Fotografije našeg zavičaja
+11
ssucur
TomoVinkovic420
tomotraktor
iwanho 1
Dubravac
abarth
VALTER 521
jozef.kc
tomo522
fireman.peter
Admin
15 posters
Stranica 7 / 7.
Stranica 7 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Fotografije našeg zavičaja
Mogu i ja dodati, da su za 5. Kod nas sve isto. Kao da bi kopirao. A ja ne smijem na šetnje. Jer me več od nove godine pljuča zezaju. Počekat ču bolja vrijemena.
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Hvala obojici u sinovo ime, jer ih je on fotkal foto aparatom. Mobitelom nije moguće dobiti takve fotke.
Reiduru je sigurno poznata ova zapuštena štala na zadnjoj fotki.
Reidur,
čuvaj si pluča. Ljudi koji ne jedu dovoljno masno su podložniji plučnim bolestima. moj tast je u mladosti bil jako bolestan na pluća. Fala Bogu, uspel se izliječiti i ove godine navršava 90 godina.
Reiduru je sigurno poznata ova zapuštena štala na zadnjoj fotki.
Reidur,
čuvaj si pluča. Ljudi koji ne jedu dovoljno masno su podložniji plučnim bolestima. moj tast je u mladosti bil jako bolestan na pluća. Fala Bogu, uspel se izliječiti i ove godine navršava 90 godina.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Slike bi možda spadale u temo "Forumaši & Planinarjenje ", a ak se več govorilo oo Donačke gore, ove 4 slike stavijo budem ovdje. Došlo do trenutka, da smo i mi osvojili vrh DOnačke gore. U nedjelu prošlo. Vreme bilo super, samo vijetaj puhao ko vrag sa juga. Srečom mi hodali sa sijeverne stijene na gore. POčeli smo hodati sa sela Kupčinji vrh, gdje je i parkirni prostor. POla sata trebaš do Rudijevega doma. Tamo se nismo zaustavili, jer smo se odlučili, da to učinimo, tekom povratka. Hodali smo po najlakšem putu gore, koj je i najviše posiječen, znači od Rudijevog doma, al drugi put vodi sa kontra strane gore, a tamo strmina je, pa treba propinjati se po metalnom užetu jedan dijo. Kao što sam kazao, hodali smo u bezveterju. KAd smo došli na greben, uskoro nas odpuhnalo nazad na sijever. No na vrhu gore malo je na kraju popustijo, pa bilo prijatno. Nazad dole zaustavili smo se i u Rudijevom domu na jelu i pijači. Odmah izpod gore u dolini, u kraju Stoperce živi moja "polasestrična", koju sam vidijo samo par puta u životu, dosta starija od mene. Pa smo išli jo potražiti, jer se sa MB preselila sem u prirodu. Kučo našli, al nje ne. Ostavili pisamo na vratima. No drugi dan, ona nazove teelfonom, zašto nismo zvonili, jer on je bila kod kuče, samo nas nije čula tučti po vratima, jer je gledala televiziju:(
Na ovoj sliki može se v daljini vidjeti Boč, koj je kojih 50 metara višji nego DOnačka gora:
Ovdje na dvoru Rudijevega doma, ak gledamo na vrh, vidi se spomenik na vrhu Donačke gore:
Na ovoj sliki može se v daljini vidjeti Boč, koj je kojih 50 metara višji nego DOnačka gora:
Ovdje na dvoru Rudijevega doma, ak gledamo na vrh, vidi se spomenik na vrhu Donačke gore:
Znam da na Boču postoji strma staza opremljena sajlama, ali nisam znal da postoji i na Donačkoj. Ova staza po kojoj ste išli od rudijevog doma je, ako se ne varam, najstarija uređena planinarska staza u Europi.
Čestitke za rekreaciju.
Čestitke za rekreaciju.
Zdravo. A ja neznam za tako strmu stazo na Boč.
Ova staza neznam, ak je najstarija v Europi, več znam, da je najstarija u Sloveniji. Tako piše na plošči iz kamena usrijed gore pored puta...Možda si to čitao, pa zamijenjao podatke.
A sad, pitanje- znam, da si nekad pisao, odakle si štartao, kad si išao na jedno od tih mini planina(BOč i Donačka), a nisam više pronašao toga. A sad te molim, da nekako na nekoj karti ili bilo čim crtom nacrtaš, gdje si išao na DOnačko ti, jer koliko sam ja vidijo, postojili su samo dvije staze gore, koje sam več napomenuo- sa Rudijevog doma, i po strmom putu sa kontra strane. Ili bar kažeš startno mijesto , gdje si pustijo kola.
http://www.pespoti.si/tocka.php?id=1609
Došao sam iz smeri: Majšperk, Breg, Stoperce, Čermožišče, kuda sam ostavijo kola. LP
Ova staza neznam, ak je najstarija v Europi, več znam, da je najstarija u Sloveniji. Tako piše na plošči iz kamena usrijed gore pored puta...Možda si to čitao, pa zamijenjao podatke.
A sad, pitanje- znam, da si nekad pisao, odakle si štartao, kad si išao na jedno od tih mini planina(BOč i Donačka), a nisam više pronašao toga. A sad te molim, da nekako na nekoj karti ili bilo čim crtom nacrtaš, gdje si išao na DOnačko ti, jer koliko sam ja vidijo, postojili su samo dvije staze gore, koje sam več napomenuo- sa Rudijevog doma, i po strmom putu sa kontra strane. Ili bar kažeš startno mijesto , gdje si pustijo kola.
http://www.pespoti.si/tocka.php?id=1609
Došao sam iz smeri: Majšperk, Breg, Stoperce, Čermožišče, kuda sam ostavijo kola. LP
Moguće da sam malo "popravil" podatke. Pa Slovenija je Europa.
Mi smo došli autom do
WP_20170212_10_27_14_Pro
Put prema vrhu je izgledal ovak,
2017-02-Darko_image009
a na vrhu
WP_20170212_11_10_02_Pro
WP_20170212_11_12_13_Pro
Na povratku zadnja snimka od Rudijevog doma prema dolini
2017-02-Darko_image023
Mi smo došli autom do
WP_20170212_10_27_14_Pro
Put prema vrhu je izgledal ovak,
2017-02-Darko_image009
a na vrhu
WP_20170212_11_10_02_Pro
WP_20170212_11_12_13_Pro
Na povratku zadnja snimka od Rudijevog doma prema dolini
2017-02-Darko_image023
Hvala. Sad mi sve jasno. Samo loši si bili uvijeti za hodati u takav breg. Mi smo se radije tada okrenuli nazad, kod ove prve posijete prije 2 godine. Bijo sam ljed.
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Stranica 7 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Fotografije vinograda
» Fotografije voćnjaka
» Tomo Vinkovič PE 15 & 18 opća tema
» Putujem fotografiram & snimam
» Fotografije voćnjaka