Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
+21
joskorak123
Avaks21
tomica pe-18
ingvarsson
kukrosava
G.Vrbica
TV-319k-vlado
darko123
Tomo Vinković Požega
tomo522
darko.m
vica022
reider 1
Neco Tv-418
iwanho 1
serafian
Dubravac
ssucur
tony5
ExtermoIvan
fireman.peter
25 posters
Stranica 8 / 13.
Stranica 8 / 13. • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Re: Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
Pozdrav,zbog posao nisam mogao pre da posetim forum. Jesam sa juga blizu vlasinskog jezera. Tomo za sad radi dobro bez problema,cak sam uspio da ga prevrnem dok sam orao:-) brazda mi je dublja od 30 cm i kad malo brze udjem toma se vaga. Poz.Admin je napisao/la:Pozdrav
Ima i kod tebe dijelova na izbor pretpostavljam da si južnije po strminama koje spominješ. Morao bi platiti porez i carinu ako pada u tu svotu novaca koja se carini obično roba koja se ne plati puno ne carini se samo se plati porez to kod tebe u poreznoj ili carinskoj službi možeš provjeriti ili autobusom po vozaću dostava daš za kavu ležaj u đdžep i to je to, obično do nekih 120,00 kuna ne diraju ništa samo otvaraju da vide što ima unutra i napisati nekomercijalna roba na paketu.
Gost- Gost
Poštovani, ja sam novi na Vašem forumu već imam pohvale za Vas i jedno pitanje.
Koja je suštinska razlika između tv 18 i tv 19 .
Hvala i pozdrav.
Koja je suštinska razlika između tv 18 i tv 19 .
Hvala i pozdrav.
G.Vrbica- novi član
- Broj postova : 20
Pozdrav
Na koji se misli TV 18 ex tip, ili TV 18 iz serije 400, pošto je ovo tema TV PE 18, ponekad TV PE 18 još nazivaju ex tip TV 18..
Na koji se misli TV 18 ex tip, ili TV 18 iz serije 400, pošto je ovo tema TV PE 18, ponekad TV PE 18 još nazivaju ex tip TV 18..
Mislio sam na tv 418 iz serije 400 i tv 419 iz 81. godine .
pozdrav!
pozdrav!
G.Vrbica- novi član
- Broj postova : 20
Postovani, Imam problem sa prednjim mjenjacem na tomi 418.
Naime, ostao mi je zaglavljen u sporim brzinama, gdje god pomjerim rucicu u brze, rikverc ili polozaje izmedju spora i rikverc, rikverc i brza, on i dalje ostaje u sporim brzinama.
Ostalo sve na mjenjacu funkcionise normalno, brzine se normalno mijenjaju, rucica za odvajanje zadnjeg pogona isto normalno radi.
Molim ako ko moze kakav savjet da mi da u vezi ovog problema, sta bi trebao da radim i eventualno kakav bi mogao biti ovaj kvar.
L.P.
Naime, ostao mi je zaglavljen u sporim brzinama, gdje god pomjerim rucicu u brze, rikverc ili polozaje izmedju spora i rikverc, rikverc i brza, on i dalje ostaje u sporim brzinama.
Ostalo sve na mjenjacu funkcionise normalno, brzine se normalno mijenjaju, rucica za odvajanje zadnjeg pogona isto normalno radi.
Molim ako ko moze kakav savjet da mi da u vezi ovog problema, sta bi trebao da radim i eventualno kakav bi mogao biti ovaj kvar.
L.P.
Gost- Gost
Pozdrav
Otišla poluga u mjenjaču koja mijenja brze/spore brzine na reduktoru brzina, traktor ostane u jednoj brzini brze /spore i to je to, ručica reduktora brzina se pomiče naprijed/nazad traktor ostane zablokiran u sporim ili brzim brzinama, može biti i segment koji gura tu polugu naprijed/nazad , može puči i zatik popularno ga još zovu štift, što bilo traktor na pola razdvojiti poklopac mjenjača skinuti i vidjeti poluge brze/spore, zatik itd...
