Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.Join the forum, it's quick and easy

Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Agro Forum za agrar i selo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pozdrav od reiderja 1

+9
reider 1
iwanho 1
Dubravac
fireman.peter
Admin
tomo522
Krumpironja
jozef.kc
abarth
13 posters

Stranica 16 / 17. Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17  Next

Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 30.01.18 23:41

Za sad mijesta točno neznam. Ali gore prema SV. Prema Dolnji višnjici. Predpostavljam, tamo negdje. A vlastnik zna za tvoje mijesto. Omenil sem mu tebe. Radi kod granične policije.
Sumnjam,da nije baš ovaj plug dobar za taj traktorčič. Visoko kačenje bezpotrebno i tako snažni nosači. Bezveze. I lepše izorano, na male brazde ak je 10". Bez muk. A cijene su tu negdje, neču ovdje nešto gubiti novca jako. Osim, ak bi koj bijo kao novi. Vijerujem, da jesi izorao. A to bilo u najboljim uvijetima. Ja tvrdim,da uvijek treba mi biti nekva rezerva u vučnoj mogučnosti. Upravo, ak zagusti nekad. A sijetim se ovakvih godin. Zašopanih blatobrana i slično. NA misao mi došao čovijek(samo tako slučajno se sijetijo), koj je na traktorčič od 100ks nabacijo težkog 3 brazdnog okretača, pa onda popucale mu uhe malih gornjih ruk hidravlike. A cijena za taljana mu bila 470 EUR- PO KOMADU!. Nije to Zetor.

Gledaj, tvoja mišlenja dosta puta ja realiziram i uzimam jih ozbiljno, sam vidiš. A sad zaista neznam, što se dogodilo bi kod skretanja, ak bi u primeru "A"produžijo kuku traktora, il v primeru"B", da produžim oje preše. Trebaš znati, da produženje oj zanemariv ti je trošak i posao, prema izradi nove dukše kuke. Virojatno bolje se skreta preša, ak bi produžijo kuku??? Ak je produženo oje, prije če se stub lagera kardanov dodirnuti rukama. Sumnjam, da i ti to tako misliš.?
No istina, ak je produžena kuka, više bi nizbrdo i manevriranjem na uzbrdici cimalo i guralo traktor, al preša bi po mome najbolje tad skretala. Jer stub lagera, upravo je u ovoj višini, da dodirne rukam, kad su podignute. Više ne idedu. Al niže nema pomena, jer stub je skroz dole, i dole još su oje. Znači biti bi trebale iznad njega. Predpostavljam. A možda ni mi ne treba ovakav ošter ovinek za raditi. Jer u svakome traktoru jednom ruke dođu do oj, pa tako trebalo gledati i kod drugih, ne samo ovome primeru. Najviše mi se sviđalo kod Fiat 70-56, koj imao najjednostavno i najbržo skidanje cijele hidravlike, i ostala samo kuka. Znaš, prvo sam mislijo produžiti postoječo oje, koje nije ni nešto vredno, jer je samo umijesto prikačne uhe nek metalni flah pojačani, pa nije nešto štete, ak se na kraju testa ona odbaci. Tako bi vidijo, kako je, ak samo produžim oje. Ak ne pali ovako, kupim pravo uho za prešo i produžim kuku......
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by iwanho 1 31.01.18 9:59

reider 1 je napisao/la:Največi je problem preša. Zetor imao od kraja vratila, pa do kuke 40cm, al onaj samo 8cm. Ova mijera more biti ista i kod ovog traktorčiča. I to ne zbog ljepšeg izgleda, nego sistema složenja kardana tekom zatvaranja preše iz radnog u vozni položaj. Il na krače kazano, budedo problemovi. Potražit trebam tako višino, kako i dužino. NAravno druga ne preostaje, nego produžiti kuku. Kad otopli, sklopiti trebam ovu kombinaciju, i izkemijati nešto. Može biti i problemova kod zakretanja, da stub lagera kardanskog sistema ne udari u ovinku u ruke hidravlike. Problemovi kod zakretanja možedo se razlikovati, ak se u primer produži ali kuka, ali se u drugom primeru produži oje-rudo preše. Znači točka zakretanja se pomica, a tako se ponaša i drugače sistem kardankog sklapanja između traktora i preše...NEznam što napraviti. Što od ovih primera nek napravim.

