Motorne pile Dolmar
+3
tomotraktor
iwanho 1
TomoVinkovic420
7 posters
Stranica 1 / 1.
Motorne pile Dolmar
Pozdrav. Imam jedan banalan problem sa motorkom Dolmar ps-33 . Prilikom zavrtanja cepa za ulje malo sam jace zavrnuo i cep se prepolovio. Jedna polovica je ostala ruci, a druga u motorci. Pokusavao sam lijepiti, ali ne uhvati dobro. Najveci je problem sto nema nigdje cepa za ovu motorku.
Da li zna neko kako bih ovo mogao popraviti, kojim lepilom zalijepiti, neko inovativno rjesenje??
Da li zna neko kako bih ovo mogao popraviti, kojim lepilom zalijepiti, neko inovativno rjesenje??
TomoVinkovic420- član
- Broj postova : 457
Re: Motorne pile Dolmar
Pročitaj malo kaj nudi Google pa odaberi ono koje možeš nabaviti u malom pakiranju. Super ljepila su dobra za pojedine vrste plastike, a za pojedine nisu.
https://www.google.hr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=poliuretansko%20ljepilo%20za%20plastiku
https://www.google.hr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=poliuretansko%20ljepilo%20za%20plastiku
iwanho 1- super uvaženi član
- Broj postova : 1499
Hvala.
Probat cu sutra gdje naci loctite ljepilo za plastiku.
TomoVinkovic420- član
Dolmar PS-33
Najlakše ti je da to odneseš do nekog tokara, da može da premjeri navoj (korak). I on ti napravi (otokari) novi od plastike za 10 KM.
tomotraktor- član
- Broj postova : 208
TomoVinkovic420 je napisao/la:Hvala.
Ponavljam da super ljepila za plastiku ne lijepe sve vrste plastike. Treba probati. @tomotraktor ti nudi trajnije rješenje.
Tomotraktor To ti je super ideja, vidjet cu sutra sa tokarom da mi to uradi.
Iwanho Znam da super ljepila za plastiku ne lijepe sve vrste plastike. Probat cu naci ljepilo za ovu vrstu plastike.
Iwanho Znam da super ljepila za plastiku ne lijepe sve vrste plastike. Probat cu naci ljepilo za ovu vrstu plastike.
TomoVinkovic420- član
Motorna pila Dolmar 112 prednosti nedostaci
Zanimaju me prednosti,i nedostaci motorne pile Dolmar 112.
Samo Josip- član
- Broj postova : 51
Mislim da sam imao davno tu testericu ili je 111 bila. Cesto je mucila elektronska bobina koja je skupa i vrlo teska za nabaviti tako da je otisla u kontejner. Inace stare dolmarke su vrlo kvalitetne testere . Sad su pod makitinom komandom vec odavno
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Imao sam priliku nabaviti jednu takvu za male pare,a ispravnu. Pa me sad zanima dal da mi bude zao sto mi je umakla za dlaku.....
Samo Josip- član
Sto je izmaklo izmaklo i nerazmisljaj o tome dzaba. Po meni je najveci problem za delove posto su to jako stari modeli . Tako da mozes sad uzeti dosta povoljnih testera ali po meni treba ipak traziti neku bar poluprofi verziju jer mnogo kvalitetnije su
vica022- Moderator
- Broj postova : 483
Koju bi mi motornu pilu preporucio da je profi,a da nije skupa jako. Na nasem trzistu stvarno ima svega,i svacega od kineskog....pa do njemackog. Stvarno vise neznam kojoj marki vijerovati. A po svemu sudeci morat cu uzimat neku novu,jer ove moje pile pojedose mi zivce.
Samo Josip- član
Moraš krenuti od potreba koje imaš.
Ja koristim pilu za izradu drva za svoje potrebe. Oko 15 metara. Rušenje, rezanje na čoke (30 cm), kleštenje granja. Prije sam skupa s bratom koristil Stihl 051, ali je dobra samo za rezanje debelih komada. Razmišljal sam da bi mi najbolje bilo imati jednu pilu za sve. Odluka je pala na Jonsered 2159. Pila je poluprofesionalna, teška 5,5 kg i za moje potrebe dovoljno moćna. Rušil sam i razrezival s njom i komade debele preko 60 cm. Ako je lanac oštar, ide bez problema, a za granje nije preteška. Mislim da sam pronašel dobar kompromis za svoje potrebe.
To je moje razmišljanje i iskustvo, a ti prikupi informacije pa odluči za sebe.
Ja koristim pilu za izradu drva za svoje potrebe. Oko 15 metara. Rušenje, rezanje na čoke (30 cm), kleštenje granja. Prije sam skupa s bratom koristil Stihl 051, ali je dobra samo za rezanje debelih komada. Razmišljal sam da bi mi najbolje bilo imati jednu pilu za sve. Odluka je pala na Jonsered 2159. Pila je poluprofesionalna, teška 5,5 kg i za moje potrebe dovoljno moćna. Rušil sam i razrezival s njom i komade debele preko 60 cm. Ako je lanac oštar, ide bez problema, a za granje nije preteška. Mislim da sam pronašel dobar kompromis za svoje potrebe.
To je moje razmišljanje i iskustvo, a ti prikupi informacije pa odluči za sebe.
Puno hvala. Prezadovoljan sam sa forumom. Puno ste mi do sada pomogli. Ja imam stihl 045 AV u dijelovima. Nju sam razmisljao da sklopim,pa da je koristim za obaranje stabala,i za rezanje trupaca. A sto se tice neke nove pile mislim da ce odluka pasti na Husqvarnu
Samo Josip- član
Ja imam Husqvarnu 555, jako sam zadovoljan sa njom, ako te zanima potraži ju u temi: Motorne pile Husqvarna
Što se tiče Dolmara, imam 115 koja je slična ali malo jača od ove koja te zanima i nemam nekih loših riječi za 115. Jako dobra pila za tadašnje vreme kad je došla na tržište, čak i za današnje nije lošam ali nemože se usporediti sa Husky koju sad imam.
Što se tiče Dolmara, imam 115 koja je slična ali malo jača od ove koja te zanima i nemam nekih loših riječi za 115. Jako dobra pila za tadašnje vreme kad je došla na tržište, čak i za današnje nije lošam ali nemože se usporediti sa Husky koju sad imam.
Ja imam Dolmar 116si isto sam jako zadovoljan sa tom pilom. Do sada me jos nije iznevjerila.
Samo Josip- član
Pozdrav
To sve ovisi koliko pila radi, koliko drva ispili, u kojim uvjetima radi, tko pili sa njom savjestan ne savjestan radnik, oštar lanac, tup lanac, pravilno brušen lanac pravilno podešen karburator, i bezbroj ostalih parametara..
To sve ovisi koliko pila radi, koliko drva ispili, u kojim uvjetima radi, tko pili sa njom savjestan ne savjestan radnik, oštar lanac, tup lanac, pravilno brušen lanac pravilno podešen karburator, i bezbroj ostalih parametara..
Similar topics
» Motorne pile Stihl
» Motorne pile Homelite
» Motorne pile Husqvarna
» Ostale motorne pile
» Motorne pile Echo
» Motorne pile Homelite
» Motorne pile Husqvarna
» Ostale motorne pile
» Motorne pile Echo
Stranica 1 / 1.