Otišla poluga u mjenjaču koja mijenja brze/spore brzine na reduktoru brzina, traktor ostane u jednoj brzini brze /spore i to je to, ručica reduktora brzina se pomiče naprijed/nazad traktor ostane zablokiran u sporim ili brzim brzinama, može biti i segment koji gura tu polugu naprijed/nazad , može puči i zatik popularno ga još zovu štift, što bilo traktor na pola razdvojiti poklopac mjenjača skinuti i vidjeti poluge brze/spore, zatik itd...
Hvala Vam puno na odgovoru. Po vasem odgovoru ne bi trebalo biti nista toliko strasno za popraviti. Samo malo vremena da se nadje i da na poso
Gost- Gost
Pozdrav
Ne bi trebalo ali najbolje će se vidjeti kad se skine poklopac mjenjača dolje to će biti najbolji pokazatelj, ali često budu ovi gore simptomi sa polugom reduktora brze/spore brzine.
Ne bi trebalo ali najbolje će se vidjeti kad se skine poklopac mjenjača dolje to će biti najbolji pokazatelj, ali često budu ovi gore simptomi sa polugom reduktora brze/spore brzine.
Pozdrav
Zorane Vlasinsko jezero i plutajući otoci, jedinstveni fenomen prirode, lijepu prirodu imate oko sebe.
Zorane Vlasinsko jezero i plutajući otoci, jedinstveni fenomen prirode, lijepu prirodu imate oko sebe.
Bok svima,
imam jedan problem vezan za moj PE15. Kapa mi ulje na sredini iz prednjeg kraja kod kardana dolje.
Rastavio sa ga na pola misleći da je tu negdje neki semering međutim ja ga nemogu naći. Vidim samo lager. Ima li kakav semering?
imam jedan problem vezan za moj PE15. Kapa mi ulje na sredini iz prednjeg kraja kod kardana dolje.
Rastavio sa ga na pola misleći da je tu negdje neki semering međutim ja ga nemogu naći. Vidim samo lager. Ima li kakav semering?
serafian- član
- Broj postova : 116
Nikako da nađem semering. Znači curi mi na ovom leptir kardanu dolje. pretpostavljam da treba rastaviti ovaj dio gdje je kardan. Bojim se da kad rastavim da se nešto od ovih mjenjača ne pomakne pa da neću moći natrag nariktati. Trebam li nešto posebno paziti?
Kako se uopće vadi ovaj leptir kardan? Moram li sve rastaviti da se on izvadi ili?
LP
Tomislav
serafian- član
Pozdrav
Poklopac mjenjača dolje komplet.
Nešto ju drži sa nutarnje strane da ne ispadne van od silne vrtnje.
-Anello u prijevodu prsten prsten
-Anello di tenuta u prijevodu brtveni prsten/semering.
-Ccuscineto u prijevodu ležaj ili ti lager.
-Dimenzije brtvenog prstena ili ti semeringa 30x55x12 specijale.
Sve ima u radioničkim priručnicima na forumu priručnici za traktore Pasquali serije 900 MX,MR,PE,PH,PL to jest motoculteurs pasquali, motokultivatori Pasquali, tvoj traktor je Pasquali.
http://herve.cochard.free.fr/tracteurs/manuals.htm
http://herve.cochard.free.fr/tracteurs/prospectus.htm
Poklopac mjenjača dolje komplet.
Nešto ju drži sa nutarnje strane da ne ispadne van od silne vrtnje.
-Anello u prijevodu prsten prsten
-Anello di tenuta u prijevodu brtveni prsten/semering.
-Ccuscineto u prijevodu ležaj ili ti lager.
-Dimenzije brtvenog prstena ili ti semeringa 30x55x12 specijale.