Donja Višnjica nije daleko od mene. Trakoščan, Cvetlin pa onda Donja Višnjica, svega 22 km od mene.

Svoj prijedlog sam utemeljil na tvojoj izjavi o morebitnom problemu kod skretanja s prešom. Potpuno potpisujem tvoje razmišljanje. Pogotovo, jer je trošak produljenja ruda (oje) zanemariv. Možeš čak i nekaj improvizirati pa isprobati skretanje doma na dvorištu. Ako baš jako smeta, onda možeš probom utvrditi koja je najmanja mjera za koju je potrebno produžiti kuku za dobru funkcionalnost. Doduše onda bi, zbog duljine kardana, imal duplo delo (kuka i rudo), ali bi dobil optimalni položaj okretišta. Dobro bi bilo provjeriti koliko je još rezerve u duljini kardana. Možda se može kardan malo skratiti, a da još uvijek ima dovoljno preklapanje kad je maksimalno izvučen.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 31.01.18 11:00

NEznam točno podatka, al sumnjam, da išao tam opreko granice negdje. Il išao izpod Cirkulan do Višnjice, il išao izpod "grada Borl" po glavnoj magistralki prema Varaždinu. Jer na Macelj nije sigurno ne išao. Kazao je 65 km i bijo je doma sa manje od pol tanka Neutral Sutra čemo se vidjeti u Lenartu na prepisu i da natovari sve, što još je pripadajučih dijelova stroja(zadnja gornja kuka-prednja hidravlika u dijelovima,crijeva).
http://shrani.si/f/47/Xi/3EpeFUQq/slika0156.jpg
Kot sa slike vidiš, prvobitno je bila uha kačenja napravena dupla, za kačenje na prečko kidravlike. PA jo ja jedno odpilijo gornjo. A ovo se ne ponosi dobro. Ima malu rupu, a naljeg na kuku jako mali. Pa jede kuko i uho ko blesavo. Maazo maščom jako. tako da razmišljao, da nabavim pravo original uho, kakve su standard, a mogu upotrebiti i original debeli svornjak kačenja, kojeg sad nisam mogao!. Imao pola tanjeg. To pišem, da znaš, da mogao bi ju za zajebancijo-test produžiti, i ak ne bi funkcioniralo odbaciti, kupiti originalno i produžiti kuku. Obojeg ne bi produživao. Il jednog il drugog. Dužina kakva sada bila između kraja vratila i stuba lagera kardanov TREBA OSTATI ISTA! NA ovu dužino odpiljen je kardan. Več sad je skraten na MINIMUM. Znači, razdalja treba biti kakva sad bila. A ni dobro nije za mali traktorčič,da tako daleko ima prikačeno prešo, jer ga može na bregu iznenaditi. Predpostavak je, da preša ima 1300kg(bez kočenja bilokojeg kotača), al traktor u sadašnjem stanju 2toni. Srečom te slušao i tada, pa kupijo ovu šasiju traktora. MA ti si mi kao rezervni otac. Uvijek sa dobrim i pravim predložima voljan pomogniti. Wink .
Znam, da se može iz plošč metalnih složiti nova dalja kuka. Imam i jedno prednju vučno kuko original od zetora. Mogla bi se ovdje upotrebiti. A tista jako je malog razmaka za kačenje uhe, al nove uhe original, jesu velike debele...Neče ovo funkcionirati. No vidjet čem.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 31.01.18 12:16

