Traktori Antonio Carraro opća tema
+12
batek
ssucur
iwanho 1
darko123
TomoVinkovic420
Dubravac
Admin
tomo522
abarth
fireman.peter
Krumpironja
reider 1
16 posters
Stranica 19 / 33.
Stranica 19 / 33. • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 26 ... 33
Re: Traktori Antonio Carraro opća tema
Jeste nemaš usmilenja do njega,kad se vozi po takvim putevima.Ovo je dobra rekreacija za razradu kakvih zapeklih zglobova u sredini,ak imaš problema sa tim al pogotovo dobro dojde gumama ,da izgledaju kroz vrijeme kao na kakvom bageru,koji radi u kamnolomu heh.Ali j..i ga traktor za to je treba da radi...
Aha onda ak dođe kamion,bude veči posao heh.Al o toj hidrauliki,kakvo imaš ti i onaj Country sa slike od Admina ne budem komentirao,jer je od blizu nisam vidijo,kamoli radijo.
Vidim,da nam ne ostaneš dužan sa slikama ozbilnih radova sa svom traktorčičem.
Aha onda ak dođe kamion,bude veči posao heh.Al o toj hidrauliki,kakvo imaš ti i onaj Country sa slike od Admina ne budem komentirao,jer je od blizu nisam vidijo,kamoli radijo.
Vidim,da nam ne ostaneš dužan sa slikama ozbilnih radova sa svom traktorčičem.
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Hehe je je sve se razradilo nema kod mene da se drva nose haha traktorom do njih. Danas smo završili sa vožnjom i sutra dolazi kamion, ac se naradio imam jos par slika jedino nemam sva drva uslikana jos se vozilo.
Zadnja promjena: fireman.peter; 03.04.15 12:35; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : uređivanje slika)
Krumpironja- uvaženi član
- Broj postova : 718
To ti voziš na stovarište, a dalje ide kamionom?
Kaj se kod Vas i takve sitne okruglice prodaju?
Kaj se kod Vas i takve sitne okruglice prodaju?
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Jeste iz šume na proširenje isred nje i onda kamion doma na teren, ne te sitne su za mene doma ja se isto grijem na drva sebi pustim te tanke i one čvorove i ostatke kod kipljenja i cijepanja nakupi se toga heh
Onda je tebi šuma tak daleko od doma da ti se ne isplati voziti s AC-jem.
A ja sam mislil da je moja daleko jer mi treba traktorom oko 40 minuta u jednom smjeru.
A ja sam mislil da je moja daleko jer mi treba traktorom oko 40 minuta u jednom smjeru.
Nije mi ni tako daleko meni je 25 minuta prazan 35 pun doma, vozim oko 2,5-3 m3 ali dosta se potroši popije moj 4-5 litara po turi a ima covjek za 250 kn po turi vozi 9 kubika, i meni je to puno isplativije nego traktorom jer toga ima dosta,da je par traktora onda ok,al kad racunas koliko vremena ode na voznju i dizela koliko ode i samo trošenje traktora a ovo dode ekipa nakrca se i prst u uho
Super. Sve za dobro druženje s ekipom.
A ja danas mjenjao ulje mome.
Hja ako bi imao dobre poviške i grane napilene,moglo bi se tovariti i traktorom.Pa možda zakačiti i dvije prikolice(ako jih imaš).Tako se i kod nas redilo ponegdje.Ali tada ti trebaju barem na jednoj raditi u nulo kočnice,da ne bi bilo problema-normalno treba biti kočnica na doseg ruke iz traktora ili vezana na traktorsko .Normalno ako put to dozvoljava.
Hja ako bi imao dobre poviške i grane napilene,moglo bi se tovariti i traktorom.Pa možda zakačiti i dvije prikolice(ako jih imaš).Tako se i kod nas redilo ponegdje.Ali tada ti trebaju barem na jednoj raditi u nulo kočnice,da ne bi bilo problema-normalno treba biti kočnica na doseg ruke iz traktora ili vezana na traktorsko .Normalno ako put to dozvoljava.
Dobro si dokomentirao poslove Krompironja, sve 5:)
Kako Reider kaže, ja bi isto zakačio dve prikolice, nemaš duplog utovara. Ako je loš put do asfalta onda jednu odvezes do tamo i onda još drugu, zakačiš na tom boljem putu još drugu i idemo dalje. Inače do kuće mislim da ti onda nema nekih većih nnizbrdica.
