Fotografije našeg zavičaja
+11
ssucur
TomoVinkovic420
tomotraktor
iwanho 1
Dubravac
abarth
VALTER 521
jozef.kc
tomo522
fireman.peter
Admin
15 posters
Stranica 5 / 7.
Stranica 5 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Fotografije našeg zavičaja
Predivna slika Krompironja, pogotovo što je more pozadi, selo...
A i ove od Admina su ljepe, zima napravi svoje.
A i ove od Admina su ljepe, zima napravi svoje.
Nekoliko fotki s današnjeg sprehajanja.
Više na
https://s1105.photobucket.com/user/iwanho/slideshow/Slike%20iz%20prirode/Krajolici/Strahinjcica%202016
Više na
https://s1105.photobucket.com/user/iwanho/slideshow/Slike%20iz%20prirode/Krajolici/Strahinjcica%202016
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Pozdrav
Za dobru fotografiju stativ je potreban svakako, lijepe fotografije, lijep pejzaž u jeseni, fotografije na linku ne možemo vidjeti potrebno se u logirati na web album.
Za dobru fotografiju stativ je potreban svakako, lijepe fotografije, lijep pejzaž u jeseni, fotografije na linku ne možemo vidjeti potrebno se u logirati na web album.
Nažalost ne znam kaj se dogodilo. Cijeli taj dio je nestal s photobucketa. Čak i kad se klikne na sliku koja je na forumu vidljiva, javlja da pozvana stranica više ne postoji.
Kad bum imal priliku trebal bum ponovno uploadati slike.
Kad bum imal priliku trebal bum ponovno uploadati slike.
Pozdrav
Strahinjčica pogledao sam na Internetu najviši vrh je Gorjak (685 m). lijepo što drugo reći.
Strahinjčica pogledao sam na Internetu najviši vrh je Gorjak (685 m). lijepo što drugo reći.
Mala korekcija. Najviši vrh Strahinjčice je Sušec s 846 mnv. Gorjak je malo zapadnije i niži je. Zanimljivo je da mi domaći Strahinjčicu nazivamo Gorjak ili Strmina.
Edit:
Uspio sam složiti ponovno fotke na photobucket. Evo link.
https://s1105.photobucket.com/user/iwanho/Slike%20iz%20prirode/Strahinjcica%202016/story
Edit:
Uspio sam složiti ponovno fotke na photobucket. Evo link.
https://s1105.photobucket.com/user/iwanho/Slike%20iz%20prirode/Strahinjcica%202016/story
Pozdrav
Greška da vidio sam na Enciklopediji, pogledao sam ostatak fotografija očaravajuće.
Greška da vidio sam na Enciklopediji, pogledao sam ostatak fotografija očaravajuće.
Hvala lijepa. Ne mogu prežaliti kaj sam zakasnil desetak sekundi s fotkom crkve u magli. Kad sam okinul već je magla bila pregusta i potpuno je sakrila crkvu. Jedva se nazire sam vrh tornja i to tak slabo da teba znati na kojem dijelu slike se nalazi. Inače ga gotovo nije moguće pronaći.
Virovatno po večini koga ne zanima, al pronašao sam od sredine godine jedno sliku. Uslikao ju tekom kolesarenja kroz Maribor. Točnije sroz uz Dravo od početka grada Maribor , gdje Drava ulazi(selo kamnica izpred MB) i do izlaza Drave(Pobrežje-dijo MB). Usput vozijo skroz dvor AGRO školskog centara. TAj je na sliki izza mene i inače lježi na robu grada. A na sliki vidi se iz stopnic put na breg. Nekad sam znao koliko je stopnic, jer mi obrazlagal moj tetak, koj voli nogomet, pa kazao, da fuzbaleri nogometnog kluba MB ponekad imali su trening, da sa stadiona MB trče direktno na tamo gore bez predaha. A vrh tamo zove se Kalvarija. ZAšto, neznam. Tamo gore stoji mala kapela(crkva), a sa brega vide se cijeli MB.
Ovo je slikano malo sa stranskog pogleda na isti breg. Znači MB je desno od brega. NA slici "Kamniški dvor"-zgradbe i desno Agro tehnička škola:
Isto tako izpod brda stoji tako zvani "Kamniški dvor". Neke zgradbe nekadašnjih gospodova bogatih. Zgradbe jesu historijski zaščitene a neki ljudi žive unutra. Sasvim na sredini slike izpod zgradbe, vidi se i betonska rampa. hehe, tamo jesmo mi 2002 godine, kad smo kupili Zetora, rastovarali ga.
A gospoda imali su i štalo za životinje:
Ovo je slikano malo sa stranskog pogleda na isti breg. Znači MB je desno od brega. NA slici "Kamniški dvor"-zgradbe i desno Agro tehnička škola:
Isto tako izpod brda stoji tako zvani "Kamniški dvor". Neke zgradbe nekadašnjih gospodova bogatih. Zgradbe jesu historijski zaščitene a neki ljudi žive unutra. Sasvim na sredini slike izpod zgradbe, vidi se i betonska rampa. hehe, tamo jesmo mi 2002 godine, kad smo kupili Zetora, rastovarali ga.