Eto, sad išao pogledati, kako ona kuka izgleda. Onaj magarac, prvi vlastnik mog nekadašnjeg Zetora savijo kuku,da bila rupa kačenja manja između metalnih plošča Shocked ZAto mi se činila ovako uska. Sad sam sa pajserom od 1,5metara kuku savijo nazad, jer jako je tanji lim prema original zadnjim kukama. Goldonijeva sa slike ima 12mm limove, al ova 8. Znaš, ova kuka napravena je za kakvo vuču traktora u slili, kad zapadne, i nije mišljena za vučenje kiperice 4t. A za prešo bila bi predobra. Pronašao sam i veliki "U"profil od preše za grožđe,koj bi mogao se upotrebiti za izradu duge kuke. A original neču rezati, i nisam je do sad ni 1x upotrebijo. Kako je na sliki dole, trebalo bi se jo izraditi. U profil mi je 16 cm, al razdalja izeđu Goldonijevih vertikalnih nosača sa rupama 19, znači SUPER. Samo stavim plošče metalne od 12mm, dovarim tom profilu i gas.
Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Img20180131114419
Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Img20180131114457
A nije to svu znanje. Ako te zanima, i ne tratim tvog vrijemena, mogu ti kazati, da je najvažnija u tom primeru RAZDALJA od zadnje osovine traktorja, pa do stuba lagera kardanov, jer ak bude se gledalo samo na konec kardana, može bilti jako sve dugo i nestabilno. Nekad sam ti kazao, da ima Goldoni vratilo jako izbačeno iz guze. I ak gledam na njegov kraj vratila, onda bude preša jako straga. A u svrhi teme trebamo se držati mijere od kraja vratila nazad...Razumiješ sad problem. TAko da maka bi bila preša još dalje nazad, kao kod Zetora, moram tako napraviti, jer u suprotnom primeru trebam odpiliti i odbaciti stub lagera, i ne možem ga upotrebiti, a to ne bi zaita želijo raditi. JEr to je kod zatvaranja preše milina. I malo ko tu ima tako napraveno. Samo ručko hidravlike povučeš, i sve se posloži.
A Zetoru razdalje od stražnje osovine do kraja vratila nisam mijerijo. TRebam iti komšiji, koj ima istog. No sa priče si shvatijo, da mi nije druge, nego da napravim ovu kuku, pa da onda vidimo. Ali jako se bojim, da če me preša prebaciti , ak skrenem popreko usrijed brega. Da bi imala kočenje, bilo bi milina. Postoje za kupiti osovine za prešo sa kočenjem. Staviš to samo na ovaj veči kotač, i ima jedan kotač onda kočenje. Neutral
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by iwanho 1 31.01.18 14:02

reider 1 je napisao/la:NEznam točno podatka, al sumnjam, da išao tam opreko granice negdje. Il išao izpod Cirkulan do Višnjice, il išao izpod "grada Borl" po glavnoj magistralki prema Varaždinu. Jer na Macelj nije sigurno ne išao. Kazao je 65 km i bijo je doma sa manje od pol tanka Neutral Sutra čemo se vidjeti u Lenartu na prepisu i da natovari sve, što još je pripadajučih dijelova stroja(zadnja gornja kuka-prednja hidravlika u dijelovima,crijeva).

Malo me buni crveno označeno. Kaj je doma (65 km) putoval traktorom po cesti? Mene bi bilo malo strah. Ipak je to stari traktor, a ako se putem nekaj pokvari, onda znaju biti veći problemi.

Kaj se tiče tvojega razmišljanja u vezi priključka preše skoro pa nemam kaj dodati. Jedino mislim da si na Zetoru imal okretnu kuku, a na Goldoniju je fiksna. Ne bi bilo slabo na prešu ugraditi okretno rudo.
https://www.trgo-agencija.hr/nastavak-ruda-prikolice-okretni-2-50t-vucna-400-kg-vertikalna-30x42x280.html
https://www.trgo-agencija.hr/nastavak-ruda-prikolice-okretni-4-00t-900kg-vertikalna-45x48x343-dgm-ra-701-e88.html
Ili kupiti okretnu kuku za Goldoni (ako nemaš okretno rudo na prikolicama.)

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 31.01.18 18:58

A onda ti misliš, da sam mu ja prodao ovakav stroj, koj če u 2 sata vožnje izvaditi dušo? pirat KAzao mi, da išlo bez najmenjeg problema. A može te iznenaditi traktor. Jeste spor, ali ak voziš bez predaha i zastoja, on dostiže jako daleka mijesta bez problemova. 35 minuta, i bijo sam u Lenartu na benzin pumpi. Ljepi put, voziš ko u priči. Po ravnoj cesti. Treba ti samo slovenski POTRPLJENJE. Koja kažu u pregovoru, da je hči mudrosti. A majka joj je PREVIDNOST.

