Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.Join the forum, it's quick and easy

Agro Forum za agrar i selo
Dobro došli svi koji vole agrar & selo.

Internet Agro Forum posvećen je ljubiteljima agrara i sela bio to svakodnevni posao i život ili jednostavno ljubitelji agrara i sela. Tu smo sa ciljem međusobne suradnje u savladavanju životnih zadaća u agraru tako i u kreiranju budućnosti našeg agrara. Svaki savjet iz agrara je dobro došao.

Sloga je naša budućnost.

Agro Forum za agrar i selo
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kosa Gramip

2 posters

Go down

Kosa Gramip Empty Kosa Gramip

Postaj by reider 1 04.08.15 20:53

Radna širina 180 cm, težina 250 kg.
http://www.gramip.hr/super.html

To je dosta manje od diskosne ili bubnjaste.
http://www.agronom.hr/prodaja-traktora-poljoprivredne-mehanizacije/fella
http://www.messis.hr/upload_data/site_files/messis_cjenik-2015_final-118_sec.pdf

----
NO malo se za šalo razpitivao oko tih kosačica.Ivanhoo mi odgovorijo u nekvi drugi temi.Ugotovil sem,da Gramip radi 3 vrste kosačic i to divje na zubove(Klasika sa prstovima i dvostrižno) i tanjurasto kosačico.

Dvojni rez težina bila bi 250,al tanjurasta ima manji zahvat za cca 15 cm i teža veča ji je za 70 kg!.Pogotovo bilo bi zanimivo znati kolikve su potrebne pare za ovi dve.A za 1,5 ha (x2broja odkosa)odkosa koliko je kod mene ,težko je debatirati oko kupnje nove kosilnice,pa maka nizjeg cenovnog razreda.Ak uspoređujem sa Fella firmom iste širine ,tanjurasta Fella teža je za 60 kg još več od Gramipove tanjuraste(možda je jače napravena ili ima težino mereno sa dodatno opremo,koje možedu imati takve kosačice(gnetilnik mrve upr)).

Ak uspoređujem broj kosa kojeg se polovno prodajaju po oglasnikima,vodijo dvostrižne,onda su bubansko rotacijone i najmanja je ponuda tanjurastih.Bar takav imao sam ja osiječaj.
Bubanjsko rotacijone za malene traktorčiče kakvi su naši ne dođu u poštev,jer su najteže tako mi se čini.Možeš jih dobiti za sitne pare,al mi nešto kaže,nek se sa tim ne ubadam.Kosijo sam ja u svom životom i sa takvom kosilico.Brza je i može se kretati dvosmerno,međutim dvostrižna i tanjurasta ne možedu.Al bubanske Gramip ne radi.Ima jako rotacijsko energijo zbog velikih bubnjeva i može imati obavezno kardan jednosmerno-prostotekoči,al priporuka je ,da ga imamo i na svih 3 modelima kosilica koje nabrojavam.

No možda nekog dana če biti to i kod mene kod kuče al zajedanput BCS sa vozičkom dobro obavlja posao(odvisno je to dosta od mogučnosti kosačahehe).A bila bi ova BCS samopokretna jošuvijek zakon,kad se vrag ne bih toliko zašopaval.Kad sam malo više kosijo u veliki suši drugi odkos,koji bijo nizek,do duše samo se šopalo i rad ti je pravi užas.Psovanja nije bilo ni konca ni kraja.

Najzanimivije ako uspoređujem dvostrižne i tanjuraste još naprijed je,da tanjurasta treba jedanput večo snago za pogon i ima za nijanso manjo dozvoleno brzino kretanja.Ovo me jako uzbunilo.Da bi mogla dvstrižna kositi brže??dvstrižna 10-12 ali tanjurasta 8-10km/sat...Al za potrebno snago znam da tanjurasta treba večo,al opet ne da za jedanput večo.Za 1,65 metara treba 30 kw!!ovo ti je 40 ks.A za dvostrižno pola manje..Tak oda izgleda,da sa TV-jima ovo sa tanjuričima ne ide za raditi predpostavljam i nikog nikad nisam to ni vidijo.


