Radovi & poslovi u vinogradu
+5
Krumpironja
jozef.kc
tomo522
fireman.peter
Admin
9 posters
Stranica 1 / 6.
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Radovi & poslovi u vinogradu
Općenito o raznim radovima i poslovima u vinogradu i oko vinograda..
Zadnja promjena: Admin; 26.07.15 4:11; ukupno mijenjano 2 put/a.
Re: Radovi & poslovi u vinogradu
Ovdje čemo slikovito probat opisat kako i kojim redom se radi u brajdami (vinogradu),od rezanja do odoravnja naoravanja,,itd,....pa eto pomalo da se i to razvije u jednu slikovitu temu..
Gost- Gost
Kolko sam ja imao prilike vidjeti tvoj vinograd i tvoje radove u njemu, mislim da si pravi čovjek za ovu temu.
Fala lipa Petre,,,nadam se da ču uspijet,,samo to moram slikovito i pisano odradit,pa eto krečemo uskoro,nadam se čak i sutra da bi mogla osvanut koja slika,,,a eto neke su friške,,neke starije,ali bit če to sve jedna velika tema,....
Gost- Gost
Pa eto da probamo malo slikovito prikazat kako se to radilo prošle godine,,mada ima slika friških,i starijih..
Brajde spremne za rezidbu,.
ovako je to izgeldalo poli nas,,,,lagano,ali mogu reč da smo svi odreda si dali truda...
dok su neki rezali,i spremali glave za vezivanje,mlade snage i hanuma,,su si dali truda i vetičali(rezali sve one viškove do pupova)i odmah se vozilo odrezano vanka...
Brajde spremne za rezidbu,.
ovako je to izgeldalo poli nas,,,,lagano,ali mogu reč da smo svi odreda si dali truda...
dok su neki rezali,i spremali glave za vezivanje,mlade snage i hanuma,,su si dali truda i vetičali(rezali sve one viškove do pupova)i odmah se vozilo odrezano vanka...
Gost- Gost
prije nego se vezalo,malo se je prošlo zimsko špricanje (crveno ulje),,bude dobro radi samih pupova..
pa je najstariji uzeja u svoje ruke,samo veživanje,,,a naravno i ja i stariji sin smo dali ruku,mada moram nač sve slike...
pa malo uštimavanja žice,i samo podizanje,jer je bila več preniska,,,tako da se i to odradilo...razlog sam rast istih,pa stoga i žica mora poj za gore...
naravno ovdje se vidi več prve pupove koji su probili pa se krenulo s sumporom radi zaštite,,.
Nastavak sljedi......
Gost- Gost
Kolega uloga im je da drže mladi trs,,u ravnom položaju da po njemu more ič za gore glava,šta poslje s godinama dolazi trs,,,neki stave kolčiće,,neki šipke,,a mi smo u zadnje vrijeme počeli s njima jer izdrže dosta,...
Ove godine idemo u obnovu,,jer ima dosta starijih koji su osušili,,tako da če bit po skoro cilim brajdama(vinogradu),ih,,.
Ove godine idemo u obnovu,,jer ima dosta starijih koji su osušili,,tako da če bit po skoro cilim brajdama(vinogradu),ih,,.
Gost- Gost
Aaaa...onda je sve kristalno jasno.
Mi smo vezivali armature 8-ce za stubove, da budu izdignute nekih pola metara, i na krajeve nabodemo pvc bocu od 2lit, isečemo neka peraja sa strane, vetar ih okreće i pravi buku za plašenje čvoraka. Jer kod nas ih ima u jata, i kad nalete...brste sve redom. Pa sam mislio da su bambusi slične namene, za neku zaštitu...ali nije. Hvala na pojašnjenju...
pozzz joe!
Mi smo vezivali armature 8-ce za stubove, da budu izdignute nekih pola metara, i na krajeve nabodemo pvc bocu od 2lit, isečemo neka peraja sa strane, vetar ih okreće i pravi buku za plašenje čvoraka. Jer kod nas ih ima u jata, i kad nalete...brste sve redom. Pa sam mislio da su bambusi slične namene, za neku zaštitu...ali nije. Hvala na pojašnjenju...
pozzz joe!
Gost- Gost
Nemaš greške,,,,eto i kod nas se radi to s bocama,,tako da imamo skoro iste probleme,..
I ovdje neki meču šipke,,,sva sreča kad je vinograd blizu uče,,,jer da ne pokupe ovi lokalci za željezo,,,a počela se i žica uzimat,...
I ovdje neki meču šipke,,,sva sreča kad je vinograd blizu uče,,,jer da ne pokupe ovi lokalci za željezo,,,a počela se i žica uzimat,...
Gost- Gost
Eto radovi se naravno nastavljaju,,,,malo od skidanja koštradica (čiščenje svega do lista iznad grozda,em da ima sunca,i da bude bolje špricano....
Malo kako liče u početku...
I kad su pred berbu...
Malo kako liče u početku...
I kad su pred berbu...
Gost- Gost
Svaka čast kolega.Sve uredno i pedantno.
tomo522- član
- Broj postova : 237
e Zorane poludim kad vidim tvoj vinograd,najrađe bi ga ukral i preselil u Koprivnicu,da znaš!
jozef.kc- član
- Broj postova : 122
HAHAAAAA JOZEF nisi jedini.I ja bi ga rado imao iako nemam pojma o vinogradu
tomo522- član
- Broj postova : 237
Evo malo od mene
Zadnja promjena: fireman.peter; 19.01.14 17:11; ukupno mijenjano 2 put/a. (Reason for editing : Uređivanje formata slike- trebal si na neke upisat format 800x600)
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
Re:Razni poslovi u vinogradu
Pozdrav.
Krumpironja na drugoj slici ti je deponator mineralnog gnojiva,koliko ide duboku u zemlju,koje mineralno gnojivo koristiš i koliko .Koje sorte grožđa uzgajaš .
Hvala lp.
Krumpironja na drugoj slici ti je deponator mineralnog gnojiva,koliko ide duboku u zemlju,koje mineralno gnojivo koristiš i koliko .Koje sorte grožđa uzgajaš .
Hvala lp.
Jep...nije baš za ovaj traktor, ali ajde to su vinogradi od rođaka ja mu samo traktor vozim i tako pomažem malo dobijem i ja dio kolača :Dtako da nebi znao točno reč koje je jer ja odem u zadrugu nakrcaju mi paletu i ja samo iz vrečica bacam u deponator i po polju..ide nekih 20 cm u idealnim uvjetima, a ima svega najvise zlahtina...a količinu gnojiva nije poželjno da govorim u javnosti
Ti ces jos malo u berbu a prijatelju
Evo i od mene ove godine kad sam poceo ja da obradujem vinograd bio je rekordni rod svega 3 prepune prikolice
a do tad max 2-2.5
a do tad max 2-2.5
Zadnja promjena: Stefantv; 25.01.14 21:46; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
ljepo dečki samo nastavite tako,stefne jel imaš pobližu sliku ovog priključka
jozef.kc- član
- Broj postova : 122
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Stranica 1 / 6.