Zadnji traktorski utovarivač
+7
reider 1
iwanho 1
abarth
fireman.peter
tony5
ssucur
darko123
11 posters
Stranica 4 / 5.
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Zadnji traktorski utovarivač
Pozdrav
Kad si u mirovini ili penziji onda je to druga priča, vremena imamo pod navodnicima, kad bi bio zaposlen nema vremena za sve to. Samo ti radi mi pratimo i upijamo nova znanja.
Kad si u mirovini ili penziji onda je to druga priča, vremena imamo pod navodnicima, kad bi bio zaposlen nema vremena za sve to. Samo ti radi mi pratimo i upijamo nova znanja.
Uh, da mi je ovoga, kad sam drvene šupe radijo. Pomognit može kod građevinskih posla puno.
No imao ja nekad prednjeg na Zetoru, pa ga odmah prodao. JEr sam ga polovnog sa njim kupijo.
KAko se vidi, ima to cijelo paralelni podig
No imao ja nekad prednjeg na Zetoru, pa ga odmah prodao. JEr sam ga polovnog sa njim kupijo.
KAko se vidi, ima to cijelo paralelni podig
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
NE razumem? Da bi podignijo palalelno do 3 m višine?
Bi ovog doradijo, il napraivjo novoga?
Bi ovog doradijo, il napraivjo novoga?
Na ovoga, moram napravit pomičnu gredu za prikolicu i cilindar (po višini) i još jedno kopčanje - treće.
Moje čestitke.
Jesi li ovo rebro, na koje kopčaš španere, samo zavaril na cijev ili si cijev prošlical i rebro ide i kroz donju stijenku cijevi?
Može li se znati cijena materijala, okvirna težina i približno utrošeno vrijeme izrade?
Jesi li ovo rebro, na koje kopčaš španere, samo zavaril na cijev ili si cijev prošlical i rebro ide i kroz donju stijenku cijevi?
Može li se znati cijena materijala, okvirna težina i približno utrošeno vrijeme izrade?
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Hvala
Zavareno za željezo unutra, materijal brez španera sa vilama nije prešao 100€ cilindar 50€, vrijeme efektiva do 3 dana-imam dvadesetak jagnjenja pa se tim zaj....am.
Zavareno za željezo unutra, materijal brez španera sa vilama nije prešao 100€ cilindar 50€, vrijeme efektiva do 3 dana-imam dvadesetak jagnjenja pa se tim zaj....am.
Bravo, a sad vrijedi puuuuno više.
Ovih dana si posebno vrijedan.
Moje čestitke.
Moje čestitke.
Uskoro ce postati transformers. Sve pohvale za majstora svog zanata
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Za to mogu ti dati 5, da. Pogotovo za paralelni podig mehanske izrade, koj je največa umetnost. Tu je bilo uloženog sosta truda i znanja. Al ja bi to izradijo pogotovo na hidro kiper, koj inače ne bi radijo paralelnog kipanja, al bi radijo dva posla ukupno:otvaranje kašike(kipanje) i uravnavo nagiba. Bila bi možda koja kila čelika manje kao sada, i još čitav stroj kod največe višine nižji, al sve ima nekve dobre i loše strane. Hidro distributorov imaš vidim za dvoje smijeri gibanja stroja dovoljno.
Pozdrav
Korpa te izdala, od pijeska je već si radi nešto, ili samo test.
Korpa te izdala, od pijeska je već si radi nešto, ili samo test.
Super to tebi ide.
Ako je kaj ostalo za doradu, to su stotinke do nule.
Ako je kaj ostalo za doradu, to su stotinke do nule.
Traktor Tomo Vinković i zadnji utovarivač homemade ili domaći rad, tako piše u naslovu videa.