Zadnja promjena: fireman.peter; 04.08.15 22:56; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Uređivanje posta)
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kosa Gramip Empty Re: Kosa Gramip

Postaj by iwanho 1 04.08.15 22:15

Sve kose sa prstima se rade štopaju. Pogotovo ako kosiš nakon kiše i imaš krtičnjake pa se med prstima nakupi mokra zemlja.
Dvostrižne i one s euro grebenom se ne štopaju, ali su jako osjetljive na strana tijela (panjevi, odbačeni komadi i sl.) u travi. Prsti štite da nož dođe u dotik s takvim stvarima, tako da su kod dvoreznih štete puno veće.
Te dvorezne (dvostrižne) su stvarno brze. Vidim, kod mene, da kose jednako brzo kao i kad okreću sijeno s trakastim obračalnikom.
No, stara dobra BCS-ka s vozičkom nipošto nije slaba kosilica. Istina, treba izbjegavati košnju po vlažnom, to pa nije uvijek moguće.
Ako buš promijenil kosu, nekih problema se buš riješil, ali buš sigurno dobil neke nove.
Nažalost tak je skoro uvijek u životu.

iwanho 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 1499
Join date : 11.09.2014

[Vrh] Go down

Kosa Gramip Empty Re: Kosa Gramip

Postaj by reider 1 05.08.15 11:01

Šteta,da se ova na prste ne može preraditi u dvostrižno.Siguran sam da bi to više koga zanimalo.Ak so dobri uvijeti svi znamo,da može i obična na prste kositi jakooo brzo,jer sam na vlastite oči vidijo,da može BCS kositi u punih okretajih mot0ra u 3 brzini što je jaka brzina(predpostavljam da sigurno 10 na sat) jer ne možeš hodati zanjom tako brzo,ak predpostavljam,da čovijek hoda najviše 6 km na sat.

Imaš pravo Ivanhoo i hvala na javljanju.Veči poljoprivredniki koji su komentirali radove sa dvstrižno koso kažu,da kvalitetno i brzo radi,al šopajo se samo na mijestu,gdje je kraj kose(drugi kraj gledajuč od traktorja)na onaj špic,ak on zahvati travo,kad ideš u novi red, i jako je osijetljiva na male kamnove,koji dođu između dvih kos.Pukne zub i popravak jako je dugi i košta,prema tanjurasti,koji mali kamen ne dođe do duše.Ona je osijetljiva na veče kamnove ili kakve skale,koje podrobe pogonske zubčanike ili osovino,al taj veliki kamen ne uništi kosilice sa prstima ili ni možda ne dvostrižne,jer je prevelik da dođe između kose.
Svaka ima svoj + i minus.BCS ne dođe do duše ni panjevi,al bože nedaj da dođe u njega rotacijana(tanjurasta ili bubanska).
Ak kosiš sa rotacijanimi obaveza ti je ,da očistiš travnjake od panjeva i kamena večeg.
Pridobiješ nešto i nešto izgubiš,ak ideš na kosidbo sa traktorjem zna se što-oko dreva traktor više pušta trave za kosit sa rukama hehe jer jemanje okretan od samohodne kosačice.Ali se ovo zbog toga ,da ne trebaš trčati za kosilico svejedno zanemarivo.

Ova tanjurasta Gramipova ne čini mi se loša i izgleda lagana za nositi.Bila bi super hehe ova 165 sa 320kg da bi jo imao
http://www.gramip.hr/uniroto.html

Ali zašto je Sipova kosilica rotacijona tanjurasta 165 radnog zahvata za 32 kg lakša od Gramipove?Predpostavljal sam da isto ili da je još teža(zbog oblike napravljene zaštitne cerade i njezinih nosača)
reider 1
reider 1
super uvaženi član
super uvaženi član

Broj postova : 3089
Join date : 19.01.2014
Lokacija : Slovenija

[Vrh] Go down

Kosa Gramip Empty Re: Kosa Gramip

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.