Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Join the forum, it's quick and easy

Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pozdrav od reiderja 1

+9
reider 1
iwanho 1
Dubravac
fireman.peter
Admin
tomo522
Krumpironja
jozef.kc
abarth
13 posters

Stranica 11 / 17. Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17  Next

Go down

Pozdrav od reiderja 1 - Page 11 Empty Re: Pozdrav od reiderja 1

Postaj by reider 1 25.07.15 11:15

Da ali nije mi jasno kako se to prije nikad nije odpelo ovaj deklo straga...No kad bude vijk,onda bude ok.Razmišljam ida budem na jednome kraju fiksno fiksiral jedno ketno u to uho,a na drugi strani pa zapinjam kad treba.Samo je jedan na forumu mi kazao,nedaj bože da taj deklo tako jednostrano zaboraviš zakačen i počinješ sa radom.Tako mu se dogodilo i skužijo još tada,kad uskoro mu se ugasijo traktor od sile.

Pero i ja bi tamo volijo provesti jedno posljepodne.Pa mi ni jasno kako tamo doći dole i gdje nek se parkira.E plaža je pljepša bogami ko u Izoli...No poletje još traje moglao bi tamo doći...Sutra krenem rano i na večer nazad.Ak nije nezgode an autoputu sam znaš da mi je to izvedljivo.Za mene virojatno voda mrzla,ali volijo bi do pasu iti u vodo i onda u sijeni popiti koju pivo i čips...Pa da imam mir cijeli dan od svega.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 28.07.15 13:35

Eto opet sr...
Sad mom otacu po nesreči povuklo zrak u pumpo na kučnom vodovodu.Zaštita protiv suhog teka izbacila je rad motora nakon 4-6 sekunde.To se dogodilo do sad više 5 puta,odkad stavlena ta pumpa sa tim osigurnostnim sistemom i bez problema se mogla opet zagnati.No,sad u tom primeru ne može se više odzračiti pa radiš što god hočeš.Više 10 puta odzračivali i još mjenjavali sesalni ventil u vrtini sa vodom.Sad predpostavljam jer je cijev iz čelika,da se prehrđala na mijestu kdje nek dijo nje leži uvijek u blatu-zemlji.Pa sam odpilijo to cijev i umijesto nje bude se stavila PVC alkaten cijev,koja bude sigurnija i uskoro viječna.Bude imalo za lakše odzračevanje još nekvo inovacijo-poboljšanje-priej pumpe u zrak bude gledala uz pomoč vstavljeneog "T"komada i ventila na njime cijev,koju budem napunio vodom.KAd bude se pumpa zagnala prvo se bude kao uz pomoč ove vode zagnala i odzračila,a kad proradi,među rada zatvorit čem taj ventil i povuč če vodo sa svojo usisno snago...
NA večer idem po neko nabavko materjala.Koji mi vrag sad ovo,da nije mira sa tim pa maka sam za taj vodovod nedugo naazd izbacijo neznam koliko novaca.Predpostavljam da jedno neto plato.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by fireman.peter 29.07.15 20:45

Ako želiš ići na tu plažu onda je to sasvim jednostavna misija. Nalazi se u Bači pri Modreju, ispod mosta kojeg je nemoguće faliti. Kad dođeš u taj kraj glavni put ide ispod njega. Parkiraš ispod njega bez problema i ideš na kupanje. Pogledaj na google map i sve ti bude jasno.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 29.07.15 21:33

Samo tako neču iti-možda usput predpostavljam.

Ali oko pumpe nema problema ni konca ne kraja...Radim več 3 dane.Napraivjo komplet novi usisni vod...Umijesto čeličnog plastičnog.A vidi ti vraga-ugotovijo,da nešto naopako an pumpi.Mijesto,sa semeringom pregrijava se,pa maka popusteno do kraja i tamo kroz rupo vuče vazduh.Treba jo demontirati i ajd u MB na kapijo nekadašnje Elektrokovine,gdje se obavlajjo sa time.Prije pol godine bila je remontovana potpuno,al vidi ti vraga-sada odkazala.Sreča,da sam namijestijo zaštito protiv suhom teku.Ma više 50 puta je spasila stvar u tom pola godine,jer jednostavo pazka na delujočo pumpo je za mog otca previše težek posao...Prvo pljuo po toj elektornskom dodatku,al sada pravi,da majke mi,da je to dobro zamišljeno.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 07.08.15 22:20

