Freze Tomo Vinković
+13
G.Vrbica
ssucur
mbutala
Karl
Krumpironja
Tomo Vinković Požega
Dubravac
bajki
iwanho 1
Admin
fireman.peter
tomotraktor
serafian
17 posters
Stranica 3 / 4.
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Freze Tomo Vinković
SKLOP NOZEVA I POKROV ZA ROTOKOPACICU TV-120 ROTARY PLOW TV-120 BLADE ASSEMBLIES AND COVER
Nosač noževa br.12 se vijcima učvršćuje za okvir br.15 tu je na mojoj ostavljen luft od par milimetara namjerno.
Predpostvljan da treba čvrsti spoj?
Nosač noževa br.12 se vijcima učvršćuje za okvir br.15 tu je na mojoj ostavljen luft od par milimetara namjerno.
Predpostvljan da treba čvrsti spoj?
Gost- Gost
Pozdrav
Trebao bi biti čvrsti spoj inače pokrov freze skakuće,laprda u frezanju po brazdama stvara buku ujedno se i dalje oštećuje još više. Prva strana ove teme imaju fotografije o reparaciji freze Tomo Vinković Bjelovar 120.cm.
Trebao bi biti čvrsti spoj inače pokrov freze skakuće,laprda u frezanju po brazdama stvara buku ujedno se i dalje oštećuje još više. Prva strana ove teme imaju fotografije o reparaciji freze Tomo Vinković Bjelovar 120.cm.
Poštovani,
interesuje me kako iscukatio ove štiftove pri remontu freze a da se ne oštete,imali neki metod drugi ili odvrnuti šrafove pa cukati dok ne ispadne ili se oštete?
Koje je mazivo u frezi? sae 90 ili nešto drugo?
Pozdrav i hvala .
interesuje me kako iscukatio ove štiftove pri remontu freze a da se ne oštete,imali neki metod drugi ili odvrnuti šrafove pa cukati dok ne ispadne ili se oštete?
Koje je mazivo u frezi? sae 90 ili nešto drugo?
Pozdrav i hvala .
G.Vrbica- novi član
- Broj postova : 20
Mislio sam na štiftove .
G.Vrbica- novi član
Freze tomo vinković Bjelovar
Popustiš matice na njima, ne odvrćeš skroz, neko tvrđe drvo nasloniš na maticu, čekić i udri. Ispadne to lako, ako se štift nije okrenuo. Onda je to malo više zanimacije.
tomotraktor- član
- Broj postova : 208
Pozdrav ekipa,
imam frezu za tomo vinkovića onu 80 cm širine, može li se ona staviti na 731? tj. znam da može, nego bi li joj on što naštetio?
imam frezu za tomo vinkovića onu 80 cm širine, može li se ona staviti na 731? tj. znam da može, nego bi li joj on što naštetio?
serafian- član
- Broj postova : 116
Poštovani, danas sam frezao neku njivu dosta je mokro bilo od jedanput je lijeva strana freze prestala da se obrće ,bilo je kamenja tokom frezanja ali u tom trenutku nije,nijesam stigao da otvorim diferencijal da vidim šta je problem? Dali u diferencijalu imaju kakvi osigurači ili je nešto polomljeno, desna polovina freze normalno vrti i kad nije u zemlji radi normalno kompletno , molim za savjet ako je ko imao slično iskustvo. Hvala i pozdrav.
G.Vrbica- novi član
Ako se dobro sjećam, prije 40-ak godina sam imal na TV frezi takav problem. Mislim da je samo otišel štift koji prenosi moment na tu stranu.
Ako sam u krivu, neka me netko ispravi. Godine činidu svoje.
Ako sam u krivu, neka me netko ispravi. Godine činidu svoje.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Pozdrav drugari ,može li mi neko pomoći kako da skinem rukavce sa poluosovina freze kako bih zamijenio semeninge , ja sam štiftove izvadio sad slijedi skidanje-odvajanje sa reduktoro imali tu kakav metod ili se sve svodi na cukanje pa šta bude? Pozdrav i hvala .
G.Vrbica- novi član
Pozdrav
Cukanja nema pa što bude.
Ima dekla sa 6 vijaka, odvrnuti i onda ide samo.
Nešto je već opisano nekoliko postova unazad.
I na ovom forumu ima napisano od posta 1944 pa do posta 1947.
http://poljoinfo.com/showthread.php?402-Tomo-Vinkovic&p=1253164#post1253164
Cukanja nema pa što bude.
