Labin progres motokultivatori
+8
Tomo Vinković Požega
iwanho 1
Krumpironja
ExtermoIvan
tony5
fireman.peter
abarth
Admin
12 posters
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Labin progres motokultivatori
Labin palenje alternatorom
Pozdrav svima imam jedno pitanje (molba ) imam labinProg. noviji ali je rucno palenje, dali se moze i kako alternatorom od golfa nastimat palenje na labinu preko remenice. Koji bi kasnije koristo punjene akumulatora ili sijalice ( far) , dalije to netko vec pravio da mi opširno obijasni i ubaci koju sliku ako moze . Nisam bas majstor za elektriku / mehaniku al snasao bi se jer ruka me vise boli od palenja konopcem . Unapred hvala na odgovoru
Gost- Gost
Alternatorom nikako ne možeš paliti motor. Alternator isključivo služi kao generator za proizvodnju struje, i mogao bi ga u tu svrhu ugraditi.
Za pokretanje (paljenje) motora koristi se elektropokretač ili "po naški" alnaser. Alnaser se uglavnom ne može naknadno ugraditi ako to nije predviđeno na bloku motora. Također je osim alnasera potreban i veliki zubčanik za pokretanje koji inače bude ugrađen na zamašnjaku. Ne znam kakav točno imaš motor, ali ako nije predviđen za ugradnju alnasera, teško da ćeš uspjeti to sve ugraditi.
Koji imaš motor,diesel ili benzin, koje snage? Što se tiče ručnog paljenja konopom kod diesela tvrdim da nije potrebna velika snaga, bitnija je tehnika. Bez muke palim Tomu Vinkovića 20 ks, a nisam nikakva mrcina od čovjeka, naprotiv...
Za pokretanje (paljenje) motora koristi se elektropokretač ili "po naški" alnaser. Alnaser se uglavnom ne može naknadno ugraditi ako to nije predviđeno na bloku motora. Također je osim alnasera potreban i veliki zubčanik za pokretanje koji inače bude ugrađen na zamašnjaku. Ne znam kakav točno imaš motor, ali ako nije predviđen za ugradnju alnasera, teško da ćeš uspjeti to sve ugraditi.
Koji imaš motor,diesel ili benzin, koje snage? Što se tiče ručnog paljenja konopom kod diesela tvrdim da nije potrebna velika snaga, bitnija je tehnika. Bez muke palim Tomu Vinkovića 20 ks, a nisam nikakva mrcina od čovjeka, naprotiv...
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Pozdrav
Bilo je pokušaja tako preko remenice kako je to završilo ne znam, neki drugi motokultivatori imaju taj sistem homemade napravljen, Tomo Vinković Požega zna oko tokarenja pa ti možda može pomoći više oko tih detalja, ja ću ti fotografiju postaviti kako si to zamislio nadam se da je to što si htio.
Ako blok motora ima već utor za anlaser, možda da se kupi korišteni anlaser jeftiniji servis se napravi za mali novac i ugradi.. Stari modeli motokultivatora Goldoni-- Labinprogres je čista kopija tih motokultivatora, i koji imaju anlaser ti motori su bili na hladnjačama kamionskim i stacioniranima hladnjačama takvi motori startali se na ključ, tko je mogao to tog motora ili bloka motora napravio je startanje motokultivatora pomoču anlasera, to pišem samo za stare modele, noviji Labinci imaju serijsku udradnju startanje motora pomoću anlasera
Fotografija takvog motokultivatora ili bolje reći motora koji je bio u službi hladnjače kamionske ili stacionirane..
Ono što bi ti htio mišljenja sam..
Labinprogres stariji motor starta na ključ i anlaser.
www.olx.ba/artikal/14481280/labin-progres-pali-na-kljuc/
Eto toliko za sada.
Srdačan pozdrav
Bilo je pokušaja tako preko remenice kako je to završilo ne znam, neki drugi motokultivatori imaju taj sistem homemade napravljen, Tomo Vinković Požega zna oko tokarenja pa ti možda može pomoći više oko tih detalja, ja ću ti fotografiju postaviti kako si to zamislio nadam se da je to što si htio.