Evo da ne pričam opet isto pričo,što se ove dane oko mene događa može tu na tej vezi vidjeti.Radi se na oborama za životinje.
Sutra kreenm na posao sa traktorom i platojem,jer trebam dovesti cijevi iz betona za projekt u obori.Budedu slike.Danas sam prikačijo plato,da je za sutra spremno sve.No najzanimivije bude,kako budem podignuo cijev betonsko 170 kg u jamo izpred bazena za patke.
http://gartlc.mojforum.si/gartlc-post-79044.html#79044
Lp
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 12.08.15 13:19

Evo opet se nešt oradi na oborah za životinje.Beton se več suši.Al žao nisam slikao vožnjo zemlje sa TV i autoprikolico sa povišcima.Dobar kubik zemlje u drugi brzi na nizbrdico motor mi uskoro razturilo hehe.A kuko imam namiješteno na hidravliko,pa me zato više savija i cima volan,da ga trebam držati ko ludog junca.Kad bude vrijemena idem sa platojem razvlačiti taj kup zemlje od 2 kubika.Na travnjaku mal orupo sam pronašao,pa jo budem zapunijo zemljom.
Pozdrav od reiderja 1 - Page 11 Fotografija-0003
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 12.08.15 13:30

Jel te cijevi moraju biti tak velikog promjera ili su bile na zalihi pa si ih samo bolje upotrijebil?

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 14.08.15 13:31

http://gartlc.mojforum.si/viewtopic.php?p=79471#79471

Evo događanja oko tog projekta bližajo se kraju.samo treba napeti mrežo,koja visi desno gore i koke budedu u nedjelo spuštene sem.Zgoraj vez do teme na forumu o trčačicama,pa pogledajte slike i nešto je dopisano o time tamo.
Na večer gotovo je sve.I beton do nedjle če se osušit.

Ravnanje zemlje sa platojem-slika spodaj.Sad je suša i izkoristil prilikoda sravnam što sa TV zadnjič vozil:

Pozdrav od reiderja 1 - Page 11 Fotografija-0004-2
Pozdrav od reiderja 1 - Page 11 Fotografija-0005-2

Ivanhoo cijevi su za prehod životinja i trebadi takve minimalno biti stavljane,al voda od odtoka ne teže kroznje i imalo stigma plastično cijev svojo pored odvedeno u dolino.

JOš dvije slike panorame:
Prva potpuno suha struga potoka u našoj dolini,koja je severno izpod naše kuče.Struga spodaj desno ,a AC ljevo se vidi skroz šumadijo,kad je poravnavao zemljo sa platojem.NA drugoj strani potoka naša je parcela.Sad stojim na susjedskoj.
Druga slika susjedska strana.Propalo sve na njoj.Niko više ne živi tamo i kosi se sa strane novog vlasnika samo gore na vrhu brda,tu,je sve našušteno.Ponekad to bil osve pokošeno BCS motokosačico,i to tako,da jo neko sa konopom vukao sa strane na gore na brdu,al drugi sa njo kosijo popreko.Samo jedan stari oreh odzadaj na sliki je tad stajao,al ove dreve prerasle parcelo.Neko je pokosilo po ravnici nešto dole-no to kosi neki drugi susjed,koji ima životinje,a i to samo gdje je ravnica.
Pozdrav od reiderja 1 - Page 11 Fotografija-0006-2
Pozdrav od reiderja 1 - Page 11 Fotografija-0007-2
Ovo je opet parcela drugog nekog susjeda isto napušteno sve,jer so vlasniki jako stari i ne možedu više,pa se travnjak samo še malčira.Ovdje sam ja prije 2 ili 3 godine sakupljao mrvo,ak se spominjete,al jer nema mi ljudi za ručno sakupljanje sam odustao:
Pozdrav od reiderja 1 - Page 11 Fotografija-0008
Još slika pečenja kukuruz prijašnji dan na ločeni parceli:
Pozdrav od reiderja 1 - Page 11 Fotografija-0010-2

reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 14.08.15 17:40

Koje životinje bi trebale prolaziti kroz cijev? Ja sam malo skeptičan da bi race ili kokoši htele ići kroz tunel. Ipak je to 2 metra, a najteže se buju naviknule spustiti u okno na desnoj strani slike iz prošlog posta. U obrnutom smjeru ne očekujem takve probleme.
Izgleda da je pri vama jednak problem kao pri nama. Stanovništvo stari i nema tko obrađivati zemlju. Amazonsku prašumu buju posjekli, ali bu zato uskoro pri nama nova.
Slike su lijepa stvar, ali okolinu je ipak nabolje vidjeti u živo. Nadam se da se bu i to realiziralo.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 14.08.15 20:02

Samo koke trebali bi iči skroz,al predpsotavljam da se povukno skroz rupo v obori od 15x15 cm,možedu iti skroz i tu.No ne vijerujem,da budu išle prvi dan,al sam siguran,da kad bar jedna to pogrunta idedu još koje druge zanjo.A ako ne može iti za njimi petelin koji je dosta veči od njih hvala bogu,jer budedu bar tamo na paši imale mir pred njimi hehe.No vidjet čemo.Sad je što je.A drugače ni nikako nije se dalo napraviti,to je jedno od dvih mogučih opcij,kako napraviti.Razmišlajo sam o tunelu iz drveta po zraku,kako ima moj soradnik i naviknule se na ozek tunel od 20x 30 cm!!!kad dođe jedna skroz,druga suprotno počeka,da dođe prva do kraja,pa ona naposlijed ide skroz kontra smijer hehe.Gledao jih ja.U mom primijeru možedu se nutra dvije sresti u kontra smijer hehe.No vidjet čem i javim i možda nešto poslikam.No u glavnom mreža stavljena sve pospravljeno-gotovo.sad na večer zaključijo.

Pa kupijo to neki važan poljoprivrednik,koji bijo svoje vrijeme glavni na ministarstvu za poljoprivredu,htijo tu napraviti pašnjake za mlade krave,a lbrzo nakon kupnje umro.Vidijo ga ja samo jedanput kad došao na posestvo.Doveo i drvene stube za obore,al sve strunolo za isto srušenim poslopjem.Tak oda sve je tamo gotovo.Ima ravnica odmah na početku(na sliki desna strelica)gdje su dvije njive,malo prije kad dođeš do porušenih poslopja(poslopja su na srednji strelici),al poslije nizbrdica je takva ko na triglavu.No v dolini opet je malo ravnice i jedna velika njiva.Na sliki se to ne vidi.To je izpod ljeve strelice.Njiva je velika tamo uskoro jedan hektar spodaj,al na rahlo nagnuta u ljevo.No na parceli nije više ni jedne njive,samo se kosi za mrvo i napravi rolo bale.To je akcija 3 dana i onda pola godine opet nikog ne vidiš.Slika je slikana sa mog balkona zgornjega.
Parcela ima i šumo,koja je na ljevi strani za njivo.Al se ništa ne vidi.Skupna veličina parcele je 6 ili 7ha,al je ravnice samo kakvog pola Ha,gdje stoje poslopja hehe.No dosta se može raditi još sveeno sa mašinama,al je nekam nagnuto.Kakva 2 ha neprevozno je potpuno i tamo je nastala šuma,koja se vidjela od prijašnje slike.
Pozdrav od reiderja 1 - Page 11 Fotografija-0001

Ova o Amazon šumi je dobra priča al uskoro resnična-istinuta.žao.