Ovo razmišljaš u krivoj smijeri. NE treba ti bar ovdje okretne kuke. Past če ti Goldoni tvoj 5 puta prije preše hehehe. Ak se zaokrene, past če traktor prvi, a tad če ga preša držati heh.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by iwanho 1 31.01.18 19:56

Ma, znam ja da si mu prodal ispravan stroj. Smile Ali kvar se jedanput dogodi, na starijem traktoru obično prije (ne nužno) nego na novom.
Meni je s mojim trebalo sat i 45 min za 40 km. Prosjek 24 km/h. Mislim da tvoj bivši Zetor tu brzinu ima pri skoro punom gasu. Ako je prosjek 80% od maksimalne brzine, to je jako dobro, obično je oko 75%.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 31.01.18 20:15

Zetor imao brzino 23 na sat, na kraju zelenog polja mereno Garminom. A ak želiš kamo doći, trebaš ga bar do kraja zelenog gurati, inače imaš osiječaj, da stoji. Goldonija nisam osim one vožnje koja je snimana nigdje vozijo, al osijetijo sam, da je osijetno brži od Zetora. Tako da po moji procijeni može se ga voziti sa malo puštene rezerve, pa ide tad još uvijek zadovoljavajuče hitno.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by iwanho 1 01.02.18 10:12

Ako je 23 najveća uporabljiva brzina, onda je 19 izuzetno dobar prosjek. Postoji masu situacija na cesti gdje treba usporiti ili čak stati.

Sad sam se nekaj sjetil. Jesi li možda kupil onaj adapter za jednopolnu utičnicu da možeš prikopčati Garmina na Goldonija?

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 01.02.18 10:28

Ma prosijek brzine na cijelu razdaljo može biti još manji, jer tu ti su loši putevi, zastoji na cesti, semafori-svašta. Inače kako sam kazao, ak si htijo nekamo doći, trebalo ga gurati na kraj zelenog polja obrtomera.

Eto tako, čovijek sa Žarovnice , novi Zetorov vlastnik došao dans na prepis, a kupijo je isto tako danas još plug Posavec!.Tako da ide plug ukupno sa traktorom u Zagorje. Težko mi je, ali...........................................................

Oko Garmina i Goldonija nisam ništa tražijo, nije me ni zanimalo zaista. Ak trebam znati nejgove brzine, možeš to napraviti i sa baterijom, koja tako dugo drži, al da bi imao namontirano to zauvijek gore, kao da bi imao Enerđi model, koj to prikaziva, čini mi se jednostavno bez smisla. Dobe se i aparature, ukupno sa senzorima, koje se montiraju na traktor, pa ti prikaziva, što god češ. Samo odlučiš se, kakav model trebaš, što če nek ti prikaziva, i muntira se. HEktarometer, momentalna brzina, prosiječna brzina, brzina vratila , št ovojev motalice za bale, vrijeme mešanja prikolice za mrvo,.......A šta nam to če. Prestari sam za takve gluposti:) al takvog razmišljanja(realnoga), sumnjam, da si me ti naučijo!SmileŠteta novaca i živaca! Imaš prav.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by iwanho 1 01.02.18 13:53

Žarovnica je između Višnjice i Lepoglave, znači kad se ide od tebe još malo iza Donje Višnjice. Čestitam, kaj si sve uspješno riješil. Kupi si plug okretač pa buš ločenu parcelu uvijek mogel orati navzdol, jedanput lijevo, drugi put desno.

Ako ti baterija na Garminu toliko izdrži, kad buš imal priliku, ak ti nije preteško molim te provjeri kolko Goldoni postigne pri 2000 okretaja, a koliko pri 2600. Čisto da znamo koliko su točni tvornički podaci.

Ove ostale stvari, koje si nabrojil, jednostavno nisu za nas hobiste, vrtičkarje.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 01.02.18 14:44

Tamo blizu sam se ja motorom vozijo, kad došao tebi preko onog prelaza sa granico iznad Cirkulan, Meje, Dolnja višnjica, Cvetlin, Trakoščan, Bednja...
Okretač neču sigurno ne kupiti. Prekratke su mi njive 30-40 metara, male kao 2 vrta. A njive nisu tako brdovite, da ne bi moglo se tamo gore vučt 2x10". Još i zemlje sve lakše postajaju, jer nema gore, berača kukuruz, kukuruze, koja sabije zemljo i nema kombajna za pšenico. Zemlja se freza pa mi se čini, postaje sve lakša.

