Auto limarska radionica
4 posters
Stranica 1 / 1.
Auto limarska radionica
Evo malo posla kojim se bavim vec 25 god i od toga zaradjivao za zivot.Sad vecinom samo za svoje potrebe ili nekom prijatelju
Ovo je rucno napravljeno ili uz pomoc najpprimitivnijeg rucnog alata i povareno sa Co2 aparatom varstroj varmig 160/180
Ovo je rucno napravljeno ili uz pomoc najpprimitivnijeg rucnog alata i povareno sa Co2 aparatom varstroj varmig 160/180
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Re: Auto limarska radionica
Ovo je majstorluk, napravljeno iz ravnog komada lima. U današnje vrijeme je lako biti majstor kad ima na raspolaganju svega i svačega, "majstori" sastavljaju sve od kupljenih gotovih dijelova, to mi ispada kao slaganje lego kockica. Pravi majstor od ničega napravi što god treba. Svaka pohvala!
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Nemam sad slike od proslogodisnjeg posla gde sam radio Iveko kombi furgon. Toliko je bio truo da je to strasno a sve se moralo iznova napraviti i rucno. Jako tesko naci bilo koji deo limarije a skupo ko od zlata. Ali posle 2 meseca rada i 3 table od 2/1m table lima koje sam isekao i ugradio u njega.Izasao je nesmalo kao nov iz fabrike ,ali zivaca mi je pojeo jer nisam bas vise za toliko opsirne poslove i limarski i farbarski deo odraditi na tolikom poslu. Jedino sto mi je jako dobar prijatelj pa me uspeo namoliti da to odradim
vica022- Moderator
Malo danasnjeg rada na ford tranzitu. Malo istrulio ali nije strasno sve lim od 1,5mm rucno savijen zatvori
vica022- Moderator
Kakav švas aparat je bijo?
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
To može ovako zavariti samo CO2
Sve sad vecinom sto radim radim sa Co2 aparatom Varstroj 160/180. Najlakse je a moze se i elektrolucnim kad je deblji lim ili autogenim aparatom ali to je vec mnogo nezgodnije.
evo jos jednog Ford Curier 1998 godiste u poluraspad stanju ali i to se pravi iznova sve.
evo jos jednog Ford Curier 1998 godiste u poluraspad stanju ali i to se pravi iznova sve.
vica022- Moderator
Za raditi limariju predobar aparat. Imao sam takav, mislim da ima i tajmer za točkasto varenje?
EE, ovo da imam heh. Ma kao da imam Marcedes kod kuče.
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Sto rekli bez alata nema zanata tako da se i mora imati dar osrednji aparat kvalitetom gde i ovaj spada. Ima vremenski tajmer i jos jednu opciju ali to se nekoristi.Evo jos malo nezgodnih delova za napraviti koji su skroz u raspad stanju bili.
vica022- Moderator
Vica, ja sam se nekad davno, krajem 60-ih i početkom 70-ih bavil takvim poslom. No onda se sve radilo autogenim zavarivanjem. Čak u radionici nismo imali boce s acetilenom nego smo ga sami proizvodili. Svako jutro je bilo čišćenje razvijača od ostataka kalcijevog karbida i zatim novo punjenje.
Najgori posao u autolimariji je krpanje truleži. Na jednom mjestu pokrpaš, a za kratko vrijeme istrune pored.
Najgori posao u autolimariji je krpanje truleži. Na jednom mjestu pokrpaš, a za kratko vrijeme istrune pored.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Radio sam sa autogenim aparatom par godina autolimariju , ali je to nezgodno sam raditi.a drugo opasnost od pozara veoma velika i uvek protupozarni aparat je bio kraj mene.
Znam za taj sistem sa karbitom jer tako se i proizvodi acetilen ,samo sto je to veoma opasno i raditi sa takvim uredjajima u blizini .U principu postaram se da svu trulez isecem i sto bolje fleke zasticujem odmah po varenju kako spolja tako i iznutra tako da moj rad jako dugo traje.Vecinu vozila koje sam radio i pre 15-20 god se jos voze i moze negde drugo pokazati koroziju a gde sam radio ne.Radim i sa pocincanim limom tu gde je izlozeno koroziji ali samo bas sa kim sam veoma dobar i sebi jer udisati cinkova isparenja nije dobro nimalo.
Ali kad si primoran raditi ovakva vozila sta cu nego odraditi sto najbolje znam .Ziveti se mora i od neceg zaraditi ali ovaj posao nije vise ni najmanje placen koliko bi trebalo pa i izbegavam to poslednjih godina
Znam za taj sistem sa karbitom jer tako se i proizvodi acetilen ,samo sto je to veoma opasno i raditi sa takvim uredjajima u blizini .U principu postaram se da svu trulez isecem i sto bolje fleke zasticujem odmah po varenju kako spolja tako i iznutra tako da moj rad jako dugo traje.Vecinu vozila koje sam radio i pre 15-20 god se jos voze i moze negde drugo pokazati koroziju a gde sam radio ne.Radim i sa pocincanim limom tu gde je izlozeno koroziji ali samo bas sa kim sam veoma dobar i sebi jer udisati cinkova isparenja nije dobro nimalo.
Ali kad si primoran raditi ovakva vozila sta cu nego odraditi sto najbolje znam .Ziveti se mora i od neceg zaraditi ali ovaj posao nije vise ni najmanje placen koliko bi trebalo pa i izbegavam to poslednjih godina
vica022- Moderator
Kombi je konacno ofarban ali ovu nijansu vise nikad. & slojeva sam presao da neostane sareno jer vrlo lose pokriva fleke
vica022- Moderator
Similar topics
» Automehaničarska radionica
» Kovačka radionica
» Bravarska radionica
» Stolarska radionica.
» Radionica za zavarivanja i lemljenja
» Kovačka radionica
» Bravarska radionica
» Stolarska radionica.
» Radionica za zavarivanja i lemljenja