Dubravac- uvaženi član
I naš na TV je pretapeciran na novo,al metalni djelovi su još uvijek originalni.
Loša stran je,da nije taj sic moguče štelati po oddaljenosti od volana.Šta čemo,jednostavno mali traktor i zmanjka placa.
Loša stran je,da nije taj sic moguče štelati po oddaljenosti od volana.Šta čemo,jednostavno mali traktor i zmanjka placa.
Na mom nije "kilo sic" nego fiksni ali se može štelat udaljenost od volana.
Dubravac- uvaženi član
Kod mene je ovakav kao u riedera, ali ga moram pretapacirati.
@Dubravac Da li je ovo eko koza?
@Dubravac Da li je ovo eko koza?
TomoVinkovic420- član
Mozda idem malo u off, ali samo jedno pitanje.
Da li se ovaj plug moze pripasat na tomu i normalno koristit?
http://www.olx.ba/artikal/16380576/plug-za-motokultivatore-labin-goldoni-imt/
Da li se ovaj plug moze pripasat na tomu i normalno koristit?
http://www.olx.ba/artikal/16380576/plug-za-motokultivatore-labin-goldoni-imt/
TomoVinkovic420- član
Ak je za motokultivatore,sigurno nije dovoljno jako napravljen,pa maka tvoj maleni Tv ne valja za neznam kako snažnoga. :scratch:Ne sanjaj,da radiš sa njime-moja priporuka
I ja mislim da nije dovoljno jak, ali opet da se posavjetujem.
U mom kraju jednostavno nema jednobrazdnog pluga za tv, po povoljnoj cijeni. Tako da cu nastaviti traziti dalje.
U mom kraju jednostavno nema jednobrazdnog pluga za tv, po povoljnoj cijeni. Tako da cu nastaviti traziti dalje.
TomoVinkovic420- član
Ja ne sanjaj o tom,na oko izgleda isti kao bi ti trebalo,al vidim da je to igračka za Tv to nije-možda za pjeskovito tlo-najlakšo tlo.A ja ne bi ni tam sa time radijo.Nezanm kako toga ne nađeš.Pa toga je kod nas sigurno koliko češ... Prodajeju se sa Tomoti v kompletih svi priključci .Znam i za firmo ki radi nove al virojatno nisi interesent za novoga.Možeš dobiti i koju sliko od tog pluga.Radi jih v SLo v Vipavski dolini neka firma.
Ima ga moj kolega v izoli.Ima že 2 priključka od te firme in zadovoljen.
http://kovastvo-furlan.si/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=3
Kot nalašč za tv-je
Ima ga moj kolega v izoli.Ima že 2 priključka od te firme in zadovoljen.
http://kovastvo-furlan.si/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=3
Kot nalašč za tv-je
Na ovoj tablici od Furlana su mjere u colama označene za dubinu, a ne za širinu brazde kak je uobičajeno.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Tomo vinković 400/500 serija
Kolega jučer dopeljao svoj TV 42o žali se da gubi ulje u mjenjaču, i da ima fleka ispod njega od ulja.
Nakon pranja uvučen u garažu i utvrđeno da ulje pušta na rupici ispod traktora, a da je ulje, zaista 90-tka iz mjenjača, i pristupilo se raspakivanju, s namjerom zamjene semeringa na spojničkoj osovini iza lamele. Evo slike:
[img(800px,600px)] upload an image[/img]
Nakon samog odvajanja motora, dosta drugih stvari, od ispuštanja goriva, ulja hidraulike, ulje iz mjenjača, cijevi hidraulike, struja, sajle gasa, sajla kvačila, i sigurno sam nešto zaboravio pristupilo se polovljenju.