Ako blok motora ima već utor za anlaser, možda da se kupi korišteni anlaser jeftiniji servis se napravi za mali novac i ugradi.. Stari modeli motokultivatora Goldoni-- Labinprogres je čista kopija tih motokultivatora, i koji imaju anlaser ti motori su bili na hladnjačama kamionskim i stacioniranima hladnjačama takvi motori startali se na ključ, tko je mogao to tog motora ili bloka motora napravio je startanje motokultivatora pomoču anlasera, to pišem samo za stare modele, noviji Labinci imaju serijsku udradnju startanje motora pomoću anlasera
Fotografija takvog motokultivatora ili bolje reći motora koji je bio u službi hladnjače kamionske ili stacionirane..
Ono što bi ti htio mišljenja sam..
Labinprogres stariji motor starta na ključ i anlaser.
www.olx.ba/artikal/14481280/labin-progres-pali-na-kljuc/
Eto toliko za sada.
Srdačan pozdrav
Naš vrijedni Admin je stavio dvije dobre slike (druga i treća slika) kako bi se mogao ugraditi alnaser. Takav posao trebao bi povjeriti iskusnom tokaru i mehaničaru. Treba paziti da odgovra smjer vrtnje i ovako bi mogao ugraditi alnaser od bilo kojeg auta, birati neki manji jer je svaki sigurno dovoljno jak.
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Hvala na odgovoru kolega - sad kad snijeg padne trazicu majstora da proba ovo napraviti /kopirati jer treba snagu cuvati za nesto drugo Pozdrav
Gost- Gost
Pozdrav
Neki laganiji zamašnjak pronaći i montirati na remenicu radilice ili dati napraviti od laganijega materijala zamašnjak da se ne opterećuje dodatno teškim zamašnjakom motor, može biti da mu oduzme snage pa kod frezanja bude kašljucao motokultivator nemam sa time iskustva to su samo mišljenja sa motokultivatorima sam puno radio, ali sa time homemade nisam se bavio. Anlaser neki manji dovoljan je kao i akumulator manji da sve može stati u određene prostore i rupe na motokultivatoru kad nešto pronađem od fotografije budem u post stavio...
Srdačan pozdrav
Neki laganiji zamašnjak pronaći i montirati na remenicu radilice ili dati napraviti od laganijega materijala zamašnjak da se ne opterećuje dodatno teškim zamašnjakom motor, može biti da mu oduzme snage pa kod frezanja bude kašljucao motokultivator nemam sa time iskustva to su samo mišljenja sa motokultivatorima sam puno radio, ali sa time homemade nisam se bavio. Anlaser neki manji dovoljan je kao i akumulator manji da sve može stati u određene prostore i rupe na motokultivatoru kad nešto pronađem od fotografije budem u post stavio...
Srdačan pozdrav
Labin progres motokultivatori elektroinstalacija
Labin progres motokultivatori elektroinstalacija
Zadnja promjena: Admin; 14.10.18 21:34; ukupno mijenjano 1 put.
Pozdrav,
Ima li neko konstrukciju metalnih točkova za labin progres 14 KS (novi)?
Ima li neko konstrukciju metalnih točkova za labin progres 14 KS (novi)?
Gost- Gost
Pozdrav
Ti tražiš nacrt za izradu, radio bi kod kuće.
Ti tražiš nacrt za izradu, radio bi kod kuće.
Pozdrav
Kolega Vica je za motokultivatore stručnjak,pričekajmo njega da se javi, ima li što na Talijanskim web stranicama.
Kolega Vica je za motokultivatore stručnjak,pričekajmo njega da se javi, ima li što na Talijanskim web stranicama.
Gledao. Sačekaćemo ga. Hvala. Ako sta nađem javim ti. Pozdrav.