Istina-100 slik po moje je isto od jednog pogleda oka.Oko je najvažniji dijo tjela zamene ,više od srca!!!!Jer ak imam srce i ne vidim,zamene jesam mrtav.a ak imam oči i nemam srca nisam živ,pa se ni ne sekiram za ništa hehehe.Malo zabluzijo,al znam da sigurno kužiš poanto.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 15.08.15 10:59

Mene plaši ona stran gdje se koke moraju prvo spustiti u šaht (jašek). No nadam se da nemam prav, a ti buš videl kaj se bu događalo u praksi.
Kod vas su pred 40 ili 50 godina napisani takvi zakoni koji su sprečavali cijepkanje posjeda. Zato su parcele ostale puno veće nego kod nas u Zagorju. Ja o svojoj okolici nisam nigdje videl parcele od 6 ili 7 ha. Jedan ima blizu 3 ha ali mu kroz nju teće potok koji je dijeli na 1/3 i 2/3.
Imaš pravo za oči. Zlata vrijede. Bez naočala više ne vidim dobro, ali zato slabije čujem, hehehe.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 16.08.15 20:42

Izprobano što se tiče kokic.Eto još jednom vez do "Gartl",pa pročitaj,da ne pišem jovo na novo.
http://gartlc.mojforum.si/viewtopic.php?p=79542#79542

Ak kroz parcelo v jednome kosu ide potok,to se smatra,da je u jednome dijelo heh .Bar za mene.Al još sretniji je taj,koji ima stalno vodo u njem,al je tih jako malo.Po večini su presušni i teku,nakon dužeg kišanja.Brzo prestaneju teči,naprave se samo tolmuni i mlake u njemu i još one nakon mijesac dana nestaju.Tako da pas treba dugo lutati ,da pronače mal ovode da s i u vročini opere guzico heh.No kod blizu mene je jedna takva rupa u potoku odmah uz putu do ločene parcele.Pa pas naš je tamo redovito prisotan,ak ga u vročini kud kuče nema heh.

Da imate male parcele-vidijo sam,al zna se ,da za tuđino su i parcele do 10 ha jednoga kosa male parcele.Svi smo vrtičkarji hehe za njih.LP
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 16.08.15 21:35

Drago mi je da je kokot pronašel put i povel za sobom i kokice. Sad imaju na raspolaganju veću površinu. Neki put mi je drago kad pogriješim u procjeni. Laughing Laughing Laughing

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 17.08.15 8:04

Pa isto kazao mi i otac,i ja sam tvrdim isto tako i za patke,jer sam siguran,da to za njih nije izvedljivo da prođu skroz.A koke snađejo se dosta bolje u takvim situacijama.No možda bi moja bijela patka to isto zmogla,jer ni sanja se ti ne,gdje se ona povukla van,da išla na svobodo.Odmaknula tijelom plot,da došla,do obore kok i inda još isto i napravila kod njih.I to samo ona znala,ni koke ne.Sad me uzbunijo na novo događaj od jučer,kad sam pronašao mlau koko kod patka,koje su zatvorene na drugoj strani kod onog velikog petlja.Nemam nikakvog zdravog obrazloženja.Teoretski mogla bi se sprovučt skroz dvije mreže!A moguče je to samo na jednom mijestu,onda trebala je odgurnuti drugo patkino mrežo ili skočiti visoko,pa kroz armirno mrežo,koja je za vrata, iči do patk...Kad dsam radijo tamo,odgurno sam ciglo za 10 cm,koji jim sprečavao prelaz izpod mreže,pa je izgleda to izkoristila.Trebam ga povuči nazad.
Al danas tako kiša pada,da ni jedna koka ni van nije izašla iz štale,kamoli kroz tunel ili pod mrežo hehe.

Al največi problem kiše je,da trebam upotrebivati kišobran,kojeg se patke boje više od đavola.Misle ,da je aboh.Malena patka zapela se skoro za mrežo,kad je htila se povuči izpod od straha.Drugi put kad nosijo jesti išao bez njega,pa sam bijo moker ko pas.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 25.08.15 23:57

Evo dodao neko temo,jer imao sam novih informacij oko kosačic,pa koji hoče pogledati.Jer sam bijo na sejmu AGRA G.Radgona

https://agro.forumhr.com/t680-kosilnice-traktorske-za-male-traktore#8184
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 01.09.15 18:17