Nije mi baš težko pokušati mijeriti, al znaš nije stvar registrovana, al brže na polju izvan asvalta ne možeš voziti nego max 3 kalano. A i sa to brzino vozijo sam na pola gasa max. Tako da neznam, kad ču ovo izpeljati...

Elektroniko, koju sam napomenuo, stvarno neznam, za što bi jo koristijo, pa maka sam bar malo traktor "fan". A vijerujem, da koji profi kmet sigurno može ju pametno upotrebiti, čitao sam navedene primere. KAk sam več kazao nekad, sve to bez TEMPOMATA nema nikakve ozbiljne teže za mene. A za tempomat trebaš imati računarsko vodeni motor. Postoje nekve aparature, koje nešto dodavaju il oduzimajo gas preko daljinskog upravljanja, to je i sam BATEK napravijo kod sebe. Možda postoji kakva regulacija, da bi to mogla služiti kao nekakav tempomat, ali zaista meni to ne treba.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by iwanho 1 01.02.18 18:48

Okretač se može uvijek koristiti kao ravnjak. I to na lijevu i na desnu stranu oranja. Super baš za tvoju ločenu. Uz brijeg na rikverc a nizbrdo oreš bez muke i 2x12". Jedanput oreš s lijevom a drugi put s desnom stranom i njiva ostaje ravna. Ja orem njivu uz kuću, koja je otprilike 50x50 m, okretačem ali vraćanjem u rikverc kao da orem ravnjakom. Prije se vratim nego okrenem s traktorom.

Za sad zaboravi mjerenje. Budeš ga napravil, ako te bu zanimalo, kad registriraš traktor. Laughing Laughing Laughing

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 01.02.18 19:22

MA ti znaš, da to ja sve znam...Ali zaista mi se nije za zezati sa ovim šalama. Mogao bi kupiti onog malog od Partisa novog, gledajuč na to, da moj kumič sve izore TCF-om i ovakvim malim plugičem sve godine i to težke zemlje. Al neznam kako je što sa širinom kod tog malog okretača, dal bi trebalo što kotače okretati. Nije mi za te šale, al orbe malo, pa budem išao na mali obični OLT il IMT 2x10". ZA ovih 40 ara zemlje neču ni malo komplicirati. JEr živce mi dovoljno jedejo drugi poslovi, al neču jih sad ovdje još trošiti.
Hvala na odgovoru u temi plugovi. BAteka je ovo zanimalo, jer to je njegov plug. Razgovaramo mi svakog dana po Gogle talk. LP
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by fireman.peter 02.02.18 17:22

Pozdrav Reider!
Vidim da si prodao Zetora. To me prvo jako začudilo Shocked ali posle kad sam pročitao razloge i sve ostalo rečeno ne čudi me više jer za tvoje potrebe 3 traktora imati i održavati... to bi stvarno bilo neisplatljivo. Ovaj traktor novi trebalo bi da obavi sve što ti trebaš.
A ženi si kupio auto Very Happy , baš me zanima koji sad stoji pored tvog Opela?
Pozz
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425
Join date : 01.01.2014
Age : 51
Lokacija : SLO

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 02.02.18 19:23

ooo, koga vidim Shocked Wink Pa istina, malo se koristijo, a kad sam se odlučijo još, da ne bih više vukao preše uslužno pala je odluka. Uslužno sve manje mi bilo interesa, jer zaista ne želim trošiti zdravja i živaca za to, znaš imam alergiju na prašino slame Embarassed A i živci idu, jer preša, teren,ljudi znaju te izmozgati. Kotajo redove dole po bregu, kažu sprešaj, odu vstran, a ti crijevo od 30 metara izprešaj, ak možeš. Ne odbacivajo bal, da skakaš van, i odbacivaš sam, zovu, kad spavaš za nočni posao, ma htijeli bi, da ostaje tvoja mrva vani na kiši, al oni da imajo sređeno, pa još što. Redovi na bregovima, da peški ne možeš iti, imajo žbice od okretača u mrvi, pa uništi ti nož, pa ne bi više nabrajavao. Nekad mi povuklo drot(metalna žica)od pastira za krave i navilo ga na heder...Prič nema kraja. A registracijo imao sam samo zbog prešanja, pa od onih malo zaslužka, još ti otišlo 90 EUR za ovu šalo. Neču se ...ebati sa tim. A to još kod 35 stupnjeva u kabini bez klime, sa "super" kočenjem i "jako" mekanim volanom od original servo Zetor modela. Jer xx45 imali su servo. NE hidrostata. Gledaj, tu je što je.