A gospoda imali su i štalo za životinje:
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Ravna Gora kod Trakoščana
Više slika i video klipovi na:
https://s1105.photobucket.com/user/iwanho/library/Slike%20iz%20prirode/Krajolici/Ravna%20gora%202016-12-11?sort=2&page=1
Auto je ostavljen u blizini Trakošćana (Pleš). Šetnja do gore oko sat i 10 min. Uz put nam se pridružil jedan pas i išel s nama prek do gore. Povratak je bil po drugoj, manje strmoj stazi i trajal je točno 1 sat. Sve u svemu jedno lijepo nedjeljno popodne u prirodi. Jedino je šteta da vidljivost nije bila bolja.
Više slika i video klipovi na:
https://s1105.photobucket.com/user/iwanho/library/Slike%20iz%20prirode/Krajolici/Ravna%20gora%202016-12-11?sort=2&page=1
Auto je ostavljen u blizini Trakošćana (Pleš). Šetnja do gore oko sat i 10 min. Uz put nam se pridružil jedan pas i išel s nama prek do gore. Povratak je bil po drugoj, manje strmoj stazi i trajal je točno 1 sat. Sve u svemu jedno lijepo nedjeljno popodne u prirodi. Jedino je šteta da vidljivost nije bila bolja.
Zadnja promjena: iwanho 1; 13.12.16 23:20; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : dopuna)
VEčino slik znam, odakle je slikano, osim palo mi u oči na sliki 5, je na neki uzbrdici na vrh brega jedna neka nizka ali široka zgradba. Možda znaš, što bi to bilo? LP
Hm, al na oko izgleda, kao da viri van barem 1,5 metara. I jake širine, od cca 10 do 15 metara.
(kak da imate vi tamo izletno rampo za avijon heh, kao u Bihaču).
Sami bregovi. Ovdje Zetor baš nije prikladan. I ni dobrodošao.
(kak da imate vi tamo izletno rampo za avijon heh, kao u Bihaču).
Sami bregovi. Ovdje Zetor baš nije prikladan. I ni dobrodošao.
Ljudi uglavnom delaju s Univerzalima ili s Tomekima. Baš u tom dijelu bregove oru tak da plug vitlaju uz brijeg, a kose uglavnom Mutama s dodatnim željeznim kotačima. Neki bregi su tak strmi da se kokoši pasu pod ručnom kočnicom.
Phuuuh. No izpred nonine kuče nije ništa dosta bolje. Koka se usrala, pa se sranje skotalo u dolino bogami heh, jer tamo nije trave. BAš sam se smijao.
A ak kose Mutama i oreju, svaka jim čast, jer ovdje ravnice se obrađivaju, al bregovi zapušteni i zaboravljeni od svega i od boga. Tamo gdje je nekad se kosilo prvo rukama, onda sa BCS, koju držao neko za uže na vrhu brega, tamo sad rastu orahi deset metara visuki.
A ak kose Mutama i oreju, svaka jim čast, jer ovdje ravnice se obrađivaju, al bregovi zapušteni i zaboravljeni od svega i od boga. Tamo gdje je nekad se kosilo prvo rukama, onda sa BCS, koju držao neko za uže na vrhu brega, tamo sad rastu orahi deset metara visuki.
Izgleda da je orah univerzalno korisna voćka, posebno priljubljena na zemljištima koja su problematična za obradu ili podložna plazenju. Zato sam i ja ove jeseni posadil 5 novih sadnica oraha.
MA oni tamo se sami zasadili! MA stotinje jih je zraslo tamo. Nakon 20 godina tamo bude prava šuma, no za sad rijedko su zašađeni, al svake je godine gosteje. Ne vijerujem,da če ko tamo to izsekati i čistiti. No ravnice na toj parceli jesu redovito košene traktorskim kosilicama. A gdje traktor ne ide, je kraj priče.
Malo svježeg šumskog ugođaja.
Reidur,
ovu zadnju fotku je zumiranu napravil sin fotoaparatom. Šaljem ti je mailom veću nego je ovdje, ali ipak malo smanjenu jer originalna ima 15 Mb. Ovo tamno na sliki su zasađeni čempresi na dvije strane ravnice na vrhu brijega. Betonska ploča o kojoj sam pisal je iza čempresa. Detaljnije buš videl na mailu.
Reidur,
ovu zadnju fotku je zumiranu napravil sin fotoaparatom. Šaljem ti je mailom veću nego je ovdje, ali ipak malo smanjenu jer originalna ima 15 Mb. Ovo tamno na sliki su zasađeni čempresi na dvije strane ravnice na vrhu brijega. Betonska ploča o kojoj sam pisal je iza čempresa. Detaljnije buš videl na mailu.
Reidur,
ja ovu tvoju sliku iz teme oranje
vidim kao da je vodoravno izrezana na 5 dijelova koji su složeni tako da je svaki gornji u odnosu na prethodni zamaknut malo u lijevo.
Jel se to samo kod mene tak vidi?
ja ovu tvoju sliku iz teme oranje
vidim kao da je vodoravno izrezana na 5 dijelova koji su složeni tako da je svaki gornji u odnosu na prethodni zamaknut malo u lijevo.
Jel se to samo kod mene tak vidi?
Stranica 5 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Fotografije vinograda
» Fotografije voćnjaka
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Putujem fotografiram & snimam
» Fotografije voćnjaka
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Putujem fotografiram & snimam