[img(800px,600px)] print screen windows[/img]
[img(800px,600px)] image upload no limit[/img]
Na prethodnoj slici označeni semering koiji je trebalo zamjeniti. Nakon skidanja istog utvršeno da spojnička osovina ima dosta lufta odnosno da je potrebito i ležaj zamjeniti, što zahtjeva još dodatnog šarafanja da bi se isti mogao izbiti. Skidanje jednog rukavca, da se može izbiti ležaj. Spojnička ide unutra ka mjenjaču a ležej se izbija vani u pravcu motora, s unutarnje strane iz otvora rukavca.
[img(800px,600px)] images upload[/img]
[img(800px,600px)] image upload[/img]
I stavljen novi ležaj SKF 6006, i semering, 30 62 10,
[img(800px,600px)] capture screen[/img]
[img(800px,600px)] image search[/img]
Traktor je sklopljen. Sada prestoiji postupak kopčanja, gore navedenog, zamjena ulja u motoru, filtera, i još nekih sitnica i Van iz garaže.
LP
Nakon pranja uvučen u garažu i utvrđeno da ulje pušta na rupici ispod traktora, a da je ulje, zaista 90-tka iz mjenjača, i pristupilo se raspakivanju, s namjerom zamjene semeringa na spojničkoj osovini iza lamele. Evo slike:
Nakon samog odvajanja motora, dosta drugih stvari, od ispuštanja goriva, ulja hidraulike, ulje iz mjenjača, cijevi hidraulike, struja, sajle gasa, sajla kvačila, i sigurno sam nešto zaboravio pristupilo se polovljenju.
[img(800px,600px)] print screen windows[/img]
[img(800px,600px)] image upload no limit[/img]
Na prethodnoj slici označeni semering koiji je trebalo zamjeniti. Nakon skidanja istog utvršeno da spojnička osovina ima dosta lufta odnosno da je potrebito i ležaj zamjeniti, što zahtjeva još dodatnog šarafanja da bi se isti mogao izbiti. Skidanje jednog rukavca, da se može izbiti ležaj. Spojnička ide unutra ka mjenjaču a ležej se izbija vani u pravcu motora, s unutarnje strane iz otvora rukavca.
[img(800px,600px)] images upload[/img]
[img(800px,600px)] image upload[/img]
I stavljen novi ležaj SKF 6006, i semering, 30 62 10,
[img(800px,600px)] capture screen[/img]
[img(800px,600px)] image search[/img]
Traktor je sklopljen. Sada prestoiji postupak kopčanja, gore navedenog, zamjena ulja u motoru, filtera, i još nekih sitnica i Van iz garaže.
LP
tomotraktor- član
- Broj postova : 208
Svaka cast, na uradjenom poslu. Super dokumentovano
TomoVinkovic420- član
Huh ulje mjenjača izgleda mi loše.
e jTomo,dali ne može se izkucati osovina sa lagerom,uljnim obročem i zupčanikom na kraju sve sa ove strane prema potisnom ležaju-znači,da ne bi trebalo odšaravfati rukavaca?
Jesi li preverijo potisni ležaj i cjelo kvačilo tako na brzo?Je drugo sve bilo ok?
Ej dali ima ovaj Model 420 one malo bolje kočenje prema 418?Takozvano osovino kroz stražnje kučišče ili ima isto ko 418?
e jTomo,dali ne može se izkucati osovina sa lagerom,uljnim obročem i zupčanikom na kraju sve sa ove strane prema potisnom ležaju-znači,da ne bi trebalo odšaravfati rukavaca?
Jesi li preverijo potisni ležaj i cjelo kvačilo tako na brzo?Je drugo sve bilo ok?
Ej dali ima ovaj Model 420 one malo bolje kočenje prema 418?Takozvano osovino kroz stražnje kučišče ili ima isto ko 418?