Hehe, ima srečo. Lagana zemlja ko pijesak. A ak jim je dugo, mogu tamo malo odmarati na ležalnikih ljevo hehe i popiti koju pivo, da se ohladi pumpa hidravlike između
I kod mene nešto se sklapa. Nije baš nekva tehnika i čudo. POdizač jednokonzolni stražnji za podigovanje sa sajlom ili lancem. Pomoči če mi kod sakupljanja drv ili bilo kakav drugi podig i nakladanje tereta, da se mi leđa bar malo očuvajo. No nije još dokrajčeno. PRva slika uzimanje mijera i izrada prihvata za trokut i traktor. Trebam kačiti najniže na rupama, inače bi se kod najvišeg podizanja utovarivač zaljetijo u tank goriva Kad imam na svih krajnih dolnjih rupama, onda ne dodirne se tanka. A ne podigava ljepo. TEret vuklo bi do traktora. A ak kačim na traktoru sasvim gore, i na trokutu dole, onda podigava ljepo paralelnije, al ne dostiže velike višine, i još dodirne se tanku. No može se naštelati graničnik na polugi hidravlike. TReba još napraviti pojačanje sa ovih rebravih šipk, koje stoje ljevo vertikalno pored stijene. A onda rad čeka. Komšija 2 dana ruši nekve suhe dreve iznad naše kuče. pa imam i ja slični posao za obaviti:
Lijepo kaj se rade novi priključki. Priden si.
Problem koji dela položaj tanka si mogel izbjeći. Ja sam imal ideju to napraviti kao na skici, a služilo bi prvenstveno kao galge za podizanje svinja.
Kolike su približno mjere kod tvoje varijante u odnosu na moje 2400, 387 i 2655? Moj prikaz je s nosačem je zakopčanim u gornju rupu i 350 mm visinom trokuta na podiznim rukama.
Problem koji dela položaj tanka si mogel izbjeći. Ja sam imal ideju to napraviti kao na skici, a služilo bi prvenstveno kao galge za podizanje svinja.
Kolike su približno mjere kod tvoje varijante u odnosu na moje 2400, 387 i 2655? Moj prikaz je s nosačem je zakopčanim u gornju rupu i 350 mm visinom trokuta na podiznim rukama.
Na pamet poznate mi su samo ponekve mijere na pamet. Ova zamisao, koju si nacrtao za izbijegniti se tanku(prečni nosač tanka, na kome je i tablica registracije), dobra je, i kad sam završijo sa pojačanjem droga, ista misao mi pala na pamet. Al ni ti nemaš pravo nacrtano to,(za moj primer) i ne bi kod mene funkcioniralo(zaboravijo si, da imam več trokut napraveni od prije za druge posle i je univerzalan. Znači njegova višina (dolnji bolcni i gornji bolcn) je previsoka. Kod tvog crteža podizača previsoko mi podigne, počinje tovor se približavati traktoru, znači nema "palalenog podiga". Znači u mom primeru trebalo bi se još ponovo prelomiti podizni drog malo prije kačenja na trokut zgoraj, da se ponovo nazad izravna drog. A ne treba, jer take višine podigavanja ne treba bar meni. Samo se graničnikom fiksira gornja max višina podizanja i kraj priče. Samo drog nije problem! Problem je pojačanje sa rebravim šipkama, koje na vrsto dođu. Šipka može se namijestiti eventuelno na razdalji, gdje neče smetati nosaču tanka. A to ti je razdalja 370mm od kačenja na traktorski gornji bolcn. Znači uskoro blizu točki kačenja na trokut.
Moje mere droga su 2500 fiksne mijere. razdalja gornji bolcn traktorja i kačenje na trokut 570mm. Prvo kačenje tovora od trokuta na 500mm, zadnja ti je poznata(kraj droga), al srednje kačenje je podeljena razdalja prvog kačenja i zadnjeg(trečeg). Mijera profila droga je 40x80x5mm. Pojačanje z flahom od 40x8mm gore i dole. Višina trokutnika gornji, dolnji bolcni, gdje budem kačijo drog je 420mm. Ima još više rupa za topling(koje su višje izbušene), al kačiti trebam u najnižjoj, znači na 420. NAjvišja je 500mm.
Moje mere droga su 2500 fiksne mijere. razdalja gornji bolcn traktorja i kačenje na trokut 570mm. Prvo kačenje tovora od trokuta na 500mm, zadnja ti je poznata(kraj droga), al srednje kačenje je podeljena razdalja prvog kačenja i zadnjeg(trečeg). Mijera profila droga je 40x80x5mm. Pojačanje z flahom od 40x8mm gore i dole. Višina trokutnika gornji, dolnji bolcni, gdje budem kačijo drog je 420mm. Ima još više rupa za topling(koje su višje izbušene), al kačiti trebam u najnižjoj, znači na 420. NAjvišja je 500mm.
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Traktorski priključci
» Traktorski dodatci
» Prednji traktorski utovarivači
» Traktorski viljuškari & vilice
» Traktorski komušač kukuruza
» Traktorski dodatci
» Prednji traktorski utovarivači
» Traktorski viljuškari & vilice