Cirkulari za drva
2 posters
Stranica 1 / 1.
Re: Cirkulari za drva
Popravak cirkolarke-pile. Zamijena ležajev. Jer su bila kučišča ležajev napravena kod kuče od strani radnika ove pile, događalo se je,da su svakih par godina otkazali ležaji, jer jih španalo zbog neravnine,gdje su bili privijačeni. No sad se stavili lageri FAG sa prilagađenjem.Slike kažu sve, nije treba obijašnjavat, što mislim. Trebalo je bilo odpiliti stare vijke, koji su bili navareni na šasijo pile. Jer nemaju međusobne prave distance, pa ovi lageri ne pašu gore i bili pored toga prekratki. Zato trebalo prebušiti cijev od najmanje 2 cole, koje stvarajo kruto šasijo pile.
No kad nabijal na osovino remenico, nisam vidijo, da je gusana. Zato nisam stavijo drvenog dijela izpred čekiča. I vidite sra...Dijel odletijo. Imao sam bakerni čekič,al nista nije pomognilo. Puknulo je. Potražijo elektrodo za gus, pa zavarijo zraven naazd i stavijo ponovo gore.
Jer je bila plošča gdje se stavi drva premala, se dešavalo, da je uvijek nešto padal oan reemn i taj izpadao iz reemnice. Pa postojila je mogučnost, da koj prst dobije izpod reemna. AP sam zavarijo 80mm širok lim, da se temu izbjegnem. Neka sigurnost treba da bude. I stariji sam, više dajem na sigurnost. Al toga nije nikad previše.
No za radove u šumi, pa isto za rad sa cirkolarom kupijo sam nekvo povoljno kacigo za u šumo. Imam namen raditi sa njo i na cirkolaru,jer sam slušao pričo moje none, koja kaazla, da neko dobijo jaki proti udar pilene drve u glavo, i do kraja života bijo moten. No vizir kacige nije tako tvrd, da bi zautavijo u potpunosti drvo, al smanji udar za pola postova. Pored toga ima muvijek problem padanja pilovine za leđa između radova.PA bi možda mogla cerada izza kacige to zadržati. No budem pokušao jedanput to , da vidim. Zaista me zanima.
url=http://shrani.si/?1J/Qo/9J839Qd/fotografija-0001.jpg][/url]
No kad nabijal na osovino remenico, nisam vidijo, da je gusana. Zato nisam stavijo drvenog dijela izpred čekiča. I vidite sra...Dijel odletijo. Imao sam bakerni čekič,al nista nije pomognilo. Puknulo je. Potražijo elektrodo za gus, pa zavarijo zraven naazd i stavijo ponovo gore.
Jer je bila plošča gdje se stavi drva premala, se dešavalo, da je uvijek nešto padal oan reemn i taj izpadao iz reemnice. Pa postojila je mogučnost, da koj prst dobije izpod reemna. AP sam zavarijo 80mm širok lim, da se temu izbjegnem. Neka sigurnost treba da bude. I stariji sam, više dajem na sigurnost. Al toga nije nikad previše.
No za radove u šumi, pa isto za rad sa cirkolarom kupijo sam nekvo povoljno kacigo za u šumo. Imam namen raditi sa njo i na cirkolaru,jer sam slušao pričo moje none, koja kaazla, da neko dobijo jaki proti udar pilene drve u glavo, i do kraja života bijo moten. No vizir kacige nije tako tvrd, da bi zautavijo u potpunosti drvo, al smanji udar za pola postova. Pored toga ima muvijek problem padanja pilovine za leđa između radova.PA bi možda mogla cerada izza kacige to zadržati. No budem pokušao jedanput to , da vidim. Zaista me zanima.
url=http://shrani.si/?1J/Qo/9J839Qd/fotografija-0001.jpg][/url]
reider 1- super uvaženi član
- Broj postova : 3089
Cirkular za drva za traktor Tomo Vinković ili Pasquali prihvat ili kopčanje na četiri brezon vijka..
Similar topics
» Cjepač za drva
» Banzek za drva
» Izrada ogrijevnog drva
» Cjepači - kalači drva
» Kako utovariti drva u šumi bez velike muke i malo novca ?
» Banzek za drva
» Izrada ogrijevnog drva
» Cjepači - kalači drva
» Kako utovariti drva u šumi bez velike muke i malo novca ?
Stranica 1 / 1.