Kako Reider kaže, ja bi isto zakačio dve prikolice, nemaš duplog utovara. Ako je loš put do asfalta onda jednu odvezes do tamo i onda još drugu, zakačiš na tom boljem putu još drugu i idemo dalje. Inače do kuće mislim da ti onda nema nekih većih nnizbrdica.
Ko nije vozio punu prikolicu po kamenju nezna što je muka. Još s malim tomom, pa kad te počne gurat nizbrdo a još se i zaljulja ne pada mi na pamet druga prikolica.
Dubravac- uvaženi član
- Broj postova : 526
Reider i Peter su lijepo naveli kak je isplativije, ali ako se Krumpi voli podružiti, svaka čast. Puno put to više vrijedi od ušparanog pa makar i dva put preslagival drva.
Dubravac, nikako drugu prikolicu po lošem putu, no tamo gdje dođe kamion je obično dobar put.
Dubravac, nikako drugu prikolicu po lošem putu, no tamo gdje dođe kamion je obično dobar put.
Ma nije po šumi dobar put ni izlaz nije bas zgodan al opalim ja po blokadi i nema da ne ide heh ali stvar je isplativosti pogotovo kada je nakrcana onda ac pije više od mene hee a ovako u jednom danu dopeljo 36 kubika i jos jednu turu traktorom i milina dosta za danas
36 kubika kod tebe će se Krompi zeleni počet bunit, u kakvim si odnosima sa šumarom.
Dubravac- uvaženi član
- Broj postova : 526
Ma nije to ništa ima na otoku šume koliko hoces a sta se tice odnosa sa sumarom haha bolje da se ne vidimo
Ma čini se tebi,da ti pije,jer si naviknut na onog malenog Tv-ja od 18 konja hehe.Onaj ti sa tankom nafte poka cjeli dragi dan hehe.Sjetim se priče nekog poznanika,kad sam mu ja kazao,da njegov traktor virojatno pije ko tenk.Al on mi kazao kao da ustreli nazaj-a napravi i nešto ,napravi!
Trebaš imati vrtni traktorčič od 20 konja brigs stration i ga goniti 2-3 sati na punome gasu,pa da to vidiš kako pije hehe.
Kad budeš stariji budeš promjenijo misao od sada:sada kažeš,da traktor ne strada,pa ne vozikam previše brezveze,budem radije basal rukom jedanput više,al kad češ se postarati kazao boš-e AC ti samo vozi,samo ,da ne bašem dvaputa istih grana uopet
Odgovor za Ivanhuja iz privat teme:
Taj AC ima model D 703E2.Težina motora predpostavljam,da je manja od tvoje,jer je tvoj motor istovremeno i nosač prednjeg mosta na Goldoniju,al kod mene je sistem Tv-ja.Težina je mu 185 kg,ali piše da mu je tipe:15C/3.Karakteristike su kako se sjetim iste kao kod tvoga.
Ja mu izpuhavao do sada samo dva puta taj filter zraka.Neznam za dva,da bi imao.Al onaj zunanji na njemu nikad nikakve prašine nisam pronašao,kamoli,da bi zasijala lampica zaprljavosti...
Trebaš imati vrtni traktorčič od 20 konja brigs stration i ga goniti 2-3 sati na punome gasu,pa da to vidiš kako pije hehe.
Kad budeš stariji budeš promjenijo misao od sada:sada kažeš,da traktor ne strada,pa ne vozikam previše brezveze,budem radije basal rukom jedanput više,al kad češ se postarati kazao boš-e AC ti samo vozi,samo ,da ne bašem dvaputa istih grana uopet
Taj AC ima model D 703E2.Težina motora predpostavljam,da je manja od tvoje,jer je tvoj motor istovremeno i nosač prednjeg mosta na Goldoniju,al kod mene je sistem Tv-ja.Težina je mu 185 kg,ali piše da mu je tipe:15C/3.Karakteristike su kako se sjetim iste kao kod tvoga.
Ja mu izpuhavao do sada samo dva puta taj filter zraka.Neznam za dva,da bi imao.Al onaj zunanji na njemu nikad nikakve prašine nisam pronašao,kamoli,da bi zasijala lampica zaprljavosti...