Možda nisam dobijo toliko vratenog, koliko se ulagalo u traktor, al prema drugima cijena bila je prilično veča. Znači nešto pokriveno u glavnom. Sam znaš svoju pričo o TV 420 i sređivanju.

Da ne bi mogao napraviti Goldoni sve, što napravijo Zetor, ne sumnjam ni malo, samo kačenje preše problem je, a kupijo sam i za izradu nove "dukše"kuke danas metal, koj mi fali za izrado. Boji se samo uzbrdice, jer če biti preša na dalekoj razdalji pripasana, pa da me što ne iznenadi. Jer preša težka je kao TV 700 il 800 serije uz sve tegove po 50kg!. Bez kočenja sa malim procentom pritiska na kuku traktora pale

Moja ima PAndo 4x4. I danas bijo krstni test. 15cm snijeg. Ona vozi izpred mene nizbrdo, kao da snijega nema, a mene izza nje istim uvijetima istom brzinom straga zaokrene, da se spasijo sa dodavanjem gasa, da se izravnao.  Sad neznam, dal jo držalo u smeri uklučenje viskozne elektro spojke stražnjeg pogona, koje vrši auto sam, il je to bez toga izravnao sistem ESP. Jer Astra nijednog tog sistema nema.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 08.02.18 19:41

Dalnje godine nazad, bog si znaj koje...Po veličini radnikov na mrvi sumnjam da izpred 25 godina Wink Nema šta, godine prolaze...
(na slici krajno desno pored kuče moja majka, na mrvi ja i prijatelj sa dijetinstva uskoro komšija, kojeg vidijo nisam 10 godina, a prošlog ljeta šetao skoz moj dvor i se javijo mi. Izpred puhača ne mogu razločiti, ko je ta čovijek, a siguran sam, da je ovo moj pokojni dijed, majcin otac). Bog nam daj sriče i zdravja još
za naprijed. LP
Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Scanned-at-822018-19-42
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by iwanho 1 09.02.18 9:59

Kak se je lijepo sjetiti svoje mladosti. Smile
Jel to ovaj isti TV koji imaš i sad?

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 09.02.18 17:58

Da istina, al istovremeno težko, kad vidiš ljude oko sebe, koje več dugo nema na svijetu. ŽAo nije bilo prije fotkičev, da bi se više uslikalo, pa su zato ove riejdke slike, koje su na zalihi toliko više vrijedne. No na ovoj slici ja vidim dosta detalja različtih od današnjeg stanja prema tebi. I još više slik ima zanimivih. Trebam jih pronačti.

TV ti je isti naravno. Kupili ga na godinu mojeg rođenadana. I se tada za nejga jako u trgovini zasvađali. Došli sa tovornjakom po njega v MB, a oni traktor niso tamo imali. Diejd naručijo prevoz tovornjaka za đabe, al otac pizdijo na prodavača agromehanike, koj htijo zvati miliciju.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by Krumpironja 22.02.18 19:55

Vidim poslušao si me i došlo na moje da ćeš zetora prodat heh goldoni je zvjer za njega ništa ne brini ide preša u brdo sa njime ni ne zna da je ima, samo riješi to kopčanje, a šta se pluga tiče moj predlog je jednobrazni okretač 14" to je za taj traktor pjesma, ugodno tebi ugodno njemu za radit a okretač da možeš svake godine u drugu stranu orat, ja vučem 14" sa mojim na pristojnu dubinu od 30+ cm u svim uvjetima tako da bi moralo i kod tebe ić, još me i ovo poslušaj pa si na konju, danas smo Peter i ja bili skijat pa mi je on reko da si prodo zetora i moro sam se doč javit heh
Krumpironja
Krumpironja
uvaženi član
uvaženi član