Sve ima u radioničkim priručnicima na forumu priručnici za traktore Pasquali serije 900 MX,MR,PE,PH,PL to jest motoculteurs pasquali, motokultivatori Pasquali, tvoj traktor je Pasquali.
http://herve.cochard.free.fr/tracteurs/manuals.htm
http://herve.cochard.free.fr/tracteurs/prospectus.htm
Tek toliko da javim da je semering (brtva uljna) zamjenjen, odmah sam i lagere zamjenio kad je već otvoreno i sad više ne curi...
Nije bilo iste brtve, sad se radi tanja ali su mi rekli da je ta dobra.
Hvala admin na slikama puno su pomogle.
Nije bilo iste brtve, sad se radi tanja ali su mi rekli da je ta dobra.
Hvala admin na slikama puno su pomogle.
serafian- član
Pozdrav
Element PVP lda 100 motor
Element PVP lda 100 motor
Presretan opiti vlastnik vozi u tistome trenu popravljen Pe 18, na kojem su bile rađene popravke na motoru i getribi:
I još ovaj klip. Vidi ti Gibsona, radi sve u jednom zamahu i punoj snagi. Orati počinje sa zaletom i gasom, nema da padne snaga i nema nikakvih ustavljanja. Kad se okreta, samo punom gasom oko male vočke između toga samo skroz nos liku puhne bijeli dim, kao poludjelom biku, i piči gasa dalje. Svaka mu čast, baš me je nasmijao, da si trebam oči suzne brisati poleg gledanja:
I još ovaj klip. Vidi ti Gibsona, radi sve u jednom zamahu i punoj snagi. Orati počinje sa zaletom i gasom, nema da padne snaga i nema nikakvih ustavljanja. Kad se okreta, samo punom gasom oko male vočke između toga samo skroz nos liku puhne bijeli dim, kao poludjelom biku, i piči gasa dalje. Svaka mu čast, baš me je nasmijao, da si trebam oči suzne brisati poleg gledanja:
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Pozdrav dragi prijatelji, nije me bilo odavno obaveze. redovno pratim forum naravno. Puno puta mi je se pomoglo na ovom forumu pa bih opet zamolio za malu pomoc. Elem sledeci je problem. Tomica ima malih problema sa paljenjem, kompresija je odlicna, ventili sredjeni dobar akumulator ali jedva upali. Isto se ponasa i leti i yimi posto je sad u garayi gde je toplo. Hteo bi da proverim da li je uzupcen motor kako treba. ali ne znam kako da to proverim. Jos mi ostaje i da proverim diznu. Hvala unapred
Prvo ti proveri diznu i pumpu jer to je takoreci srce motora. Ako ti pri verglanju neizbacuje dim u startu verovatno je to problem .Sad nisam ih zupcio da imam slike ali moraju postojati na obodu zupcanika markacije koje se uklapaju. Kad je klip u gornjom polozaju i pomeras radilicu malo levo desno moraju vagati vetnili naizmenicno .To se desava u svakom drugom krugu radilice i taj polozaj nadji prvo pa vidi jel priblizno vaganje ventila .Pre same GMT prvo ce zarvoriti izduvni ventil a posle GMT pocinje otvarati usisni ventil.To ti je ugrubo kontrola a prava je dole kad otvoris kod zupcanickog prenosa.Markacije se obicno poklapaju kad je klip u GMT
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Strana 30
Kad sam imao PE 18 nikad nisam palio brez ćoka.
Pročitaj 22 i 26
https://app.box.com/s/9opyujfq2rsizaegcmbb
Kad sam imao PE 18 nikad nisam palio brez ćoka.
Pročitaj 22 i 26
https://app.box.com/s/9opyujfq2rsizaegcmbb
Stranica 8 / 13. • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Tomo Vinković 700 serija opća tema
» Tomo Vinković Damper 600 D opća tema
» Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
» Tomo Vinković Transporter opća tema
» Tomo Vinković 800 serija opća tema
» Tomo Vinković Damper 600 D opća tema
» Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
» Tomo Vinković Transporter opća tema