Fotografije našeg zavičaja
+11
ssucur
TomoVinkovic420
tomotraktor
iwanho 1
Dubravac
abarth
VALTER 521
jozef.kc
tomo522
fireman.peter
Admin
15 posters
Stranica 2 / 7.
Stranica 2 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re:Fotografije našeg zavičaja
Nemaš potrebe iči u Austriju ,kad je kod tebe ko u Austriji stil gradnje kuča,alpe,snijeg itd super hvala.
Re: Fotografije našeg zavičaja
Što se tiče nabrojanih stvari stvarno nema potrebe iči u Austriju. Fali nam samo njihov standard a tog neče biti još dugo jer su oni jedni od najboljih u EU.
Inače Austrija je odmah iza Karavanka na sliki.
Bio ja jučer u Kranjskoj Gori, pa se sjetijo na tebe i eto ti nekoliko slika.
PS
Ako te zanima još koja slika zavičaja, stavijo sam jednu u temu forumaši i motori:
Link do slike
Inače Austrija je odmah iza Karavanka na sliki.
Bio ja jučer u Kranjskoj Gori, pa se sjetijo na tebe i eto ti nekoliko slika.
PS
Ako te zanima još koja slika zavičaja, stavijo sam jednu u temu forumaši i motori:
Link do slike
Par slika Šmarja slikano na na povratku iz šume.Vidi se avtoput prema Zagrebu i u ozadju najviši vrh oko Ljubljane Krim 1107m nadmorske višine. adult photo sharing" /> image upload no compression" /> uploadimage" />
abarth- član
- Broj postova : 202
Pre nekoliko dana sam išao na gorski prelaz Vršič pa eto par slika i video.
Cesta se tek pre nekoliko dana izrolbala sa strojevima a pre toga je bila u zimi zatvorena. Na prvoj sliki se vidi krivina na kojoj je bilo uloženo puno truda da se isfrezalo. Zima je bila ove godine kod nas jako velikodušna sa snijegom tako da u planinama ima još puno snijega. Inače cesta je nekim djelovima izložena lavinama pa je snijega zbog toga tamo puno.
Video nije najbolji jer je snimljen sa mobitelom koji viri iz đepa ali vidi okolina oko ceste.
Cesta se tek pre nekoliko dana izrolbala sa strojevima a pre toga je bila u zimi zatvorena. Na prvoj sliki se vidi krivina na kojoj je bilo uloženo puno truda da se isfrezalo. Zima je bila ove godine kod nas jako velikodušna sa snijegom tako da u planinama ima još puno snijega. Inače cesta je nekim djelovima izložena lavinama pa je snijega zbog toga tamo puno.
Video nije najbolji jer je snimljen sa mobitelom koji viri iz đepa ali vidi okolina oko ceste.
A, majke ti koliko snijega.....ovaj se neće otopit ni do sljedećeg...
Gost- Gost
Slike su fenomenalne, imamo još prekrasne i očuvane prirode koju moramo sačuvati svim snagama.
Gost- Gost
Je tak je bilogorac kak si napisal slažem se s tobom.Fireman.peter super slike a kolika je onda temperatura na Vršiču kad se tak sporo otapa snijeg .Abarth i tvoje su slike super kad češ imati još samo zaljepi.
Stavit ću i ja poneku slikicu samo dok se malo uhodam, jer toliko ima krasnih krajolika,arhitekture,interesantnih detalja i zgoda iz svakog kutka naših krajeva.
Gost- Gost
Admin
Bilo je nekih 7 ili 8 stepeni. Tako če moči još izdržat neko vreme
Bilogorac
Samo se ti uhodaj pa da vidimo, sigurno ima čega za vidjeti.
Bilo je nekih 7 ili 8 stepeni. Tako če moči još izdržat neko vreme
Bilogorac
Samo se ti uhodaj pa da vidimo, sigurno ima čega za vidjeti.