Krumpironja je napisao/la:Ma nije to ništa ima na otoku šume koliko hoces a sta se tice odnosa sa sumarom haha bolje da se ne vidimo
Tak su i Mlečani govorili za Velebit.
reider 1 je napisao/la:Al on mi kazao kao da ustreli nazaj-a napravi i nešto ,napravi!
Dobro veliš. treba usporediti potrošnju s efektom.
Da, moj motor je oko 15 kg teži.
Za filtere sam mislil vanjski i unutarnji. Dakle 2 u 1.
Pa sam mislijo,da je razlika težina virojatno još veča,ali dobro-verujmo mi podatcima proizvođaća.
Za filter se ne sjetim,kako točno je napravljen i ili sta 2 u 1.Budem drugiput pozorniji.prašina se podiže kod tanjuranja travnjaka i njive,tako,da ču ga ove dane po praznikih malo zaprljati.Ali ne može se tu ništa-za to je izrađen.
Za filter se ne sjetim,kako točno je napravljen i ili sta 2 u 1.Budem drugiput pozorniji.prašina se podiže kod tanjuranja travnjaka i njive,tako,da ču ga ove dane po praznikih malo zaprljati.Ali ne može se tu ništa-za to je izrađen.
Išel sam kontrolirati u manual i zaključil da sam krivo napisal razliku u težini. Nije 15 nego samo 5 kg.
Evo link na manual.
http://www.vmmotori.com/images/D700-D750E2_E3.pdf
Evo link na manual.
http://www.vmmotori.com/images/D700-D750E2_E3.pdf
ove težine zaista su smješne-kakve to su razlike malene.Negdje gledao nekvi traktor(neznam dal je bijo Goldoni ili AC)i imao težino motora kod 68ks 250kg.Samo virojatno bijo 4 klipac.
Motori se rade u velikim serijama i materijal je maksimalno optimiziran.
Ima i preko 90 KS s masom od 250 kg.
Ima i preko 90 KS s masom od 250 kg.
Ja neznam koliko je moj težak al mislim da nema bas puno kila
Pa nađe se krompi sigurno gdje na netu podatak.Upiši vrsto motora i Gugle bude sve živo izbacijo.Kakva je razlika u kilama zbog zračnog hlađenja pa neznam,al nije tu virojatno blazne razlike predpostavljam.
Hja Ivanhoo imaš pravo.Tehnologi trebaju da izračunaju svaki kg,gje se može što prištediti,jer na velikim serijama to se onda osjeti.Eto sken iz mog kataloga VM motorov,koji je došao uz traktor.Ovdje su opet neki drugi podatki.Izgleda,da negdje piše sa keslom za nafto i slično i drugiput gola teža:
Hja Ivanhoo imaš pravo.Tehnologi trebaju da izračunaju svaki kg,gje se može što prištediti,jer na velikim serijama to se onda osjeti.Eto sken iz mog kataloga VM motorov,koji je došao uz traktor.Ovdje su opet neki drugi podatki.Izgleda,da negdje piše sa keslom za nafto i slično i drugiput gola teža:
Zanimljivo je da se na onom linku koji sam ja navel na 13. stranici navodi težina 185 kg za D 703 E2.
To bi moglo značiti da su u međuvremenu konstruktori olakšali motor ili se jednostavno radi o štamparskoj greški.
Na koncu to je kod traktora najmanje bitno. Samo nek napravi čim više rh bez popravaka.
To bi moglo značiti da su u međuvremenu konstruktori olakšali motor ili se jednostavno radi o štamparskoj greški.
Na koncu to je kod traktora najmanje bitno. Samo nek napravi čim više rh bez popravaka.
Eto nešto slik,od današnjeg tanjuranja travnjaka.Išlo dobro bez problema.Ali nisam bijo gotov.Jedna parcela ostala,dok s njih ne skinem granja.
Stranica 19 / 33. • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 26 ... 33
Similar topics
» Traktori Carraro opća tema traktora
» Traktori JCB opća tema
» Traktori MTZ opća tema
» Traktori LS opća tema
» Traktori Same opća tema
» Traktori JCB opća tema
» Traktori MTZ opća tema
» Traktori LS opća tema