Oldtimer traktori & traktorski priključci
5 posters
Stranica 1 / 1.
Oldtimer traktori & traktorski priključci
Pozdrav
Oldtimer traktori fotografirani na Agronomskom Fakultetu Zagreb 25.05.2016.god. parni traktor proizveden u Mađarskoj 1926.god. i Njemački traktor Lanz Bulldog proizveden 1940.god 25. ks. Razni traktorski priključci pressa-balirka niskotlačna Welger, diskasti plugovi, žitni kombajn Claas traktorski priključak itd...
Oldtimer traktori fotografirani na Agronomskom Fakultetu Zagreb 25.05.2016.god. parni traktor proizveden u Mađarskoj 1926.god. i Njemački traktor Lanz Bulldog proizveden 1940.god 25. ks. Razni traktorski priključci pressa-balirka niskotlačna Welger, diskasti plugovi, žitni kombajn Claas traktorski priključak itd...
Re: Oldtimer traktori & traktorski priključci
Diskaste plugove sam prvi puta vidio dok sam jedan kratki period živio u Istri. Koja im je namjena, uspoređujući sa običnim plugovima?
Tomo Vinković Požega- član
- Broj postova : 464
Koliko sam ja upoznat, povoljniji su za kamenit teren.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Malo je teze odrediti ali mislim da nije rus ili je neka prepravka. zadnje felge imaju vecu na 4 vijka za srce dok kod ovoga ni slicne cak nisu. da je izblize slika mozda bi dokucio sta je ali mi lici na stari neki nemacki traktorcis iz 50-tih godina. Lici mi na dajca ali nemogu sigurno reci jer se vidi da dobar deo fali delova ali oni farovi sto su na kabini takoreci mi lice na tako nesto. Mnogo ih je bilo slicnih u zapadnoj i istocnoj nemackoj tih traktorcic od 15-40ks, A i pojedini rusi su dobrim delom kopije tih modela. HTZ fbrika od koje je kasnije VTZ preuzeo su kopije nekog Dajc modela .
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Hvala obadvime. Znaš put bijo je uzki, a kad sam ga vidijo, i pronašao fotkič, več sam bijo mimo, pa maka vozijo u jako uzbrdico. I sporo se daleko nekamo dođe. Hehe
Vidiš, ima svoju šasiju izpod motora. ZAto se drži u jednome dijelu. Inače bi razpao klasični traktor, kad mu izvadiš motor.
Vidiš, ima svoju šasiju izpod motora. ZAto se drži u jednome dijelu. Inače bi razpao klasični traktor, kad mu izvadiš motor.
Da ima tih modela sa kao sasijom pomocnom. E sad ima ruski model vladimirca oznake T16 kojem je nazad motor a napred ima sasiju sa prikolicom ili sandukom kako vec kazu.To je transportni model koji ima isti motor kao moj T25 samo sto je sve kontra postavljeno.ali ove felge mi se neuklapaju nikako u to jer su im specificna srca sa 4 tacke kacenja za felgu. I T25 ima malu pomocnu sasiju koja vezuje trubu menjaca sa prednjim krajem a motor ide na dva nosaca kao na autu ali ni to nije slicno ovome.Evo postavicu snimak kako izgleda T16 spram T25 vladimirca u njegovoj temi
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Kod nas nema nigdje ovakvih više več dugo, pa nisam imao priliko vidjeti.
POmožna ili drugače kazano, vlastita šasija naokolo motora, poznata je kod John dereja i kod Belarusa. Kod mog poznanika vozi se samo Belarus. Upravo zbog ove vlastite šasije. I kaže, ništa drugog nikada. Za ove pare bolji stroj nikako, mi je kazao. Ovo vrijede dosta kod prednjeg pluga, il utovarivača, da se ne razčupa traktor.
POmožna ili drugače kazano, vlastita šasija naokolo motora, poznata je kod John dereja i kod Belarusa. Kod mog poznanika vozi se samo Belarus. Upravo zbog ove vlastite šasije. I kaže, ništa drugog nikada. Za ove pare bolji stroj nikako, mi je kazao. Ovo vrijede dosta kod prednjeg pluga, il utovarivača, da se ne razčupa traktor.
Similar topics
» Traktorski priključci
» Traktorski dodatci
» Vinogradarski alati-strojevi-prikljućci
» Traktorski komušač kukuruza
» Seckalice na traktorski pogon
» Traktorski dodatci
» Vinogradarski alati-strojevi-prikljućci
» Traktorski komušač kukuruza
» Seckalice na traktorski pogon