Peter to je još hladno a po noči i minus sigurno ,eto kome je vruče na Vršič na zimske radosti i osvježenje.Ljeti je tamo uživancija klima umjerena sigurno ,samo kad se sjetim naših vručina 40 stupnjeva preko ljeta ajme meni .U nedljelju je bilo jako loše vrijeme jak vjetar sjeverac hladno zimovito, ali ipak nas dosada natjerala na mali izlet na selo, samo ovaj puta smo otišli malo dalje i više na jedan vidikovac, sa kojeg se vidi pogled do Petrove Gore, gradovi Karlovac i Jastrebarsko, i još puno toga prema Banovini ,vidljivost je bila slabija ali opet vidi se uživo bolje nego sa slika. Žumberak i Lović Prekriški vrlo brdovito jako brdovito visoko samo pašnjaci,vinogradi,šuma,puno livada priroda predivna ali ljudi nema sve manje otišli za boljim životom da ne nabrajam gdje naši znaju .
Rijeka Kupa
Eto ima toga puno drugom prilikom priroda lijepa ljudi malo težak život u tim uvjetima .....
Rijeka Kupa
Eto ima toga puno drugom prilikom priroda lijepa ljudi malo težak život u tim uvjetima .....
ADMINE-kako vi kažete kozolcu,skednju,toplerju(gledam zadnje dvije fotke) pozdrav
VALTER 521- član
- Broj postova : 31
Vidim da i vi imate koje takve brda da se dobro vidi iz nijih, ljepo rečeno po vaše "vidikovac". Baš mi se sviđa ova navedena riječ. Mislim da nama Slovencima fali takva riječ u našem jeziku. Inače ljepo za pogledati ovu okolinu oko tog vidikovca.
Ova zadnja slika,pa to je prava umjetnina od pravog majstora. Nešto tako doterano još nisam video. Stvarno su si dali posla.
Ova zadnja slika,pa to je prava umjetnina od pravog majstora. Nešto tako doterano još nisam video. Stvarno su si dali posla.
Bogami neznam drugo ime osim kozolac, ali pitaču ti u tom selo to je kojih 10 minuta dalje ,tamo ih i nema ja osobno znam za dva, i to je to to je inače vaš proizvod, i mislim da je zaštičen nultim spomenikom kulture ,ali to nisam siguram, kako je tamo zalutao neznam obično kod nas se gradilo od drva jedna polovica, a druga polovica od cigle a zvali su tu građevinu svakako sjenik,štagalj itd uglavnom za spremanje sjena i zidani dio za stoku ,još ču ti to provjeriti pozz.
Fireman peter da vidikovac kažemo za brdo sa kojeg je pogled na okolicu , a vidikovac može biti i najviši neboder samo da sa vrha ima pogled dobar u okolicu grad i sl, bilo koje povišenje sa kojeg se vidi okolica da ima lijep pogled u daljinu .
Takve građevine se radile od hrasta bar kod nas i to su bili majstori cimermani (tesari ) ručno tesali drvo i pilili doma i tako se to nekad radilo ,imate vi toga juhuhu prave umjetnine zna se ko je sa drvom dobar .
Ovo je taj drugi kozolac u selu Medven Draga isto blizu .
Ova spomen tabla je na samom vrhu Lović Prekriški
Stara hiža Mrzljak i etnografska zbirka starih predmeta iz Žumberka i okolice.
Fireman peter da vidikovac kažemo za brdo sa kojeg je pogled na okolicu , a vidikovac može biti i najviši neboder samo da sa vrha ima pogled dobar u okolicu grad i sl, bilo koje povišenje sa kojeg se vidi okolica da ima lijep pogled u daljinu .
Takve građevine se radile od hrasta bar kod nas i to su bili majstori cimermani (tesari ) ručno tesali drvo i pilili doma i tako se to nekad radilo ,imate vi toga juhuhu prave umjetnine zna se ko je sa drvom dobar .
Ovo je taj drugi kozolac u selu Medven Draga isto blizu .
Ova spomen tabla je na samom vrhu Lović Prekriški
Stara hiža Mrzljak i etnografska zbirka starih predmeta iz Žumberka i okolice.
Ovi kozolci su kod nas poznati. U Bohinju jih ima kolko hočeš. Tim kozolcima mi kažemo toplar. Toplar bi možda po vaše mogli reči duplar jer ima duple stubove, znači to sta u stvari dva kozolca i jedan krov preko njih.