Pozdrav od reiderja 1 - Page 11 Fotografija-0039
Pozdrav od reiderja 1 - Page 11 Fotografija-0038
Od jučer!Al sutra idem Zeotrom i jedno osovinko po buče u dolino.
Grad Mokrice pored obrežja-granice sa HR:
Pozdrav od reiderja 1 - Page 11 Fotografija-0025
Boršt-selo pored reke Krke malo od Brežic,a koliko znam tam ose rodila pijevačica ,koja je upoznata po pijesmima sa festivala Mora i Sunca Portorož Majda Arh.Eto ovo je most preko Krke d oBoršta:
Pozdrav od reiderja 1 - Page 11 Fotografija-0029
Patke na Krki.Davao jim jesti:
Pozdrav od reiderja 1 - Page 11 Fotografija-0036
Lp
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by Krumpironja 01.09.15 22:11

Sve manje stignem na forum hehe vidim kod tebe se radi puna kibla krumpira hehe kod nas ce sad berba pa ce bit posla od jutra do sutra heh
Krumpironja
Krumpironja
uvaženi član
uvaženi član

Broj postova : 718

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 02.09.15 23:02

Ja bila ga je ova kibla + kakvih 5 x po 20 litarskih veder.A i buče sa jednoosovinko i Zetorom doveo kuči.Bila je do kraja puna jedna sa povišcima.Točno premijerjeno,da se ne vozi dvaputa.usput na ločeni parceli u dolini natovorijo par jabuka za pito i malo trave nakosijo za životinje i išao kuči kroz šumski put.

Tako da je sad doljnja njiva na ločeni parceli prazna(ak odmislim jako veliko neprehodno travo).Treba se pomleti trava i zorati.Al ima još vremena.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 04.09.15 19:31

Odgovor Petru:

JAAAAKe imam probleme sa usisom goriva na Zetoru,da neznam što napraviti-virojatno ču na prolječe iti zastopniku ove firme,da da sve cijevi nove od usisa goriva,brtve i filtre,jer kad motor ustavim,gorivo izteče sa cijevi i ne možeš ponovo startat.Problem je sa ti jači,kad imam manje od pol tanka goriva,al to svi znaju,jer to je boljka Zetora ovih serija.Ni ročna pumpa ne pomože na nizkotlačni pumpi,kad padne izpod pol nivo goriva...Tak osad uvijek točim do full po 25 litara...P...m...Onda opet crknila sirena na Zeotru-nisam gledao zašto...Samo popravljati i ulagati....!!!
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 04.09.15 20:14

Baš te ove godine ne prati sreća. Sad . Valjda bu i tome došel kraj.
Koliki je volumen kible? Čini mi se to dosta težine za hidrauliku AC-a.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 04.09.15 20:46

Ivanhoo na kratko-više ko imaš gvožđurije oko bajte više je problemova.E siguran sam da si dobijo pravi odgovor... Neutral I najsretniji je onda tisti,ki mu malo treba.Tako pravi neki slovenski rek.

Osigurač na zeotru nije ni jedan uništen i sve drugo radi.Budem išao neki dan pogledati što za vraga je tam ooko sirene naopako.Al naveči je problem oko goriva.Dosta bilo pokušaja da se to izpravi ,al nikakvog haska.Budem nazvao na prolječe ili pozimi zastopnika za Zeotr u Vučjo vas,pa nek mi sve da novo od sistema cijevi.On zna što mi treba sve i budem vidijo.Ovo ti para živce .Odtad,kad sam demontirao tank pogoršili su se problemovi do bola.Prije napumpal na pumpici nizkotlačne,al sada ni ne to pomogne više,kad je manje od pol tanka.Bude na prolječe vrijemena za to.Sada treba samo izorati i malčirati i ide na spavanje heh taj Zetor.