Ima dekla sa 6 vijaka, odvrnuti i onda ide samo.
Nešto je već opisano nekoliko postova unazad.
I na ovom forumu ima napisano od posta 1944 pa do posta 1947.
http://poljoinfo.com/showthread.php?402-Tomo-Vinkovic&p=1253164#post1253164
dobro jutro! moj tomica nema priključke, za sad sam nabavio plug okretač, a frezu tražim. prijatelj mi kaže da odgovara samo od tome zbog smjera okretanja kardana. našao jednu ali 125 cm, bojim se da bi mog tomicu 18 to gušilo. zna li neko može li se smanjiti ta freza, prije je bila na tomeku 36ks. je li u pitanju samo širina freze ili još nešto?
L.P.
L.P.
kukrosava- član
- Broj postova : 57
MA gledaj, ovisi od toga, na kakvoj zemlji, kakvu dubinu bi radijo. U ovom plastencu, gdje imaš povrče(podao si sliku), lagana je zemlja i išlo bude. A ak ti bude radilo silo, po meni se može skinuti sa strane noževi...A nadam se, da če još koj kakvu misao dodati. NAravno najjednostavnije ti je original freza, jer za drugo dosta je posla i košta- vijeruj.
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Ja sam imao istog takvog TV. Orginal freza je bolja za njega, ali nedostatak joj je što je široka jedva koliko i traktor pa znaju ostajati tragovi na rubovima, a posebno gdje ne ideš ravno nego skrećeš, ostaje cijeli unutarnji trag pogažene zemlje. Šira bi bila bolja ako bi ju mogao vrtiti, a može ju vrtiti samo u vrlo lakoj zemlji. Savjetujem da pitaš čovjeka koji prodaje da ti ju da na probu. Ako ćeš samo frezati s njim u plasteniku na ravnom, skini i utege sa traktora jer dosta doprinose gaženju. U oranju su utezi potrebni, a izričito su potrebni na neravnom terenu.
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
odličan savijet za utege, zemlja jest laka,ali traktor je stari. svakako je prije okrenem plugom, pa drljačom tek onda frezanje
može li se skinit proširivače , pa da traktor bude uži od freze 85cm
još nemam frezu za moj pe 18, imam nekih ponuda, 85cm na 3 točke kopčanje 2500.kn, 125cm tomino staro kočanje 3000kn, ,
ima li razlike u nožima tomine freze 125 i 85 cm, može li se skratit ova 125 i kako izvesti to
može li se skinit proširivače , pa da traktor bude uži od freze 85cm
još nemam frezu za moj pe 18, imam nekih ponuda, 85cm na 3 točke kopčanje 2500.kn, 125cm tomino staro kočanje 3000kn, ,
ima li razlike u nožima tomine freze 125 i 85 cm, može li se skratit ova 125 i kako izvesti to
kukrosava- član
Tomo Vinković freze rađene su u dimenzijama 77 cm, 95 cm, 120 cm ti trebaš 95 cm zamijeniti kotače lijevi na desni desni na lijevi i dobiješ suženi traktor, tada freza pokriva trak traktora. Nema razlike u noževima 77 cm, 95 cm, 120 cm.
našao jednu kaže čovijek 88cm, valjda 90? idem danas po tu frezu, ko nova , za sitnu lovu , znam čovijeka,pouzdan! Sad preravljam polužje za prihvat ( na slici)hvala na savijetima
kukrosava- član
A to je naprijed isto neka inverzija, ja sad imam ovu rosi i to je razlika velika.
Sent from Topic'it App
Sent from Topic'it App
kukrosava- član
Pozdrav i ovdje!
Dok se ja sjetim da ima tema sa frezama :-D
TV-95, pozicija 14 pogonskog sklopka, O-ring - koje dimenzije? U katalogu samo piše O-ring :-\
Hvala!
Dok se ja sjetim da ima tema sa frezama :-D
TV-95, pozicija 14 pogonskog sklopka, O-ring - koje dimenzije? U katalogu samo piše O-ring :-\
Hvala!
ingvarsson- novi član
- Broj postova : 5
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Tomo Vinković freze
» Tomo Vinković 700 serija opća tema
» Tema za sve traktore Tomo Vinković
» Tomo Vinković 400 & 500 serija opća tema
» Tomo Vinković Fan
» Tomo Vinković 700 serija opća tema
» Tema za sve traktore Tomo Vinković