Gost- Gost
Pozdrav
Evo ideje sa Talijanskih Foruma na felgu od auta, motokultivatora, ili nešto slično zavariti poprečno profil lisnatog metala ili L profil, fotografije i linkovi Talijanskih Foruma u prilogu.
http://www.kijiji.it/annunci/attrezzature-agricole/potenza-annunci-potenza/ruote-in-ferro-zavorrate/46927540
http://foruminnestatori.forumfree.it/?t=69199206
http://terraevita.forumfree.it/?t=52274996&st=30
Evo ideje sa Talijanskih Foruma na felgu od auta, motokultivatora, ili nešto slično zavariti poprečno profil lisnatog metala ili L profil, fotografije i linkovi Talijanskih Foruma u prilogu.
http://www.kijiji.it/annunci/attrezzature-agricole/potenza-annunci-potenza/ruote-in-ferro-zavorrate/46927540
http://foruminnestatori.forumfree.it/?t=69199206
http://terraevita.forumfree.it/?t=52274996&st=30
Najlakse je od felge napraviti samo nemoj neku previse siroku jer gubi grip. za labinca ti je najlakse naci dve okrugle plocevine od barem 6mm debljine i izreze se krug po fabrickoj felgi ono srce gde se vijcima pricvrscuje. Taj krug se ocrta na ispupcenoj strani felge od auta i isece toliki krug i onda ovaj sa rupama ubaci i zavari. Ja to najlakse odnesem na strug i strugar mi isece i plocu u krug i felgu po precniku i samo izbusiti rupe po sablonu i zavariti. Gore mozes od L profila ubacivati komade i najbolje je ubaciti parcad u donji rub gde guma naseda da bi povrsina varenja bila veca. Neki zavare za gornji rub pa cesto se iskida u vecim opterecenjima. I parcad nemoj previse blizu stavljati jer se ume prostor napuniti zemljom pa teze ispada van.na 7-8cm otprilike pa i 10 cm. Felgu moras naci barem 14col i odmeris po precniku priblizno da sa profilima bude tog precnika ili ubacujes vece ili manje L profile po zelji
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Hvala. Baš danas sam razgovarao sa prijateljem o toj temi. Mislim da sam blizu rješenja. Izaći će malo skuplje, ali mislim da je bolje rješenje i od fabričkog. Pozdrav.
Gost- Gost
A evo ti jos jedno zgodno resenje koje se moze uraditi posto je lakse za skinuti i namestiti sa postojecih tockova. Na Ruskim sajtovima ima dosta resenja za gvozdene tockove ali ovo mi se svidja ako je udaljena parcela jer se normalno odveze mkt i namontira prilikom rada. Masta svasta radi tako da i na ovom resenju se mogu raditi modifikacije krampona po zelji i poslu koji se radi
vica022- Moderator
Da li netko može postaviti sliku ili link na shemu električne instalacije za SS labinprogres sa elektro paljenjem?
Tražio sam ali nažalost nigdje nisam uspio naći.
Tražio sam ali nažalost nigdje nisam uspio naći.
Gost- Gost
To ce biti malo potesko jer nijednog sa alnaserom nisam video sem jacih modela od 16ks i vise. Ali ako mozemo i ovako pomoci reci sta te muci posto se bakcem tim poslom ponekad
vica022- Moderator
Planiram si preko zime nadogradit instalaciju (žmigavci, svjetla i sl.) pa me zanima sadašnji spoj instalacije da vidim što se da iskoristit ili sve razvuči novo.
Ako netko ima neki savjet ili da zna iz iskustva da je nešto loše napravljeno neka javi.
Ako netko ima neki savjet ili da zna iz iskustva da je nešto loše napravljeno neka javi.
Gost- Gost
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Honda motokultivatori
» IMT motokultivatori Knjaževac
» Tema za sve moto kultivatore
» Motokultivatori BCS
» Holder motokultivatori
» IMT motokultivatori Knjaževac
» Tema za sve moto kultivatore
» Motokultivatori BCS
» Holder motokultivatori