Kibla je 0,9x1,4x1metar na platoju.Podignuo na start gasu bes osjete obteretbe motora.Nosijo bez ikakvog problema i kibla bila ponekad nizbrdo okrenjena i po kočnicah sam stisnuo i nije podiglo prednjeg kraja.Izgleda ,da nije taka težina kakva se čini na prvi pogled...
PA ima taj AC snažnijo hidravliko od Zeotra,ili je tamo nešto oštečeno.
Inače su obdvije registrovani na snago podiznih ruka 1750 kg Neutral
Inače Zetori ove serije (bez duple hidravlike)ne slovijo po kvalitetni hidravliki.Promijenjava jim se višina nošenja priključaka(nije stabilna višina)),večo težo može podigniti,samo ak se direkno od poda podiguje bez prestanka i sa nešto malog gasa.Ak je podignjen na pola,ne može teže dalje podigniti.Tadtreba sputiti do tla i ponovo podignuti.Kad je teža velika ni do kraja ne podiguje i još bi moglo se pričati.No mene to ne uzbunjava,jer moji priključki tako so maleni,da se on igra s njimi.Al problemi počinjejo onda poslije iznad 500kg,do tada nije nikakvog problema.Sijeckalico od 400kg + jednoosovinko na njo prikačeno (i nanjoj mlevih puno  grana) kuko podigne na start gasu.Al opet nekad podigavao plug od 550 kg pa bez gasa nije podignuo od tal.Svašta.No funkcija P(nošenje tovora)na hidravliki na tom Zetoru ni ne radi.TAd je mrtva.Al mogla bi se ona upotrebivati za nošenje težkih priključka al v tisto vrijeme ne bih smila raditi automastska hidravlika.Jer ta funkcija ne radi,imam uključeno funkcijo za oranje.Ak nedaj bože,da sa podignutim priključkom zavoziš u rupo i da gurne topling prema traktoru,jer se tad uključi automatika:tose mi dogodilo kot onog Regent pluga težine 550 kg i traktor je metar podignulo na asvaltu u luft.Srečom ga nije prelomilo na dovje.ZAto neki ljudi na ove modele radijo posebne blokade prema neželenog uključivanja automatike.Slično onda ima funkcijo ko na Štoretu.Sprečava,da bi topling uključil automatsko podizanje hidravličkih ruka straga.Izgleda kao nekva kajla na Štorčanu,koju zaokreneš iza glavčine,na koju se prikači topling.Ta glavčina se onda ne može gurnuti u unutaršnjost traktora i azto ne uključi ventil hidravlike,koja podiže ruke straga.Jednostavno a radi.Kod Zetora firma htila to napraviti malo modernije,al očitno nije ratalo.No nemi to nije potrebno,jer imam lagane priključke.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by iwanho 1 05.09.15 15:01

Hvala na detaljnim odgovorima. Nisam očekival da AC lako digne više od 1200 kg na kraju podiznih ruku.
Krumpira si dakle iskopal približno kao i ja. Samo ja sam stavljal u malu prikolicu od motokultivatora sa nadogadnjom (1,8x1x0,7 m). Odozgora sam ga pokril kartonom i jumbo vrečom pa nek čeka sortiranje. Prikolica mi je super za ručno premicanje. Natovaril sam malo više otraga i sad je skoro na vagi. Naprijed je mogu podići s jednom rukom.

Kaj onda i moj regent ima oko 550 kg?

Topling polugu bi za takve namjene trebalo uvijek kopčati u donju, odnosno gornju rupu, ovisno koja je u osi okretanja ili vrlo blizu. Onda bi automatika vjerojatno bila isključena.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by fireman.peter 05.09.15 20:10

Eto odgovor tebi na pitanje koje si mi dao oko Zetora i problema sa naftom. Velika većina slučajeva tih problema koje si naveo je da su cjevi na povratnom vodu napucane i te loše brtve. Cjevi idu iz dizne na diznu i onda pozadi na Bosch pumpu. Pored cjevi na Bosch pumpi stvara probleme nepovratni ventil koji ne brtvi. On se nalazi na kraju navedene lajtunge povratka i na njega je ona fiksirana a taj ventil je uvijen u pumpu.
Normalno je da ti ručna pumpica ne pomaga jer s njom ti na pumpaš pritisak u lajtungu koja dovaja naftu a ti vjerovatno imaš  problem na povratnom vodu.