Broj postova : 718
Join date : 13.01.2014
Age : 27
Lokacija : Kras,Krk

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 23.02.18 7:47


Ljepo da si se javijo da..
Pa nisi ti na brdima prešao nikad, da bi znao što preša može...
Preša je jako neugodna za vučenje, pogotovo otvorena v radni položaj i ideš na dole ravno, pa počinješ rahlo kretati u desno. Če ti izbaciti guzo v ljevo. Ima težino cijelo na osovini i ne pritiska kuke dole. Pored toga teža klipa ljulja dodatno na uzbrdici. I što je najbitnije, ti nizbrdo samo malo da zavoziš kotačima na sijeno, pa izgleda isto, kako tada, ko ste se vi sa Perejom smučkama vozili po snijegu. pale
Slažem se kod pluga s tobom,al neču za 20-30 ara ništa komplicirati. Bijo bi dobar za to svakakav.

Kažeš da si išao na skijanje .Bogami. A imam ja snijega pon kurac več ovdje kod bajte okolo, ne da još bi silijo u brda u više snijega. Još je ovdje pola ljudi bolestnih. Još sada ponovo snijeg pada. A ja saTV zapao-nasijeo na snijeg izpred garaže 5 metara, pa ne mogu uči unjo. Sad ga od jučer zabacalo,da ga ni ne vidim. Siejdi na snijegu i ne makne se. Vrag po zimskih radostih i skijanju. NEk vrag bijeli odteče, tad če doći radost zamene. Bar hladiti me više neče, pošto več odkad sam se rodijo nemam prekrvavitve po tijelu. Sad ču ga pokušati sa ručnim vitlom povuč u šupo taj TV. Vidjet ču, al mraz dođe za tijedan dana nam. NEče snijeg odtečti ni za pol mijeseca. Trebam ga prije izvaditi, nego me nona ubije, da ji pustim tamo traktor u snijegu...
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 23.02.18 13:04

Spašavanje TV-ja sa snijega od prijašnjeg dana. Dodatno počeo padati snijeg, pa ga uskoro pokrilo. Nije bilo druge, nego da odkačim dasko, odbacim snijeg i povučem ručnim vitlom. Vitlo ovakav, da nije vrijedan ni, da ga pobereš, ak ga gdje nađeš lježati, al odradijo je svoje. Jedva, ali napravijo je. Sav je več savijen i neznam, ak moguče ga bude popraviti za ponovno ozbiljno upotrebo:
Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Img20180223110032
Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Img20180223110302
Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Img20180223110600
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by iwanho 1 23.02.18 14:33

Imaš poprilično snijega, a mora se priznati da nisi baš bil pažljiv kod pluženja Tomekom. Sreća pa si ga imal čime potegnuti pod krov. Inače bi imal dobru tjelovježbu čišćenja snijega oko i ispod Tomeka.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 23.02.18 18:38

Zaista radijo bez pameti da. Išlo na asvaltu i betonu na dvoru dobro(naravno, jer sprotiv si čistijo teren), pa onda mislijo, da više neče biti snijega i da ga pospravim. A kako ču se okrenuti, počeo misliti, kad stigao pred šupo...Ni sanjalo mi se ni ,da je tamo dole tako dubok snijeg(pošto je bilo na dvoru samo 5 cm(naravno, ak sam sprotiv tamo čistijo)). No svaka škola nešto košta, al gledajuči na to, da sam napravijo više puta slične gluparije, izgleda, da treba mi dugogodišnje školovanje...

Isto tako sam odbacivao snijeg, samo nisam tako detaljnije, kako bi tada, kad bi ne vukao vitlom. Odbacano bilo do trave sa strane i ispred sve i odkačena daska, pa nije mrdnuo bez vitla, jer sijedijo na sabijenom snijegu i još rupe imao izpod ovih treh pogonskih kotača. Tek kad sam ga spredaj po preko okrenuo vitlom i povukao iz rup, tad su kotači povukli...
Moglo bi se ga bez problemova povuč Goldonjem bez muke, jer šupa izza Goldonija je prazna i duga 8 metara, al je razšaraufan, pa ne može se ga spustiti u pogon.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by iwanho 1 23.02.18 19:03

Svima nam se dogodi da smo poslije nezgode pametniji nego prije.  affraid

Kaj su to opet neke inovacije u tijeku na Goldoniju?

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 16 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 16 / 17. Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17  Next

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.