Reider 1, ulje je dosta loše to smo vidjeli, sadašnji vlasnik nije ga nikada mijenjao, a mislim da tu ima i grafitne masti pomiješane s uljem, jer je dosta i gušće. Sada sam nasuo novo. Što se tiče kvačila, bilo je i ranije OK, tako da oko lamele nismo ništa dirali. To što govoriš dali bi se moglo naprijed sve u kompletu izvaditi, ako bi se s nečim mogla osovina tako čvrsto uhvatiti to bi išlo, ali kada bi vraćao unutra imaju dva zupčanika od koijih je jedan plastični, u koje moraš uzubiti spojničku a to tada nevidiš, tako da je to nemoguća misija, a lako možeš oštetiti, a pogotovo taj plastični. Ostali svi dijelovi i zupčanici su u solidnom stanju, vide se tragovi habanja, ali ništa tragično, što bi zahtjevalo zamjenu.
20mb image hosting" />
A kočnice jesu od nove serije, kao na 731,732.
20mb image hosting" />
A kočnice jesu od nove serije, kao na 731,732.
tomotraktor- član
Ja za ugrađivanje mi je bilo več prije jasno da bi bilo problematično i izgleda,da je najbolje tako,kak si ti napravijo.
Ej kažeš,da mast u ulju.Ti znaš,što su za ene mazaljke tamo na spoju kučišča mjenjača i zgloba?svaka osovina,koja ide u mjenjač i zzgloba ima svoju.pa kao ide ta mast-u mjenjač ?maže virojatno ovadva lagera,al odvečna mast ide tako mi se čini van prema križevima kardana i ne u mjenjač.kako je ušla mast u ulje?
Ej kažeš,da mast u ulju.Ti znaš,što su za ene mazaljke tamo na spoju kučišča mjenjača i zgloba?svaka osovina,koja ide u mjenjač i zzgloba ima svoju.pa kao ide ta mast-u mjenjač ?maže virojatno ovadva lagera,al odvečna mast ide tako mi se čini van prema križevima kardana i ne u mjenjač.kako je ušla mast u ulje?
Tomotraktor
Ljepo dokumentirano i dobro obavljen posao. Da niste mjenjali lager opet bi otišao semering, a znam da niste ni razmišljali da to ne uradite.
Reider1
Mast ne može ući u ulje ako je neko sam ne stavi tamo.
Ljepo dokumentirano i dobro obavljen posao. Da niste mjenjali lager opet bi otišao semering, a znam da niste ni razmišljali da to ne uradite.
Reider1
Mast ne može ući u ulje ako je neko sam ne stavi tamo.
Pozdrav
Super ste odradili posao, šapice na korpi lamele malo premali razmak pa one jagodice oglodale/izlizale pravi si majstor super...
Srdačan pozdrav
Super ste odradili posao, šapice na korpi lamele malo premali razmak pa one jagodice oglodale/izlizale pravi si majstor super...
Srdačan pozdrav
Dobro je sve ispalo, sutra ću da nastavim s još nešto posla, kada dođe ,,repromaterijal,, ali puno laganije.
Reider 1, kao što kaže Peter, mast je netko svjesno pomješao s uljem.
Reider 1, kao što kaže Peter, mast je netko svjesno pomješao s uljem.
tomotraktor- član
A ko je to napravil,moj otac uvijek kaže,da bi mogao biti taj častni član u domu za ludo bolestne ljude...
Hja koliko se upoznajem na TV-je zaista neznam,gdje bi bila napravljena mazalica,da bi prilikom mazanja odvečna mast se gurala u mjenjač.Možda je gdje napravijo dodatni neoriginalan nipl.Ali šta bi mazao-neznam.Al stvarno je majster.
Hja koliko se upoznajem na TV-je zaista neznam,gdje bi bila napravljena mazalica,da bi prilikom mazanja odvečna mast se gurala u mjenjač.Možda je gdje napravijo dodatni neoriginalan nipl.Ali šta bi mazao-neznam.Al stvarno je majster.
Stranica 6 / 37. • 1 ... 5, 6, 7 ... 21 ... 37
Similar topics
» Tomo Vinković 800 serija opća tema
» Tomo Vinković 700 serija opća tema
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković Transporter opća tema
» Tomo Vinković Damper 600 D opća tema
» Tomo Vinković 700 serija opća tema
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Tomo Vinković Transporter opća tema