Pregledaj te cjevi kakve su, promjeni cjevi, ja bi isto i taj nepovratni ventil promjenio. Taj u sebi ima kuglicu i feder koji izgleda da ne brtvi. Vjerovatno je to problem što sam ti napisal a možeš se još pozanimati pa provjeriti moje pisanje.
fireman.peter
fireman.peter
Moderator
Moderator

Broj postova : 1425

http://www.mojalbum.com/firemanpeter

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 05.09.15 20:13

Heh.Ova obečanja tvornica oko mogučnosti podizanja stara su priča.Traktorčič sa 3t svoje težine ima napisano ,da ima snago hidravlike 3,5 T.Inače kazano,više kao je sam težek.Al to ne znači,da toliko i podigne.Sila je definirana na nekvoj točki trotočkovnog vpetja.Neznam gdje.Tog podataka nisam nigdje zasledil,al mi se čini,da neko pričao o sili na rupama dolnjih ruka,gdje se prikači priključak.Zna se da se mogučna sila podizanja premosorazmerno smanjiva,odmah kad počinjemo toavarati tovor čim dalje od tih rupa.To je najbolje sa svojim testom prikazao na TV-ju član Sucur!.Ak so ruke traktora duge 750mm i ima predpisano snago hidravlike 1750 kako mi se čini tu negdje je za malenog mog Zetora,onda bu on na razdalji od traktora sa rukama vred 1,5 metra mogao podignuti još samo pola toga!!!.Zna se da plug Regent težine 550 kg stoji još dalje od tih 1,5 metara,pa se snaga sputi jedva malo nad težino pluga na tom dotičnom traktoru.Inače kazano ima rezerve nakon podiga ovog pluga još samo kakvih 100kg.No to sam sve na pamet kazao bez pokošajev za taj traktor i da napomenim,da taj prije imenovan plug ni nije priporočljiv za taj traktor,jer je prevelik za njega-bar zahvat ako ne drugog,jer je za tekvo snago motora priporočen zahvat 2x 12".

Ja prikolico tvojo takvo naloženo možeš rukom po moje voziti samo sa puno pumpanim kotačima na strogi ravnici a ni malo uzbrdo.

Neznam točno koliko ima taj Regent tvoj,jer mi se čini ,da je nižji klirens od prijateljevega,koji je 2x14"VK sa jednosmernim cilindrom za okretanje.Al ni neznam al je tvoj 14" ili je 13".Moglo bi se kazati da mu je težina oko 500kg ili bar jako blizu,jer trebaš znati,da moj Posavec krajnik 2x12"VK ima 220 kg na ploščici piše,pa je tvoj bar najmanje jedanput težji,tako da izračunaj sam.

Vijeruj,da so to vlasnici tih traktora Zetor to sve izprobali sa pomicanjem toplinga.Na žalost glavčina za kačenje toplinga traktoru je tako napravena,da ne može se tako nizko prikačiti,da bi prišlo do stanja potpune nefunkcionalnosti automatike.Najniža rupa još uvijek uključiva automatiko i tu je največi problem.Nek vlasnik tog traktora,kad ga imao napraivjo je dodatno fiksno dodatno glavčinopored originalne i tako dukši svornjak se onda stavi skroz obadvije glavčine i tako fiksna gibljivo fiksira!.To je onda najsigurnije riješenje.I može se upotrebivati takav sistem kod svih priključaka,koji to automatiko ne trebaju,i to je uskoro sve osim plugova.Ne muči se hidravlika onda,al kod tog riješenja dođe do još nekvog problema,jer tista rupa na giblivi glavčini koja ima pored fiksno nije več upotrebiva za oranje uz pomoč automatike ili treba demotirati fiksno glavčino pored.Duga priča-riješenje sa kajlom izza giblive glavčine kao kod štoreta je izgleda najjednostavnije i funkcioniše,al kod Zetora tako se mi se čini ne ide napraviti jer je kučišče drugače jako.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by reider 1 05.09.15 20:20

Peter isto tako kao veliš kaže neko iz foruma,koji to napravijo i sredijo problem.I to nisam nikar napravijo.Izgleda,da je problem na povratnem vodu kao kažeš,zato pričam o promijeni svih lajtunga.Al neznam zašto bi trebalo tamo biti koji nepovratni ventil.Kakva mu funkcija.No ja ga ugradijo dodatnog -izvenserijskog na usisno grano odmah iz tanka do pumpe,al ne pomaže.
No onaj vlanik koji sredijo taj problem kaže na problemima sa cijevčico povratka od diza da,koja liježi iza visokotlačne straga i težko se jo vidi.Treba ovo riejšiti jer ču popi..
Treba to napraviti u vrijemenu servisa kad to radim na prolječe.
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 11 / 17. Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17  Next

[Vrh]