ATV Work prikolica
3 posters
Stranica 1 / 1.
Re: ATV Work prikolica
Sad sam se jako ražalostil kaj nisam jedno 20 g. mlađi. Sigurno bi si napravil jednu sličnu tandemku. Za nju ne trebaju C gume, dobre su i stare automobilske koje se mogu dobiti kod vulkanizera. Za loše puteve je dušu dala jer se duplo manje naginje kod nailaska na veći kamen ili veću porečnu grabu, a s ovom svojom moram jako oprezno voziti preko propusta za vodu koji su obično koso preko puta. Taman kad mi jedan kotač izlazi iz grabe, drugi ulazi u grabu. Već mi se dogodilo, kad sam krivo procijenil vrijema nailaska na propust, da se kotač koji izlazi iz grabe digne nekoliko desetaka cm od zemlje. I to kod relativno male brzine. Na takvim mjestima, nizbrdo moram obavezno tih metar ili dva voziti pod kvačilom i s nogom na kočnici.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Istina, jako dobro ide po lošem terenu, naginje se minimalno, stvarno interesantno.
Desilo mi se jednom uz pažljivu vožnju da sam skoro prevrnuo prikolicu punu drva na jednom kanalu ukoso preko ceste koji je bio tako dubok da sam ga jedva prešao. Sledeči put morao sam u kanal baciti nekih tri drva- metrica za svaki kotač da se kolko tolko poravnalo.
Sa tandemkom išlo bi to gladko bez problema.
Jedini minus je kason prikolice koji u ovom slučaju nije ravan.
Desilo mi se jednom uz pažljivu vožnju da sam skoro prevrnuo prikolicu punu drva na jednom kanalu ukoso preko ceste koji je bio tako dubok da sam ga jedva prešao. Sledeči put morao sam u kanal baciti nekih tri drva- metrica za svaki kotač da se kolko tolko poravnalo.
Sa tandemkom išlo bi to gladko bez problema.
Jedini minus je kason prikolice koji u ovom slučaju nije ravan.
Znači i kod tebe ima tih kosih propusta. Jako su nezgodni.
Može keson biti ravan, ali jako visoko. Tandem kotači su jako prikladni za šumske prikolice na koje se metrice slažu poprijeko, a kotači su izvan tovara. S obzirom na to da je na njima teret gotovo uvijek visoko natovaren, jako puno znači tandem koji svojim djelovanjem smanji njihanje kao da su neravnine na putu u pola manje.
Može keson biti ravan, ali jako visoko. Tandem kotači su jako prikladni za šumske prikolice na koje se metrice slažu poprijeko, a kotači su izvan tovara. S obzirom na to da je na njima teret gotovo uvijek visoko natovaren, jako puno znači tandem koji svojim djelovanjem smanji njihanje kao da su neravnine na putu u pola manje.
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
ATV Work prikolica
Similar topics
» Ručni rad pogonska prikolica za šumarstvo
» Prikolice rucni rad
» Prikolica za sjenažu Riberi
» Prikolica za stajsko gnojivo
» Prikolica pogonska ručni rad opća tema
» Prikolice rucni rad
» Prikolica za sjenažu Riberi
» Prikolica za stajsko gnojivo