Pored svega moram reči da ovako ljepo izrađenih kako su ova dva na sliki baš nemam puno puta prilike vidjeti. Ova dva na tvojim slikama su stvarno majstrovine.
Vidim ima kod vas i slovenačka obilježja.
Pored svega moram reči da ovako ljepo izrađenih kako su ova dva na sliki baš nemam puno puta prilike vidjeti. Ova dva na tvojim slikama su stvarno majstrovine.
Vidim ima kod vas i slovenačka obilježja.
how do you print screen" />Pre dva dana sam si uzeo fraj dan pa sam išo sa tomo malo po okolnim putevima ob avtoputu.Senik je izgorio pre tri dana,udar strele i ode on i samoutovarna i sijačica za traktor. image hosting 10mb limit" /> free upload" /> image post" /> screenshot software" /> image sharing" /> free photo upload" /> image hosting over 5mb" /> free upload image" /> posted image" />
abarth- član
- Broj postova : 202
Zanimljive slike Abarth. Ovaj objekat koji je izgoreo mi izgleda ko da je bio toplar kozolac. Baš smo o njemu pre par posta vodili priču i eto ga tu sad. A izgleda mi da je bio neki veliki. Šteta kozolca i strojeva ali nemože se tu ništa.
Išao danas malo sa motorom u Italiju i naišao na ovo na sliki, u zimi je išla lavina preko ceste, savila i srušila ograde, polomila drveče... Još i sad ima snijega samo što je na njemu svega i svašta, od kamenja, grana... pa se tako dobro ne vidi.
Jezera na Neretvi gledano s Vrdi Mostar
Dubravac- uvaženi član
- Broj postova : 526
Ljepo ljepo , jel može ljeti kupanje ili je prehledno, šta je ono na jezeru desno?
Što se kupanja tiče narod se kupa mada je Neretva dosta onečišćena a ono desno su ribogojilišta.
Dubravac- uvaženi član
Pozdrav Dubravac
Hvala na slici lijepa, je ako imaš još samo stavi u post, dali je rijeka Neretva hladna i ljeti pošto je to tekučica..
Hvala na slici lijepa, je ako imaš još samo stavi u post, dali je rijeka Neretva hladna i ljeti pošto je to tekučica..
Ah bila nekad sad im tri-četiri hidrocentrale pa je na mjestima pretvorena u stajaćicu i smetljište žali Bože.
Dubravac- uvaženi član
Imam nekoliko slika, a pošto nisam pronašel prikladnije mjesto evo ih tu. Ukoliko je krivo lijepo molim Admina da ih preseli.
Prošlu nedjelju sam malo prošetal u šumu.
Na putu u mlaki vode mala zmijica. Nisam to očekival sredinom studenog
Mislil sam da nije živa pa sam je malo čizmom pomaknul, a ona otplivala na drugo mjesto
Evo me u šumi.
Kak zovete biljku na gornjim slikama?
Evo gdje je završila.
Vreča na leđima. Dokumentirano na sjeni.
Zakaj ju nosim doma? Daje najbolji mirišljavi dim za dimljenje mesa i kobasa.
Prošlu nedjelju sam malo prošetal u šumu.
Na putu u mlaki vode mala zmijica. Nisam to očekival sredinom studenog
Mislil sam da nije živa pa sam je malo čizmom pomaknul, a ona otplivala na drugo mjesto
Evo me u šumi.
Kak zovete biljku na gornjim slikama?
Evo gdje je završila.
Vreča na leđima. Dokumentirano na sjeni.
Zakaj ju nosim doma? Daje najbolji mirišljavi dim za dimljenje mesa i kobasa.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Fotografije našeg zavičaja
Kod mene, u BiH, barem mojoj okolici, se to zove smreka ili smrekovina, i ja takođe to koristim prilikom sušenja mesa. Ja većinom to stavim prilikom prvih vatri. A probaj one zrele tamne bobe s te smreke da staviš u rakiju od šljiva i drži tako 1. mjesec ili više vidjet ćeš dobra okusa rakije. pozz.
tomotraktor- član
- Broj postova : 208
Stranica 2 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Fotografije vinograda
» Fotografije voćnjaka
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Putujem fotografiram & snimam
» Fotografije voćnjaka
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Putujem fotografiram & snimam
Stranica 2 / 7.